Reacties voor: Apple wil stalking met verstopte Zoek mijn-trackers voorkomen

Apple heeft een nieuwe functie gepland voor de Zoek mijn-app, waarmee je kunt achterhalen of je wordt gevolgd. De functie heet 'Item Safety Alerts' en is gevonden in de code van de iOS 14.5 beta.

Reacties: 14 reacties

  1. Ik kan me zomaar voorstellen dat dit precies de reden is van het niet eerder op de markt brengen van dit product.
    Dat Apple het Tags al werkend had, maar ze zich realiseerden: ‘o shit, nu wordt het wel heel makkelijk om iemand stiekem te volgen’.
    Waarna ze nog flink wat maanden bezig waren om daar een elegante oplossing voor te maken.

  2. Maar ik neem aan dat je voor deze functie wel een iphone moet hebben. Dus als iemand een ander type smartphone heeft, wordt diegene alsnog niet gewaarschuwd voor een mogelijke stalker.

  3. Dat is goed nieuws voor dieven van bijvoorbeeld auto’s waarin de eigenaar een AirTag verstopt heeft…

  4. @David: Ik denk dat de tacker werkt net alle soorten smartphones als er maar een locatievoorzieningen aanwezig is. Zeker weet ik het niet.

  5. Dit volgen valt en staat met het aanstaan van Bluetooth… als je dit niet gebruikt is het snel klaar met die trackers.
    Volgende stap is het inbouwen van een stukje software wat ‘onderwater’ meeliften niet toestaat zodat die tracker niet naar de volfer kan communiceren..

  6. Enerzijds heel goed dat hier over nagedacht is. Anderzijds had ik graag zo’n tag in mijn auto’s geplaatst, maar dan krijgt een dief straks de melding dat hij gevolgd word.

  7. Een systeem als dit gaat hoe dan ook leiden tot stalking. Aan welke voorwaarde moet men voldoen om een dergelijke melding te ontvangen? Zonder smartphone op zak zou je dus zo maar ongemerkt gevolgd kunnen worden. Afschuwelijke items die meer gaan leiden tot misbruik dan dat dit voordelen oplevert.

  8. @Jack: Er zijn tal van mogelijkheden om een GPS tracker te installeren in jouw auto om diefstal te voorkomen. Hier heb je geen gadget van Apple voor nodig…

  9. Origineel geplaatst door Jorik
    @Jack: Er zijn tal van mogelijkheden om een GPS tracker te installeren in jouw auto om diefstal te voorkomen. Hier heb je geen gadget van Apple voor nodig…

    Ik zou er graag eentje willen hebben zonder een maandelijks abonnement, losgekoppeld van de accu (een paar keer per jaar opladen is prima) en een goede app die meldingen kan doorzetten. Eigenlijk dus exact een Airtag, wat Jack ook noemt.

  10. @Bart van der Veer: Deze trackers gebruiken niet enkel Bluetooth maar ook WiFi en UWB. Dat laatste is nog in de huidige versie van iOS nog niet uit te zetten

    @Jack: Je hebt het artikel denk niet helemaal goed gelezen. Enkel de eigenaar van de tracker (jij dus) zal een melding krijgen en niet de dief.

  11. Ik zie een markt voor Bluetooth UWB verklikkers…

  12. @melvin Als de dief in jouw auto zit wordt hij “achtervolgd “ door jouw Tag. Hierdoor ontvangt de dief dus een melding!

  13. Maar hoe werkt dat dan in een gedeelde auto? Stel ik hang zo’n tracker aan de sleutelbos, krijgt de vrouw dan constant van die meldingen? Of is er ook een shared object mode?

  14. Origineel geplaatst door Seender
    @melvin Als de dief in jouw auto zit wordt hij “achtervolgd “ door jouw Tag. Hierdoor ontvangt de dief dus een melding!

    Dus als mijn rugzak gejat wordt, krijgt de dief met iPhone een melding dat hij de air tag uit m’n tas moet dumpen in de sloot. En dan vind ik mijn rugzak niet terug, maar een zwemlocatie voor eendjes. Of krijgt hij niet die melding als ik de airtag op ‘lost’ zet?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.