Reacties voor: ZombieLoad Intel CPU-kwetsbaarheid gefixt in macOS 10.14.5

Apple geeft instructies hoe te handelen
Apple heeft een patch uitgebracht voor de ZombieLoad kwetsbaarheid, die gevonden was in Intel-processoren. Daarnaast heeft Apple nu ook instructies gegeven hoe je het best kunt handelen als je risico loopt. Als je de update naar macOS 10.14.5 installeert ben je weer veilig. De kwetsbaarheid werd vergeleken met Meltdown en Spectre.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Jullie insinueren dat MacOS veilig is na de 10.14.5 update. Echter om de kwetsbaarheid volledig te mitigeren dient ook o.a. HT (HyperThreading) uitgeschakeld te worden. Dit kan na de 10.14.5 update met een aantal commando’s die je handmatig dient uit te voeren in Recovery modus. Voor meer informatie zie: Additional mitigations for speculative execution vulnerabilities in Intel CPUs en How to enable full mitigation for Microarchitectural Data Sampling (MDS) vulnerabilities.

  2. @Sonny: Ik ben blij dat ze dat niet hebben gedaan

  3. @Maarten: Dat is waar maar wel het vermelden waard. Nu denken veel mensen ‘veilig’ te zijn. Echter is het juist deze groep mensen waar hyper-threading weinig impact heeft en het uitschakelen hiervan zeker valt aan te raden. Wees in ieder geval bewust van je keuze en eventuele impact. Dit gaat op voor zowel veiligheid als performance.

  4. HT uitzetten? Echt niet. Word het geen tijd via de EFI de processor firmware te kunnen bijwerken.

  5. (Red.) Info over supportartikel van Apple toegevoegd.

  6. En als je een 2014 mac hebt en gewoon in je wat oudere MacOS wil blijven omdat Apple’s stability per MacOS dropt en je mac trager wordt kun je de security update weer vergeten. Apple. Rekent de hoofdprijs maar support echt alleen de meest recente aankoop. Het advies is vast: ga lekker 5100 euro uitgeven aan je vólgende macbook pro. #zucht

  7. @Madison: Wat een onzin. Als je een update wil krijg je een update op alle fronten. Logisch toch? Update je niet? Ook prima, maar dan loop je een risico

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.