Reacties voor: Zo verdienen chat-apps geld aan je: over privacy, advertenties en abonnementen

Hoe verdienen berichten apps als WhatsApp Messenger geld aan je? We zetten 9 populaire gratis sms-apps voor je op rij en vergelijken ze.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Goed stuk!! Ben vooral benieuwd of Whatsapp zijn voorwaarde gaat wijzigen. Zo niet, dan Zoe ik vooralsnog weinig problemen.

  2. Ben overgestapt naar Telegram. Voelt beter dan Facebook die nu achter whatsapp zit. Voordeel van Telegram is dat (net als imessage) ook werkt op je ipad, tablet of imac met hetzelfde account (telefoonnr).

  3. Straks neemt facebook alles over. zolang ze de apps niet verprutsen, en hun zelf eens een goede app kunnen maken vind ik het oke.

  4. Goed overzichtelijk artikel!

    Een hele tijd geleden heeft er een artikel op iPhoneclub gestaan dat er hackers (?) / makers van torrentsites (?) bezig waren met een Whatsapp-alternatief waarbij de nadruk lag op privacy en veiligheid. Ik kan het artikel zo snel niet meer vinden. Weten jullie welk artikel ik bedoel en wat de status hiervan is?

  5. Toch wel pech voor Peter Sunde. Dit zou hét moment geweest zijn om Hemlis te lanceren.

  6. Het scoren van Whatsapp in de App Store is voltooid verleden tijd (denk ik). Het appje is gezakt naar plaats 8. En Telegram is gestegen naar plaats 4. 😉

  7. Bedankt voor het artikel. Jammer dat Whatsapp door Facebook is overgenomen. Nu heeft Facebook ook onze telefoonnummers en dat is kennelijk goud waard.
    Misschien ga ik ook wel over op Telegram. Path heeft geen desktop versie, anders zou dat nog een optie zijn.

  8. Ik zie nog steeds geen verklaring voor het abnormale hoog bedrag. Hoe willen ze dit ooit gaan terugverdienen? De dienst is zo enorm goedkoop, als ze het alleen via de abonnementen willen binnenhalen en iedereen moet ineens gaan betalen dan zitten ze nog niet eens op 0,5 miljard per jaar. Onkosten niet eens meegeteld. 11,6 miljard = 23 jaar voordat ze die omzet zouden halen op de huidige manier. En iedereen kan het er wel over eens zijn dat we over 10 jaar echt geen whatsapp meer gebruiken

  9. Mooi overzicht maar waar zijn iMessage en FaceTime? (dit is tenslotte een Apple-site?). Wanneer zal Apple iMessage en FaceTime eens in 1 app gaan mixen…..

  10. Ik vraag me af wanneer het omslagpunt wordt bereikt. Wanneer gaan consumenten inzien dat hun eigen gegevens geld waard zijn en geld gaan vragen aan de diensten voor het voor het gebruik van deze gegevens in plaats dat de consument betaald voor het gebruik van de dienst.

  11. Telegram is gewoon een whatsapp clone. ziet er goed uit haha. Ik wacht even rustig af waar er naar overgestapt wordt en wanneer. i don’t really care. Privacy icm facebook of google is er niet iig :p Mja dat wisten we al.

  12. Om helemaal gek van te worden, die mensen die alleen marl open te zeuren over FB en whatsapp der privacy…. we leven in 2014… ga huilen alsjeblieft om dat domme telefoonnummer dat je niet wilt geven..

  13. Origineel geplaatst door Michiel
    Ik zie nog steeds geen verklaring voor het abnormale hoog bedrag. Hoe willen ze dit ooit gaan terugverdienen? De dienst is zo enorm goedkoop, als ze het alleen via de abonnementen willen binnenhalen en iedereen moet ineens gaan betalen dan zitten ze nog niet eens op 0,5 miljard per jaar. Onkosten niet eens meegeteld. 11,6 miljard = 23 jaar voordat ze die omzet zouden halen op de huidige manier. En iedereen kan het er wel over eens zijn dat we over 10 jaar echt geen whatsapp meer gebruiken

    Feitelijk hoeft men ‘maar’ 35 euro per whatsapp gebruiker te verdienen. De informatie die fb uit berichten gaat halen is over de jaren heen vele malen hoger dan dat bedrag. En hoewel veel mensen advertenties proberen te negeren hebben ze allemaal uiteindelijk het doel om je toch iets te laten kopen. Juist door deze vaak persoonlijke inhoud van berichtjes (denk aan muziek, afspraakjes (waar gaat gebruiker zoal heen), etc…) wordt de kans veel groter dat er wel ‘onweerstaanbare aantrekkelijke’ uiterst persoonlijke aanbiedingen tussen zullen staan die uiteindelijk leiden tot consumptie.

    @reckimo: Dit is een typische reactie van iemand die het belang en waarde van privacy op zijn zachts gezegd wel erg laag inschat. Het gaat hier om heel wat meer persoonlijke gegevens dan bijvoorbeeld de verwijzing in jouw statemen naar een telefoonnummer… Maar goed, als jij jouw leven graag tot in de details deelt met bekenden en onbekenden dan staat je dat vrij natuurlijk.

  14. Hoe zit het eigenlijk met de app Threema?? Nog maar weinig van gehoord en gezien…

  15. Origineel geplaatst door reckimo
    Om helemaal gek van te worden, die mensen die alleen marl open te zeuren over FB en whatsapp der privacy…. we leven in 2014… ga huilen alsjeblieft om dat domme telefoonnummer dat je niet wilt geven..

    Wat een achterlijke opmerking!
    Je moet nog veel leren denk ik

  16. Nu lees ik opeens dat veel mensen willen gaan overstappen naar Telegram. Maar ik vraag me daar net zo af als bij Facebook, is het wel veilig in handen van een Rus?

    Kijk nu maar naar de spelen in Rusland, zodra je daar binnen komt hacken ze je gegevens en weten ze alles van je via je mobiel of computer. Men zegt, ik weet niet of het waar is, dat er in de grondwet staat dat men daar iedereen mag afluisteren, bespioneren en wat dan ook.

    Ik vraag me dan toch af of Telegram wel zo veilig is?! Wat ik hier boven schrijf heb ik niet van mij zelf maar van horen zeggen. Dus als iemand hier anders over denkt en mij kan melden, ik verneem het graag 🙂

  17. En twee (2) uur later staat Telegram al op plaats 2 in de App Store. 😉

  18. Origineel geplaatst door marc
    Nu lees ik opeens dat veel mensen willen gaan overstappen naar Telegram. Maar ik vraag me daar net zo af als bij Facebook, is het wel veilig in handen van een Rus?Kijk nu maar naar de spelen in Rusland, zodra je daar binnen komt hacken ze je gegevens en weten ze alles van je via je mobiel of computer. Men zegt, ik weet niet of het waar is, dat er in de grondwet staat dat men daar iedereen mag afluisteren, bespioneren en wat dan ook.Ik vraag me dan toch af of Telegram wel zo veilig is?! Wat ik hier boven schrijf heb ik niet van mij zelf maar van horen zeggen. Dus als iemand hier anders over denkt en mij kan melden, ik verneem het graag

    Veilig of niet, het is iig niet meer een op een aan mijn fb profiel gelinkt. Dus dermate incompleet dat er geen droog brood mee te verdienen valt.

  19. Origineel geplaatst door marc
    Nu lees ik opeens dat veel mensen willen gaan overstappen naar Telegram. Maar ik vraag me daar net zo af als bij Facebook, is het wel veilig in handen van een Rus?Kijk nu maar naar de spelen in Rusland, zodra je daar binnen komt hacken ze je gegevens en weten ze alles van je via je mobiel of computer. Men zegt, ik weet niet of het waar is, dat er in de grondwet staat dat men daar iedereen mag afluisteren, bespioneren en wat dan ook.Ik vraag me dan toch af of Telegram wel zo veilig is?! Wat ik hier boven schrijf heb ik niet van mij zelf maar van horen zeggen. Dus als iemand hier anders over denkt en mij kan melden, ik verneem het graag

    Het is gemaakt door een van de oprichters van vKontakte, maar is niet bij het bedrijf betrokken.

    Het grote verschil zit hem in het feit dat Telegram berichten bij de gebruiker al met zware encryptie versleutelt. De oprichter heeft een beloning van 200.000 euro uitgeloofd voor degene die de encryptie kan kraken.

  20. @Jean-Paul Horn: Sorry, over het hoofd gezien. Die bedoelde ik inderdaad. Dankjewel.

  21. De enige app die ik echt wil gebruiken is eigenlijk iMessage. Dit is de enige dienst waarvan ik weet dat er geen geld aan verdient hoeft te worden en die ook goed werkt op iPad Mac

  22. @Daan: Dan gebruik je die toch? Gebruik ik ook veel alleen niet bij 75% van mijn contacten die geen iPhone hebben.

  23. Dan maar liever terug naar de oude SMS

  24. Nou ik heb de app telegram gister op mijn telefoon geïnstalleerd en word nu al om de haverklap gestuurd door nummers uit het midden oosten. Ik vertrouw die app voor geen meter. Mensen uit het midden oosten hebben uit het niets ineens mijn nummer en sturen mij berichten op telegram. Ik heb de app telegram weer verwijderd.

  25. Ik mis in het overzicht TextSecure, Myenigma, Heml.is en SureSpot – stuk voor stuk varianten die direct kunnen concurreren met Threema.

  26. @Marianna: Er ging inderdaad iets mis met die telefoonnummers, ik heb ergens ook een keurige uitleg van ze gelezen (twitter of site). Het had te maken met een bug in de internationale toegangsnummers. Geen reden om aan ze te twijfelen. Het probleem is overigens opgelost en ze hebben de foute contacten zoveel mogelijk proberen te verwijderen. Ik heb zelf geen rare contacten in Telegram.

  27. Nou ehm ik vind dit zo raar dat fb app heeft overgenomen

  28. @Timosha: Sorry, maar Telegram is een flut app. Om de 5 minuten raakt ie ‘overbelast’ en wil ie maar niet connecten. En veel mensen zitten nu te zeuren dat ze gaan overstappen naar Telegram omdat WhatsApp niet meer privé is, maar Telegram is ook niet privé tenzij je ‘Secret Chat’ doet. En dan moet je wachten tot diegene online is. Dat doet vast niemand dus ik denk dat je gewoon WhatsApp kunt houden.

  29. Ben eingelijk best tevrede met whatsapp in combinatie met het oude smsen :). Daarnaast heb je zoveel programma’s waar je gratis gebruik van kan maken als je de mensen eenmaal in je contactlijst hebt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.