Reacties voor: Zeven jaar geleden verscheen de eerste iPhone

De iPhone verscheen 7 jaar geleden in de winkel. Sindsdien is de iPhone de meest succesvolle smartphone aller tijden geworden.
Lees het complete artikel → Zeven jaar geleden verscheen de eerste iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. We worden oud!
    Gefeliciteerd, iedereen.

  2. Haal hem af en toe nog uit de doos, start langzaam op maar design was zijn tijd ver voor uit. Gewoon top de eerste iPhone.

  3. Lang leve de IPHONE!

  4. En dankzij iPhoneclub en haar forum ook mijn eerste iPhone in september 2007 geïmporteerd 🙂

    Geweldig toen om als eerste met een dergelijke ‘touch’ smartphone te zijn 🙂

  5. Waar zou de mensheid zijn zonder die prachttoestellen… Het is en blijft de mooiste iphone ever

  6. We still love you Steve and all your good stuff!!!
    Apple fan for live!!!

  7. Happy Birthday iPhone 😉

    Heb begin juli 2007 onmiddellijk eentje gekocht, met een AT&T abo, om de MDA Vario III (HTC Kaiser 120) te vervangen. Die iPhone leeft nog en werkt nog steeds op de originele accu. Prachtig ding.

  8. Ik heb er ook nog steeds 1 liggen die het doet 🙂

  9. De afsluitende tekst “…… Je gaat ermee naar bed” kun je inmiddels tamelijk letterlijk opvatten door de Flesjlight waarover jullie berichtte kortgeleden.

  10. Ik heb die eerste iPhone via eBay gekocht. Hij werd verstuurd als een “pak koffie”.

    Ik weet nog goed dat ik er mee in de Primafoonwinkel in Den Haag kwam. Iedereen wilde zien “wat dat nou weer was!!!”. Dit hadden ze nog nooit gezien.
    Hij ging het hele personeel langs. Hahaha

  11. Happy birthday to you, happy birthday to you!! Happy birthday dear iPhone, happy birthday to you! 🙂

  12. Ik heb niet veel met Steve Jobs maar hij kon wel leuk en overtuigend de nieuwe producten introduceren

  13. Heb er nog steeds 2 die het doen.
    1 iets beschadigd en vraag me af of ik hem nog moet laten repareren.
    Heb ze in Orlando gekocht. De verkoper was super verbaasd dat iemand uit Nederland 2 iPhones kocht zonder een abb er bij te nemen. 10 minuten op de hotelkamer later waren ze ge-Jailbreaked en werkend. N

  14. Blijft een kippenvel momentje die introductie van de eerste iPhone 😉 wie had toen gedacht dat het zo snel
    Zou gaan daarna

  15. Heb hem toevallig laatst nog een keer opgeladen om er nog een keer mee te spelen. Wat me opviel is dat een hoop functies (multi-tasken, knippen-plakken etc) die ik tegenwoordig voor lief neem er nog niet opzaten. Het was toen echt nog een beetje primitief. Maar in de basis werkte het browsen, mailen en gebruiken van de media-speler geweldig!

    Wat ik me nog goed kan herinneren is dat het internet wel echt verschrikkelijk traag was omdat we in Nederland geen gebruik maakten van het Edge netwerk. Dan zijn we op dit moment met 4g internet wel echt verwend!

    Maar al met al, ik zal zeker mijn eerste iPhone nooit meer wegdoen! Wat me verder nog bijstaat is dat de prijs ook erg laag was. Hij heeft 499 dollar gekost? Het was toen voor mij iig net zo duur om een nieuwe iPod video 60gb te kopen of een m’n pa een iPhone mee te laten nemen uit Amerika.

    Weet iemand hoeveel exemplaren daar eigenlijk van geproduceerd zijn? Dat moeten er haast wel significant minder zijn dan tegenwoordig.

  16. Heel mooi toestel en ik heb hem nog steeds, de eerste iPhone

  17. Ook mijn eerste iPhone , en inderdaad deze doe ik niet weg.
    Ook 500 euro betaald en er moest heel wat mee gebeuren voordat ie het goed deed, aantal codes invoeren via keypad en later jailbraken…..

    Maar hij doet het nog steeds!

  18. Blijft een pracht ding, heb de 8GB versie, op een kleine beschadiging na nog helemaal goed.

    Alles zit er nog bij.

  19. Gefeliciteerd en nog velen jaren

  20. @michel: mooi man. Ik stapte met de 3G in. Nog steeds blij dat dat mijn kennismaking met Apple was

  21. Heb ook nog de eerste iphone in mijn bezit,spijtig genoeg zitten er 2 vlekken in het scherm 🙁 zou ik die nog ergens kunnen laten maken?

  22. De laatste zinnen van dit artikel zijn helemaal waar!
    “Het heeft ons leven en dat van veel andere mensen zoveel mooier gemaakt. De iPhone kan bijna alles: je wordt ermee wakker en gaat ermee naar bed.”
    iPhone forever!

  23. (Red.) Niet toegestaan. Gebruik hiervoor het forum.

  24. Had destijds één meegenomen uit Hong Kong. Was de eerste bij ons op het werk met een dergelijk apparaat en weet nog goed dat er een beetje lacherig over gedaan werd. Heb hem nog steeds en werkt ook nog…zelfs de originele verpakking heb ik nog. Zitten wat krassen op de aluminium achterkant; heb al eens overwogen hem te vervangen

  25. Mijn eerste reactie destijds…..? Een iPod in een telefoon, wat een onzin! How wrong was I

  26. Ik heb de iPhone 5s.. Ik geniet niet meer .. Ik weet niet meer wat ik er mee moet.. Games apps ik doe er niks meer mee geen enthousiasme meer.. Zijn er ook meer zo?

  27. Destijds zitten twijfelen tussen HTC tyten II of een iPhone importeren. Heb uit eindelijk voor de iPhone gekozen, beste keuze ooit.

  28. @Civic: Ja, snap precies wat je bedoelt. We zijn zo verwend met die toestellen tegenwoordig dat er bijna niks nieuws meer is om enthousiast over te worden. In ieder geval niet zo enthousiast als het moment van de eerste iPhone release. Toch hoop ik stiekem binnenkort weer enorm verrast te worden door een nieuw product of complete nieuwe iPhone.

  29. @Civic: Tja heb ook de 5s, 4 maandjes oud nu, doe er alles mee, en toch af en toe helemaal zat van mail, nieuws, fb, bankzaken, Whatsapp enz. enz. Dan heeft deze smartphoneslaaf wel eens heimwee naar z’n oldschool Nokia. Gewoon bellen en af en toe een smsje.

  30. Ik stapte in met de iPhone 3G, en dat was ook heel bijzonder destijds. Op school waren ze toen stikjaloers dat ik een smartphone had. En überhaupt een telefoon, want er waren er maar een paar die er eentje mochten hebben.

    Tegenwoordig is het normaal om zo’n ding te hebben. Sterker nog, je wordt gewoon buiten gesloten als je geen smartphone hebt. xD

    Ik heb nu drie iPhones gehad: naast de iPhone 3G nog de iPhone 4 en nu de iPhone 4s. Binnenkort wellicht upgraden naar de volgende iPhone óf de iPhone 5s.

  31. Voor mij was het de 4. Een 1/2 jaar na uitkomen. Zolang stond je op de wachtlijst. EN ik heb er nog geen seconde spijt van!!!
    Nu ben ik in blijde verwachting van nr 6 en ik wil gaan voor 5,5 inch.

  32. Ik kocht de iPhone 3G in 2008, in de eerste twee weken dat ‘ie in NL verkrijgbaar was. De oorspronkelijke iPhone had ik tot dan toe nog nooit gezien, dat kwam pas later. Maar zelfs toen, een jaar na de introductie van de 1e iPhone, had ik amper door hoeveel invloed Apple op de telefoonmarkt zou uitoefenen.

    Ik begon in 2008 net aan een studie, waar nog bijna niemand een echte smartphone had. Destijds vond ik de iPhone ook helemaal geen “smartphone”. Dat was voor mij zo’n hippe term bedacht door mensen met een blackberry of zo’n Nokia N95.
    Twee jaar later had bijna iedereen uit mijn klas een smartphone. (toegegeven, dat was toen vooral Android. Ik zie nu pas een grotere groei aan iPhones)

    Wel zag ik in dat de iPhone een heel goed ontworpen telefoon was. Het was de eerste telefoon die ik gemakkelijk kon gebruiken, en waarvan ik ook echt bijna alle functies kende. Een gehandicapte klasgenoot van me had de oorspronkelijke iPhone, waarbij hij direct ook aangaf dat Apple als een van de weinige telefoonfabrikanten er aan had gedacht om telefoons gebruiksvriendelijk te maken voor mensen met een handicap.

    Ik heb mijn 3G vorig jaar weggegeven aan een vriend (die hem binnen een maand stuk wist te krijgen.) Zelf heb ik sinds 2011 de 4S, die nog steeds erg goed werkt. Ik ben niet snel geneigd ieder jaar of iedere twee jaar een nieuw toestel aan te schaffen, en dat kan ik echt toeschrijven aan Apple’s ontwerp. Mijn 3G heb ik drie jaar gebruikt, en ik denk dat mijn 4S ook minstens zo lang mee zal gaan.

  33. Idd prachtig! Via de iPhone kwam ik voor het eerst in contact met Apple-producten. Jammer dat ze nu links en rechts worden ingehaald door betere toestellen.

  34. Ik gebruik mijn 3GS al vijf jaar met veel plezier. Hij doet het prima en ziet er nog goed uit (iOS 6.1.6). Ga wel straks een iphone 6 aanschaffen.

  35. Via de 3G, 3GS, 4, 4S heb ik nu de 5S.
    De grootste vooruitgang vond ik eigenlijk nog van 3G naar 3GS, betere camera, videomogelijkheid, veel betere antenne en stukken snellere processor.

  36. Ik had er ook eentje, firmware 1.1.3 stond erop. ZiPhone, BL3.9/BL4.6, Installer enzovoorts. Er is een hoop gebeurd in 7 jaar tijd.

  37. Prachtige toestellen! Maar denk er aan: Dat ding thuis laten is af en toe een echte verademing!!

  38. Origineel geplaatst door Artax
    Prachtige toestellen! Maar denk er aan: Dat ding thuis laten is af en toe een echte verademing!!

    Haha, inderdaad. Ik heb nog een Nokia 8110 (Matrix nokia) die ik af en toe eens een dagje meeneem. Puur voor de fun. Wel lekker om een dagje minder mee te krijgen van alle whatsapp – telegram rommel.

  39. Kan me nog goed herinneren hoe ik eerst 10 iPhones via Amerika had geïmporteerd. Om vervolgens eind 2009 een contact te hebben gevonden die uiteindelijk direct 200 leverde vanuit China. Hoop winst opgemaakt en daar heb ik toen mijn eerste Apple aandelen van gekocht. 😀

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.