Reacties voor: Ziggo rolt 4G-netwerk uit in Nederland

Ziggo is begonnen met de uitrol van een 4G-netwerk in Nederland. Dit ontdekte Tweakers. Het netwerk zal alleen door zakelijke gebruikers van het Plus Abonnement in Breda, Oss en Zwolle te benutten zijn.
Lees het complete artikel → Ziggo rolt 4G-netwerk uit in Nederland
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 17 reacties

  1. Ik snap deze zin niet helemaal:

    “Nu Ziggo echter een eerste stap heeft gemaakt, is een mogelijke iPhone of iPad met Europese 4G-frequenties wellicht iets dichterbij.”

    Jullie denken dus dat omdat Ziggo in drie steden beschikbaar is, nog geeneens voor de consument, dat Apple aan een iPhone of iPad denkt met 4G. Net of dat van Nederland afhangt. Ziggo wil helemaal geen provider meer worden, iets wat wel had mochten vermeld.

  2. @Zomer:

    Ik denk dat ze ermee bedoelen dat andere providers snel gaan volgen door deze eerste stap en daardoor een iPhone met 4G frequenties en een iPad met europese 4G frequenties een mogelijkheid wordt.

  3. @ismail:

    Dat snap ik stond er een beetje raar gezien het feit dat Ziggo dit alleen doet omdat ze anders een boete krijgen. Maar het artikel is nu duidelijk.

  4. ‘s mooi!

  5. 4G is nog steeds geen standaard toch? Dus over welke vorm van semi-4G hebben we het hier?

  6. Mooi om te zien dat er een begin is gemaakt. 4G is nu in Nederland, alleen moet het zich nog uitbreiden.

    De iPhone 4G zal hoogstwaarschijnlijk rond het einde van dit jaar worden verkondigd denk ik.

  7. Ze rollen een 2.6 ghz netwerk uit, iets dat binnen nauwelijks te gebruiken is.. Maar goed, leuk voor op een terrasje of in de auto..

  8. Nu maar wachten tot ik mn ingebouwde wifi-modem ontvang van Ziggo.. ergens dit jaar

  9. KPN is ook al maanden bezig met het uitrollen heel stilletjes 😉 ze vervangen hier alle 3g masten al voor nieuwe die ook 4g aan kunnen

  10. @ Peter

    De 3G van KPN is niet eens te betalen, dus aan de 4G hoef ik niet eens te denken

  11. Het zou mooi zijn als Ziggo een knaller van een 4G netwerk maakt en dan de gewone telco`s uitlacht!!

    Ik zou zo overstappen als de “iPhone 5” 4G heeft en werkt in NL.

  12. ze willen het zelf niet eens, kan je nagaan hoe slecht dit word als ze er niet eens achterstaan.

  13. In de VS had ik wel 4G in m’n scherm staan…. (op m’n 4s)

  14. @Jan: dat komt omdat de handshake die je telefoon met het netwerk doet wel degelijk weet wat voor protocol er uit gestuurd wordt. Echter zal je met de antenne die in je 4S zit nooit de juiste snelheden behalen, en altijd op je 3G grens blijven zitten.

  15. laat ze nu eerst de 3g maar is fatsoenlijk functioneren..

  16. In principe kun je met een mifi router op elk mobiel netwerk internetten. Ik had op die manier via digicell op Curaçao een supersnelle hspa+ verbinding en nog eens relatief goedkoop ook. Wat mij betreft mag digicell een 4g netwerk opzetten wat heel europa bestrijkt met Amerikaanse frequenties. 1 abonnement voor heel europa. En voor 50 euro per maand 8 GB databundel geen gezeik meer met roaming kosten.
    Dat zou die zogenaamde Europese eenheid pas goed doen!

  17. @Zomer: Ziggo is de eerste provider die een 4G-netwerk breed uitrolt. Kans is klein dat consumenten direct bij Ziggo terecht kunnen gezien ze inderdaad niet als provider verder willen (reeds toegevoegd, dankjewel), maar het is een stap die eindelijk door iemand gezet is. Het is afwachten wat de gevestigde partijen nu doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.