Reacties voor: ‘Ziekenhuizen gebruiken HealthKit voor diabetes en chronische ziektes’

Amerikaanse ziekenhuizen gebruiken HealthKit om diabetes, kanker en hartkwalen in de gaten te houden. Hiervoor werken ze samen met Apple.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 8 reacties

  1. Stress is de grootste ziektemaker van deze tijd. En waar zullen al deze gezondheidsapps toe leiden? Juist ja, nog meer stress.
    Ik zie de mensen al voor me, dagelijks de app 10 keer openen om te kijken of bloeddruk of hartslag nog ok. Ook huisartsen zijn hier niet blij mee. Voor elk wissewasje of afwijking van de waarden staand de mensen al op de stoep. Maar goed, uiteindelijk is dit wel de toekomst: nuldelijnszorg!

  2. Moet elke patient in het ziekenhuis dan een iPhone met Healthkit hebben? Zelf zou ik het wel handig vinden als ik meerdere gebruikers kan opvoeren in healthkit… (medische info van het gezin)

  3. Origineel geplaatst door Vince
    Stress is de grootste ziektemaker van deze tijd. En waar zullen al deze gezondheidsapps toe leiden? Juist ja, nog meer stress.
    Ik zie de mensen al voor me, dagelijks de app 10 keer openen om te kijken of bloeddruk of hartslag nog ok. Ook huisartsen zijn hier niet blij mee. Voor elk wissewasje of afwijking van de waarden staand de mensen al op de stoep. Maar goed, uiteindelijk is dit wel de toekomst: nuldelijnszorg!

    Heb je zelf suikerziekte?
    Dus als ik geen stress zou hebben had ik ook geen suiker gehad?
    Maar dan had ik dus beter bètablokkers of rustgevende middelen kunnen nemen dan had ik geen suiker gekregen.
    En hoezo zou het erger worden als ik een App zou hebben (stress), als ik me nu niet lekker voel moet ik ook testen, ik moet zonder meer al 3 keer per dag testen op mijn suiker.
    Zou echt fijn zijn als er een makkelijke manier zou zijn omdat te kunnen doen en als dat via een App zou zijn prima.

  4. @Vince: Misschien worden mensen in bepaalde gevallen juist door data gerustgesteld ipv dat ze meteen naar de dokter gaan?

  5. @Vince: Zelden zo veel onzin gelezen als jouw opmerking en ik spreek als vader van een kind met diabetes.
    Ik en vele anderen zouden integratie van de HealthKit juist toejuichen. Zo is ook het Radboud ziekenhuis al bezig met app ontwikkeling rond de HealthKit.

    Uiteraard mag je hier je mening verkondigen maar doe dan wel net alsof je verstand van zaken hebt.

  6. Ik was wat kort door de bocht, en las over het diabetespatienten heen. Excuses. Uiteraard is het voor diabetespatienten wel fijn deze monitoring omdat die op gezette tijden moeten spuiten. Mijn moeder heeft ook diabetes, die zal dit soort toepassingen ook toejuichen.

    Ik doel kwa extra stress ook meer voor mensen die gezond zijn en het niet echt nodig hebben om elke dag hun hartslag of bloeddruk te weten.

  7. @vince tof 🙂

  8. Als ik de stappenteller toevoeg valt mij op dat deze bij gebruik bij mij per minuut telkens 3 of 4 keer een 5-tal stappen telt terwijl ik gewoon doorloop. Dit telt elke minuut weer op.
    Waarom kan de app niet doortellen en b.v. elke 10 minuten een melding maken?
    Als ik de historie weg wil gooien moet ik ook al die kleine aantallen telkens verwijderen. Alles ineens verwijderen is niet mogelijk.
    Dat is niet echt handig. Is hier iets aan te doen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.