Reacties voor: ZiPhone 3.0 uitgebracht: bugfixes en plugin-systeem

Zibri heeft vandaag versie 3.0 van ZiPhone uitgebracht; zeer waarschijnlijk niet toevallig gelijktijdig met de release van Pwnage Tool van het iPhone Dev Team. Behalve enkele (nuttige) bugfixes is er niet opzienbarend veel gewijzigd.
Lees het complete artikel → ZiPhone 3.0 uitgebracht: bugfixes en plugin-systeem
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. payloads??? ik zie niks extras en weet niet wat dat is

  2. Ik zie door de bomen het bos niet meer met al die verschillende unlock tools. Kan iemand de verschillen eens uitleggen? Wat is momenteeel de beste tool?

  3. hallo stefan

    de beste tool voor unlock vind ik zelf ziphone
    maar je hebt ook iplus ofzo die doet bijna het zelfde allen die is iets
    moelijke dan ziphone is gewoon 1 knop indruken en dij doet als

  4. @jordi
    nogal wat spelfoutjes in je tekst 😛

  5. zibri´s werk is leuk, en inderdaad een leuke GUI, maar blijft feit dat ie de BL 4.6 niet naar fakeblank 3.9 brengt..
    das tot nu toe het grootste nadeel..

    zolang stel ik voor bij iliberty te blijven..

  6. En wat is het voordeel van fakeblank 3.9??? Niks ofzo? 🙂
    Mij lukt niet om de extra plugin te gebruiken, als ik op de readme druk voor de plugins zit er geen text in (mac)

  7. precies…. iLiberty (of de gewone iPlus) methode lijkt me op dit moment nog de beste methode.
    Die doet een fakeblank 3.9 bootloader, en is dus later eventueel weer te veranderen.
    met Ziphone is dit (momenteel) niet mogelijk.

  8. Het zou mooi zijn als de dames en heren van iPhoneclub inderdaad eens uiteen zouden kunnen zetten wat momenteel de verschillende unlock-mogelijkheden zijn (iJailbreak, ZiPhone, iLibertyX, etc.) en aangeven welke geschikt zijn voor beginners (lees: een knop-activatie) en welke voor de meer ervaren hackers (het echte “code” kraken). Ik ben inmiddels de weg ook aardig kwijt.

  9. MW: inderdaad kan ik me voorstellen als je hier pas komt, dat je som door de bomen ….. niet meer ziet..

    ziphone, iliberty, blablala…
    ook nog verschil tussen Mac en PC..
    het zijn vaak de kleine verschillen die het dem doen.
    en welke versie van iphone je hebt.
    ik denk dat het veilig is om te noemen dat je de nieuwste software van genoemde hackers het best kunt gebruiken bij een nieuwe iphone..
    verder zul je je gewoon moeten verdiepen in de materie of het laten doen door iemand er wel verstand van heeft..

  10. MW: dat is precies wat ik bedoel. Wat ik me ook nog afvraag is als je de eerste keer b.v. iUnlock hebt gebruikt kun je dan de volgende keer een ander gebruiken? Voor een leek is het erg verwarrend allemaal, ook het verhaal met bootloader is erg onduidelijk. Wat is het voor cq -nadeel van bootloader 3.9 of 4.6. Ik krijg er allemaal sterretjes van voor mijn ogen. Het lijkt me inderdaad erg handig dat er op deze website 1 pagina komt over het unlocken met de voor en -nadelen van de verschillende software, tevens een onderscheid tussen MAC en PC

  11. Zowel in de Wiki als in het Forum is een hoop informatie terug te vinden voor beginners.
    ZiPhone is naar mijn het beste geschikt voor beginners.

  12. Daar staat wel wat meer info maar is niet meer echt up to date, laatste wijziging is 9 maart, er is veel gebeurt sindsdien. Ik heb ook wel eens ergens gelezen dat sommige software je iPhone bootloader downgrade naar 3.9 (als je 4.6 hebt) en daarna niet meer te updaten is. Lijkt me erg vervelend. Zou mooi zijn als dit soort informatie er ook bij staat.

  13. Heb gisteren een iphone van een amerikaanse vriend gekocht.
    Sim eruit gehaald, ziphone op de imac gedownload, de iphone zonder simkaart aan de usb van de mac gehangen, ziphone gestart, 1e mogelijkheid uit het menu gekozen, na 5 minuten verschijnt finish op de iphone, aangeklikt en mijn telfort simkaartje in de iphone gestopt (een sim only abonnement met 180 min en onbeperkt internet (GPRS), aanbieding 14 euro per maand), alles werkt.
    Ik kan bellen en gebeld worden,
    ik kan inloggen op mijn wifi netwerkje thuis
    ik kan via gprs het net op,
    ik kan emailen,
    ik kan agenda, contacten, foto’s, muziek synchroniseren via itunes.

    Een kind kan de was doen, er zijn overigens genoeg adressen waar u terecht kunt, tegen, soms forse, betaling maakt men uw iphone geschikt voor elke provider.

    Ziphone aanbevolen dus.

  14. @ ironmaniaks, wouter, stefan: dank voor jullie aanwijzingen. Is iLibertyX net zo makkelijk uit te voeren als ZiPhone? Als ik het zo lees, dan lijkt het alsof ZiPhone makkelijker is, maar iLiberty misschien meer bestendig voor de toekomst?

  15. Als je zelf je iPhone wilt unlocken: Reacties op weblogs van ZiPhone en iLiberty geven een beetje een indruk van de verschillen tussen beide oplossingen. De samenvatting:

    Voordeel ZiPhone: makkelijk met 1 klik alles doen. Je kunt daarna alle functies gebruiken en met elke provider bellen.

    Nadeel ZiPhone: de kans is iets groter dat je in de toekomst geen software-update van Apple meer kunt doen. Je kunt de iPhone niet meer terugzetten naar de oorspronkelijke toestand waar Apple hem in leverde.

    Voordeel iLiberty: je kunt de iPhone altijd terugzetten naar de oorspronkelijke toestand.

    Nadeel ZiPhone: schijnt stukken software van anderen zonder toestemming te hebben gebruikt in ZiPhone. Maakt qua werking niet zoveel uit, maar zou niet zo netjes zijn.

    Onder de motorkap (voor wie de klok wil horen luiden):
    ZiPhone vervangt onder de motorkap een stukje software (bootloader genaamd), van versie 4.6 (die bij alle recente iPhones er standaard opzit) naar versie 3.9, die alleen op de oudste versie zat. Alleen is 3.9 van ZiPhone gehackt. Als je eenmaal de gehackte 3.9 van ZiPhone hebt, kun je dit niet ongedaan maken, ook niet als je opnieuw de officiele iPhone software van Apple (1.1.4 of ouder) erop zet.

    iLiberty doet iets anders met de bootloader software, wat 3.9 Fakeblank heet. Geen idee wat het is, maar het schijnt dat je dit wel ongedaan kunt maken.

    Er zijn bij beide oplossingen overigens gevallen met problemen gemeld (youtube of wifi doet het niet/raar, of erger), maar daar staan bij beide genoeg anderen tegenover waarbij alles naar behoren werkt.

    NB: Zelf heb ik gisteren, voordat de nieuwe iLiberty uit was, ZiPhone 2.5 gedraaid en alles doet het perfect na 1 dag. Achteraf gezien zou ik toch iLiberty gedaan hebben.

  16. @MW: iLibertyX heb ik zelf niet gebruikt, maar is inderdaad iets bestendiger voor de toekomst.
    Met ge-unlockte iPhones is dit overigens een relatief begrip: geen enkele unlock is toekomst-bestendig. Je bent altijd afhankelijk van hackers die nieuwe software updates van Apple weer unlocken. Bij iLiberty is die kans ietsjes groter.

    Gebruiksgemak van iLiberty ken ik niet. Schijnt wat minder te zijn. Check anders de instructiefilmpjes (voor PC) van iLiberty op hun site, of die bij ZiPhone

  17. Ik heb een maand geleden mijn iPhone gekregen en met iUnlock geunlocked. Tot op heden heb ik geen enkel probleem en volgens mij is mijn bootloader nog steeds 4.6. Het zou handig zijn als iemand met meer verstand van zaken alle mogelijke opties eens naast elkaar in een tabel ofzo kan zetten zodat je in 1 oogopslag kan zien wat voor en nadelen zijn. Ik zou het graag doen maar ik heb er helaas niet genoeg verstand van.

  18. Ik krijg binnenkort een iPhone uit de States en overweeg deze met ZiPhone the unlocken. Kan iemand mij uitleggen wat precies de verschillen zijn tussen de mogelijkheden die ZiPhone biedt? Zoals (Unlock,Jailbreak&Activate) , (Jailbreak) en “Unlock phone for any carrier” in het advanced menu?? En moet je bij dit unlocken gelijk al je eigen simkaart plaatsen of pas als ie ge-unlocked is?

  19. Jailbreak = zorgen dat ook andere programma’s behalve iTunes vanaf Mac/PC bij je iPhone kunnen
    Activeren = zorgen dat je het toestel als iPod kunt gebruiken
    Unlock = zorgen dat je met elke simkaart kunt bellen

    Heel veel goede uitleg op de iPhone wiki op deze site.

  20. Ok moet dus het volledige “Unlock, Jailbreak&Activate” package gebruiken. Vraag ik me nog steeds af of je eigen sim er bij de eerste keer opstarten in moet?

  21. Als de uitleg op deze site zo goed is waarom zijn er dan nog steeds zo veel vragen?

  22. @ Stefan

    omdat de meeste te lui zijn om te zoeken ?

  23. @derper
    of omdat het op zoveel verschillende plekken staat dat je door de bomen het bos niet meer ziet en omdat de informatie onvolledig is?

  24. hallo voor welke firmware is ziphone gui 3.0? ook voor de ipod touch 32gb 1.1.3 ( nog niet gejailbroken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.