Reacties voor: Zoom biedt excuses aan voor privacyproblemen en belooft beterschap

De CEO van Zoom heeft gereageerd op de vele privacyproblemen van de videobel-app. In een uitgebreid bericht biedt hij zijn excuses aan. Tegelijkertijd laat het bedrijf weten de komenden maanden volledig te focussen op het verbeteren van de beveiliging.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Apology not accepted .

  2. Begint echt erg vermoeiend te worden, al die privacy problemen!

  3. Dit kan je echt niet maken.

  4. Ja, dat zeggen ze allemaal, loser

  5. En nu gaat hetzelfde gebeuren als met Whatsapp…..Iedereen gebruikt het inmiddels en vraagt je nu lekker voor een Zoon videochat. Ik blijf maar de linkjes sturen naar deze site om aan te geven dat deze app echt niet OK is en ik niet mee doe in een Zoom gesprek.

  6. Ik geloof ze niet.

  7. Dus omdat de doelgroep eerst de zakelijke markt was, was het toen nog oké om data te delen met Facebook?

    Ik begrijp oprecht niet waarom bedrijven en instituten gebruik maken van Zoom. Naast alle privacyschendingen kost het gebruik ook nog eens geld na 40min terwijl een (tijdelijk) gratis, veilige en volledig geïntegreerde Skype lijnrecht tegenover Zoom staat. Daarnaast maken veel scholen ook gebruik van Zoom terwijl een videochat ook in het reeds gebruikte Teams te vinden is.

    Voor alle ondernemers en managers: verbiedt Zoom!

  8. We mogen Zoom dankbaar zijn: zonder het succes van Zoom in de afgelopen jaren, had Microsoft nooit een goede video confcall applicatie gebouwd, en zaten we nog opgescheept met Lync.
    Eigenlijk zette Webex de standaard, Zoom maakte het groot en Microsoft maakt het geschikt voor de massa.
    We zullen zien waar de reis eindigd, goed om te zien dat Zoom inziet dat ze de zakelijke markt gaan verliezen als privacy en AVG compliance niet geregeld wordt.

    PS: data delen met Facebook, dat reken ik eerder Facebook aan, die dat stiekem doen via hun inlogmodule. Let op bij andere apps waar je ook kunt inloggen met FB, daar loop je dit risico ook.

  9. Ik heb te doen met ZOOM. Ik lees en hoor keer op keer dat Google over de schreef gaat. En elke keer komen ze ermee weg. En elke keer betalen ze lachend de boete.
    Marketing sausje er overheen en “klaar”. Nu ook weer een heel stuk over locatie voorzieningen..
    “ja maar, het is crisis met corona” “oh, dan is het goed”.

    Ik ben bang dat ZOOM dit niet of nauwelijks te boven komt, worden opgeslokt door datzelfde Google.
    Google lacht zich suf…
    Jammer maar helaas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.