Reacties voor: Zoek mijn iPhone-functionaliteit makkelijk te omzeilen in iOS 7

De zoekfunctie Zoek mijn iPhone is verwaarloosbaar bij een gestolen iPhone als het Control Center vanaf het lockscreen zichtbaar is.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 40 reacties

  1. Het verplicht moeten uitzetten van Zoek mijn iPhone om te restoren is ook vrij nutteloos, aangezien je altijd je toestel in DFU modes kan zetten.

  2. maar zodra je dan je device wilt gebruiken, met wi-fi, werkt het toch weer wel? Ik zou mn device niet altijd op vliegtuigstand willen hebben 😉

  3. Dieven hebben sowieso niets aan een iphone met ios7 tegenwoordig omdat je na restore (zelfs in DFU mode) na activatie je itunes ID moet invoeren om verder te kunnen

  4. Het klopt dat je gewoon via DFU opnieuw iOS 7 erop kan zetten, maar voor zover ik weet (tijdens de betaphase is me dat overkomen) krijg je dan na installatie nog steeds een inlogscherm voor icloud voordat je de telefoon opnieuw kan gebruiken/instellen.

  5. Origineel geplaatst door Stefan
    Het verplicht moeten uitzetten van Zoek mijn iPhone om te restoren is ook vrij nutteloos, aangezien je altijd je toestel in DFU modes kan zetten.

    Precies, om te activeren moet je je gekoppelde Apple ID ingeven. Dus als je iPhone gejat wordt en diegene herstelt iOS via DFU, dan heeft hij er nog niks aan 🙂

  6. mijn ervaring ook, zojuist iPhone hersteld en ik moest eerst inloggen want de iPhone is gekoppeld aan een account. Log je niet in dan geen activatie

  7. Dat klopt. DFU restore kan altijd, maar tijdens het activeren van de iPhone zal deze terug om de iCloud gegevens vragen, anders is de iPhone niet te activeren.

  8. Dit artikel gaat dus nergens over. Ja, je kan als je een iPhone jat hem in Vliegtuigmodus zetten, je kan ook foto’s maken, met de zaklamp spelen, wekkertje zetten, 112 bellen, muziek luisteren en uitrekenen voor hoeveel je die iPhone gaat verkopen. Maar daar blijft het bij, dus gewoon lekker Find My iPhone aan laten staan net zoals Control Center.

  9. lol, ik denk dat ook snel een update achteraan komt om de eerste bugs te pletten. Met iOS 6 was apple ook redelijk snel met het oplossen van bugs.

  10. ik heb een vraagje, als ik bijvoorbeeld whatsapp opstart krijg ik de melding ”verbind met Itunes om pushberichtgeving te gebruiken”

    ik heb de normale ios 7, geen beta versie
    en heb ook al met itunes verbonden maar er is geen verschil. en ook mijn instelling staan verders goed.

    weet iemand hier raad mee?

  11. De eerste lek! kijk en daarom wacht is nu tot IOS 7.1 of 7.2. Er zal nog wel meer komen. Begrijp niet dat dit soort gevallen tijdens de beta versies niet getekkelt worden.

    Volgende problemen zie ik aankomen net weer zoals vorige IOS:

    Verlies wifi
    batterij werkingsduur
    Laadsnoeren die altijd goed gewerkt hebben maar nu geweigerd worden

    ..

  12. Super tip, bedankt

  13. Gelijk uitgezet, alleen kun je nu ook niet meer snel ff je muziek weer aanzetten.. (ok, met oordopjes kun je de afst. bediening daarvan gebruiken)

  14. Deze oplossing is compleet zinloos, en lost helemaal niets op. Je kan de telefoon ook als deze gelocked is, gewoon uitzetten.

    Wel heeft de dief er vervolgens niets aan, omdat de telefoon niet geactiveerd kan worden na een reset.

    Het enige probleem is dus dat je de telefoon niet meer terug kunt vinden als de dief zo slim is om de iPhone uit te zetten.

  15. hij is gewoon niet te activeren als hij is gestolen en dus een stuk minder waard
    je bent hem kwijt maar gelukkig heeft de dief er weinig aan

  16. Je kan niet alleen naar boven schuiven, voor je je pincode moet invoeren. Moet je ook maar een van boven naar beneden scrollen. Dan zie je ook al je gemiste push berichten en je kan ze nog deleten ook!!

    Echt vreemd, en dit allemaal zonder je pincode te hoeven invoeren en gelijk op het begin scherm. Hoop dat dit een tijdelijke bug is en dat Apple er iets aan gaat doen.

  17. Gelijk gedaan. Bedankt tipgevers en schrijvers 🙂

  18. Dank iphoneclub voor de tip!

  19. voor de mieren neukers, je kan alles uitzetten zodat je pin code moet ingeven … dus geen bug, denk dat het gewoon android trolls zijn …

    Of beter koop een 5S, je neemt hem vast op homeknop en boem instant acces, beveiligd en toch niet steeds pincode invoeren …

  20. maar als je hem wilt gaan gebruiken zul je toch verder moeten dan het lockscreen en vliegtuigstand

  21. apple zou beter wachtwoordbescherming zetten op het uitzetten van de telefoon.. telefoon/alle connecties uitzetten = icloud paswoord invoeren.. voorkomt ineens een paar andere “bugs”.. natuurlijk kan de dief dan nog de sim eruit halen..

  22. Origineel geplaatst door tempo
    voor de mieren neukers, je kan alles uitzetten zodat je pin code moet ingeven … dus geen bug, denk dat het gewoon android trolls zijn …
    Of beter koop een 5S, je neemt hem vast op homeknop en boem instant acces, beveiligd en toch niet steeds pincode invoeren …

    Ben jij toch een raar mannetje om zo te reageren!! Alsof jij beter bent dan iedereen die anders reageert.

    Als je het dan zo goed weet, leg het deze mieren neukers het dan uit ipv zo vreemd antwoord te geven.

  23. @marinus: Als de dief zo slim was had hij hem niet gestolen, want wat heb je aan een iphone als je die altijd uit moet laten?

  24. Ze moeten zorgen dat je het control center zelf kunt instellen. wat je wil hebben.

    Tevens kunnen ze wifi uitzetten maar kunnen ze er nog steeds niet in de telefoon find my iphone uitzetten. Dus blijf de activation lock steeds actief

  25. de oplossing is zelf de snel knoppen kunnen instellen in die swipe functie…

  26. Bedankt voor de positieve reacties!

  27. @Daejji: Waar het om gaat is dat het geen zin heeft om Control Center uit te schakelen: als een dief niet wil dat de rechtmatige eigenaar zoek mijn iphone kan gebruiken, kan de dief gewoon de telefoon uitschakelen.

    De bottom line blijft dat het stelen van een iPhone weinig zin heeft, met of zonder uitgeschakelde Control Center.

  28. Waardeloze artiekel!

    Dief heeft niks aan het toestel met airplane mode aan. Het gaat om het feit dat je de iphone niet meer kan gebruiken, met of zonder airplane mode.

  29. Origineel geplaatst door Alain: Dit artikel gaat dus nergens over. Ja, je kan als je een iPhone jat hem in Vliegtuigmodus zetten, je kan ook foto’s maken, met de zaklamp spelen, wekkertje zetten, 112 bellen, muziek luisteren en uitrekenen voor hoeveel je die iPhone gaat verkopen. Maar daar blijft het bij, dus gewoon lekker Find My iPhone aan laten staan net zoals Control Center.

    Haha, “wekkertje zetten” geweldige reactie! 😀

  30. Ik ben geen expert op het gebied van jailbreak. Maar toch vraag ik mij af of de dief het toestel kan jailbreaken en activatie daardoor is uitgesloten en het toestel toch kan gebruiken.

  31. Je kan via Instellingen>Bedieningspaneel gewoon het bedieningspaneel uitzetten door ‘ Op toegangsscherm’ uit te schakelen. Codeslot erop en klaar, een eventuele dief zijn enige optie is het toestel uitschakelen.

  32. Daarbij is voor vele andere eindelijk het notificatiescherm in hun lockscreen!! Zonder jailbreak nog wel.

  33. Slechte Batterijduur is mijns inziens bij elke nieuwe IOS versie een indianen verhaal. Niet het OS is de boosdoener. Maar sommige apps, zoals specifieke navigatieapps. Mijn ipad is na 6 uur 10% van de batterij kwijt. Dus wat dat betreft heb ik wel vertrouwen in ios7. Alleen de kleuren kunnen me nog niet bekoren@Civman:

  34. Waarom is het niet mogelijk om telefoons te scannen op IMEI nummer?
    Als je dit bewaard en bij diefstal opgeeft aan de politie moet het toch eenvoudig mogelijk zijn om een telefoon te traceren?
    Misschien niet op gps niveau maar toch wel op toren niveau.

  35. Origineel geplaatst door Henk
    Slechte Batterijduur is mijns inziens bij elke nieuwe IOS versie een indianen verhaal. Niet het OS is de boosdoener. Maar sommige apps, zoals specifieke navigatieapps. Mijn ipad is na 6 uur 10% van de batterij kwijt. Dus wat dat betreft heb ik wel vertrouwen in ios7. Alleen de kleuren kunnen me nog niet bekoren@Civman:

    Ach, het is met batterijproblemen vaak een kwestie van het apparaat schoon installeren. Ik heb mijn 5 vanochtend om 7.30 van de lader gehaald. 100% opgeladen. Nu om 10.23 staat ie op 30%. Er is iets dat m leegtrekt maar ik ben er nog niet helemaal achter. In iOS6 was ik er al achter gekomen dat de Safari iCloud bookmark syncher een notoire batterijslurper was. Dus die heb ik nu ook weer uit gezet. Toch trekt ie m hard leeg. Toestel wordt zelfs warm. Ik ben echter niet het type dat zegt, dit ligt aan iOS7 blablabla. Het is een kwestie van wat oude meuk dat is blijven hangen bij de OTA update. Om die reden is een schone installatie vaak het handigst. Het is echter ook weer een bende werk, je telefoon opnieuw installeren. Ik blijf dus nog even verder pielen.

  36. Nou en zoek mijn iPhone werkt toch voor geen meter

  37. Mag ik aan dit bericht nog even toevoegen dat vliegtuig modus ook aan te zetten is via SIRI, en dat je dus ook siri moet uitzetten voor lockscreen!! als je in het engels de vraag stelt om airplane mode aan te zetten

  38. Zoek mijn iphone werkt uitstekend en zeer nauwkeurig. Hoe kom je tot die conclusie?@Barend:

  39. Heel erg handig bedacht… Vergeet ook niet Siri uit te zetten, want ook daarmee kan je je telefoon in de “vliegtuigmodus” zetten.

    Zou mooi zijn dat als je een wachtwoord gebruikt deze functies niet kogelijk zijn, de rest uiteraard wel!

  40. @Igor Heemels: Nou. Dat is niet helemaal correct, als ik Siri vraag om in flight mode te gaan moet ik toch echt eerst m’n code invoeren om in te loggen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.