Reacties voor: Zonnig weer: iPad raakt oververhit (poll)

De iPad krijgt bij hoge temperaturen last van oververhitting. Je moet dan de iPad laten afkoelen, zegt een melding op het scherm. Wie heeft de melding ook wel eens gezien?
Lees het complete artikel → Zonnig weer: iPad raakt oververhit (poll)

Reacties: 28 reacties

  1. sowieso nog nooit een Ipad gezien. En ik vrees dat dit wel eens Augustus zou kunnen worden…

  2. Jep, gister per ongeluk even buiten laten liggen, toen ik later terugkwam zag ik dit ook. Opzich niet heel gek met zo’n grote zwarte voorkant dat die warmte vangt.

  3. Ja, maar ik moet er wel bijzeggen dat het op vakantie in het warme Malta was… Het Nederlandse klimaat heeft mijn iPad nog niet genoeg kunnen verwarmen.

  4. De mijne raakte te heet bij t lezen van een boek:( volle zon op zwarte rand is daarvan de hoofdoorzaak. Wel te verwachten ook lijkt me. Welk zwarte apparaat houdt het wel vol in volle zon?

  5. Doordat ik zelf niet zo tegen de zon kan, ga ik altijd in de schaduw zitten en daar kan ook mijn iPad veel beter tegen …

    Mijn iPad en ik passen echt bij elkaar! We kunnen beide niet tegen de zon :-p

  6. nieuwste iPad accessoir: kinderwagenparasol

  7. Ik heb een water gekoelde iPad..geen last van dus.

  8. Ik heb de melding niet gezien.
    Maar ik zorg dat mijn iPad niet wordt bloodgesteld aan direct zonlicht. Dit is niet alleen voor de iPad slecht maar veel electronisch apparatuur kan hier niet goed tegen. Bovendien blijft het beeld in direct zonlicht slecht leesbaar.

  9. Nog niet gehad, maar de voorkant werd wel héél heet, waarschijnlijk had het niet lang meer hoeven duren. En dat was gewoon gister rond een uur of twaalf in de achtertuin, kun je nagaan. Maar goed, ik trek het zitten in de volle zon sowieso toch niet langer dan een kwartier, en lezen op een iPad gaat, hoewel het beter is dan ik verwachtte, niet perfect in het volle licht. Lezen doe ik normaal ook al veel liever in de schaduw, ik kan me dan beter concentreren. In de zon luister ik wat dat betreft liever muziek.

  10. @marcooo:
    Laat je hem zwemmen dan?:P

  11. Lijkt me wel een issue waar Apple wat aan mag gaan doen. Het is nog niet eens echt zomer! En een ideaal apparaat voor vakantie om lekker een film te kijken of een boek te lezen in je ligstoel (mits het scherm dan nog uberhaupt te bekijken is).

    Vraag me wel af hoe je dit kan tegengaan. Bewegende onderdelen zal Apple willen mijden en een watergekoelde iPad zie ik niet snel gebeuren. Lastig!

  12. @marcooo: wat heb je er dan aageplakt?

  13. Mijn iPad werd in de zon heel erg snel erg heet, ik ben toen voordat ik die melding kreeg al naar binnen gegaan.

  14. Lekker 1 1/2 uur in de zon gezeten met mijn iPad. het zweet parelde van mijn voorhoofd maar de iPad gaf geen oververhittings melding.

    Wel ben ik er achter gekomen dat je met een polarizing Maui Jim zonnebril een zwart scherm ziet. Als je het scherm naar landscape draait is er ineens beeld. Had ik eerder al last van in mijn auto, kon het schermpje niet zien als ik mijn hoofd iets draaide.

  15. ik zat 20 min in de zon….toen kreeg ik het…maar in de shaduw nooooooooooooooit

  16. Het zou niet mogen vind ik. In sommige landen is het standaard 25-30 graden! OT: komt er ook een forum voor ipadclub ?

  17. De iPad nu al 4 dagen in mijn bezit en gebruik ‘m elke dag met het warme weer 30 graden in Miami… Tot nu toe geen problemen!

    En overigens geen enkel probleem met de wifi, meldt me bij diverse Hotels aan in de omgeving.

  18. Vreemd dat Apple dit niet bedacht heeft. De iPhone is in het zwart en in het wit te krijgen.

    Gaan ze de iPad uitbrengen die door zijn grootte meer warmte opvangt en dan kiezen ze ervoor om hem ALLEEN in het zwart uit te brengen.

  19. Gelukkig nog geen problemen ondervonden, vindt het wel normaal dat je deze melding krijgt wanneer je in de zon zit met 25 graden, Zelf heb ik heb überhaupt geen problemen met een warm apparaat, dat was met mijn iPhone wel anders, een knappe prestatie van Apple.

  20. @baltar:

    Dat neemt niet weg dat het scherm, de voorkant van de iPad nog altijd zwart is. En 99,9% van de tijd gebruik je je iPad met het scherm naar boven, omdat je dan ook ziet wat je doet. Plus het feit dat je hem met het scherm omhoog op bijv. een tafel legt. Dus snap je punt niet helemaal.

  21. ik kreeg het ook met 27 graden maar toen zat hij ookmnog in de case

  22. Ik kreeg het afgelopen zaterdag toen ik mijn iPad demonstreerde tijdens een lunch buiten in de zon. Om het enigszins nog zichtbaar te maken had ik de Helderheid naar denk ik iets van 85% gezet. Opeens werd de iPad heel erg warm. Ik heb hem uit de zon gehaald en in mijn open tas gestopt, tussendoor nog even gevoeld, werd steeds heter en heter, toen aan gezet en voila, de melding. Daarna durfde ik de iPad niet meer buiten te laten. Daarna overigens niet meer gehad, mogelijk de combinatie met de helderheidsinstelling en mogelijk ook nog een case?

  23. Nee, ik heb hier van het weekend de iPad gebruikt op ee Lounge-terras, buiten op het balkon, tijdens de koffie in de tuin, etc. Maar geen melding gehad. Overigens ook geen hitte gevoeld aan de iPad.

  24. Origineel geplaatst door Bram
    Doordat ik zelf niet zo tegen de zon kan, ga ik altijd in de schaduw zitten en daar kan ook mijn iPad veel beter tegen …Mijn iPad en ik passen echt bij elkaar! We kunnen beide niet tegen de zon :-p

    Je haalt de woorden uit mijn mond!

  25. iZonnebrand al eens geprobeerd iemand?

  26. @Swen:

    welke factor heb jij?

  27. 5 dagen Canarische eilanden, lekker liggen lezen aan het zwembad met 25ºC maar geen melding gezien. En vind in directe zon lezen ook best te doen.

  28. Origineel geplaatst door AnskeJ
    De mijne raakte te heet bij t lezen van een boek:( volle zon op zwarte rand is daarvan de hoofdoorzaak. Wel te verwachten ook lijkt me. Welk zwarte apparaat houdt het wel vol in volle zon?

    Zwarte rand of niet, haalt nauwelijks verschil uit, het glas scherm is de grootste oorzaak, want enkel glas werkt als een serre en het aluminium omhusel zorgt dat de hitte ook al niet direct uit het toestel kan gaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.