Reacties voor: Zo kan Apple het onoverzichtelijke deelmenu in iOS verbeteren

Het deelmenu in iOS is handig voor snelle acties, maar is gaandeweg een vergaarbak geworden van allerlei apps en daardoor onoverzichtelijk geworden. Een ontwikkelaar heeft wel een idee hoe Apple het deelmenu kan verbeteren.
Michel Lusthof -

Reacties: 6 reacties

  1. Hier had bij moeten staan “opinie:”, want dit maakt het niet per definitie beter. Wellicht overzichtelijker, omdat je sneller meerdere items ziet, maar de belangrijkste items staan bovenaan. Laat het merendeel nou net een iphone plus hebben en met z’n duim niet bovenaan kunnen komen.

    Vanuit perspectief van duim-acrobatiek is het huidige manier veel toegankelijker voor single-hand gebruik.

    Vanuit diezelfde gedachte vind ik het maar een rare gedacht dat “bovenaan = belangrijkste” wordt beweerd in dit artikel, door te zeggen dat de belangrijkste items lager (minder belangrijk) pas ná airdrop komen. Hoe verder weg van de ‘deel’ knop, hoe praktischer in gebruik, vanuit mijn perspectief.

    Even los van Reachability, want alhoewel dat zeker handig is, is het puur verzonnen om dingen makkelijker verder weg te kunnen plaatsen. Het had namelijk niet gehoeven.

    (Daarom vind ik dus ook dat de Safari URL balk onderaan moet komen, zoals te zien is in de iOS 11 demo, afgeleid an de Apple Watch.)

  2. @Sander: helemaal mee eens

  3. @Sander: iCulture schrijft in de kop tenminste nog “Zo kan Apple …”, jij al in de vorm van “… had moeten …” terwijl jouw visie minstens zo subjectief is. Gevalletje ‘de pot verwijt de ketel’ dus.
    En sinds wanneer heeft ‘het merendeel’ een plus???
    _

    OT: op zich blinkt het deelmenu idd niet uit in in overzichtelijkheid, mede doordat apps van derden ongefilterd in de lijstjse komen. Datzelfde verschijnsel zie je echter in (imho) veel hinderlijker vorm terugkomen als je slide-over of split-screen wilt gebruiken op de iPad en van app wilt wisselen. Slechts een paar recent gebruikte apps, en verder een gigantische waslijst van apps in volstrekt onlogische (omgekeerd alfabetische) volgorde 😖
    Dáár zou ik persoonlijk veel liever zsm een intelligentere oplossing voor zien…

  4. Gek dat het artikel het onderscheid tussen de zwart/witte iconen en gekleurde iconen in het huidige share menu niet aankaart. Het idee was dat functie en apps gescheiden werden. Maar het resultaat is dat bvb Things zich in de zwart/wit rij zet terwijl Wunderlist het op de gekleurde rij houdt. Verwarrend.

    Enne.. foutje in het artikel: Apple heeft al in iOS 7 voor “minimalisme” gekozen. Jawel, het spuuglelijke Camera icoon gaat al 4 jaar mee.

  5. @Sander: Helemaal mee eens. Ik gebruik m’n iPhone continu met 1 hand. Bij dit concept gaat dat niet lukken. Ik vind het huidige deelmenu juist enorm handig.

  6. @Sander: controls en input zouden inderdaad beter dichtbij elkaar staan. De moeilijkheid bij interface ontwerp is vaak de standaard gedachtes en ideeën loslaten.

    Ik vraag me af hoeveel mensen door hebben dat dat menu te wijzigen is; misschien is het aan Apple om die keuze bij het installeren van een app naar de voorgrond te brengen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.