Reacties voor: Zodiac DAC is dure maar schitterende DA-converter voor de iPad

De Zodiac Gold is een dure maar stijlvolle DAC waarbij je via de iPad naar Lossless-bestanden kunt luisteren. De DA-convertor kost 3.500 euro maar er is ook een goedkopere uitvoering voor 1.600 euro.
Bert van Doorn -

Reacties: 10 reacties

  1. Heel leuk, maar koop dan een Marantz CD-speler en een goeie buizenversterker. Da’s tóch vele malen beter hoor.

  2. Ik moet echt even reageren op dit artikel. Dergelijk product nieuws is altijd leuk, maar de inhoud snijd totaal geen hout.

    “Zodiac DAC is dure maar schitterende DA-converter voor de iPad”
    wat is er schitterend aan? Heb je de DAC beluisterd? Vind je de looks mooi? Waar doel je op.

    “Een echte audiofiel wil natuurlijk graag analoog naar zijn muziek luisteren”
    Muziek beluisteren KAN alleen maar op ‘analoge’ wijze. ALLE digitaal geëncodeerde audio moet eerst weer door een DAC om beluisterd te kunnen worden.

    “Boxen worden helaas niet meegeleverd”
    Natuurlijk niet. Het is een DAC, geen versterker. Je gaat een audiofiel echt niet voorschrijven dat hij dan ook maar de geïntegreerde versterker moet gebruiken. Om over actieve monitoren maar te zwijgen.

    “…voor dit iPad-accessoire.”
    Het is geen iPad accessoire. Het is een hoogwaardige DAC met als extra feature de mogelijkheid tot het aansluiten van een iPad. De USB aansluiting kan ook voor andere toepassingen gebruikt worden. Bovendien vergeet je te vermelden dat je ook nog de camera-connection-kit nodig hebt om de USB verbinding te maken.

    “De Zodiac Gold DAC maakt het mogelijk om met 384 kHz te luisteren naar audio-bestanden.”
    Als je op de iPad doelt; de iPad ondersteund geen 384kHz audio bestanden. Het s beperkt (correct me if I’m wrong) tot 44.1kHz. De max frequentie van een DAC is pas nuttig als ook de af te spelen bestanden een dergelijke sample frequentie hebben. Vergelijk het maar met de resolutie van een foto. 1 Megapixel wordt ook nooit zo scherp meer als een 8 megapixel bestand.

    “Er is ook een goedkopere versie voor slechts 1.600 euro gemaakt van metaal.”
    Want de gold is gemaakt van papier-maché?? Het front is dan wel goudkleurig, maar is net zo goed van metaal. De verschillen zitten in de max. sample rate (192kHz vs. 384kHz) en de aansluitmogelijkheden.

    “Nu kan je alleen een hoofdtelefoon aansluiten. Daardoor is de Zodiac Dac niet echt een universele oplossing.”
    Heb je überhaupt de achterzijde en specs gezien?? Het ding stikt van de digitale (optisch, coaxiaal) en analoge (ongebalanceerd -10dB en gebalanceerd +4dB) in en uitgangen. Nogmaals, voor een serieuze audiofiel (de doelgroep) is dit een schakel in een uitgekiende keten. En gezien de mogelijke connecties én USB aansluiting is dit apparaat juist ERG universeel.

    Excuus voor mijn langwindigheid, maar als een dergelijk specialistisch product gepresenteerd/omschreven wordt, zorg dan dat door iemand gebeurd die weet waar hij/zij het over heeft.

  3. @Michel:
    Een buizenversterker is niet per definitie beter, enkel anders dan solid state. Een buis geeft o.a. meer kleuring aan het geluid. Als je daar van houd, te gek, maar termen als ‘beter’ zijn dan niet aan de orde.

  4. @Thijs:
    Ik had nog meer punten maar u was me voor!
    +1. Ik heb 2 (mono) buizenversterkers en die kostte mij destijds net zoveel als de Mercedes S500 maar het gaat nog steeds om de juiste boxen en kabels als je een audiofiel bent.

  5. @Thijs

    Goed om te zien dat mensen kritisch kunnen zijn met de vereiste onderbouwing. Sterk stukje tekst, thumbs up 🙂

  6. Inderdaad heeft Thijs laten zien dat hij weet waar hij het over heeft. Ik ben al een tijdje aan het ontwennen audiofiel te zijn, maar ben gelijk weer bijgespijkerd. Dit artikel hoort niet echt bij de iPadclub.

  7. Sorry hoor, maar waardeloze berichtgeving. Echt tè slecht. Snap inderdaad de reden niet dat dit hier wordt geplaatst. Waarschijnlijk werd de quota voor vandaag niet gehaald, of moest de borrel van afgelopen week nog gefinancierd worden

  8. Prima reactie van Thijs. Bert van Doorn had het artikel aan een audiokenner moeten overlaten.
    Wat is er overigens mis met actieve speakers? Mijn Linn Akurate DSM gecombineerd met Adam actieve speakers (en mooie XLR-kabels) doet het uitstekend! 🙂

  9. Origineel geplaatst door frethat
    Wat is er overigens mis met actieve speakers? Mijn Linn Akurate DSM gecombineerd met Adam actieve speakers (en mooie XLR-kabels) doet het uitstekend!

    Oh helemaal niets! Ik doelde juist op het feit dat een echte muziekliefhebber meestal al voorzien is van een eigen favoriete losse (eind)versterker OF actieve speakers! De Genelec 8030 behoort zelfs tot één van mijn favoriete oplossingen :).

  10. @Thijs: De Genelec 8030? Prima set!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.