Reacties voor: Zo zorgt Beats dat de hoofdtelefoons duur aanvoelen

De Beats-hoofdtelefoons zijn populair. Ze voelen lekker zwaar aan, een echt kwaliteitsproduct. Of is het gewicht maar schijn en bestaat een Beats-hoofdtelefoon grotendeels uit lucht? Een hardware-expert zocht het uit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 57 reacties

  1. T’is gewoon een dure hype!
    Liever toch zomin mogelijk gewicht op mijn hoofd.
    Sennheiser is nog steeds een van de topmerken, misschien dan niet zo hip.
    Zelf gebruik ik de DT 770 Pro, top!
    Neutraal klankbeeld en alle onderdelen zijn te vervangen.
    Daarbij is het ‘opgefokte’ geluid van de Beats bij langer luisteren zeer slecht voor je gehoor.
    Enne, ik kan het weten, want ik ben van hoortoestelspecialist (Audicien) van beroep 😀👂🏻👂🏻
    Let op je gehoor en geniet met mate !

  2. Stel je laat het extra gewicht weg, dan zal de koptelefoon niet zo stevig blijven zitten als zonder extra gewicht. En qua geluid kwaliteit? Daar lopen de meningen zo ver over uit elkaar. Net als bij speakers of bv wijnen, puur smaak.

    En de productie kosten? Dat is echt met alles zo. Ze vergeten trouwens nog welke extra prijs factoren. Patent kosten, verzend kosten, marketing kosten om maar wat te noemen…

  3. B&W P series klinken als een zonnetje en zien er in mijn ogen ook veel mooier uit

  4. Het hele merk is zwaar gehypet… Iedereen wil er maar een terwijl de kwaliteit gewoon niet veel voorstelt. Na het geluid van de Beats gehoord te hebben gelijk een echt kwaliteitsmerk gekocht. Veel meer waar voor je geld.

  5. Er zit nog een hoop meer in die prijs dan alleen R&D, materiaal en productiekosten, o.a. marketing, importheffingen, distributiekosten, marge van de winkel en BTW.
    Uit eigen ervaring (ik heb in de distributie gewerkt en contractonderhandelingen met grote leveranciers gevoerd) weet ik dat de fabrikant meestal minder dan de helft van de verkoopprijs vangt, de andere helft gaat naar de distributie, marge van de winkel en de importheffingen en BTW.

  6. Ik heb momenteel de Beats Mixr. Ik ben geen expert wat betreft geluid maar ik vindt ze zeer goed, natuurlijk niet voor alle genres vanwege de bass.

    Hij was inderdaad prijzig, maar dat was mijn iPhone net zo goed en mijn MacBook ook

  7. Qua geluid was ik altijd erg tevreden hoor. Gewoon niet te hard zetten en mijn muziek gaat toch grotendeels over ‘laag’ en ‘bass’ dus prima koptelefoon voor mij! Zij het niet dat ie gewoon ineens in tweeen is gebroken. En dat voor 200e. Echt schandalig!!!

    En als ie dan zou breken op het scharnier, dan zou ie nog te repareren zijn. Maar nee hoor. midden in het plastic gebroken en totaal waardeloos geworden 🙁

  8. Ik ben producer dus weet hoe geluid min of meer moet klinken. Beats geluid klinkt erg muf en dof door de gebooste bassfrequenties. Het design is inderdaad prachtig maar geluid hoort niet zo te klinken.

  9. @iphone_user: “De overige 36 gram bestaat uit stukjes metaal die niet nodig zijn om het product extra stevigheid te geven, maar die puur zijn toegevoegd voor extra gewicht.”

    Je hebt er zelf zeker ook eentje? :’)

  10. Nou ik ben eigenlijk zeer tevreden over het geluid en dat terwijl ik hiervoor een sennheiser had. Ze zijn duur dat mag gezegt worden, mischien te duur voor wat je krijgt maar ik denk dat dat met veel andere dingen ook wel zo is.

  11. Niets verslaat mijn DJ Koptelefoon
    Sony MDR V700.

  12. Als je hier zegt dat Apple zich als kwaliteitsmerk met de annexatie van Beats voor gek heeft gezet, krijg je meestal de hele lezersclan over je heen.
    Fijn dat de voor de hand liggende conclusie hier nu ook een keer getrokken wordt

  13. @steen: Dan zal je ongetwijfeld de Audio Technica waarderen (studio hoofdtelefoon) en dan met name de AT 50 Pro. Ik beleef er in ieder geval veel plezier aan!

  14. Heb ooit een video gezien waarbij ze mensen geblinddoekt naar muziek hebben laten luisteren met beats hoofdtelefoon en denk met een Sony hoofdtelefoon van zelfde prijsklasse 70% verkoos de beats boven de andere hoofdtelefoon dus zo slecht zullen ze nu ook wel niet zijn.

  15. Ach ja zo kunnen we hetzelfde afvragen voor de iPhone toch 🙂

  16. In het bericht staat dat het plastic 84 gram weegt en op het plaatje geeft de weegschaal 86 gram aan.
    (Red.) Aangepast.

  17. Origineel geplaatst door achi
    Heb ooit een video gezien waarbij ze mensen geblinddoekt naar muziek hebben laten luisteren met beats hoofdtelefoon en denk met een Sony hoofdtelefoon van zelfde prijsklasse 70% verkoos de beats boven de andere hoofdtelefoon dus zo slecht zullen ze nu ook wel niet zijn.

    Hoe hebben ze die luisteraars geselecteerd? Was het een objectief filmpje of powered by Beats?

  18. @kbm_: op sturen naar beats en je krijgt een nieuwe vergoed. Heb namelijk hetzelfde probleem gehad en ben erg goed geholpen door de serviceafdeling van beats.

  19. Gek eigenlijk dat Apple (duur, kwalitatief) zo’n merk koopt (duur, goedkoop). Past niet echt in de beleving… of is het toch stiekem de nieuwe koers van Tim Cook?

  20. Ik heb de v-moda m100. Die verslaat beats op alle fronten.

  21. Ik heb een Bose AE2w gekocht tijdje geleden en ja je betaald ook wel een beetje extra voor de naam dat weet ik maar ik ben er wel heel tevreden van. Wel bijzeggen dat ik die alleen via de kabel gebruik en niet via bluetooth.

    Ik kocht deze vooral omdat mijn orens volledig ingesloten zitten maar vooral ook omdat de hoofdtelefoon zeer licht is om op te zetten dus je kan zelfs 8 uren na elkaar dat opzetten zonder het te zwaar ofzo begint te worden, totaal geene last van. Het laatste wat ik wil is dat een hoofdtelefoon zwaar weegt.

    Voor mij is dat net het omgekeerde; doordat die koptelefoon licht weegt en een mooie afwerking heeft vind ik het net veel meer top dan ene zoals beats die ik minder mooi vind en zwaarder weegt.

  22. Dr dre. Beats hip hop.. Hip hop dus het gaat om de lekkere beat. Dan weet je wat je in huis haalt

  23. Voor gebruikers die vooral naar Spotify luisteren en andere MP3’s zal een Beats hoofdtelefoon voldoen. Ikzelf heb voor de verschillende muziekstijlen en “situaties” verschillende hoofd- en oortelefoons. Voor de sportschool gebruik ik toevallig de Powerbeats2 Wireless, deze hebben mij na vergelijk aardig verrast evenals de Beats Mixr, welke ik veel beter vind klinken dan alle andere Beats hoofdtelefoons. In het vliegtuig en soms als ik echt wil genieten van detail gebruik ik de Etymotic ER4P en als ik alleen ben Grado SR125e. De laatste omdat het open hoofdtelefoons zijn en je anderen kan storen met lekkend geluid. Daarentegen moet je ze eens proberen en je denkt echt dat je op het podium naast de artiesten staat. Ik heb ooit voor 100€ SMS 50t hoofdtelefoon gekocht van origineel 400€, deze heb ik dezelfde dag nog teruggebracht, wat een bagger.
    Beats, SMS en Bose hebben in hun hele productielijn best een paar goede hoofdtelefoons, maar ook een hoop troep.
    Mijn advies is goed te testen. Ik doe dat door sowieso de hoofdtelefoons een hele nacht te laten inspelen voordat ik ze test.

  24. Origineel geplaatst door JK
    B&W P series klinken als een zonnetje en zien er in mijn ogen ook veel mooier uit

    Het gewicht was een van de redenen dat ik voor een (witte) P3 koos. Klinkt daarnaast prima en ziet er top uit.

  25. Beetje suf stuk dit.
    Menig persoon wist allang dat Beats hoofdtelefoons te duur zijn voor de kwaliteit die je krijgt. Maar goed, voor een naam betaalt men graag extra (kijk maar naar kleding bijv).

    Het stukje over materiaalkosten is onnodig. Natuurlijk komen materiaalkosten lang niet in de buurt van de eindprijs. Hoe denk je dat een product tot stand komt? Beetje kunststof in een zakje en klaar? Nee. Wat dacht je van ontwikkelingskosten (R&D), toolings, transport / opslag / distributie, marketing, sales etc etc.
    Vind het altijd zo kansloos als mensen de materiaalkosten tegenover de eindkosten zetten om een vals punt proberen neer te zetten.

  26. Ik zou toch eens de reddit commentaren hierop doornemen als ik jullie was. Ik heb het idee dat jullie dan wel het artikel zullen updaten of geruisloos verwijderen. 🙂

  27. Het is pure troep. Mensen die die koptelefoons kopen hebben geen verstand geluid. Maar ja, je bent anders niet hip toch?

  28. Ik vind ze lomp. Ik heb zelf de beats studio het geluid is echt niet slecht maar ze zijn zo lomp groot.

  29. @Léon: DT 770 PRO is een Beyerdynamic en geen Sennheiser 😉 maar verder helemaal met je eens hahahaha Beats is leuk maar puur speelgoed en niet meer dan dat. DT 770 PRO is goedkoper en geweldig!

  30. We kopen ook voor €699 een iphone die €150 kost zo werkt de wereld!! Je broek van €150 kost ook maar €10 dus ja

  31. Draagcomfort en design is ook wel wat waard als je er meer dan 2 uur per dag naar luistert.
    Zelf heb ik een AKG, dat is solide middelklasse.

  32. Voor mij is maar één merk favoriet en mijn inziens de top: Bowers & Wilkins P series.
    Uitgewogen en bijzonder fijn geluid, zonder poespas en een perfect design!

  33. In veel vaste telefoonhoorns ook zo’ n metaal in verwerkt.

  34. Heb de urbeats en eerlijk gezegd vind ik ze qua draagcomfort en geluidskwaliteit toch super goed en beter dan bvb de marshals en de sennheisers die ik gehad heb.

  35. Een paar jaar geleden kocht ik zo’n Beats Solo HD. In de US, toen de dollar nog goedkoop was.

    Desondanks was het een enorme miskoop. Het is plastic rommel waar de onderdelen in rap tempo vanaf vallen en het geluid is echt waardeloos (ben zelf muzikant en denk wel enig verstand van geluid te hebben). Muf is inderdaad de juiste omschrijving @Steen.

    Bovendien zie je er ook nog uit als een verwende voetballer met zo’n ding op je kop.

    De Beats is in de prullenbak beland en mijn oude Sennheiser HD202 van 30 Euro is weer volledig in ere hersteld.

  36. Origineel geplaatst door Relph84
    Het is pure troep. Mensen die die koptelefoons kopen hebben geen verstand geluid. Maar ja, je bent anders niet hip toch?

    Dus Dr. Dre heeft ook geen verstand van geluid wil je zeggen?

  37. Tja.. Toch vind ik er een subliem geluid uit komen. Tuurlijk er zullen heus nóg betere zijn maar die zijn vaak ook wat groter gelijk en ik heb echt maar een klein koppie dus ik ben er erg blij mee en kan echt niet meer wennen aan cheap ass oordopjes.

    Ow en niet te vergeten. Het geluid van mijn beats koptelefoon is stukken beter dan van de sennheiser die ik had van dacht 90 euro…

  38. Ik heb de hele beats hype nooit gesnapt. Heb altijd een B&O hoofdtelefoon gehad de Form 2. Toen een paar maand geleden deze aan vervanging toe was heb ik de B&O H8 aangeschaft. Ok deze is een heel pak duurder dan de beats maar het geluid is ook stukken beter. Voor mij blijft B&O de beste, mij moet je niks anders meer geven. Heb ooit eens een beats gepast in de apple store en man wat een kut geluid.

  39. Net als de iphone,betaal je 5 keer te veel.

  40. Gek eigenlijk dat mensen zich zo gek laten maken door een merk dat eigenlijk alleen maar verkoopt omdat het aan bekende mensen hun spullen weg geeft.

  41. Origineel geplaatst door GijsParadijs
    Dus Dr. Dre heeft ook geen verstand van geluid wil je zeggen?

    Wou jij beweren van wel dan ?? 😉

  42. Origineel geplaatst door Relph84
    Het is pure troep. Mensen die die koptelefoons kopen hebben geen verstand geluid. Maar ja, je bent anders niet hip toch?

    ‘verstand van geluid’. Waarom zou je dit moeten hebben om voor je eigen gevoel een lekker geluid in je oren te voelen?

  43. Origineel geplaatst door Laurens:

    Origineel geplaatst door achi: Heb ooit een video gezien waarbij ze mensen geblinddoekt naar muziek hebben laten luisteren met beats hoofdtelefoon en denk met een Sony hoofdtelefoon van zelfde prijsklasse 70% verkoos de beats boven de andere hoofdtelefoon dus zo slecht zullen ze nu ook wel niet zijn.

    Hoe hebben ze die luisteraars geselecteerd? Was het een objectief filmpje of powered by Beats?

    Op zich niet verbazend wat Laurens beweert, uit luisteronderzoek naar MP3 vs CD/losless is ook meermalen gebleken dat veel mensen het verschil wèl horen, maar als ze dan moeten aangeven wat origineel is en wat de lossy versie ze in overgrote meerderheid het precies verkeerd inschatten. Oftewel het subjectieve oordeel van mensen zegt vaak niets over de echte objectieve kwaliteit. Persoonlijk hoor ik muziek liever toch zoals de artiest het bedoeld heeft, dus objectief zo natuurgetrouw mogelijk weergegeven al zou ik een vervormde versie misschien subjectief nog ‘mooier’ vinden klinken.Daarvoor bevalt ook mij Sennheiser het beste, maar die hebben verschillende modellen in verschillende prijsklassen en verschillende kwaliteiten. Waarbij overigens niet per sé de duurste de beste zijn, maar als Desiree een beats van €200 beter vindt klinken dan een Sennheiser van €90 kan dat nog kloppen ook. €90 is wat weinig voor een goeie koptelefoon iha en Sennheiser ihb.

  44. Origineel geplaatst door Alexander
    @kbm_: op sturen naar beats en je krijgt een nieuwe vergoed. Heb namelijk hetzelfde probleem gehad en ben erg goed geholpen door de serviceafdeling van beats.

    Dat zou heel gaaf zijn! Ga ik proberen, dankje!

  45. Over smaak valt dus heel wel te twisten, blijkt maar weer. Feit is wel dat in alle recensies van hoofdtelefoons van enigszins serieuze partijen Beatshoofdtelefoons steevast als inferieur worden beoordeeld, omdat ze het geluid vervormen. Dat sommigen dat juist lekker vinden, moeten ze vooral zelf weten. Ik ben al heel lang zeer tevreden over mijn Grado’s, van ongeveer 100 en 400 euro.

  46. Duur is relatief.

    Duur is iets wat zijn geld niet waard is. De een vind een hoofdtelefoon van 200 euro normaal terwijl de ander liever 200 euro uit geeft aan tickets.

    Daarbij moet ik zeggen dat beats van slechte kwaliteit is en dan heb ik het over de productie kwaliteit.
    Van de hoofdtelefoons die wij ervan verkocht hebben kwam zeker 50% binnen 1 jaar terug. Daarbij is de bass of veel te overdreven waardoor je de slechte kwaliteit van de hoge tonen wegdrukt.

    Verder vind ik de hoofdtelefoons van B&W vele malen beter. Bose legt naar mijn mening ook te veel op de bass.

  47. Ik heb Beats altijd al overrated gevonden. Zoals eerder gezegd, dt770 is da bomb. Zelf heb ik v700, v900, hdj1000 en hdj2000. Beyer is de laatste die ik nig wil toevoegen aan mijn collectie.

  48. Als leverancier van consumenten elektronica kom ik er al vaker achter dat je voor de naam betaalt, maar B merken vergelijken met A merken kom je binnen Europa ook nog maar weinig verschillen tegen.

    Kijk je kan geen Soundbar van Maxell van 99 euro vergelijken met een Bose bijvoorbeeld.

    Maar je betaalt wel vooral voor de naam(en service is ook nog afhankelijk van de leverancier en merk) dan voor de kwaliteit want ik geloof erin met alle rechten die de consument heeft dat bijna alles wat uitgebracht word dan ook goed is wat uitgebracht word.

  49. Wanneer jullie (nog?) eens een test ‘beste headphone’ voor de iPad / iPhone gaan doen, neem dan eens het merk: Ultrasone mee in de groep, voor als je echt versteld wilt staan wat er je oren in kan komen.
    Het is mij nog steeds onduidelijk waarom dit merk niet veel bekender is.

    Ik heb helemaal niets met Beats on ieder geval…

  50. @achi: bedoel je niet de test tussen Philips en Beats? Daarin was toch degelijk Philips de winnaar.

  51. @steen: ik ben geen producer maar ik ben het wel met je eens

  52. Ik ben een keer een Apple store ingestapt en wat hoofdtelefoons geprobeerd.
    Zonder te zien wat er op mijn hoofd zat vond ik de Beats (Studio dacht ik…) wel lekker klinken.
    Prijs was wel wat aan de hoge kant, en dus een 2e hands aangeschaft.
    Ik vind hem nog steeds lekker klinken.
    Ik ben geen kenner…..heb er geen verstand van (vind ik erg vreemde uitdrukking…) maar heb de Beats aangeschaft omdat ik ze lekker vond klinken…dat is voor mij een belangrijk criterium bij deze producten.

    Ik heb ook een hele verzameling in-ears liggen: de dopjes die veel “kenners” fantastisch vinden, geven mij koppijn door de schelle hoge tonen. Shure,Beyer,Bose, Westone en nog wat toppertjes liggen werkeloos in de la, ik heb ze meerdere malen geprobeerd met de beste foams…..maar mijn favoriet blijft de Monster Turbine Copper.
    En toevallig is Monster eigenaar geweest van Beats….
    Het lijkt er op dat ik een voorkeur heb voor “Beats geluid”…..
    Voldoende bas, niet te veel midden en ook niet te veel hoog, maar wel helder.
    Smaak is heel persoonlijk en kan je niet afdwingen als kenner of “professional”

  53. Het gaat wat ver om Beats troep te vinden, maar het is gewoon een modemerk dat erg slimme campagnes heeft gehouden.

    Voetballers zijn meeste jonge jochies met veelal dezelfde muzieksmaak, waar veel bass gelijk staat aan goede bass (dikke onzin natuurlijk). Geef ze gratis 1 of 2 koptelefoons van Beats en vraag ze om er publiekelijk mee te lopen en je merk wordt goedkoop, maar effectief gepromoot. Ik zie ook werkelijk geen ander merk door voetballers gedragen, dus die markt hebben ze volledig in handen.

    Goed, mensen die zich enigszins verdiepen (een half uurtje is voldoende), kunnen voor die €200,-/€250,- een koptelefoon kopen met kalfslederen earpads en een prachtig gebalanceerd geluid. Merken als Beyer, Sennheiser, Denon, Audio-Technica, Shure, Hifiman, Grado etc. etc. etc. bieden “beter geluid” voor je zuurverdiende centjes. Bijkomend voordeel: je leeftijdsgenootjes lopen niet allemaal met dezelfde koptelefoon 😀 Dat lijkt me prettig, want een koptelefoon is ook vaak een imago-dingetje en met een Beats wordt je langzaamaan gezien als meeloper. (voor wie dat ook boeit)

    Aan de andere kant; als je van veel en krakerige bass houdt en weinig waarde hecht aan goede bronbestanden (bijv. low bitrate mp3), ben je prima af met een Beats. Ieder zijn ding.

    Vanuit commercieel oogpunt snap ik de overname van Beats door Apple. Je krijgt veel jong volk binnen je bedrijf, allemaal potentiele iPhone, iPad, Apple Watch kopers. Aan de andere kant was ik gelukkiger geweest wanneer Apple een kwaliteitsmerk had binnengehaald. Je moet er toch niet aan denken dat Beats de speakers in je iMac gaat maken of je straks meer voor je iPhone gaat betalen om er overprijste Beats-inear bijgeleverd worden.

  54. @Dennis: Heb thuis ook een Ultrasone en ben daar zeer content mee. Anders zou het een Grado worden, ook fantastisch neutraal en open.

  55. Origineel geplaatst door JK
    B&W P series klinken als een zonnetje en zien er in mijn ogen ook veel mooier uit

    Inderdaad! Ik kocht een beats Studio Wireless en de bassen waren overdreven, bovendien was er een continue ruis door de noise cancelling en het geluid was niet aangenaam. Ik heb hem teruggestuurd en de Bowers & Wilkins P5 series 2 gekocht. Mooi zakje, mooie hoofdtelefoon en vooral geweldig geluid!!! Mooi gebalanceerd maar toch bas. Bovendien vertelde men dat de B&W u nieuwe geluiden zou doen horen en als een concert in de oren zou klinken. En dat klopt volledig. Ik raad hem aan iedereen aan!!!

  56. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  57. Beats is zeker overpriced,

    Ik heb zelf beats executive gehad en weet dus waar ik het over heb. Waar ik het mee vergelijk? B&W p5 2e gen, deze koptelefoon was even duur toen ik de beats kocht(300). Ik ben geen audio expert, maar kan het verschil zeker horen, de geluidskwaliteit van de executive is ZEER ondermaats. had hem puur op geluid op 100 euro gezet, opgeblazen bass, wat op zich nog wel mooi zou kunnen zijn maar door gebrek aan detail niet goed uit de verf komt. verder heb ik hem 5X terug moeten sturen voor garantie omdat er na een tijdje een vervelende ruis aan één kant te hoor en is. Heb hem uiteindelijk daar om verkocht.

    Koop geen beats koptelefoons! Ook als is de 2e generatie misschien beter, ze zijn het geld niet waard

    (Let niet op mijn spel fouten 🙂 )

    @Giel: Zeker waar, heb de zelfde koptelefoon (B&W 2e gen)

    Zit geweldig geluid in, niet te vergelijken met dat van beats, terwijl die ( poosje geleden ) even duur waren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.