Reacties voor: Zomertijd 2014: weerapps hebben moeite met klok vooruit zetten

De zomertijd heeft in maart 2014 gezorgd voor een foute tijdweergave in Weer, Yahoo Weer, Buienalarm en diverse andere weerapps.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Een beetje on-topic: in het voorjaar gaat de klok vooruit 🙂

  2. Het blijft mij verbazen dat Apple dit na zoveel jaar nog steeds niet kan oplossen, waar Windows, Linux, Android, Windows Phone of zelfs domme telefoons geen problemen mee hebben, hebben iOS en OSX dat nog steeds.

    En wat weer apps betreft, die van Apple is de schuld van iOS, die van Yahoo is de schuld van Yahoo want op beide Android en iOS geeft hij bij mij 09:04.

  3. Origineel geplaatst door Veronica
    Het blijft mij verbazen dat Apple dit na zoveel jaar nog steeds niet kan oplossen, waar Windows, Linux, Android, Windows Phone of zelfs domme telefoons geen problemen mee hebben, hebben iOS en OSX dat nog steeds.

    En wat weer apps betreft, die van Apple is de schuld van iOS, die van Yahoo is de schuld van Yahoo want op beide Android en iOS geeft hij bij mij 09:04.

    helemaal eens

  4. Bij mij klopt de tijd gewoon in de weer app wekker ging ook gewoon af op juiste tijd geen problemen hier

  5. Bij mij gebruikt de “officiële” weerapp van Apple data van Yahoo. En inderdaad de tijd staat niet juist. Ook op een iPhone met iOS 6.1.2 staat de tijd niet juist in de “officiële” weerapp van Apple met data van Yahoo.

    Zou het eventueel niet kunnen dat de fout bij Yahoo ligt? De officiële weerapps, met Yahoo data, tonen bij mij ook nog steeds de namen van Belgische gemeenten zoals die in de stafkaarten uit 1814 van Napoleon staan (als het toestel in het Engels is ingesteld).

  6. Mijn passbook app geeft m’n vliegtijd een uur te laat aan? Vliegtijd 13:00 (op ticket) en passbook zegt 14:00… Vreemd

  7. Waarom die tijd steeds verzetten?

  8. Mijn WeMo switches konden blijkbaar niet tegen de klokaanpassing want ze waren vanochtend allemaal uit en gingen niet op de geprogrammeerde tijd aan. Ook niet op de ‘oude’ tijd.

  9. Bij mij hebben zowel mijn iPhone als mijn MacBook geen problemen met het verzetten van de tijd. Wekker ging ook gewoon op het juiste tijdstip af.
    Heb er overigens nog nooit problemen mee gehad.

  10. WTF … Serieus hoe moeilijk kan het zijn om zomer/wintertijd in te bouwen.. Gewoon een offset van UTC op bepaalde dag in laten gaan… *smh*

  11. Origineel geplaatst door Metz
    WTF … Serieus hoe moeilijk kan het zijn om zomer/wintertijd in te bouwen..

    Dat is blijkbaar heel moeilijk. Microsoft Outlook heeft er problemen mee gehad vanaf Outlook 2000 tot en met Outlook 2010. Elk jaar moest men tweemaal een DST patch laten draaien.

  12. De synchronisatie van de agenda van de iPad naar mijn WindowsPhone is fout gegaan met de ingang van de zomertijd. Alle tijden op de WindowsPhone worden met 2 uur verhoogd terwijl in de agenda op mijn iPad de boel goed staat. Als ik op de WindowsPhone een andere tijdzone instel, bv Azoren, dan zijn de tijden in de agneda weer goed (maar staat de tijd niet goed).

  13. Voor mensen die denken dat tijd zo simpel is.
    Verder deed mijn wekker het vanmorgen prima! En stond de tijd van mn iPhone ook goed. Dat vind ik persoonlijk het belangrijkst.

  14. Mijn iPhone zette hem pas om 10.00 uur een uur vooruit….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.