Reacties voor: Zomertijd levert in VS opnieuw klokproblemen op

Zomertijd levert in de VS opnieuw problemen op met de iPhone-klok. Bij sommige gebruikers werd de klok vooruit gezet, terwijl de zomertijd ter plaatse nog niet inging.
Lees het complete artikel → Zomertijd levert in VS opnieuw klokproblemen op

Reacties: 34 reacties

  1. Lol, zo iets kleins en dat blijft elke keer terug blijft komen ^^

  2. Ben blij dat ik al een wekker heb na de vorige keer!

  3. Haha ‘tijd genoeg om een wekker aan te schaffen’
    Ja voor bellen en wekken is de iPhone vrij onbetrouwbaar gebleken voor een telefoon 🙂

  4. Welk ios level betreft het?
    Apple heeft veel leuke features, maar echt belangrijke dingen functioneren niet naar behoren.
    – Wekker
    – Telefoon signaalverlies
    – Info op lockscreen

  5. Origineel geplaatst door iFeun: Welk ios level betreft het?
    Apple heeft veel leuke features, maar echt belangrijke dingen functioneren niet naar behoren.
    Wekker
    Telefoon signaalverlies
    Info op lockscreen

    Hoe kan lockinfo niet naar behoren functioneren als je dat niet eens hebt.

  6. Ik kreeg bij synchronisatie van mn iPhone met iTunes de melding dat er meer dan 25% van m’n agendaonderdelen was veranderd, dit had te maken met de tijd.

    Bij het nakijken hiervan leek er niks veranderd te zijn, ook erg vaag.

  7. @Ladurance: Ja ik ken het heb ik ook wel eens, wat ik wel vervelend vind is dat ik al 2 keer heb gehad dat hij al mijn agenda punten op mijn iPhone een dag verschuift hoewel deze op mijn mac wel gewoon goed staan.. Als ik ze dan weer goed zet op de iPhone en synchroniseer met de mac blijven ze wel goed staan zowel op de mac als op de iPhone.. heel vreemd

  8. Ongelofelijk

  9. Bij mij is zaterdag rond 13.00 uur m’n klok naar middernacht 01.00 gegaan automatisch, heel vreemd maar nu ik deze berichten lees begin ik er meer van te begrijpen. Zal wel aan de tijdserver van Apple liggen. Na 5 minuten sprong ie automatisch weer over naar de juiste NL tijd.

  10. Origineel geplaatst door iFeun
    Apple heeft veel leuke features, maar echt belangrijke dingen functioneren niet naar behoren.
    Wekker
    Telefoon signaalverlies
    Info op lockscreen

    Over de hele wereld lopen atoomklokken met 0.00000001 promillepunt precisie de tijd bij te houden dus ik weet niet hoeveel Apple-geniuses eraan wijdt om dat beter te doen.
    Inplaats daarvan kan 1 stagiaire misschien het nummerveld in de phone.app editable maken..ik moest vandaag weer de raarste capriolen uithalen om een nummer te bellen waar wat spaties instonden…
    Kan Android vast al.

  11. En dan zie je de tip van de dag:
    iPhone als wekker gebruiken

  12. Origineel geplaatst door iFeun
    Welk ios level betreft het? Apple heeft veel leuke features, maar echt belangrijke dingen functioneren niet naar behoren. – Wekker – Telefoon signaalverlies – Info op lockscreen

    Offtopic:
    Ik vind een wekker niet echt belangrijk op een telefoon. Een telefoon is om mee te bellen.

    Ontopic:
    De klok moet natuurlijk wel gelijk lopen ander krijg je problemen met agendaitems

  13. Origineel geplaatst door Ronald
    Origineel geplaatst door iFeunWelk ios level betreft het? Apple heeft veel leuke features, maar echt belangrijke dingen functioneren niet naar behoren. — Wekker — Telefoon signaalverlies — Info op lockscreenTss. Echt belangrijk dingen? Een wekker belangrijk op een telefoon. NOT Een telefoon is om mee te bellen

    Mensen die 700 euro betalen om er hip uit te zien en ook te kunnen bellen :’)

  14. Naja het is in de VS ooit een zooitje met die daylight savings. Omdat elke staat het zelf mag bepalen, rij je soms van noord naar zuid en gaat de klok ineens een uur terug. Tja… als dan je locatie niet helemaal juist word bepaald ben je de zak idd.

  15. Ik ben wel benieuwd welke versie van iOS de mensen die problemen hadden draaiden. Misschien zijn dat gewoon mensen die nog een oude versie van iOS (met de bug) draaien?

  16. Origineel geplaatst door peter
    Haha ‘tijd genoeg om een wekker aan te schaffen’ Ja voor bellen en wekken is de iPhone vrij onbetrouwbaar gebleken voor een telefoon

    En als Apple-fan ben ik het zo 100% met jou eens. Het is toch te gek voor woorden, dat je telefoon sommige dingen niet kan, die mijn oude Nokia van 25 euro wel kan. En het leuke is dat dat hele tijd gebeuren zo makkelijk in te programmeren en te testen is.

  17. Het zal wel door de aardbeving gekomen zijn, de tijd is sindsdien 1,6 microseconden verschoven. 😉

    Het is natuurlijk het gevolg van de grootheidswaanzin van Apple om al je producten fahankelijk te maken van je eigen systemen. Dat vraagt wel extra verantwoordelijkheidsgevoel. Als je tijdservers dan ergens iets missen of er is een hick-up, gaat dat gevolgen voor al je gebruikers hebben.

    Zoals al eerder aangegeven is dit soort info half. Welk iOS werd er gebruikt? Welke provider? Welke instellingen? Het is nu zoiets als naar de dokter gaan en zeggen dat je pijn hebt, de rest mag de dokter uit zien te vinden.

  18. Ik zie nu dat mijn Calendar in het Home-screen nog op 13 staat maar dat is de datum van gisteren. Als ik de Calendar open en ik bekijk de huidige dag (vandaag, de 14e) en ik sluit weer af via de Home-knop dan staat er toch nog steeds 13 ipv 14. Kan dit door de tijd-problemen komen?

  19. Oh, ik zie het al, ik had mijn tijd-instellingen n.a.v. de vorige problematiek nog op “Algiers” staan (dan zou je wekker het wel doen) maar zodra die op automatisch staat dan klopt de datum ook weer @SvdW:

  20. Als ze het nou gewoon zo maken dat de iPhone de tijd niet automatisch verzet, dan ben je ook van het gezeik af. Mag hopen dat men niet te stom/dom/lui is om zelf de tijd even een uurtje voor- of achteruit te zetten.

  21. @Mittt:

    Ha ja, hilarisch 🙂

    Gelukkig hebben weinig mensen er last van, dus kunnen de fanboys hun ogen weer sluiten en in alle rust gaan slapen.

  22. Ik zit op het moment in de vs en ik heb nergens last van. Mijn klok is gisteren gewoon een uurtje vooruit gegaan.

  23. hier (in los angeles) idd weer hard genaaid
    tuurlijk had ik moeten updaten (ik zit nog op 4.1) maar toch. dit is toch ongeloveloos?!!
    mijn klok klopt gewoon (want ja! we zijn gisteren naar zomertijd gegaan) maar mijn wekker is weer goed verneukt! alle ingestelde alarmen deden het uberhaupt niet meer, na opnieuw instellen en een reboot de volgende conclusie:
    eenmalige alarms doen het gewoon.
    terugkerende alarms zitten er wederom weer een uur vanaf (de verkeerde kant op) dus ik heb mijn wekker nu op 8.30 staan om om 7.30 op te staan… tot de dag dat het “opgelost” is en ik een uur te laat wakker wordt omdat bill me keihard achterlangs heeft gepenetreerd!
    had ik nou maar gewoon die galaxyS gehouden.. die deed het tenminste 🙁

  24. Origineel geplaatst door Eppo
    Ik zit op het moment in de vs en ik heb nergens last van. Mijn klok is gisteren gewoon een uurtje vooruit gegaan.

    het gaat erom of de wekker is afgegaan…

    òf mensen hebben een ouder iOS, òf apple boeit het niet zoveel aangezien het toch vanzelf oplost (ZEER foute instelling van apple in mijn ogen)
    daarbij, er zijn nogaltijd mensen die een mobiele telefoon aanzien om alleen mee te kunnen bellen…
    WELKOM IN 2011,,, waar een WEKKER een standaard feature is, en al helemaal bij een smartphone!

  25. Ach, blijft moeilijk scripten…

  26. Ik heb er toch in 3 jaar nog nooit last van gehad:S

  27. @Errornl: tsja ik ook niet tot ik nu opeens zonodig een iphone4 moest aanschaffen.. ik had namelijk niet verwacht dat bij firmware upgrades ze dingen die voorheen prima werkten zo zwaar zouden vern%^4n maarja.. apple he?!

  28. Mensen.. dit is gewoon het gat in de markt dat ze open laten voor alarm apps die zelfstandig met een ntp server synchroniseren. Microsoft zou de markt van alarm apps natuurlijk helemaal dood concurreren door een werkende klok in het OS te bouwen.

    Bekijk het van de positieve kant 😉

  29. ” tijd genoeg om een wekker aan te schaffen” leuk geschreven!

  30. Als een ander merk dit had gehad dan was er geen woord aan vuil gemaakt.
    En begrijp nog niet wat mensen hier doen die geen fan zijn van de iPhone of Apple.
    Geef dan geen commentaar en surf dan verder.

  31. Gelovelijk

  32. @Robin: moet je Apple FAN zijn van jou om hier te mogen posten? Of is het voldoende als je een iPhone hebt? Kun je soms niet zo goed tegen kritiek op je geliefde telefoontje? Feit blijft dat de iPhone elementaire zaken niet goed onder controle heeft die veel oudere toestellen (ook van andere merken) wel probleemloos kunnen. Ik vind mijn 3GS een fijn ding (sinds de jb ^^), maar er is nog meer dan ruimte genoeg voor verbetering.

  33. Ik vind het belachelijk dat er zulke bugs zitten in zon dure telefoon.
    En dan sowieso de klok/wekker functie van iPhone… 8 jaar geleden kon ik op mijn Sony ericsson al mp3 instellen als wekgeluid.
    Waarom moet apple altijd zo moeilijk doen?
    Maarja het is iPhone en we kopen het toch wel.

  34. Origineel geplaatst door Robin
    Als een ander merk dit had gehad dan was er geen woord aan vuil gemaakt. En begrijp nog niet wat mensen hier doen die geen fan zijn van de iPhone of Apple.

    tsja en daar heb je me hoor, hoe kom je erbij dat er “bij een ander merk geen woord aan vuilgemaat zou worden”? ik geloof dat je ze ziet vliegen. juist bij een ander merk (lees: microsoft)zou dit breed uitgemeten worden en dan met name door, jawel, apple. en mensen die fan zijn? waarom zou je fan zijn van een merk? sorry hoor maar dan heb ik toch wel een klein beetje met je te doen. ik vind de iphone over het algemeen een goed product alhoewel de kwaliteit van de iphone4 me flink tegenvalt. antenneproblemen, softwareproblemen brekend glas etc. et mijn 1st gen had ik veel minder problemen en dat was dan ook de reden om naar de 4 te gaan. zelfde os, prgrammas makkelijk over te zetten enzo enniet weer opnieuw aan een interface wennen want tsja, ik ben vanaf dag 1 diep in de iphone gedoken, jailbreaken, hacken etc (en ja het nederlandsch taalpakket .. ooh die goeie ouwe tijd) dus ik kan wel stellen dat ik de iphone van binen en van buiten ken.. daarom ko ik helaas niet 9snel genoeg) aan die galaxyS wennen en heb ik “the easy way out” genomen. maar laten we wel wezen.. de galaxy is sneller en minder “gesloten” dan de iphone en het allerbelangrijkste: heeft een werkende wekker! dus ja, ome sjowol heeft een beetje spijt. en dan is dit forum imho DE plek om die spijt te uitten, of jij dat nou leuk vind of niet.
    maar ik ben wel blij dat jij geen problemen hebt met jouw iphone hoor, ik ben alleen benieuwd hoe je zal reageren als je je verslaapt op je enige rije dag van de week en die belangrijke afspraak daardoor mist.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.