Reacties voor: Zo wordt een iPad gemaakt (video)

Een video laat zien hoe de iPad wordt gemaakt. Foxconn geeft daarmee een uniek kijkje in de productie van de iPad in China.
Lees het complete artikel → Zo wordt een iPad gemaakt (video)
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. “(D)e indruk wordt gewekt dat de problemen vooral bij Apple spelen. Maar de werkelijkheid is dat alle consumentenelektronicabedrijven die hun producten in China laten maken, met dezelfde werkomstandigheden te maken hebben.”

    Oud Chinees gezegde: “Als je een hoge boom bent, moet je tegen veel wind kunnen.”

  2. 7:00 beginnen is niet echt vroeg. De werkomstandigheden lijken me ook niets mis mee. Ik denk dat er in Nederland baantjes zijn waar je het slechter treft. Het werk verveeld, maar de medewerkers roteren regelmatig. De leeftijd is van 18 tot 25. Een mooie baan om mee te beginnen en dan verder te trekken. Het salaris is naar Chinese maatstaven goed. Dus volgens mij kunnen we ons nu op de andere fabrikanten richten.

  3. Origineel geplaatst door whulsbergen
    “(D)e indruk wordt gewekt dat de problemen vooral bij Apple spelen. Maar de werkelijkheid is dat alle consumentenelektronicabedrijven die hun producten in China laten maken, met dezelfde werkomstandigheden te maken hebben.”Oud Chinees gezegde: “Als je een hoge boom bent, moet je tegen veel wind kunnen.”

    100% totaal mee eens mooi verwoord!

  4. Mooi vakantiebaantje. Niks mis mee. Ik sluit mij aan bij de commentaren van Whulsbergen en Harry.
    Ophouden met zeuren en aan het werk. Snel de volgende iPhone gaan bouwen. 🙂

  5. Ik ben het niet helemaal eens met bovenstaande commentaren. Het kan altijd beter, en vooral de housing is ondermaats en duur. Door de populariteit van Apple en Foxconn is dit een prima middel om meer aandacht te krijgen voor arbeiders in China.

    Makkelijk praten vanuit NL met minimum loon, uitkeringen en subsidie… ga er eens kijken en je zult beseffen dat deze mensen alle aandacht verdienen en nodig hebben om een waardig bestaan op te kunnen bouwen.

  6. Het personeel bij de Apple store is wel beter gehersenspoeld dan deze Chinezen. Daar gaan ze tenminste met z’n alle staan klappen en handen omhoog als ze aan het werk gaan… Hier lopen ze als zombies naar binnen.

  7. het is mooi voor de mensen in deze fabriek dan men iets betere omstandigheden krijgt, alleen jammer dat het een druppel op een gloeiende plaat is.

    ik denk dat je eerder klaar bent met het opnoemen van fabrikanten die hun productie niet in azie hebben, dan dat je het andersom probeert.

  8. als het er zo slecht is(zo ziet het er niet uit op het fillmpje) dan willen er toch niet zo veel mensen werken? Natuurlijk zoeken ze werk, maar ze kiezen er zelf voor

  9. @tom je moet het zien in verhouding met de maatstaven die wij in europa gewend zijn.

    als je het dicht bij huis bekijkt kan je het misschien gaan vergelijken met de Polen die hier in nederland werken. voor veel nederlanders is het werk/loon onder de maat maar voor de mensen uit Polen is het een goudmijn.

    bedoel hier natuurlijk de sector van de bloembollen sorteren, asperges steken. de bekende sectoren die regelmatig in het nieuws zijn.

  10. Mini-adapter, geweldig! http://yeca.eu/171n

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.