Reacties voor: Kan de Apple Watch toch het zuurstofgehalte in je bloed meten?

iFixit is bij het openschroeven van de Apple Watch iets verrassends tegengekomen: een sensor om het zuurstofgehalte in je bloed te meten.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Een interessante verrassing, die iFixit ons laat zien: de mogelijkheid van de eerste Apple Watch om het zuurstofgehalte van het bloed te meten! Ze houden het nog stil, dat heeft inderdaad waarschijnlijk te maken met de hoge eisen die de Amerikaanse overheid stelt. Mooi dat het meten van het zuurstofgehalte door de aanwezigheid van deze sensor dus al met een software update – of app – mogelijk kan worden in het eerste Apple Watch model.

    De mogelijkheid van echt belangrijke medische metingen gaan de Apple Watch pas echt onmisbaar maken. Ook de bloeddruk en eventueel het bloedsuikergehalte zijn zaken die Apple onderzoekt en wellicht mogelijk wil maken.

    Het zuurstofgehalte is ook belangrijk bij het signaleren van een slechte hartfunctie. Bij de eerste introductie van de Apple Watch in juni vorig jaar sprak Tim Cook al over experimenten van Apple in samenwerking met het Radboud UMC in Nijmegen. Ik ben benieuwd of dat al bezig is en wat er precies wordt getest!

  2. Ze houden het stil omdat de apple Watch 2 veel interessanter wordt. Puur verkoop.

  3. @boxerip: Ik denk dat er relatief weinig mensen zijn waarvoor dit een must have functie is.

  4. Apple heeft volgens mij meer geheim gehouden over deze Apple Watch (wat betreft extra functies, etc.) en dit wellicht omdat sommige documenten of kwaliteitseisen nog niet in orde zijn.
    Heeft wel veel mogelijkheden voor volgende generaties (en mss ook deze eerste gen.).. 🙂

  5. Voor mij juist een must have: bloeddruk meting en bloedsuikerspiegel.
    Een horloge heb ik al, m’n telefoon uit m’n broekzak halen vind ik geen moeite, dus toegevoegde waarde van een Apple watch zonder uitgebreide gezondheidsmetingen ontgaat me. Juist die nieuwe functies geven het apparaat een unieke meerwaarde. Vooralsnog is dat niet het geval IMHO. Ik wacht rustig op gen2 of 3.

  6. Je spo2 kun je metem. Er bestaan kleine handige saturatie meters voor. Maar de apple watch kan het in mijn ogen niet.
    Omdat het werkt met een boven en onderkant. Bvb: de bovenkant heeft een lampje(rood) dat op je ader schijnt. En de onderkant van het toestel vangt het op en ziet daardoor hoe je hemoglobine is gebonden met zuurstof.

    Dit kan niet gemeten worden voor enkel een apparaat vanboven op je arm omdat daar ook je ader dieper ligt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.