Reacties voor: Zo gaat saffierglas de iPhone veranderen

Saffierglas in toekomstige iPhones heeft diverse voordelen. Maar wat is het eigenlijk? En hoe snel kunnen we saffierglas verwachten?
Lees het complete artikel → Zo gaat saffierglas de iPhone veranderen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Ben benieuwd WAT Apple uitbrengt waar GT zo druk mee gaat zijn…
    iWatch inderdaad?
    Saffieren iPhone 6??

    Tijd zal het leren!

  2. Leuk en informatief artikel!

  3. Saffieren iphone 6 lijkt me goed toe, maar er waren ook geruchten over een 4 inch of grotere iphone? die lijken dan vrij onmogelijk

  4. Wow, some scifi sh*t right here haha!
    Wel vet hoor, zier er helemaal niet verkeerd uit

  5. “GT Advanced Technologies, de partner waarmee Apple samenwerkt, heeft bijvoorbeeld gekozen voor de productie van een heel dunne laag saffierglas dat aan beide kanten wordt bedekt door een goedkoper materiaal.”

    Maar als deze toch al dunne laag saffierglas aan 2 kanten met een goedkoper (en minder hard) materiaal bedekt wordt, zijn de voordelen wat betreft krasvastheid toch weg? Of mis ik iets hier?

  6. De Ubuntu Edge is een smartphone die al een saffieren scherm heeft. Helaas is dit model nog niet in productie omdat de crowdfunding niet van de grond kwam.

  7. Ik voorzie dit nog niet in de Iphone 6 of ze moeten erg opschieten

  8. Nu nog waterdicht en een goeie wifi ontvangst en een langere accu duur voor de iPhone 6

  9. Heb ook saffierglas op mn horloge, werkelijk onbekrasbaar 🙂 Zal mooie toevoeging zijn voor telefoons !

  10. Origineel geplaatst door EOTB
    “GT Advanced Technologies, de partner waarmee Apple samenwerkt, heeft bijvoorbeeld gekozen voor de productie van een heel dunne laag saffierglas dat aan beide kanten wordt bedekt door een goedkoper materiaal.”Maar als deze toch al dunne laag saffierglas aan 2 kanten met een goedkoper (en minder hard) materiaal bedekt wordt, zijn de voordelen wat betreft krasvastheid toch weg? Of mis ik iets hier?

    Inderdaad, die vraag stelde ik mezelf ook. één kant ok maar beide dan blijft er enkel het voordeel van de sterkte over.

  11. Als je het mij vraagt zullen ze eerst dat saffierglas gaan inzetten op de iWatch en natuurlijk voor hun touchID (zeker als dat straks in alle Apple apparaten zit).

    Wel mooie ontwikkelingen 🙂

  12. Saffieren iphone 6? Denk het niet, echt te duur. Ze gaan het voor de iWatch gebruiken. De iPhone kan naar mijn mening echt niet duurder worden dan verliezen ze pas echt veel klanten! Voor een horloge is het perfect gezien je deze om je pols draagt. En haalbaar gezien de grote van het scherm.

  13. Iphone 6S…. Met de S van…

  14. Zo erg zijn die krasjes toch ook weer niet? En btw, op mn iPhone 4 zitten op het camera lensje veel meer krasjes dan op het gewone glas er omheen.

  15. @Kolb: 1 krasjes zijn erg
    2 niemand koopt een iPhone met krasjes

  16. @Koningjordy: 4 inch lijkt me echt goed!!!!!!

  17. @EOTB: Dat was ook mijn eerste gedachte.

  18. @Daan: Fout, krasjes op een scherm zijn niet erg. Deze zie en voel je (haast) niet, zeker niet als het scherm aanstaat. Flinke krassen wil je natuurlijk niet hebben.

  19. Origineel geplaatst door Dre
    Iphone 6S…. Met de S van…

    Dat dacht ok ook. Ook als de technologie klaar is gaan ze de safierglas niet gebruiken bij de komende iPhone (6). Ze gaan het pas gebruiker in 2015 om de (S) achter de 6 te plakken.

  20. @frodo: Techniek is al toepasbaar en voor veel fabrikanten al te verkrijgen. Zou Apple sieren om het uit te rusten op de iDevices. Denk overigens wel dat de opvolger van de 5S een stuk duurder zal zijn.

  21. Wat als ze gewoon een dun laagje saffier bovenop het gewone glas doen? Schokbestendigheid via het “zachtere” glas, en krasbestendigheid via het laagje saffier. Zoals veel gereedschap met zacht metaal is gemaakt opdat het niet zou breken, maar de punt verhard metaal is om niet te slijten. Das misschien waarom ze een “goedkoop” stuk glas kunnen maken, omdat er gewoonweg niet veel saffier in het geheel is, maar dat wil marketing niet graag vertellen toch? 😛

  22. Dat is een leuk artikel tnx

  23. Uitstekend artikel, Gonny.

  24. @Bubbly: maar je wil toch geen krassen hebben?

  25. Apart einde van het artikel. Drukt je weer eens met je neus op de feiten van het belasten van latere generaties met ons kernafval. Meer dan 5000 generaties na ons zullen mensen de gevolgen ondervinden van het feit dat we onze iPhones nu zo graag vullen met stroom uit kerncentrales.

    Met een beetje geluk hebben ze in ieder geval geen krasjes in het scherm van hun iPhone.

  26. Klinkt veelbelovend voor de toekomst..

  27. Origineel geplaatst door Bubbly
    @Daan: Fout, krasjes op een scherm zijn niet erg. Deze zie en voel je (haast) niet, zeker niet als het scherm aanstaat. Flinke krassen wil je natuurlijk niet hebben.

    Fout!
    Jij vindt het misschien niet erg, maar ga aub niet voor mij bepalen wat ik erg vind en wat niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.