Reacties voor: Zeven miljoen mensen probeerden Flash op iPhone te downloaden

Adobe heeft op haar website een script geïnstalleerd waarmee ze kunnen meten hoeveel iPod Touch- en iPhone-gebruikers op de Adobe website zijn geweest om de Flash-plugin te downloaden.
Mike van Hoenselaar -

Reacties: 94 reacties

  1. Apple moet is kappen met dat gezeik en gewoon mensen laten kiezen of ze flash willen gebruiken of niet..

    Jobs geloofde toch zo in webapps?

  2. Daar zit ik ( gelukkig ) niet bij! Ik snapte zonder hun site ook al wel dat er geen plug-ins waren voor de mobile Safari 😉 Zeggen die statistieken niet meer over de bekendheid van het ontbreken i.p.v het “probleem van het ontbreken”?

  3. Uiteraard geeft Apple niet toe, waarom zou je iets implementeren omdat je gebruikers dat willen? Zucht..

  4. Dat ze er maar rap flash op toelaten :p

  5. In mijn webapp gebruik ik geen flash. En het. Werkt goed@Stefan:

  6. De echte reden is natuurlijk omdat bijna alle online games op flash draaien, dus zo kunnen we geen games spelen online maar moeten we ze downloaden in de AppStore. It’s all about the money…

  7. ze moeten het echt toe gaan laten bij apple!
    en dan gewoon dat iedere gebruiker zelf kan bepalen oftie het aan of uit wilt hebben staan bij instellingen (Y)

  8. hup op cydia ermee….en klaar

  9. Origineel geplaatst door Stefan
    Apple moet is kappen met dat gezeik en gewoon mensen laten kiezen of ze flash willen gebruiken of niet..Jobs geloofde toch zo in webapps?

    Zodat niemand meer uit de appstore koopt?
    Daarnaast: Flash crasht > iPhone crasht > apple’s fout.

    Voor mij is flash niet echt nodig, filmpjes kijk ik wel via youtube! Dezelfde flash expeprience (voor gehele websites) als op de computer krijg je toch (nog) niet.

  10. Moet toegeven dat ik ook een ande 7 miljoen ben XD

  11. Slechts 7 miljoen van al die miljoenen meer iPhone gebruikers die (volgens de aanbieder van Flash) wensen dat Flash draait op de iPhone. . . . . Apple heeft gelijk om deze verouderde techniek niet toe te passen op hun toestellen. HTML5 en CSS3 gebruiken minder sources en daar kun je prima websites mee bouwen met video content.

  12. Stop nou eens met dat gezeur over flash ondersteuning… wat adobe laat zien is adobe hun probleem… en hoeveel van die gebruikers zijn ontwikkelaars die wat willen proberen. Lekkere analyse!

    Hoeveel personen zijn er wel niet die een optie in Photoshop willen maar niet krijgen…

    En als adobe denkt dat het zo goed werkt laat ze dan zelf een telefoon op de markt gooien…

    Kappen met dit gezeur… pfffff

  13. Er zijn minstens 7 miljoen mensen die flash willen. Ik wil ook flash, maar omdat ik weet dat het niet kan heb ik niet geprobeerd het te downloaden via adobe, ik zit dus niet bij de 7 miljoen, maar wil wel flash.

  14. Origineel geplaatst door Tijn
    Er zijn minstens 7 miljoen mensen die flash willen. Ik wil ook flash, maar omdat ik weet dat het niet kan heb ik niet geprobeerd het te downloaden via adobe, ik zit dus niet bij de 7 miljoen, maar wil wel flash.

    zeur zeuren gezeur… iedereen wil zo veel enkel heb je niets te willen.

  15. Mis het niet en ga het denk ik ook niet missen ;-).

  16. Farmville op de iPhone. Yeah 🙂

  17. al dat gemonopoly van apple ben ik helemaal beu

  18. Als apple Flash toe laat en het blijkt zoals apple zegt ronduit slecht te werken. Naar wie wijzen jullie dan?

    Ik durf te wedden dat Apple dan alle stront over zich heen krijgt omdat het niet werkt. En ADOBE zal dan wel weer een kut smoes hebben dat ze het niet optimaal kunnen krijgen vanwege Apple.

    Ik zelf snap het geleuter om flash niet.

    – alle porno sites doen het ook zonder flash inmiddels.

    – Alle games die je in flash kan spelen zijn 10 keer intressanter in de native iphone versie.

    – Die paar video sites die nog steeds geen native App hebben zijn zo 2009

    – en die paar sites die dan nog over blijven waar je op je iPad en iPod touch en iPhone niks mee kan die zijn prima te zien op een ECHTE computer.

    Het blijft een telefoon. De eisen die men daar tegenwoordig aan steld zijn volgens mij totaal uit zijn verband getrokken.

    – Hoe werkt flash op andere telfoons?

    – Loopt het soepel. Kan je alles doen net als op de desktop. Multitouch en derelijke.
    Flash is immers gebouwd voor muis en keyboard bediening

    – Is apple de enige die het niet ondersteund?

    Ik heb flash nog geen moment gemist op mijn iphone.

  19. Adobe heeft vandaag trouwens hun excuses aangeboden voor het niét fixen van een bug in Flash Player 10 waardoor Safari meer dan een jaar crashte… FP 10.1 zou die bug nu wel oplossen zegt de product manager van Flash. Goeie toenadering, dat wel.
    Binnen 2 maand komt Flash CS5 uit en dan ligt de bal weer in het kamp van de ontwikkelaars voor Flash. Ze kunnen dan hun applicaties naar iPhone compilen. Eens zien hoeveel het er dan werkelijk de moeite vinden om dat te doen…

    Wees nu eens eerlijk: wie kan er nu comfortabel een Flash-app draaien op zo’n klein scherm? Het feit dat Adobe de iPhone-compiler maakt is een betere evolutie dan het in een browser krijgen. Native apps zijn nu eenmaal altijd beter…

  20. 7 miljoen in een maand tijd. Ik heb in het begin ook flash proberen te downloaden. Zelfs WM heeft flash. Ik heb zelf niet veel behoefte eraan. Echter vond ik wel dat Apple de mogelijkheid zou moeten toestaan. Stabiel zonder flash, of onstabiel met. Tenzij de veiligheid in het geding komt, maar volgens mij is flash niet hackgevoelig omdat het het systeembestand niet nodig heeft.

  21. “ze vinden Flash niet stabiel genoeg en onvoldoende performance bieden op de iPhone.”

    Dat gelooft toch niemand!? Dit gaat om geld… Waarschijnlijk wil Adobe een grote som geld zien ofzo..

  22. Ik mis Flash ook niet. Veel te traag en te onstabiel. En de argumenten: geen flash games. De grootste spelen zijn ook reeds beschikbaar in de app store native voor de iphone die gebruik maakt van de volledige processorcapaciteit tov de flash plugin. Flash is voorbij geflasht door HTML5 en CSS3. Alleen moeten sommige mensen zich hier nog leren overzetten 😉

  23. Als ze flash niet toelaten op de iphone tot daar toe..
    Al wil ik het ook,
    maar op hen iPad die op hetzelfde os zal draaien vindt ik dat het dan wel zou mogen het is tenslotte een apparaat gemaakt om te internetten en flash zal dan wel vrij onmisbaar worden.

  24. Ik wil ook flash, maar ik snap Apple’s reden wel. Ik vind dat ze samen met Adobe moeten zoeken naar een mooie oplossing. Apple weigert dat, dus is Apple hier de schuldige en niet Adobe.

    Ik zou het persoonlijk al heel erg OK vinden als alleen flash video het zou doen. Dus niet alleen YouTube.

  25. waarom zou Apple iets wat vol gaten en lekken zit op hun product laten installeren. In plaats dat ze 7 miljoen mensen voor de gek houden kunnen ze beter tijd steken in het verbeteren van hun product.

  26. @MeneerDuck:
    Dailymotion heeft een iPhone-app
    Vimeo heeft een iPhone-app

  27. Dit is dus ook een reden waarom ik geen iPad ga kopen. Nog steeds geen flash ondersteuning.

  28. Origineel geplaatst door MeneerDuck
    …Apple weigert dat, dus is Apple hier de schuldige en niet Adobe….

    heb je daar bewijzen voor?
    volgens mij is het apple die Adobe uitdaagt minder lui te worden en eindelijk eens alles uit de potentie van hun software in combinatie met Apples hardware te halen.
    dat is laatste nog groots op de blogs geweest.

    het gaat er om dat ADOBE niet wil optimaliseren voor de mac waardoor de flash implementatie gewoon crap draait op Apple producten.

  29. @4saus: inderdaad!!

  30. Origineel geplaatst door jacqie
    Uiteraard geeft Apple niet toe, waarom zou je iets implementeren omdat je gebruikers dat willen? Zucht..

    Gebruikers willen dit niet. Ze denken alleen dat ze dat willen. Als apple flash toelaat worden websites traag, slokt safari al het ram geheugen op en zal safari veel vaker crashen. Jeej dat is lekker surfen!

  31. Hey bewijs dat je geavanceerde dingen gewoon met HTML kan zonder flash te hoeven gebruiken voor animaties en menutjes is deze site.

    het is een soort online teken programma dat lijkt op fotoshop kwa uiteriljk. Normaliter gebruikte je daar flash voor om zoiets te maken. dit is het bewijs dat het ook zonder flash kan.

    Dit wat je nu ziet is HTML5… dat waar Apple zo VOOR is.

  32. Ze moeten eens gaan onderzoeken waarom mensen flash willen. Er zit momenteel al 17 maanden een bug in flash waardoor de browser crasht. Deze is nog steeds niet opgelost. En flash is gewoon zwaar, laad langzaam. Websites moeten niet afhankelijk van flash zijn. Dat zijn slechte websites vind ik.

  33. een bewijs dat ADOBE er niet echt bovenop zit wat hun software aan gaat. Ze nemen hun product niet serieus.

    die bug is er op zowel windows als Mac en men doet er niks aan. Of ze hebben daadwerkelijk zoveel problemen met het oplossen van die bug dat het hen meer dan een jaar kost. Dat getuigd niet veel professionaliteit.

    en ondertussen wil iedereen Flash… Omdat de buurman het ook wil.

  34. Apple vs Nokia
    Apple vs Microsoft
    en nu ook al
    Apple vs Adobe… Gaat lekker; Apple maakt vrienden!

  35. Ach ja.

    Apple kan zonder Adobe
    Er staan vanzelf wel weer bedrijven op die die gaten opvullen. Sterker nog voor bijna elk ADOBE pakket is een betaalbaar en compatibel alternatief beschikbaar dat desnoods met wat hulp verbeterd kan worden en ADOBE overbodig maakt.

    Apples grootse vijand is niet ADOBE NOKIA of MICROSOFT.

    Apple grootste vijand is de Wet van de remmende voorsprong en de angst voor het nieuwe. Iedereen blijft plakken bij wat men kent… windows… Flash Want dat werkte ook zo goed op hun oude vertrouwde PC tje en vorige telefoon.

    apple probeert aan te tonen dat het ook zonder het oude vertrouwde kan en dat er zeker zo goede alternatieven zijn die nog gebruiksvriendelijker zijn ook.

    (minder belastend voor betterij en processor)

  36. Nu krijgt Apple alleen maar meer mensen die de iPhone Jailbreaken om zo toch een oplossing voor Flash te krijgen. En ik durf te wedden dat een Jailbreak onstabieler is al Flash op de iPhone!

  37. Origineel geplaatst door Martijn
    @MeneerDuck:
    Dailymotion heeft een iPhone-app
    Vimeo heeft een iPhone-app

    Hulu idem.

  38. Dat is het verschil met Apple en Microsoft. Microsoft zou zwichten voor de eis van haar gebruikers (lees: omdat ze schrik hebben om klanten en dus centen te verliezen), Apple wil gewoon een GOED product dat stabiel is en simpelweg werkt. Als de iPhone geen Flash aankan, zal het er ook niet op komen. Punt. 🙂

  39. Kijk eens aan
    in Flash kan je het misschien niet draaien op je iPod touch of iPhone maar Apples koppigheid heeft er wel voor gezorgd dat men nu een Native oplossing voor is via de App store. een die uiteindelijk meer kan dan de flash versie omdat de programmeurs meer mogelijkheden en recources kunnen aaspreken met een App dan ze in een schil on top of the brouwser kunnen doen met flash.

  40. @blupblup:
    om jou betoog aan te sterken.

    apple lijkt een dictatuur. een die voordelen heeft voor de gebruikers omdat het een beschermde omgeving is waarin alles wat niet goed is voor de mac of gebruiker niet zal plaats vinden.

    dat is vervelend voor wie vrijheid wil. Maar met al die vrijheid komt slecht geprogrammeerde software om de hoek.

    een item over apples dictatuur en waarom het zo goed werkt lees je hier.

  41. Don’t need it, don’t want it! Flash zuigt, lang leven CSS3, HTML5 & jQuery. Ik ben echter wel benieuwd hoe draait op Android. Iemand ervaring mee?

  42. Ik heb nieteens flash op me imac en ik mis niks alles werkt gwn relaxt en wat kunnen die spelletjes nou schelen

  43. Wat ik maar niet kan begrijpen is dat tegenstanders van Flash kost wat kost hun gelijk willen halen. Maak er een plugin van. Wil je het niet, installeer het niet.

    Wat kan je als tegenstander van Flash tegen een plugin hebben????

  44. Flash of geen flash maakt me in principe niet uit; wat mij betreft hoef ik dat ding niet zonodig. Wat mij mateloos irriteert is hier ook weer – net als in die politieke verderfelijke en door en door zieke slangenkuil in den haag – die eeuwige betutteling. Anderen maken voor ons wel uit wat goed of niet goed voor ons is…

  45. Flash zuipt eenmaal batterij en zeker die processor..pfuh merk ik op m’n MacBook pro..! (wat voor een laptop een super batterij heeft)

    wat ze ook zouden uitbrengen…als ik nu mijn werk/game maar kan spelen onder een zogenaamde flash… Kmis het echt wel op de iPhone!

    En ja Miss was ik wel de 6.999.999 ste…? 😛

  46. Leuk, die mensen die argumenten vóór Flash ontkrachten. Maar laat het ons lekker zelf bepalen? Zet er een on/off switch op en niemand heeft er last van.

    Kom nou, en dan nog steeds de quote “N#1 In customer satisfaction” hè Apple!

  47. Voor iedereen die denkt dat je Flash nodig hebt, kijk hier eens naar. Geen Flash, gewoon lekker XHTML.

    Origineel geplaatst door Tripple
    Wat ik maar niet kan begrijpen is dat tegenstanders van Flash kost wat kost hun gelijk willen halen. Maak er een plugin van. Wil je het niet, installeer het niet.Wat kan je als tegenstander van Flash tegen een plugin hebben????

    Omdat iedereen dan gaat klagen dat hun iPhone crasht, traag wordt, de batterij te snel leeg is. En iedereen zal dan zeggen dat het Apple’s fout is en niet Flash.

    Als Adobe zo graag Flash wilt hebben op de iPhone dan zouden ze het al lang via Cydia verspreid hebben, maar dit gaat over één zaak, en dat is geld.

  48. voorlopig gaat het niet gebeuren jongens 😀
    Ik ben bang dat jullie gewoon moeten slikken
    en moeten leven met het feit dat Flas voorlopig niet onderdeel zal zijn van de iPhone en iiPad.

    Deze roducten zijn immens populair geworden zonder dat flash of copy paster aanwezig was de minpunten worden er steeds minder omdat apple ze beetje bij beetje oplost.

    ik denk dat flash er geen zal zijn gezien HTML5 en de App store een goed alternatief blijken te zijn.
    en als ADOBE zijn werk serieus gaat nemen dan mogen ze het nog eens proberen.

    Het is heel arrogant van apple dat snap ik. maar goed het is hun product en ze hebben een bepaalde kwaliteit te waarborgen waarvan ze nu niet geloven dat die goed blijft MET flash support in de huidige staat. Ik neem aan dat Apple het geprobeerd heeft voor ze tot de conclusie gekomen zijn Flash niet te ondersteunen.

    En nogmaals het heeft niet veel mensen tegen gehouden met hun beslissing WEL een iPhone of iPod touch te kopen. Bepaalde dingen doe je nou eenmaal gewoon op de computer makkelijker dan op een telefoon Flash is daar 1 ding van.

  49. Origineel geplaatst door Paul-538
    Anderen maken voor ons wel uit wat goed of niet goed voor ons is…

    Ik kan je redenering voor een deel wel volgen, maar Apple maakt zich wel degelijk druk om de publieke opinie. En die baseert zich nogal eens op halve waarheden en van-horen-zeggen. Eén persoon roept bij de kapper dat applicaties op de iPhone altijd crashen en voor je het weet denken vijftig mensen (die zelf geen iPhone-nieuws volgen en dus ook hun mening niet zullen bijstellen) dat de iPhone een apparaat is waarbij je continu tegen een blauw scherm aankijkt. Als ik vertel dat ik een website over de iPhone heb, hoor ik soms de raarste spookverhalen.

  50. Origineel geplaatst door mmm Soep
    …Als Adobe zo graag Flash wilt hebben op de iPhone dan zouden ze het al lang via Cydia verspreid hebben, …

    Daar heb je een Punt.

    Cydia was toch het antwoord op alles wat apple niet toe liet? waarom is er dan nog niemand die het foormekaar heeft gekregen via cidia?

    ER zijn genoeg mogelijkheden om een custom firmware te maken waarin flash voldoende rechten en toegang krijgen kan

    Hey verbaast mij echt dat er nog niemand zo kanp is geweest die dat voormekaar heeft gekregen.
    wie weet wel omdat het IDD niet vooruit te branden is of onstabiel is. Dan zou ik het ook niet durven releasen.

    Als Adobe flash draaiend heeft op eigen iPhones waarom zijn daar geen voorbeelden van online te zien?
    Als ADOBE ballen heeft brengen ze het speciaal voor jullie uit via cydia

  51. @dries6951:
    Nee dit zie je verkeerd. In de maand december van 2009 hebben 7 miljoen mensen flash proberen te downloaden. Zelfs toen de 1e gen iphone net uit was en er 1 uit amerika heb gehaald heb ik ook flash proberen te installeren op mijn iPhone. Ik mis het helemaal niet, zit alleen op het internet op mijn iPhone voor bepaalde belangrijke sites voor mij, en daar heb ik geen flash voor nodig.

    Snap ook wel dat apple niet wil dat het er niet opkomt, omdat ze er dan toch een potentieel zwaar en niet helemaal probleemloos stukje software moeten installeren.

    Apple staat kwaliteit voorop, ze kunnen niet alles perfectioneren(bijv crashes van app’s) maar wel zo veel mogelijk beperken door de grootste gevaren te weren.
    Kiezen lijkt me ook geen optie, want dan laten ze het eigenlijk toe(want als een site met flash ziet dat je geen flashplayer hebt, dan komt er download de flash player nu). Dan heb je altijd mensen die de nadelen van flash niet kennen, gewoon installeren, en dan bij apple gaan klagen als hun iPhone raar gaat doen. Bovendien denk ik inderdaad dat HTML 5 het nieuwe flash gaat worden, lichter en stabieler.

  52. Blijkbaar vind men ergens wel dat apple gelijk heeft in het nieuwe denken.

    anders waren er geen speciaal aangepaste iPhone sites. dat heeft geen enkel toestel tot nu toe gehad.

    anders had geen enkel bedrijf van zijn site een App gemaakt voor betere toegankelijkheid en extra content plus mogelijkheden die op de site lastiger of onoverzichtelijker zijn. (uitzending gemist app is en voorbeeld.)

    van bijna alles is wel een iPhone vriendelijk iets te verzinnen.

  53. Origineel geplaatst door mmm Soep
    Omdat iedereen dan gaat klagen dat hun iPhone crasht, traag wordt, de batterij te snel leeg is. En iedereen zal dan zeggen dat het Apple’s fout is en niet Flash.

    Ben je echt zo bezorgt om mijn iPhone? Dank U, maar ik kan wel voor mezelf opkomen.

    Wanneer ik loop te zeiken dat mijn iPhone traag wordt, enz…, negeer dat gewoon.

  54. Origineel geplaatst door Tripple
    ik kan wel voor mezelf opkomen.Wanneer ik loop te zeiken dat mijn iPhone traag wordt, enz…, negeer dat gewoon.

    Wees blij dat de maker van te voren test of iets werkt en de kwaliteit s lat haalt die het voor al zijn apps stelt voor het op de markt mag.

    flash heeft zo’n impact op een internet apparaat dat het de totale ervaring van een product naar beneden haalt als het niet goed werkt.

    als apple dan zou zeggen als het je niet bevalt dan kan je het uit zetten had het ze geen goede media op geleverd denk ik.

    dus jullie laten kiezen voor wel of geen flash (hoe crap het ook werkt) lijkt mij dan meer imago beschadiging dan dat je er klanten mee tevreden stelt.

    Ik ga er vanuit dat het ook echt niet goed werkt als apple dat zegt.

    Jij en vele andere gaan er vanuit dat het wel mee zal vallen en het eigenlijk prima werkt maar dat apple gewoon moeilijk doet. (of je neemt een paar extra crashes op de koop toe)

  55. @4saus

    Ik denk helemaal niet dat het wel zal meevallen. Draai maar eens Flash op een oude Pentium, het vreet CPU.

    Ik ben voor vrije keuze. Er bestaan tig plugins voor Firefox. Ik kan zelf kiezen of mijn systeem stabiel genoeg blijft. Werkt het niet, dan gooi ik het er terug af.

    Zo wil ik ook kunnen werken op mijn iPhone.

  56. @Tripple:

    Dan wil ik je uit de droom helpen.
    Apple bied jou dan NIET het platform en de mogelijkheden op de manier die je graag zou willen hebben.

    Puur omdat ze graag kwaliteit vooropstellen. Apple gaat niet akkoord met software die om de haverklap crashed. ze willen iets dat gewoon werkt. Apple gaat daar heel erg ver in. Tot irritatie aan oe van velen. Het resultaat zie je hier :D.

    Als je al die restricties anders bekijkt en ziet wat er overblijft van die walled garden die apple neer zet. Dan zal je binnen de muren een hele fijne gebruikers ervaring hebben. Dus dat wat je wel mag doen doet het ook en vaak beter dan op concurrerende platformen. Dat is denk ik ook de enige reden waarom mensen de restricties slikken.

  57. Origineel geplaatst door 4saus
    @Tripple: Dan wil ik je uit de droom helpen.
    Apple bied jou dan NIET het platform en de mogelijkheden op de manier die je graag zou willen hebben.

    Apple biedt mij WEL het platform en de mogelijkheden. Althans op mijn iMac, Macbook, iBook en G5 toch.

    En vroeger kon het ook op mijn IIfx, Performa, PM8500 en PM8600.

    En nee, ik mis Flash niet op mijn iPhone.

  58. Ok, wat ik me afvraag:

    Stel.. je zou Flash op je iPhone hebben. Dan kun je dus van die sites openen waarin menu’s tevoorschijn komen als je er met je muis boven zweeft..

    Hoe wil je dat in godsnaam op je iPhone bedienen?

    Dat wordt niks, dat weet Apple ook.

  59. @Juppe

    Inderdaad. Een goede reden. Maar daarvoor laten ze het niet weg. Er is meer aan de hand.

  60. @Tripple:

    dan weet je uit ervaring hoeveel moeite een Mac heeft met iets als flash. laats taan op een iPhone.

    dat moet je niet willen

  61. Origineel geplaatst door 4saus
    dat moet je niet willen

    Denk ik ook, maar toch zou ik het eens willen testen.
    Vooral een iPad zonder Flash wordt een flop vrees ik.

  62. Origineel geplaatst door Tripple
    Origineel geplaatst door 4sausdat moet je niet willenDenk ik ook, maar toch zou ik het eens willen testen.
    Vooral een iPad zonder Flash wordt een flop vrees ik.

    ik denk het niet…

    Kijk wat voor een succes de iPhone geworden is zonder flash, multi tasking, copy paste, en noem die hele was lijst maar weer op.

    ik denk dat de ipad dat ook wel overleeft hoor.;)
    Het enige verschil is dat je nu een groot scherm hebt.
    verder verander de ervaring op het internet niet op dat apparaat in vergelijking met een iphone.

    het is alleen makkelijker leesbaar

  63. Dat is natuurlijk een fauwe kul verhaal dat het om het geld gaat of kun jij soms geen gratis games downloaden uit de itunes store@Guillaume: @Guillaume:

  64. @macoky:
    Kan hij vast wel maar het is zo veel leuker om Apple zwart te maken;)

    ik ga slapen mensen ik lees het morgen allemaal wel weer.

    Adios

  65. Het probleem ligt niet bij Apple… Als Adobe een stabiele versie ontwikkelen voor de iPhone OS zou Apple de eerste zijn die dit zou implementeren. Als de software volgens Apple niet stabiel genoeg is, en dus voor problemen kan zorgen voor jou iPhonestabiliteit snap ik heel goed dat er op dit moment geen flash ondersteuning voor is.

    Apple komt dus juist op voor de gebruiker.

    Origineel geplaatst door jacqie
    Uiteraard geeft Apple niet toe, waarom zou je iets implementeren omdat je gebruikers dat willen? Zucht..

  66. Een maand! Zoveel? Wow 😐 …

  67. iPhone moet gewoon flash hebben, klaar!!
    En als je het niet wilt moet je het uitkunnen zetten, iedereen blij!

  68. Haha, ik vind het wel een leuk spel monopoly op de iphone of bedoelde je dat niet?

  69. Flash is zo 2005 (pase dus!).

  70. Als ze flash toelaten kunnen ze de halve appstore opdoeken, dus dat lijkt me het grootste argument.

  71. Euh, dat zal wel een pagina zijn waar je automatisch naar toe wordt verwezen als je op het blauwe legosteentje toucht. Niet echt een kwestie van “willen”.

  72. Origineel geplaatst door Timen
    Apple vs Nokia
    Apple vs Microsoft
    en nu ook al
    Apple vs Adobe… Gaat lekker; Apple maakt vrienden!

    Krijg de laatste tijd het idee dat je Google ook aan dat rijtje toe kunt voegen. Way to go Apple 🙂

  73. Zo lang Flash het niet voor elkaar krijgt om zich netjes te gedragen op mijn laptop en desktops (te veel CPU gebruik), dan hoeft het voor mij echt nooit op mijn telefoon. Of ik wil het selectief aan en uit kunnen zetten.

  74. Origineel geplaatst door Frank
    Als ze flash toelaten kunnen ze de halve appstore opdoeken, dus dat lijkt me het grootste argument.

    Ik snap de gedachte en Apple zal vast de gierige vrek zijn die vele mensen denken dat het is maar ik denk dat het mis lopen van inkomsten niks te maken heeft met de reden waarom flash niet toegelaten word.

    Laat ze het maar doen. Met flash in de huidige staat.
    Ik durf te wedden dat flash dan zo hard zuigt dan men weer gillend terug rent naar de app store voor native apps waar men eerst zo graag de flash versie oor had willen gebruiken. Gewoon omdat flash implementatie niet optimaal is voor Apples producten.

    Flash apps VS AppStore apps

    Flash ondersteund geen Geavanceerd 3D en Multitouch.
    Ik denk dat dat wel los zal lopen met de halve App store die dan kan opdoeken.

    je wil niet naar een site hoeven surfen en een app moeten wachten tot die klaar is met downloaden.
    dan heb ik toch liever een native app die gewoon snel opstart en alles kan gebruiken wat ie nodig heeft.
    dan ben je niet afhankelijk van je Brakke T-Mobile internet verbinding.

  75. Origineel geplaatst door Paul-538
    Flash of geen flash maakt me in principe niet uit; wat mij betreft hoef ik dat ding niet zonodig. Wat mij mateloos irriteert is hier ook weer — net als in die politieke verderfelijke en door en door zieke slangenkuil in den haag — die eeuwige betutteling. Anderen maken voor ons wel uit wat goed of niet goed voor ons is…

    Vind ik ook, mocht de iphone vaker crashen met flash dan crasht ti maar, ik wil flash op mn iphone en ik wil niet dat apple bepaald of ik flash op mn iphone mag!! Vet fout die Apples!!! Zou Berlusconio daar ook inzitten??

  76. Zo! Dit aantal zegt toch wel genoeg lijkt mij. Ik snap het punt van Apple wel maar de gebruikers willen duidelijk anders.

  77. @John:

    Dat zijn precies de gebruikers die windows gebruiken en een machine die 10 x per week crashed en een aantal keer per jaar opnieuw geinstalleerd moetworden voor lief nemen omdat ze niet beter weten.

    De mensen die dat zat zijn geraakt en de overstap naar mac hebben gemaakt die willen die onzin niet op hun mac of iphone. Precies die gasten zijn de gasten met tegengas.
    een enkeling met een mac en een bord voor zijn kop daar gelaten.

    Flash is crap en je weet het.

  78. @Tijn: En er zijn ook gebruikers die meermaals op een website met flash terecht komen en elke keer dat ze zo’n pagina tegen komen de niet bestaande flash plug-in proberen te downloaden.

  79. Flash moet ook op de ipad !
    Gezeik van Apple

  80. Origineel geplaatst door sjanus
    @John: Dat zijn precies de gebruikers die windows gebruiken en een machine die 10 x per week crashed en een aantal keer per jaar opnieuw geinstalleerd moetworden voor lief nemen omdat ze niet beter weten.De mensen die dat zat zijn geraakt en de overstap naar mac hebben gemaakt die willen die onzin niet op hun mac of iphone. Precies die gasten zijn de gasten met tegengas.
    een enkeling met een mac en een bord voor zijn kop daar gelaten.Flash is crap en je weet het.

    Ik gebruik al jaren en jaren windows. Nog nooit gecrashed. Zo standaard om dat altijd te zeggen terwijl het prima loopt.

  81. Inderdaad .. Dat klote Apple, Flash willen we gewoon kunnen gebruiken! Stelletje ratten

  82. @Bart:
    “Nog nooit gecrashed”. Je bent een UNIEKE Windows gebruiker. Ik gebruikte ook al jaren en jaren windows. Maar mijn ervaringen zijn omgekeerd evenredig met jouw ervaringen. Mag ik aan je ervaringen twijfelen?

  83. We need flash player. Ik kan helemaal niks zonder flash. Alles draaid op flash

  84. @Henk de Jong:

    Ik ben zeer tevreden met de Iphone, ben zeker geen Apple of Windows fan..kinderachtig gedoe vind ik dat altijd.
    Maar hier ook nog nooit , NOOIT gecrashed Henk, kun je wel kinderachtig doen over Uniek etc. maar dat is dikke bullshit..
    Zijn milljoenen zeer tevreden Windows gebruikers..ook heel veel niet tevreden.dat kan, maar doen alsof iedereen er problemen mee moet hebben ofzo slaat nergens op.
    Ben zeer tevreden met Windows 7, kap a.u.b. met dat kinderachtige gedoe en laat een ieder voor zich kiezen en ga vooral niet doen alsof de ander dan liegt om jouw eigen gelijk te proberen te bewijzen ofzo.

  85. @ Daejji:

    Je hoort er niet bij tegenwoordig als je niet zegt dat je met windows altijd problemen hebt.
    Paar weken terug had ik met iemand een discussie over de iPad want dankzij de Ipad kan zijn oma straks eindelijk eens voor weinig geld probleemloos internetten zei hij. Want met haar laptop met windows XP had ze continu problemen en hij werd het beu om elke keer weer de problemen op te moeten lossen. Ik gebruik al 9 jaar windows en heb misschien 2 keer een BSOD gezien en dat was waarschijnlijk een aan foute addon voor WoW te wijten. Probleem is dat een hoop mensen op foute sites zit en daardoor rotzooi binnen halen maar steek dat dan niet op Windows!

  86. @Daejji: Als er windows gebruikers op de diverse websites melden dat ze jarenlang geen crashes hebben meegemaakt met Windows ben ik inderdaad zeer argwanend. Ik vermoed dan dat dat medewerkers van / voor Microsoft zijn, die de image van windows moeten proberen te verbeteren. Kijk maar eens op bijv. webwereld. Als jij jarenlang geen crashes hebt meegemaakt, vermoed ik dat je altijd maar 1 applicatie open hebt staan. Maar zelfs in dat geval beschouw ik je nog steeds als UNIEK.

  87. Ik vind het zonder meer de belangrijkste tekortkoming van mijn Iphone, dat er geen flash ondersteund is.
    Een Ipad zal ik alleen om deze reden al niet kopen.

    Kan wel zijn dat flash niet nodig is. VHS was ook niet nodig.

  88. Flash is zo 2009! En instabiel!

  89. De stabiliteit van Flash spul op mijn Iphone is prima.
    Dat moet ik Apple nageven.
    Je ziet nooit wat.

  90. Origineel geplaatst door iMik
    Flash is zo 2009! En instabiel!

    We gaan erop vooruit. Een paar maanden geleden was Flash hier nog zo jaren 80. Onlangs was het jaren 2000 en nu blijkbaar al 2009.

  91. Origineel geplaatst door Bart
    week crashed en een aantal keer per jaar opnieuw geinstalleerd moetworden voor lief nemen omdat ze niet beter weten.De mensen die dat zat zijn geraakt en de overstap naar mac hebben gemaakt die willen die onzin niet op hun mac of iphone. Precies die gasten zijn de gasten met tegengas.
    een enkeling met een mac en een bord voor zijn kop daar gelaten.Flash is crap en je weet het.

    Zeker voor het laatst ervaringen gehad met Windows ME?

  92. Apple moet ophouden met dom doen en gewoon flash op de iphone zetten!!!!
    De enige filmpjes die ik kan bekijken zijn youtube filmpjes en quicktime filmpjes, terwijl er duizenden sites zijn, waarbij je gebruikt maakt van flash die ik graag zou willen bekijken, maar niet kan, omdat apple zo dom doet !!

  93. Origineel geplaatst door Jeffrey
    youtube filmpjes en quicktime filmpjes

    Fout

    alle youtube filmpjes die je bekijken kan op je iphone en iPo touch zijn quicktime. Youtube heeft onlangs hun gehele catalogus om gezet. als voorbereiding op HTML5

    als je wil kan je alles ook in het betere quicktime kwaliteit zien voor op je mac of PC desktop.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.