Reacties voor: Zo zien apps er op een 4 inch iPhone-scherm uit

Een bezoeker van The Verge liet in een aantal screenshots zien hoe iOS 5 en bepaalde apps er op een 4 inch scherm uit zouden zien.
Lees het complete artikel → Zo zien apps er op een 4 inch iPhone-scherm uit
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 56 reacties

  1. Volgens mij is de iphone dan niet meer volledig met 1 hand te besturen. 🙁

    hoop echt niet dat ze deze kant opgaan, dan kan ik niet meer fietsen en twitteren tegelijk.

  2. Ik hoop dat ook niet, maar op zich denk ik dat het 3,5 inch blijft, alle apps moeten dan ook veranderd worden! En dat is veel werk voor developers!!!

  3. Toch heb ik mijn twijfels of Apple dit zal gaan doen.
    Ontwikkelaars moeten hun apps hier weer extra voor aanpassen en nieuwe app ontwikkelaars moeten hun app dan voor verschillende scherm formaten gaan testen. Wordt er niet makkelijker op.

    Daarnaast wil ik mijn iPhone nog met 1 hand kunnen bedienen. Weet niet of dat met 4 inch nog vlot gaat.

    @Martin: Precies. Hoop ook niet dat Apple deze kant op gaat. Ook al is het fijn om meer info op het scherm te kunnen zien.

  4. Een iPhone met een 4 inch scherm lijkt me erg langwerpig. Als ze de breedte vergroten dan zou ik een 4 inch of groter scherm wel fijn vinden.

  5. @Martin: dat mag sowieso niet. Maar als de tel hetzelfde blijft in afmeting kun je nog steeds alles met een hand bedienen.

    On: groter scherm kan voor sommige dingen ideaal zijn foto’s en film bekijken verder zie ik de meerwaarde er nog niet van als je bv kijkt naar een GS2 vindt het niet mooi te groot. Scherm wat nu in de iphone zit is ideaal kwa grootte en scherpte.

    Off: hoop photo app ook verbeteren als je nu een map aanmaakt blijven ze in filmrol staan en daar verwijderd dan verwijderd hij ze ook in de aangemaakte map.

  6. Snap die achterlijke argument van met de één hand kunnen bedienen niet. Gelukkig voor jullie dat Apple een mooie smoes kon verzinnen voor haar tekortkoming. Anders hadden jullie blijkbaar niks te klagen voor een groter scherm.

    Denk dat de meeste die hier tegen een groter scherm iPhone zijn, ook een iPad hebben.

  7. Beetje een rare invulling zoals het nu getoond wordt. Alsof Apple de 3:2 verhouding gaat opgeven. Dat zal een boel problemen opleveren qua compatibiliteit met nu. Als ze de resolutie verhouding al gaan wijzigen, dan zullen ze eerder naar een iPad verhouding van 4:3 gaan. Dus breder ipv langer.

    Ik denk echter dat ze op 4 inch gewoon de 3:2 verhouding toepassen, dus een beetje breder en hoger. Zeker niet zoals hierboven!

  8. Waarom zeurt iedereen toch over dat apple geen 4 inch scherm moet doen, straks komt de iphone 5 uit (met 3,5 inch) en dan word er weer geklaagt over dat apple geen groter scherm doet.
    En btw waarom zou het zo’n probleem zijn voor ontwikkelaars? Android telefoons zijn er toch ook in alle soorten en maten

  9. Als ik kijk naar hoe de apps eruit zouden zien als de iPhone hoger is, dan lijkt het me zeer sterk dat ze dat doen. Ik vind het er minder mooi uit zien, en bij Apple gaat het om het design.
    Dus dan zullen ze hem ook breder maken. Want als je hem breder maakt, kun je het toetsenbord weer groter maken.

  10. Ik weet zeker dat ze dezelfde beeldverhoudingen houden.

  11. Op deze plaatjes is de app alleen in de hoogte verhoogt. Ik denk dat de verhouding van het scherm toch hetzelfde blijven als de schermen groter zoude worden.

  12. Kom maar op met die 4 inch. Je Iphone mag je toch niet in het verkeer gebruiken dus.

  13. @Ik: ik heb een tijdje een sgsII gehad omdat ik vond dat Apple te weinig vernieuwde.. En ik kan je vertellen dat ik Android apps niet als voorbeeld zou gebruiken. De kwaliteit van de meeste apps ligt daar technisch, maar ook grafisch toch echt een stuk lager hoor. Dat ligt waarschijnlijk niet aan het platform en ook niet aan de ontwikkelaars, maar vooral aan de vele verschillende specificaties en verhoudingen waar ze rekening moeten houden. Apple houdt bij het uitbrengen van nieuwe apparaten rekening met de ontwikkelaars waardoor je toch veeeel meer kwaliteits apps kunt vinden die alleen voor iOS zijn.

    Daarom toch maar weer de 4S gekocht toen deze uit kwam 🙂

  14. Zal apple naar 5 telefoons in een keer de grootte van het scherm aanpassen? schat de kans vrij klein. Ze worden juist alleen maar exclusiever door deze afmetingen. Samsung en HTC brengen in die formaat alleen de low-budget smartphones uit. De “goeie” telefoons van deze bedrijven worden alleen maar groter en groter. Ik denk dat het juis slim is van Apple, dit 3.5 inch scherm? Nooit groter gewild…. Lijkt me nou ook niet heel lekker in je broekzak zitten. zeker niet met bijv. een hoesje of oortjes er omheen

  15. @Sezgin: Een iPad is een tablet een iPhone een telefoon. Een iPhone is wel degelijk een stuk makkelijker met 1 hand te bedienen dan een galaxy s.
    Mijn tv is groter dan alle Android telefoons, maakt dat mijn tv een betere telefoon?

  16. Origineel geplaatst door Sezgin
    Snap die achterlijke argument van met de één hand kunnen bedienen niet. Gelukkig voor jullie dat Apple een mooie smoes kon verzinnen voor haar tekortkoming. Anders hadden jullie blijkbaar niks te klagen voor een groter scherm.Denk dat de meeste die hier tegen een groter scherm iPhone zijn, ook een iPad hebben.

    Lul niet, ik kan nu 95% (gok) van m’n scherm met 1 hand bedienen terwijl ik de iPhone in een redelijk goede grip vast heb. Als dat ding groter wordt moet ik óf heel los vasthouden en dus riskeren dat ik dat ding te pletter laat vallen óf in sommige situaties met 2 handen werken.

    En nee ik heb geen iPad.

  17. @Jasper: goed punt!

  18. Ik denk dat het voor ontwikkelelaars belangrijk is dat de lengte:breedte verhouding hetzelfde blijft.

    Wat ikzelf vind is dat de telefoon niet groter moet, maar het scherm wèl. Dus wat mij betreft moet de ‘bezel’ verdwijnen; volgens mij is de telefoon dan ook nog redelijk met 1 hand ts bedienen.

  19. @Martin: Fietsen en twitteren gelijk, het wordt tijd dat fietsers ook op de bon gaan met een telefoon in de hand net als ondergetekende in een auto 😉

  20. Tja…. Dat weten we toch al van de iPad?

  21. Ik vind het ook belangrijk om mijn telefoon met 1 hand te kunnen bedienen.
    3,5 is groot genoeg nou ik scroll wel wat meer naar beneden om de rest te kunnen zien is dat nou zo erg.

  22. Voor mij is het gewoon simpel. Een volgende iPhone moet groter zijn, zo niet, dan is het over en uit.

  23. 3,5″ is perfect (max naar 4″ kan nog).

  24. @Erickq: De bezel op de iPhone’s is bij de iPhone 4 verdwenen. Het is zegmaar de antenne. Wat jij bedoelt is waarschijnlijk rechter en linkerkant naast het scherm. Wat volgens mij geen specifieke naam heeft.

  25. Wat zeurt iedereen toch weer…..
    Of apple nou een 3,5 een 4 of een 4,3 inch iphone uitbrengt we kopen ‘m toch wel 🙂

  26. Ik houd graag mijn huidige 4s formaat.
    Overigens grappig om te zien hoeveel moeite iemand doet omvte laten zien wat er dan meer op past bij 4inch. Alsof mensen geen enkel voorstellingsvermogen hebben. T is toch logisch dat er meer tweets of meer internetpagine op past…duhhh

  27. Origineel geplaatst door Ik
    Waarom zeurt iedereen toch over dat apple geen 4 inch scherm moet doen, straks komt de iphone 5 uit (met 3,5 inch) en dan word er weer geklaagt over dat apple geen groter scherm doet. En btw waarom zou het zo’n probleem zijn voor ontwikkelaars? Android telefoons zijn er toch ook in alle soorten en maten

    Zucht..ja..en waarom denk je dat ontwikkelaars het liefst voor Apple kiezen en meer moeite hebben met Android??
    Denk na voor je wat zegt man.

  28. @Brian: En zo is het..ik heb helaas nog steeds een Galaxys SII, maar bij iOS is het toch allemaal stukken mooier en beter hoor. Kwaliteit ligt daar een tikkie hoger en dat merk je.
    Denk dat ik zelf maximaal 4 inch zou willen, maar zou ook geen probleem met 3,5 inch hebben. Werkt altijd lekker met 1 hand

  29. @an1lo: Ik bedoel idd de rand rond het scherm. Links en rechts van het scherm dus iets van 3mm groter. En dan uiteraard de boven- en onderkant evenredig vergroten zodat de verhouding hetzelfde blijft.

    Uiteraard makkelijk om dit even te wensen; in de praktijk zal het waarschijnlijk erg lastig zijn om te realiseren.

  30. Van mij had de 4S al wel een groter scherm mogen hebben. de iPhone 5 moet wel een groter scherm hebben of ik ga wel bij android kijken (en nee 4.7 is wel veel maar 4 is wel het minimum, en liever 4,3)

  31. Blijkbaar is Apple bang dat het wanneer een iPhone met een groter scherm uitbrengt, het de concurrentie daarmee uitmoord 😀

    Denk dat wanneer Apple een iPhone met minimaal 4 inch of iets groter uitbrengt, dat redelijk veel mensen veel minder de neiging zullen hebben om over te stappen naar Android.

    Voor mij is het duidelijk: de volgende iPhone heeft een groter scherm of ik stop ermee

  32. De volgende iPhone word zoiezo niet groter. Dan past ie namelijk niet meer in dockingstations. Ik vind de iPhone 4 juist een perfect maatje hebben. Van mij mag het zo blijven. Misschien max 4 inch als het toestel maar niet groter wordt. Iedereen die graag een tablet in zijn of haar broekzak wil zou ik een HTC aanraden. Of misschien de note. En ja ik heb ook een iPad mocht iemand dat interessant vinden.

  33. @Erwin: wil je a.u.b. ophouden met je onzin-advies?

    Als jij straks ook klaagt over de batterijduur van de iPhone, dan raden de mensen jou hier toch ook niet telkens de Nokia 3310 aan?

  34. Grappig om te zien, maar vind het geen toegevoegde waarde. Ja, er is meer informatie weer te geven op het scherm, maar het is niet zo dat de huidige iPhone te weinig informatie kan weergeven. Gelukkig doet Apple geen groter scherm in de 6e generatie iPhone (Mijn voorspelling).

    Wil je groter scherm, koop dan een iPad of een Android telefoon die half werkt. Ik wil een iPhone die ik gewoon met 1 hand kan bedienen.

  35. Een 4 inch scherm in de nieuwe iPhone is in mijn ogen wel welkom, maar niet echt een must.

    Ik hoop alleen wel dat ze de huidige beeldverhouding houden en niet overgaan naar zo’n widescreen formaat. Is alleen leuk voor het kijken van een filmpje, maar wanneer je in landscape zou gaan browsen, wordt er maar een klein deel van de pagina weergegeven (in verticaal opzicht).

  36. De datastroom is de laatste jaren enorm toegenomen dus een groter scherm zou nu wel handig zijn.. max 4″

  37. Ik was even de t-mobile shop ingelopen om naar de Sony Xperia S te kijken. Op de foto’s ziet hij er goed uit. In het echt ook, maar wat een groot ding is dat. Een telefoon hoort in je zak te passen. Dus als ze de rand kleiner maken is dat Ok, maar het formaat van de iPhone moet het zelfde blijven vind ik.

    Overigens vraag ik me af of je op een groter scherm meer ziet. Het aantal pixels blijft waarschijnlijk hetzelfde of verdubbelt. En op m’n iPad 3 zie ik ook niet meer dan op de iPad 2 van m’n vrouw.

  38. als eens eerder had ik geschreven
    over een 4″ scherm, 640×1140 pixels, die
    dus net 7mm langer wordt en dat het voor sommige (oude) apps inderdaad een beetje lastig wordt en dus twee zwarte streepjes boven en onder krijgen, en dat heel veel apps zonder problemen verder kunnen draaien

    ===================================
    Met een beetje rekenwerk kun je uitrekenen dat het huidige scherm met 960×640 een aspectratio heeft van  3:2. Breedbeeld TV heeft een 16:9 aspectratio, zouden ze dezelfde ‘hoogte’ (liggend) aanhouden van 640px, dan kom je op een scherm uit van 1140px. Op dezelfde resolutie van 326ppi kom je dan op een 4″ scherm uit, weerszijde 7mm langer.
    Met wat schuiven van de Home-button en de andere elementen zou het net passen in de iPhone 4 behuizing… of je maakt de iPhone 5 ietjes langer.
    Voor heel veel apps heeft het geen gevolgen, die hebben toch al een scroll-view waar ze mee werken, knoppen tegen de boven- en onderkant uitgelijnd, zaken die door het iOS vanzelf worden opgevangen. Andere apps kun je vlekkeloos draaien als je twee (zwarte) balkjes kunt accepteren, apps kunnen dan ongewijzigd verder. Echte ontwikkelaars zijn niet dom en voor velen van hen is het geen probleem om een 16:9 ontwerp te implementeren in een paar uur tot een paar dagen werk.

    Kom maar op met een 4″ 16:9 iPhone , zelfs als die paar millimeter langer wordt

    Zoals ik al aangaf in de tekst, een 16:9 4″ @326ppi met 1140x640px is geen probleem om snel geaccepteerd te kunnen worden, het heeft nauwelijks gevolgen

  39. Apple heeft niet voor niets gekozen voor het huidige scherm.
    Daar is echt wel over nagedacht…
    Een product wordt niet altijd beter wanneer de fabrikant naar de gebruiker luistert en deze wensen doorvoert in haar producten.
    Android is daar een prima voorbeeld van…

  40. Draait alles om “met 1 hand bedienen”? Een nokia 3310 is ook met 1 hand te bedienen jongens. Even relax, een telefoon is om bereikbaar te zijn. Bellen en gebeld worden enz. Niet elkaar overhoop schieten door elkaars meningen over een GERUCHT.

  41. Groter scherm? Jajajajajaja meteen doen. Heb al jaren iPhones, maar het scherm is net te klein. 4 inch is perfect.

    En hoezo zou ie niet meer te bedienen zijn met 1 hand??? Voor mijn 1 jarig zoontje niet nee, maar ik heb ook een 4,3 inch toestel (HTC Sensation) die prima met 1 hand te bedienen is hoor. Je kunt met je duim gewoon het hele scherm bereiken als je het toestel in je hand houdt.

  42. The verge heeft n.a.v het probleem dat bij een 4 inch scherm het predikaat “retina” niet meer zou kunnen worden gevoerd (tenzij de res wordt aangepast en er apps moeten komen met weer een nieuwe set graphics), bedacht dat telefoons in deze verhouding dezelfde PPI kunnen houden en voor ontwikkelaars er alleen een viewscreen wordt vergroot (knoppen e.d kunnen even groot blijven).

    Android is vanwege te hoge fragmentatie, in zowel apparaten als OS versies, in het nadeel. Mij persoonlijk lijkt het wel handig (typ dit nu op een iphone en heb maar een ministukje beeld over na het menu en keyboard)

  43. I want!

    Verhouding van films zouden dan ook beter zijn!

  44. Hou liever dit 3,5 inch scherm. De verhouding moet sowieso blijven. In landscape is een 16:9 verhouding echt ugly. Ik gebruik me mobiel vaak ook met een hand en van mij mag ie iets groter, maar 4,0 wordt toch echt beetje teveel voor mijn vingertjes

  45. Hou liever dit 3,5 inch scherm. De verhouding moet sowieso blijven. In landscape is een 16:9 verhouding echt lelijk.. Ik gebruik me mobiel vaak ook met een hand en van mij mag ie iets groter, maar 4,0 wordt toch echt beetje teveel voor mijn vingertjes

  46. Apple mag best een grotere scherm introduceren als het maar niet extreem breed of lang wordt. De iPhone 4(s) heeft volgens mij nog ruimte om een grotere scherm in te bouwen en dan kunnen we gewoon de huidige formaat behouden.

  47. Snap niet dat sommigen denken dat als de iPhone een 4 inch scherm krijgt dat dan veel meer mensen hem zullen kopen.
    Zeer veel mensen kopen hem vooral niet omdat hij gewoon verrekte duur is. Of omdat ze liever een meer open OS willen.
    Bij Android heb je gewoon veel meer toestellen in allerlei prijsklassen.
    Dit heeft ook zijn nadelen, maar veel mensen kopen dat toch veel liever een toestel van 200 of 300 euro dan een iPhone van 600 euro.

  48. Een groter scherm is nodig; games net zoals vele andere bruikbare apps gaan beter zijn als je een groter scherm hebt. Ik kijk ook soms tv op de iphone, groter scherm is welkom, ik heb al een 4inch gehad, geene paniek, das dik in orde ze, zeker nog niet te groot ook.
    Apple doet er goed aan om met iets nieuws af te komen, het begint anders eentonig te worden, alweer een 3,5inch scherm, dan zal het ontwerp ook praktisch hetzelfde zijn wat ook niet oke zou zijn, mensen willen altijd na een paar jaar wat anders.

  49. @Martin:

    Ik snap niet waarom het grote deel van de iPhone gebruikers nu eigenlijk een 4″ scherm willen hebben. Ik ben iPhone gebruiker van het eerste uur (2G) en heb nooit het idee gehad dat het scherm te klein was. Als je wel een groter scherm wilt kan je toch gewoon een iPad kopen!!! Ik hoop dat Apple het scherm niet vergroot, want met deze grote kunt je alles met een duim bedienen!

  50. Origineel geplaatst door Brian
    @Ik: ik heb een tijdje een sgsII gehad omdat ik vond dat Apple te weinig vernieuwde.. En ik kan je vertellen dat ik Android apps niet als voorbeeld zou gebruiken. De kwaliteit van de meeste apps ligt daar technisch, maar ook grafisch toch echt een stuk lager hoor. Dat ligt waarschijnlijk niet aan het platform en ook niet aan de ontwikkelaars, maar vooral aan de vele verschillende specificaties en verhoudingen waar ze rekening moeten houden. Apple houdt bij het uitbrengen van nieuwe apparaten rekening met de ontwikkelaars waardoor je toch veeeel meer kwaliteits apps kunt vinden die alleen voor iOS zijn.Daarom toch maar weer de 4S gekocht toen deze uit kwam

    De verschillende schermverhoudingen hebben daar helemaal niets mee te maken. Sterker nog: ontwikkelen met verschillende schermverhoudingen in het achterhoofd vind ik persoonlijk een zegen. Ik zou heel graag willen dat dat op iOS ook beter zou kunnen. Het probleem is meer dat iOS-developers die een uitstapje maken op het Android-platform geen idee hebben hoe ze dat aan moeten pakken en zo problemen creëren die er eigenlijk helemaal niet zijn. Bij het ontwikkelen voor Android heb ik echt nog nooit een probleem gezien in de fragmentatie.

  51. Origineel geplaatst door Ik
    Waarom zeurt iedereen toch over dat apple geen 4 inch scherm moet doen, straks komt de iphone 5 uit (met 3,5 inch) en dan word er weer geklaagt over dat apple geen groter scherm doet. En btw waarom zou het zo’n probleem zijn voor ontwikkelaars? Android telefoons zijn er toch ook in alle soorten en maten

    Het is zeker een groot probleem voor ontwikkelaars. iOS en Android werken fundamenteel anders. Als iOS-ontwikkelaar ontwikkel je ‘op de pixel’, terwijl je als Android-ontwikkelaar met groeiende layout-elementen ontwikkelt. Daarom werken Android-apps doorgaans automatisch op nieuwere schermformaten terwijl iOS-apps aangepast moeten worden (of lelijk schalen zoals op de iPad).

  52. Feit blijft, dat die 3,5 inch voor mij echt te klein is.
    Ik grijp steeds vaker naar de iPad omdat de tekst daarop tenminste leesbaar is.
    Voor bellen en zaken onderweg, oké. Maar voor internet onderweg vind ik het toch te klein.
    En voor de mensen die liever 3,5 inch hebben, die zijn toch al bediend?
    Dus zou ik zeggen, doe iets voor de gebruikers, die graag een groter scherm hebben.
    Dat is tenminste nieuw!

  53. Wat een onzin hier, de mensen die klagen over een 4 inch scherm! Ik weet zeker dat alle mensen die 3.5 inch de ideale maat vinden, opeens 4 inch ideaal vinden als de nieuwe iphone dit formaat heeft. En natuurlijk hoort daar ook een nieuwe telefoon bij…

  54. Degenen die zeggen dat ze overstappen vergeten denk ik 1 belangrijke factor.. Als gemiddelde gebruiker heb je veel aankopen op je Apple ID staan. Je zult alles opnieuw moeten aanschaffen op Android en dan vergaat je gehele investering 😉

  55. Origineel geplaatst door Bubbly
    Degenen die zeggen dat ze overstappen vergeten denk ik 1 belangrijke factor.. Als gemiddelde gebruiker heb je veel aankopen op je Apple ID staan. Je zult alles opnieuw moeten aanschaffen op Android en dan vergaat je gehele investering

    Als je ook een iPad hebt, valt dat wel mee.

  56. Velen zijn blijkbaar zo gewend aan sex met één hand, dat ze hun telefoon ook persé met één hand willen bedienen.
    Ik gebruik liever twee handen, ook op een 3,5″ scherm.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.