Reacties voor: Zet iPhone OS 3.0 GM nu al op je eigen iPhone 3G!

Uitleg over hoe de nieuwe firmware OS 3.0 GM nu al op je iPhone te installeren is. Deze firmware is een voorproefje op de definitieve versie van iPhone OS 3.0, die op 17 juni uitkomt.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 337 reacties

  1. Is dit de finalversion van 3.0? Of is het een soort release candidate? En, mocht de ‘echte’ uitkomen, en deze blijkt nieuwer te zijn, is het dan mogelijk deze versie alsnog te updaten?

  2. Ik heb hier net op Twitter een discussie over gevoerd, waarom ik er zelf eerder niet over geschreven heb (kort samengevat: ondanks waarschuwingen gaan ook onervaren mensen ermee aan de slag en komen dan enorm in de problemen). Dus gebruik het op een testtoestel, niet op een iPhone die je dagelijks nodig hebt. En mocht iemand toch in de problemen komen: klop niet bij de redactie aan (want dan komen we simpelweg niet meer aan nieuwsschrijven toe), maar ga naar het forum.

  3. En is het dan makkelijk om woensdag de definitieve versie erop te krijgen?
    Of vereist dat weer allerlei moeilijke en risicovolle ingrepen?

    edit:/ juist ja, dat vragen er zich dus meer af…

  4. Jullie vergeten te melden dat hij dan alleen niet meer te jailbreaken is met itunes versie 2.2. Misschien handig om dit even te vermelden.

  5. Dit is de Final versie die dinsdag beschikbaar komt.

  6. Jep al gedaan werkt voorbeeldig, samen met de eerdere post is ook tethering mogelijk, neem alleen niet de ipcc die in het bericht staat, maar check even het forum.

    3.0, MMS, Tethering. Alles werkt als een trein.

    Helaas ben ik hem 2 weken kwijt omdat er stof onder mijn scherm zat en ik daardoor recht had op een nieuw exemplaar. 🙁

    Maar goed, over 2 weken wel een nieuwe.

    Woensdag kan iedereen gewoon de nieuwe sofware weer updaten of restoren en heb je de final version.

    Jailbreaken en unlocken was, voor ik weet, al mogelijk met de 3.0 beta’s. Maar weet ik niet zeker.

  7. @DannydeK: Dit is de Gold Master. Dat houdt in, dat er vanaf nu geen grote wijzigingen in functionaliteit meer zullen worden doorgevoerd (alleen bugfixes).

    Als de definitieve iPhone 3.0 op 17 juni uitkomt, kun je die gewoon er overheen installeren. Je iPhone komt niet in een soort permanente developerstatus of zo. Je verkleint wel de kans dat je in de toekomst kunt jailbreaken/unlocken, maar dat moet je dan maar op de koop toe nemen.

  8. Ik heb OS 3.0 ook draaien sinds gisteravond en het werkt behoorlijk goed! MMS’en werkt ook (enigzins traag en ontzettend duur!) maar vooral het knippen en plakken, links openen in een nieuwe pagina en de andere kleine features zijn een verademing!

    Ik had nog wel een vraag: ik heb T-Mobile 4.0 carrier settings, hoe kan ik er voor zorgen dat dit 5.0 wordt, zoals in bovenstaande screenshot?

  9. Werkt push hier dan ook?

    Met iTunes 8.2 werkt dat IPCC bestandje voor de tethering toch niet? Of nu wel?

  10. Maar bij de Orginele iPhone (2G)
    is deze dan ook direct simlockvrij aangezien de meesten um al 2jaar hebben (door AT&T) en dan mag die toch simlock vrij gemaakt worden?

  11. Op mijn 1G (of hoe het ook heet) werkt ie perfect! (de andere versie..)

    Alleen
    “Houd nu de Shift-toets ingedrukt (Mac-gebruikers: appeltje)”
    moest ik op de mac met alt doen…

    Voor mensen met weinig tijd en/of een slecht hart icm weinig ervaring niet aan te raden trouwens…

  12. @Gonny van der Zwaag:

    Ach unlocken is voor mij niet interessant, dus ga dit wellicht installeren. Zie weinig nadelen namelijk.

  13. @Robijn: Klopt, bij de Mac moet je op de Alt-toets klikken. Ik zal dat aanpassen.

  14. Ik heb OS 3.0 draaien op iphone (2G) die 2 jaar geleden is gekocht in de US.

    Hoe?
    gewoon updaten in itunes 8.2 vanaf de 2.2.1 custum naar 3.0
    let wel: als je geen 2.2.1 custum erop hebt staan, dan moet je deze er eerst op zetten door te herstellen in itunes 8.1

  15. Upgraden vanaf Goldmaster seed naar de officiele versie van volgende week kan gewoon.

    De versie van volgende week kán een andere zijn dan de Goldmaster seed, deze laatste is niet voor niks bedoeld voor developers. Maar de kans is aanzienlijk dat deze wel hetzelfde is.

    Voor eindgebruikers zou ik inderdaad zeggen, paar daagjes geduld. Immers “Het hebben van de zaak is het einde van’t vermaak”

  16. Leuk en aardig dat jullie dit posten maar ik wacht toch liever even op de officiële release. Ik zie het al weer voor me, dat ik m’n eigen iPhone even ‘om zeep help’.

  17. voor sommige mensen is het gewoon te moeilijk om tot donderdag te wachten 😐

  18. Origineel geplaatst door Peter
    voor sommige mensen is het gewoon te moeilijk om tot donderdag te wachten

    Waarom zou je?
    Als het ook zo kan, het is toch heerlijk om af en toe even te tweaken, beetje rommelen aan die iPhone. Herstellen kan toch altijd nog.

  19. Ik had hem woensdag al gejailbreakt:)

  20. Hallo allemaal! Bij mij werkt t niet! Heb zojuist de firmware gedownload. En als ik dan naar iTunes ga – > iPhone en samenvatting en dan appeltje+muis op update klik krijg ik geen ander scherm te zien. Iemand een idee?

  21. IMG_0001.JPGIMG_0002.JPGIMG_0005.JPGIMG_0003.JPGIMG_0004.JPG

    Dit kan vanaf nu ook met de 3.0 GM. Jammer dat de touch besturing nog niet wordt begrepen, waardoor je er nog steeds niks aan heb. Maar uiteindelijk zal de vraag naar Flash afnemen.

  22. Origineel geplaatst door Peter
    Ik had hem woensdag al gejailbreakt:)

    Bullshit dat je de 3.0GM gejailbreaked hebt !
    en kom niet aan met het jailbreaken met 3.0 beta5 ispw verhaal , das lulkoek….

  23. Nando, probeer eens ALT-Update 😉

  24. Het wachten was voor mij ook te moeilijk. Ik heb hem via de officiële weg gedownload(ik ken een ontwikkelaar). En noppes geen problemen gehad. Tethering werkt prachtig via Bluetooth naar m’n mac. Ik heb dan het geluk dat ik een simlockvrije iPhone uit italië. Ik mag nl gewoon tetheren met m’n Vodafone abbo.

  25. Ja inderdaad! Waar is push? 3.0 werkt super!!!!!! 10 minuutjes en het draait!

  26. http://www.benjoffe.com/code/games/torus/

    Dit bedoelde ik. De edit functie werkt nog niet met 3.0.

  27. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @DannydeK: Dit is de Gold Master. Dat houdt in, dat er vanaf nu geen grote wijzigingen in functionaliteit meer zullen worden doorgevoerd (alleen bugfixes).

    Neen. Gold Master houdt in dat het de versie is die wordt gebruikt voor massaproductie. Het is dus dezelfde versie die volgende week in productie gaat. De naam komt van een gouden “master” exemplaar die naar productie wordt gestuurd.

    Je verkleint wel de kans dat je in de toekomst kunt jailbreaken/unlocken, maar dat moet je dan maar op de koop toe nemen.

    Wederom neen. De huidige jailbreak methode maakt nog steeds gebruik van een vulnerability in de boot loader. Deze software zit verwerkt in hardware. Zodoende zal de 3G altijd te jailbreaken zijn.

  28. Komt ie weer de grote zeikerd. Op het forum worden links naar de GM versies weggehaald door de mods. Hier staan gewoon de links naar de ‘illegale’ versies gewoon in het artikel.

    Of mag het wel via een andere site, dus niet rechstreeks linken ?

  29. Grappig, op het forum kreeg ik op mijn donder nadat ik (NB per ongeluk!) naar de firmware had gelinkt: https://www.iculture.nl/forum/f14/iphone-modding/f64/iphone-3g-tips-tweaks/35284-fw-3-0-get-next-weeks-os-today-tethering.html#post294076.

    Blijkbaar zitten forum mods en iphoneclub.nl-redactie niet helemaal op een lijn hierin.

    Maar heel fijne rom, blij met tethering (zie forum voor instructies), spotlight, en kan niet wachten op push-notificaties en Tomtom 🙂

  30. @Passie: Ik snap de discussie. Mijn overweging was dat het hier om gelekte en niet zozeer om gehackte/gecrackte software gaat. We zullen het daarover eens intern moeten hebben, maar ik wilde niet een paar dagen wachten totdat het voltallige ‘personeel’ de tijd heeft gehad om er een mening over te geven. We moeten ook voorkomen dat we bij elke enigszins discutabele situatie eerst een vergadering bijeen moeten roepen, of dat JP en ik als een soort dictators het beleid dicteren (de moderators zijn ook volwassen mensen met een mening, dus die laten we graag meedenken).

    Ik vatte je opmerking ook helemaal niet als zeikerig op (het is een terechte opmerking), maar ik voorzie wel weer een uit de hand lopende offtopic discussie over het feit waarom we jailbreak/unlock anders behandelen dan illegale software en hoe deze gelekte software dan in het verhaal past. Als die reacties in deze thread voorkomen zal ik ze weghalen, gewoon omdat ze hier offtopic zijn en omdat het wat inefficiënt is om dezelfde discussie voor de zoveelste keer te voeren. Er is toch geen antwoord waar iedereen zich in kan vinden. Ik luister dan liever naar de mening van de moderators en redacteuren, dan naar honderden stuurlui aan de wal die allemaal iets anders willen.

    @JV: idem.

  31. ben hem aan het installeren.

    Spannend !! Hopelijk lukt het zonder veel problemen. Ik ben zo iemand bij wie het meestal lekker fout gaat als hij niet op de officiële versie kan wachten… 

  32. @Nando:

    Lees nou even de hele discussie hierboven! Daar staat ook in dat het met de alt-toets moet…

  33. Sorry ik snap het al

  34. @Thomas: Waar is push? Die optie verschijnt pas in je Instellingen-menu als je één van de push-capabele apps geïnstalleerd hebt. Dus als je op dit moment een redeemcode van AIM beta weet te onderscheppen van een ontwikkelaar die er niets mee gaat doen.

    Zolang je geen apps met push-functie geïnstalleerd hebt, zie je ze ook niet. Een paar dagen geleden kon je je aanmelden voor de betatest van NotifyMe. Dat was één van de methoden om aan een push-app te komen.

  35. ik druk de hele tijd SHIFT in terwijl hij syncroniseert maar er gebeurt niks

  36. @Peter

    Hoe dan???

  37. hey,

    ik wordt gek ‘k was bezig met ‘m te installeren ‘k wou eventjes kijken hoever het met de installatie stond en pakte mijn iphone op waardoor het kabeltje eruitviel nu moet ik ‘m helemaal restoren. Zijn er veel problemen bij degene die ‘m al geïnstalleerd hebben?

  38. @Gonny van der Zwaag:

    Dus gaat push niet werken met de mail applicatie dan? Gmail ondersteund toch push?

  39. Dit is mooi, ik ga het vanavond proberen denk ik..
    Maar eerst even onderzoek doen hoe betrouwbaar de software is. Ik heb geen testtoestel, dus zal een grote gok nemen denk ik …

  40. Grappig…alles werkt…mmm…da’s niet waar; MMS totaal onvindbaar! zie geen sms/mms in instellingen en ook geen cameraatje in berichten. Zou dit iets te maken kunnen hebben met HI/KPN?

  41. die torrent schiet niet op is er nog een andere werkende link ?

  42. Is jailbreaken mogelijk met OS 3.0? Heb zelf nu een unlock T-mobile FW 2.2.1 JB

  43. Origineel geplaatst door Daaf
    die torrent schiet niet op is er nog een andere werkende link ?

    Ja, typ de naam van het benodigde bestand eens in in Google…

  44. @Joost: gmail ondersteund geen push. google calendar wel. en dat werkt al prima sinds firmware 2.0, omdat de calendar een native iphone applicatie is (van apple zelf). push voor developers (en dus apps van derden) wordt beschikbaar vanaf de final versie van OS 3.0.

  45. Ik kan volgens mij beter nog even wachten. Heb namelijk een 2G die gejailbreakt en unlockt is. Ik moet wachten op iPhone Dev Team, toch?

  46. Ik lees dat een hoop mensen hier het beter niet kunnen doen.. 😉

    Voor iedereen die NIET weet wat hij doet, echt doe het niet en wacht tot donderdag.

    De eerste generatie iPhone-bezitters (de 1st Gen) weten precies wat ze doen, twee jaar geleden was het de piratentijd met moeilijke jailbreaks, activaties en unlocks.

    Als je echt niet weet wat je doet, laat het dan voor wat het is.

  47. Ben aan het installeren… Erg benieuwd!!!

    Voor de mensen onder ons die net als ik een hekel hebben aan bi-torrent, OS3 is ook via nieuwsgroepen beschikbaar!

  48. Blijft de unlock in stand (op een 2G)?
    Jailbreak heb ik sowieso niet.

  49. yes, yes, yes… 

    gelukt !

  50. @AlexTemora:

    Hoop dat je woensdag bedoelt ipv donderdag 😛

  51. Je moet eerst jouw MMS instellingen invoeren bij ‘mobiele netwerk’ in ‘instellingen’ en daarna herstarten! Dan is je cameraatje er en kun je MMS-en.

    Origineel geplaatst door HIphone
    Grappig…alles werkt…mmm…da’s niet waar; MMS totaal onvindbaar! zie geen sms/mms in instellingen en ook geen cameraatje in berichten. Zou dit iets te maken kunnen hebben met HI/KPN?

  52. Origineel geplaatst door HIphone
    Grappig…alles werkt…mmm…da’s niet waar; MMS totaal onvindbaar! zie geen sms/mms in instellingen en ook geen cameraatje in berichten. Zou dit iets te maken kunnen hebben met HI/KPN?

    instellingen te vinden bij: instellingen – algemeen – netwerk – mobiel dataverkeerd – mms

    hier alles instellen
    dan je iPhone herstarten
    en klaar 😉 nu gaje wel het icoontje zien en werkt je mms

    grtzzz

  53. Ik hoop dat ik straks eindelijk een keer geen jailbreak meer nodig heb om te unlocken/sim-lock te verwijderen.
    Heb liever geen jailbreak, dan is het toestel wss stabieler.

    Ik heb hier de 2G uit Amerika, dus standaard sim-locked.
    Zit nu op 2.2
    Blijft mijn unlock etc. wanneer ik deze 3.0 GM Seed erover zet?

  54. Super bedankt!!

  55. Super bedankt voor deze uitleg, en het was inderdaad zeer eenvoudig! Ben nu al weg van die zoek functie!

  56. @René:

    Ja, je moet wachten. Waarschijnlijk komt het team direct na vrijgave van de officiële release met de nieuwe jailbreak tools.

  57. Eventueel een volgende update synchroniseren kan wel?

  58. @Gonny van der Zwaag: Voor de iPhone begrijp ik dat, maar voor de iPod touch is 3.0 niet gratis. Dat wordt op deze manier omzeild.

  59. @justin: Je hebt helemaal gelijk, die link zal ik weghalen. Best lastig om het allemaal binnen de regels te houden. Ik snap ook best dat het voor bezoekers soms lastig bij te houden is wat nu wel en niet mag. Maar goed, de optie ‘Gooi alle illegale cracks er dan maar op’ is ook niet haalbaar. Ik geloof dat we nu wel een goede tussenweg hebben gevonden van wat de liberale bezoekergroep wel wil en wat de behoudende groep niet wil. Iedereen naar z’n zin maken lukt toch niet.

    Ik zal hierna nog volgende opmerkingen van mensen die naar de iPod touch blijven vragen weghalen (de vraag is immers hierboven al gesteld én beantwoord).

  60. Het ‘erge’ is, dat ik developer ben, en na het installeren van de 3.0 GM, kwam er in iTunes de melding dat er een probleem met mijn iPhone was en dat ik contact moest opnemen met Apple. Dit komt volgens mij omdat mijn 2G unlocked is, maar bij activatie dus niet het originele simkaartje bevat (o2)… Iemand een suggestie hiervoor? Ik gebruikte 8.2 final.. Gelukkig kon ik downgraden..

  61. Ach, ik heb niet zo’n haast en kan best nog wel 5 dagen wachten en het op een normale manier installeren.

  62. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Passie: Ik snap de discussie. Mijn overweging was dat het hier om gelekte en niet zozeer om gehackte/gecrackte software gaat. .

    Duidelijk verhaal, laat ik voorop stellen dat het mij niet uitmaakt, maar ik denk wel dat het voor de bezoekers duidelijker is als er een richtlijn artikels / forum is.

    Als we er over gaan stemmen zeg ik, plaatsen die hap 🙂

  63. Kan iemand bevestigen dat de laatste versie 8.2 (23) is?! Ik kan nl wel de iPhone updaten maar geeft dan een fout aan!

  64. Origineel geplaatst door Nando
    Kan iemand bevestigen dat de laatste versie 8.2 (23) is?! Ik kan nl wel de iPhone updaten maar geeft dan een fout aan!

    Ik denk dat ik hetzelfde heb..

  65. Nog iemand problemen met YouTube? Ik krijg altijd de boodschap “cannot connect to YouTube”. Een weekje zonder tube dus.

  66. Heb het geprobeerd met mijn iPod touch (1e generatie) maar hij geeft aan dat het niet compatible is… Terwijl ze verteld hadden dat de iPod touch ook iPhone OS heeft, en dat 3.0 ook voor de iPod touch is.. Vreemd…

  67. Origineel geplaatst door Bram
    Heb het geprobeerd met mijn iPod touch (1e generatie) maar hij geeft aan dat het niet compatible is… Terwijl ze verteld hadden dat de iPod touch ook iPhone OS heeft, en dat 3.0 ook voor de iPod touch is.. Vreemd…

    Mijn god. Als je dit niet begrijpt dan is het sowieso erg onverstandig om überhaupt te beginnen aan het updaten van Beta software.

  68. Origineel geplaatst door Yoni
    Nog iemand problemen met YouTube? Ik krijg altijd de boodschap “cannot connect to YouTube”. Een weekje zonder tube dus.

    Nope.. werkt prima onder GM, kans dat het onder de 1st gen iPhone niet werkt is natuurlijk groot (omdat deze niet officieel is geactiveerd)!

  69. de fout blijkt toch niet aan het feit te liggen dat ik m’n iphone heb opgepakt ik kreeg opnieuw dezelfde melding dat de iphone niet kan bijgewerkt worden (fout (10) fzo) iemand hetzelfde probleem?

  70. waar is Bluetooth?

  71. fout lag bij mij heb itunes 8.2 nog niet geïnstalleerd, I say goddamn

  72. Iemand die toevallig ook wi-fi problemen heeft gehad (na firmware 2.1) en dit hiermee (wellicht)( heeft kunnen oplossen?

    (ik hoop het zo erg!)

  73. wat houd precies in dat je iphone in test modus komt door het updaten naar de GM versie. Dit las ik op de site waar die verschilende versies van de software stonden?

    ik kan namelijk niet wachten op de spotlight functie.. eindelijk kappen met jaren scrollen in je email app om dat ene mailtje te vinden….

  74. Mensen die vinden dat het “schandalig is dat iPhoneclub dit aanmoedigt”: ik heb denk ik via Twitter en in de reacties hierboven uitgelegd dat ik er juist helemaal geen voorstander ben om dit aan te moedigen. Sterker nog, zoals veel verstandige mensen hierboven al zeggen: wacht een paar dagen, doe het niet! Dat is ook precies mijn standpunt: die paar dagen wachten kan er best nog wel bij.

    Uit het niveau van sommige vragen is wel te merken dat er ook weer veel onervaren mensen mee aan de slag zijn gegaan. Tja, als het misgaat: tough luck. We kunnen waarschuwing op waarschuwing stapelen, maar er zijn altijd mensen die daar overheen lezen.

  75. Ook ik heb de gok genomen. En het werkt, precies zoals beschreven uitgevoerd. Nu ben ik alleen benieuwd hoe het volgende week gaat als ie officieel uitkomt.

  76. Nogmaals maar mijn vraagje, is met OS 3.0 een JB nog steeds mogelijk???

  77. Ja dat vraag ik mij ook af. Kan ik dit gewoon toepassen op een gejailbraikte/ge-unlockte iphone 2g (2.2.1). Blijft hij dan ge-unlocked, en is hij hierna nog te jailbraiken?

  78. Aan alle mensen die zich afvragen hoe het met jailbreaken zit:
    L-E-Z-E-N! Een van de eerste reacties was:

    Origineel geplaatst door Niels
    Jullie vergeten te melden dat hij dan alleen niet meer te jailbreaken is met itunes versie 2.2. Misschien handig om dit even te vermelden.

  79. Ik wacht gewoon gezellig of tot er op het forum hier een mooie step-by-step tutorial komt om de OS 3.0 gejailbraket op m’n iPhone 1G kan gooien.

  80. Origineel geplaatst door Yoni
    Nog iemand problemen met YouTube? Ik krijg altijd de boodschap “cannot connect to YouTube”. Een weekje zonder tube dus.

    Heb ik ook gehad. Was een hele simpele reden voor. Mijn datum/tijd was verlopen ten opzichte van de werkelijke tijd. Als die te ver uit elkaar liggen dan blokkeert Youtube.

    Gewoon tijd gelijk zetten en hij zou het weer moeten doen!

  81. Heb het er net op staan en werkt super vind allen dat je bij de dictafoon erg hard moet praten iemand ook dat probleem ?

  82. Heb h’m net op mijn Iphone 2G, welke gejailbreaked is, gezet. Hij werkt super. Ben alleen Cydia en Installer kwijt.
    Maar, hij is gelukkig nog simlockvrij.

  83. @Iphonatic: hij werkt wel bij mij .

  84. @justw1n: Integendeel bij mij. Heb er maandag nog een heel concert mee opgenomen, klinkt heerlijk.

  85. Ik kan de mensen mededelen met een 2G iPhone dat de simlock hack erin blijft als je update naar 3.0. Ik draai het al een paar dagen en ben er erg blij mee. Hij voelt sneller. Maar dat kan ook komen omdat ik zoveel rommel via de jailbreak had geinstalleerd dat hij misschien daardoor trager werd.

    Youtube werkt hier trouwens ook niet meer.

    Vraagje? Wanneer geeft Apple de simlock vrij van de 2G iphones ?

  86. @Gonny van der Zwaag:

    Itunes versie 2.2???? en wie heeft dat dan??? ik niet in iedergeval (vandaar mijn vraag) en heb toch het hele verhaal GELEZEN

  87. :(:(:(

    geneen van mn proggys werkt nog :(:(

    alleen die default van apple zelf

    DAMN :(:(:(:(:(:(::(:(:(:(

    als ik een proggy open krijg ik effe het begin scherm en dan springt het gewoon toe

    *Belgische iphone … dus geen hack unlock toestanden

  88. Werkt als een tierelier hoor, inmiddels alles kunnen uitproberen. Top! Nu nog wachten op de Quickpwn!

  89. Origineel geplaatst door Ben
    Origineel geplaatst door HIphoneGrappig…alles werkt…mmm…da’s niet waar; MMS totaal onvindbaar! zie geen sms/mms in instellingen en ook geen cameraatje in berichten. Zou dit iets te maken kunnen hebben met HI/KPN?instellingen te vinden bij: instellingen — algemeen — netwerk — mobiel dataverkeerd — mmshier alles instellendan je iPhone herstartenen klaar nu gaje wel het icoontje zien en werkt je mmsgrtzzz

    Ik heb ook KPN, heb verder niets ingesteld bij instellingen en MMS werkt bij mij gewoon!

  90. Werkt als een trein hier. iPhone 3G van T-Mobile. Duurde een minuut of 13 voor alles gefixt was (update, restart).

  91. Jongens, iemand ervaring met een error zodra je probeert de update te installen?

  92. als ik naar instellingen — algemeen — netwerk ga staat er bij mij geen optie mobiel dataverkeer :s iemand enig ideehoe dit kan.. kan dit zijn omdat er als aanbieder bij mij nog t-mobile 4.0 staat :s

  93. Ik heb hem sinds eergisteren erop gezet. hij werkt echt super. batterij gaat bij me ook heel lang mee (3g, wifi onactief) 5.50 gebruik, 2 dagen en 19 uur stanby (nog bijna half batterij)

    o ja, voor 2g of ipod touch zijn er andere firmware (os), moet je maar bij google zoeken, want dit is ALLEEN voor 3G

    en zoals ik gelezen heb, komt er over paar dagen (1 weekje) jailbraik voor dit (dev team)

    groetjes

  94. TIP mocht je nu een JAILBROKEN iphone 2.2.1 hebben en je heb applicaties verborgen (bijv SMS omdat je een alternatief programma gebruikt) maak deze dan weer zichtbaar VOORDAT je naar 3.0 gaat!!!

    Ik was net mijn SMS, Notes etc icoontjes kwijt omdat deze nog steeds gehide worden. Resultaat, ik kan mijn backup van 2.2.1. niet meer gebruiken waardoor ik als mijn SMS’en kwijt ben… gelukkig heb ik MobileMe waardoor ik wel nog al mijn emails, contact gegevens etc heb… maar LET OP!

  95. Origineel geplaatst door fuckdef
    Origineel geplaatst door PeterIk had hem woensdag al gejailbreakt:)Bullshit dat je de 3.0GM gejailbreaked hebt !en kom niet aan met het jailbreaken met 3.0 beta5 ispw verhaal , das lulkoek….

    Doe eens rustig man! Sorry, excuses, het spijt me, zal het niet meer doen, maar had even een foutje gemaakt. Ik bedoelde dat ik woensdag OS 3.0 al erop had gezet. Nogmaals, ga niet meteen in de aanval, maar vraag gewoon normaal. Tenzij je wereld instort als iemand per ongeluk iets verkeerds zegt over “jouw OS”.

  96. @vormkrijger
    Was bij mij ook het geval. Verbind je iPhone weer even met iTunes en daarna doen je programma’s het weer.

  97. nog 2 minuten download.. nog iemand die het gek vind dat van die 3 parts de 2e kleiner is dan de 3e?

    …. ^#%#^%#$^ rapid share… bestanden waren niet goed…… nu moet ik die torrent gaan gebruiken :S

  98. Trouwens, dit zijn de officiele firmware voor elke versie

    hier de officiele benaming van de andere 2g

    iPhone 3g OS 3.0 GM Seed released 06/08/09 (7A341)
    -iPhone1_2_3.0_7A341_Restore.ipsw

    iPhone 2g OS 3.0 GM Seed released 06/08/09 (7A341)
    -iPhone1_1_3.0_7A341_Restore.ipsw

    Edit: namen van iPod touch-versies weggehaald, we hadden hierboven afgesproken dat die niet OK zijn.

  99. Na de installatie een foutmelding (ongeldige sim) deed een herstart wonderen. Werkt als een speer, alhoewel ik wel het gevoel heb dat ie iets trager is geworden.

  100. Heb hem gisteravond geïnstalleerd.
    Werkt prima op een paar instellingen na, die niet te voorschijn kwamen.
    Uitzetten en een paar minuten daarna weer aan zetten.
    Dat hielp.

  101. niemand last van verloren data ? zoals bij berichten ed

  102. Origineel geplaatst door Ben
    Origineel geplaatst door HIphoneGrappig…alles werkt…mmm…da’s niet waar; MMS totaal onvindbaar! zie geen sms/mms in instellingen en ook geen cameraatje in berichten. Zou dit iets te maken kunnen hebben met HI/KPN?instellingen te vinden bij: instellingen — algemeen — netwerk — mobiel dataverkeerd — mmshier alles instellen
    dan je iPhone herstarten
    en klaar nu gaje wel het icoontje zien en werkt je mmsgrtzzz

    Nou…bij mij staat er niets bij netwerk van mobiel dataverkeer??? alleen schakel 3G in, dataroaming, VPN en wifi hoe kan dit??

  103. @Lucien1966: Op het gevaar af dat ik een oliedom antwoord geef: we zitten al op iTunes versie 8.2 dus ik denk dat die hele oude versie iTunes 2.2 ook wel ergens op internet te vinden zal zijn.

    Als je niet tegen dit soort hoofdbrekens aan wilt lopen: iedereen kan gewoon ontwikkelaar worden bij Apple. Voor 99 dollar per jaar krijg je alle beta-firmwares en pre-release iTunes-versies. Wel zo makkelijk.

  104. @ Gonny

    Ik zie bij jou bij aanbieder t-mobile 5.0 staan.
    Ik heb 4.0 staan.
    Wat is het verschil hierin?

  105. @Henk: Grijns… het is de iPhone van Edward (hij heeft het artikel geschreven). Het is de carrierbundel, o.a. benodigd voor tethering.

  106. Een vraagje:

    Werkt de rebelsimkaart ook hierop? Of is dit niet meer nodig dan ? Zit nu met modemfirmware 2.30.03.

    bedankt al.

  107. Origineel geplaatst door Arcadium
    TIP mocht je nu een JAILBROKEN iphone 2.2.1 hebben en je heb applicaties verborgen (bijv SMS omdat je een alternatief programma gebruikt) maak deze dan weer zichtbaar VOORDAT je naar 3.0 gaat!!!Ik was net mijn SMS, Notes etc icoontjes kwijt omdat deze nog steeds gehide worden. Resultaat, ik kan mijn backup van 2.2.1. niet meer gebruiken waardoor ik als mijn SMS’en kwijt ben… gelukkig heb ik MobileMe waardoor ik wel nog al mijn emails, contact gegevens etc heb… maar LET OP!

    Dit is heel makkelijk weer terug te zetten!

    1.Ga naar instellingen > Algemeen > Beperkingen > AANZETTEN

    2. Ga naar instellingen > Algemeen > Codeslot > AAZETTEN!

    3. Ga naar insellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > HERSTEL BEGINSCHERMINDELING!

    4. vervolgens zet je beperkingen en codeslot weer uit, reboot je iPhone en hoppa ze zijn er weer;)

  108. Thanks voor je tip!
    Dankzij jou durf ik nu van mijn JB up te daten naar 3.0. Ik maak een dubbele reservekopie dat ik altijd kan backupen@Arcadium:

  109. Ik krijg gewoon kromme tenen van sommige reacties (+ – 14 jarigen). Net als bij recensies van apps in de appstore. Jammer.

  110. Ik maak me een beetje zorgen,ik heb een tijdje terug een 3g 8gb op marktplaats gekocht prima ding,kon zo mijn kpn-kaartje erin.
    maar hoe kom ik nu achter of tie orgineel is geunlocked?
    anders heb ik woensdag een probleem.

  111. ik hoop niet te veel offtopic, maar werkt de autofocus op de camera toevallig ook op 3g? 🙂 🙂 🙂

  112. Origineel geplaatst door MisticRain
    ik hoop niet te veel offtopic, maar werkt de autofocus op de camera toevallig ook op 3g?

    Ik bedoel maar.

  113. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Lucien1966: Op het gevaar af dat ik een oliedom antwoord geef: we zitten al op iTunes versie 8.2 dus ik denk dat die hele oude versie iTunes 2.2 ook wel ergens op internet te vinden zal zijn. Als je niet tegen dit soort hoofdbrekens aan wilt lopen: iedereen kan gewoon ontwikkelaar worden bij Apple. Voor 99 dollar per jaar krijg je alle beta-firmwares en pre-release iTunes-versies. Wel zo makkelijk.

    Ik wacht wel op een officiele versie/uitleg om de OS 3.0 te installeren, die ook nog te jailbreaken is met itunes versie 8.2 (die ik zelf dus ook heb)..

    in iedergeval bedankt, maar voor mij (nu) niet echt een optie om te installeren, als JB niet mogelijk is

  114. Origineel geplaatst door Remy
    Origineel geplaatst door MisticRainik hoop niet te veel offtopic, maar werkt de autofocus op de camera toevallig ook op 3g? Ik bedoel maar.

    niet dat je dan even antwoord geeft.. maar verder natuurlijk lekker nuttig respons 😐

  115. Draait al een paar dagen hier.
    Werkt goed
    Meerdere foto’s mailen top

  116. hey gonny, ik las net dit bericht op de dev site,

    “This version of iPhone OS 3.0 should only be deployed on devices dedicated for iPhone OS 3.0 GM Seed software development. By installing iPhone OS 3.0 GM Seed software on your Authorized Test Devices, these Devices are permanently “locked” into testing mode and cannot be restored to an earlier release of iPhone OS. Bear this in mind before installing the software.”

    is dat waar dat je iphone locked wordt of niet ?

  117. Heb m’n iPhone 3g eergisteren geupdate. Alleen ipv de Update de Herstel knop gebruikt, was dus alle apps en muziek kwijt :P. Gebeurd me ook nooit meer :’).

  118. @MisticRain: Check even deze pagina bij Apple met verschillen tussen de iPhone 3G en iPhone 3G S. De nieuwe camerafuncties zoals autofocus en videorecording komen alleen op de iPhone 3G S beschikbaar, niet op de oude iPhones.

  119. Ik krijg een fout melding bij itunes dat hij niet kan synchroniseren….???

    Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (13019) weet iemand hier iets over?

  120. ik wacht wel een paar dagen 🙂

  121. ik heb een probleem alleszins met mijn iphone 2G. de 3.0 is geinstalleerd, maar ik krijg de melding dat mijn sim-kaart niet ondertsteund wordt. het is een mobistar sim-kaart… maw, ik krijg wel sms’en enzo aan, maarja hij blijft op het scherm met de sos-call melding.

  122. Werkt als een trein hier!

    Heb alleen een paar vraagjes:
    – Hoe stel ik MMS in? Ik kan hiervoor geen opties vinden.
    – Tethering hetzelfde
    – Push notification kon pas als je een native push app had toch?

  123. “…het niveau van sommige vragen…”, zoals iPhoneclub schrijft, suggereert m.i. een ietsje teveel dat je een doorgestudeerde iPhoner moet zijn om hier een vraag te mogen stellen. Jammer!
    Ik ben erg geholpen met de antwoorden op mijn MMS vraag, ondanks dat het niveau van die vraag erg laag was!
    Ik heb, driewerf hoera, dat cameraatje…alleen…blijft het verzenden van een foto op ‘t laatste moment hangen. Ofwel, en nu op ‘t gevaar af dat ik de hele hut over me heen krijg, kan iemand mij de juiste instellingen geven? (ik geef toe: het niveau van deze vraag is ver beneden peil!)
    Bij voorbaat dank!

  124. @HIphone: Het gaat me erom dat er veel vragen worden gesteld, die al lang aan de orde zijn geweest en/of die je makkelijk in 2 seconden op het forum kunt vinden. Ik snap dat het prettig is om nogmaals voor de vijfde keer de bevestiging te krijgen dat functie X niet werkt. Wat ik ermee bedoel, is uit veel vragen de indruk ontstaat dat de vragensteller niet al te ervaren is met custom firmwares installeren. Dat is precies de doelgroep die we niet met dit artikel willen aanspreken, omdat die mensen beter even kunnen wachten.

  125. Was even schrikken toen ‘ie na het updaten zei dat de sim kaart niet klopte, maar na een restart van de iPhone ging het verder goed. Ook circa 10 min.

  126. ben nu aan t installeren, ben benieuwd

  127. Origineel geplaatst door iFreek
    Was even schrikken toen ‘ie na het updaten zei dat de sim kaart niet klopte, maar na een restart van de iPhone ging het verder goed. Ook circa 10 min.

    werd de restart vanzelf gedaan?! want ik blijf vast zitten…

  128. Origineel geplaatst door Blabla
    Origineel geplaatst door BenOrigineel geplaatst door HIphoneGrappig…alles werkt…mmm…da’s niet waar; MMS totaal onvindbaar! zie geen sms/mms in instellingen en ook geen cameraatje in berichten. Zou dit iets te maken kunnen hebben met HI/KPN?instellingen te vinden bij: instellingen — algemeen — netwerk — mobiel dataverkeerd — mmshier alles instellendan je iPhone herstartenen klaar nu gaje wel het icoontje zien en werkt je mmsgrtzzzNou…bij mij staat er niets bij netwerk van mobiel dataverkeer??? alleen schakel 3G in, dataroaming, VPN en wifi hoe kan dit??

    hier hetzelfde probleem :s iemand een oplossing…

  129. Kan dit alleen maar met unlocked iPhones ? Of kan je ook met rebelsim? Iemand ervaring met rebelsim op OS 3.0 ?

    Bedankt al

  130. Ik heb iTunes 8.2 en iPhone OS 3.0 maar kan geen bestand vinden voor Tethering.. kan iemand mij helpen?

  131. het antwoord is NEE

  132. Na de eerste bekendmaking dat de OS 3 al beschikbaar was heb ik die geinstalleerd nou binnen 7 min binnen geinstalleerd en voila alles wat ik erop had was weer netjes op gezet. Moet echt toegeven dat het stukken sneller is en het smsen nu ook leuker is geworden. Gelijk een kopie gemaakt voor me werkgever en ook hij heeft het zonder problemen geinstalleerd. Nu nog JB en dan kan ik me andere apps er weer op zetten 🙂

  133. @Gonny van der Zwaag:
    Dank je voor de verschillen pagina van Apple tussen de 3g en 3 gs.

    Ik begrijp alleen maar niet hoe het komt dat de voice controle hardware gerelateerd is. Zou wel een hoop geklooi op de fiets schelen bij het selecteren van een ander liedje 🙂

  134. staat er op hoor

  135. Alles geïnstalleerd en het werkt naar behoren. Ik kan alleen nog steeds geen verbinding leggen met mijn computer met behulp van bluetooth…

  136. @Sjoerd: Heb je wel eerst OS 3.0 er op gezet? XD

  137. Ik wacht nog wel even tot volgende week woensdag.. Waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan.

  138. I will wait until the jailbreak as 3.0 does not give 3g owners video recording so cycorder is still needed , on the 3gs it looks like apple are selling them also without t-mobile in holland , check out the online apple shop , no mention of t-mobile only a free phone number to call to order your new iphone 3gs , site used to redirect you to t-mobile ,could apple be selling them simlock and network free?

  139. Origineel geplaatst door iFreek
    Was even schrikken toen ‘ie na het updaten zei dat de sim kaart niet klopte, maar na een restart van de iPhone ging het verder goed. Ook circa 10 min.

    Kreeg je zo’n error in iTunes “iphone niet herkend” ofzoiets? heb je een unlockt model (bootneuter) en zat er een volgens de ‘officiële’ regels een niet toegestane SIM in?

  140. Voor alle mensen die hier lopen vragen waarom ze geen MMS hebben op hun iPhone 2G (1st gen dus): MMS is niet beschikbaar voor jouw iPhone, net als tethering. Pech gehad (heb er zelf ook een, dus heb zelf ook “pech”, MMS is toch ruk)

  141. Na alle OS 3.0 Beta’s te hebben geprobeerd (en jailbroken) ga ik dus nu ook deze GM installeren en eens uitproberen.
    Unlocken hoeft voor mij toch niet want ik zit vast aan een T-mobile abonnement tot 11-2011. Dus volgend jaar (11-2010) kan ik em gratis laten unlocken bij T-mobile zelf.
    Jailbreak vind ik alleen wel heel erg handig voor SBSettings voor het gemak. Zodra je het gewend bent kan je niet meer zonder.

    Edit: Nou dit was een snelle installatie. Alle settings, media, apps en de IPPC instellingen zijn bewaard gebleven. Dus tethering T-mobile werkt ook nog (BT en USB).
    Alleen nog een JB vinden voor SBSettings (en TS3)

  142. werkt prima…

  143. Origineel geplaatst door Sluuz
    Voor alle mensen die hier lopen vragen waarom ze geen MMS hebben op hun iPhone 2G (1st gen dus): MMS is niet beschikbaar voor jouw iPhone, net als tethering. Pech gehad (heb er zelf ook een, dus heb zelf ook “pech”, MMS is toch ruk)

    Blijft vreemd. Ik gebruik veel mms via Swirley MMS en thetering via iPhoneMdem. Het is dus geen technische tekortkoming.

    Lange leve JB!

  144. Ben op zoek naar vodafone mms instellingen voor Iphone en wel naar; mms proxy, maximale mms gootte en MMS UA Prof URL. Iemand een idee?

  145. Nice one! Werkt super, 10 minuten klaar… Zoekfunctie werk zeer goed en sneller dan ik gedacht had!

  146. Works like a charme.

  147. de definitieve versie moet wel anders zijn dan de GM want bijvoorbeeld de “negatief” schermmodus zit er in deze nog niet in. Was wel op wwdc even te zien dacht ik.

    Voor diegenen die MMS vragen hebben:
    – standaard is dat UIT volgens mij
    – geen opties voor MMS instellingen:
    – door een ipcc bestand te laden (zie forum ergens) met t-mobile instellingen komen de instellingen erbij
    – in Settings->Messages kan je MMS aanzetten.

    “kaal” werkt MMS in OS3 volgens mij niet ivm ontbreken juiste instellingen.

  148. Het leuke aan deze GM build vergeleken met de normale is dat volgens de twitter gebruiker @wwdc is:

    Developers can download the Gold Master of iPhone OS 3. That version still allows downloading movies over 3G, consumers won’t get that!
    8:13 PM Jun 9th from Tweetie

  149. Origineel geplaatst door zonaris
    hey gonny, ik las net dit bericht op de dev site,“This version of iPhone OS 3.0 should only be deployed on devices dedicated for iPhone OS 3.0 GM Seed software development. By installing iPhone OS 3.0 GM Seed software on your Authorized Test Devices, these Devices are permanently “locked” into testing mode and cannot be restored to an earlier release of iPhone OS. Bear this in mind before installing the software.”is dat waar dat je iphone locked wordt of niet ?

    Dat vind ik wel een goede vraag idd. We rampeneren er wel zo lekker overheen 😉

  150. ik druk ook steeds Shift in maar bij mij gebeurd dus niks… en ik heb windows. dus met de alt toets heb ik niks aan. wie helpt mij verder???

    lat maar ik heb het al gevonden (blonT) hahahaha

  151. ik ga het wagen om het te instaleren op mijn iphone 1gen en terug te gaan naar firmware 2.2.1 en hopelijk zonder problemen.

  152. Origineel geplaatst door vinnie73
    ik druk ook steeds Shift in maar bij mij gebeurd dus niks… en ik heb windows. dus met de alt toets heb ik niks aan. wie helpt mij verder???

    Shift inhouden-> dan op update klikken…dan het zojuist gedownloadde bestand opzoeken…

  153. 2 dingen die ik me afvraag:

    1 Bij aanbieding staat carrier4.0 is dit omdat dit niet de orginele versie is? (heb vodafone met sim lock vrije iphone)

    2 Kan niemand stap voor stap even de instellingen geven voor vodafone mms?

    ik heb tot nu toe:

    APN: live.vodafone.com

    Gebruikersnaam: vodafone

    Wactwoord: vodafone

    MMSC: http://mmsc.mmc.vodafone.nl:80

    Mms-Proxy: 192.168.251.150:8799

    Maximale mms-grootte:

    MMS UA Prof URL

    Ik weet niet of ik alles goed heb ingevoegd en ik weet ook niet wat ik bij de laatste 2 moet invoeren.

    Kan iemand mij helpen? een developer ofzo die ook een iphone 3g heeft en vodafone kan het via ipcc installeren en die instellingen online zetten….

  154. Jongens even een vraagje ik heb op
    AANBIEDERS Tmobile 2.1 staan en mensen hebben hier over tmobile 5.0 wat houd dat in en wat is het verschil… Alsvast bedankt

  155. Os 3 werkend & thetering werkend, geweldig!!!!

  156. Hoe zijn de ervaringen kwa snelheid van de functies etc? is OS 3.0 sneller dan 2.2.1?

  157. Ik kan mijn mms instellingen nergens vinden :S. Heb wel het foto-icoontje bij berichten maar geen mogelijkheid mms instellingen te wijzigen. Iemand een idee?

  158. Installatie van 3.0 Gold ging bij mij uitstekend. Dit is echt kicken! Bedankt voor deze goeie informatie! ik vraag me alleen soms af hoe dit soort dingen allemaal ontdekt worden! Echt lachen dit.

  159. Origineel geplaatst door Totalition
    Hoe zijn de ervaringen kwa snelheid van de functies etc? is OS 3.0 sneller dan 2.2.1?

    Geen verschil gemerkt enkel dat het toetsenbord een beetje lag heeft. Dit was onder 2.2.1 niet het geval bij mij.

  160. Ai, ik had iets getikt over die testmode en daarna liep Safari vast.

    Nieuwe poging:

    Je toestel komt inderdaad in testmode terecht. Dat is om ontwikkelaars te dwingen dat ze steeds de nieuwe beta gebruiken. Als Apple nieuwe beta’s uitbrengt krijg je deze melding te zien.

    De kans dat Apple tussen nu en woensdag nog nieuwe beta’s gaat uitbrengen, is zo ongeveer nul. Dus wat dat betreft is er geen risico.

    Je kunt straks vanuit 3.0GM gewoon upgraden naar de definitieve 3.0.

    Ik zie trouwens in de reacties dat veel mensen nog niet eens weten hoe ze met Shift/Alt een alternatieve firmware in iTunes kunnen installeren. Dat klinkt alsof je nog niet klaar bent voor deze firmware. Afblijven dus!

  161. Heb enkele vragen want heb hem al een paar dagen maar ben niet zeker van de volgende dingen :

    1) is het normaal dat na het opstarten van de iPhone (dus na het apple logotje) dat het scherm ineens zwart blijft zonder apple logo en dan ineens opstaat aan het lockscherm?
    2)Laadt bij iemand anders de app store en de itunes store trager als bij 2.2.1? Dat niet direct de icons onderaan er staan?

  162. Ik draai 3.0GM al vanaf 9 juni en werkt perfect. Voor tethering moet je een aparte carrier-file instaleren. Heeft voor T-mobile klanten geen nut want voorlopig staat T-mobile het niet toe.

  163. Wat is het ongeduld toch groot bij iedereen zeg. Wacht nou gewoon tot dinsdag!

  164. Thanx man echt geweldig 🙂

    Heb hem net voorzien van nieuwe firmware.

    Ik heb een iphone 3g van mobistar (unlocked).

    Zonder probleem de software erop en daarna mooi gefeliciteerd uw iphone is met succes simlockvrij!!!!!!!

    AANRADER!!!!!

  165. @Rob:
    Heb exact jouw Vodafone instellingen en deze werkte eerst niet. Een herstart deed wonderen. Werkt nu prima!

  166. ok, ik heb het dus ook geprobeerd maar zit nu echt in zwaar diepe diepe shit.

    ja het is mn eigen schuld maar tijdens het installeren kreeg ik een foutmelding en moest ik herstellen. Inmiddels herstelt ie maar nu zegt het toestel dat ik een geldige simkaart moet invoegen. ik voer mn code in en niks gebeurd, ook in itunes gebeurd er niks.

    fucking kk zooi

  167. Origineel geplaatst door Colin
    Antwoord – Qu

    wKan dit niet zonder de carrier file? Met pda net of iphone modem werkt dit immers ook.

  168. plaats een geldige simkaart ZONDER pincode om de iphone te activeren.

    huh?? iemand die weet wat ik moet doen?!

  169. aaaaaaaammmaaaaaaiiiiiiiiiii, P E R F E C T gelukt !!!!
    heb een iPhone 2G uit amerika (1ste generatie) gejailbreakt en unlocked en hij blijft gewoon unlocked na de update, geen jailbreak meer, maar wel unlocked. werkt egt super op mijn 2G :D!!
    Cheers

  170. ik krijg de melding dat ik weer moet verbinden met itunes ? 🙁

    betekend dit dat ik mn iPhone 3G uit het zolderraam kan flikkeren ?

    graag even een mailtje als response.
    steves@ssteve.nl

  171. Het is op mijn pa’s z’n iPhone perfect gelukt. Heel gemakkelijk om te installeren, mensen die ook graag willen meeprofiteren van de 3.0 versie voor iPhone moeten dit gewoon doen, het is echt een aanrader!

    Edit: opmerking over iPod touch weggehaald.

  172. Zit in 3.0 ook standaard batterij in % aangegeven in de rechter boven hoek?

  173. T-Mobile MMS instellingen :
    APN : mms
    Gebruikersnaam : tmobilemms
    Wachtwoord : tmobilemms
    MMSC : http://t-mobilemms
    Mms-proxy : 10.10.10.11:8080

    De rest leeglaten, bij mij werkt het. Wel jammer dat T-Mobile voor iedere MMS 50 eurocent rekent. Zou daar nog verandering inkomen met de nieuwe iPhone in aantocht, aangezien MMS nu formeel in het OS zit?

  174. Net OS 3.0 geïnstalleerd. Dit was het niet wachten meer dan waard 🙂

    Tethering is geweldig. Heb net m’n laptop via bluetooth met de Iphone 3G laten praten en het internet is bloedjesnel. Ook MSN werkt. Kippenvel.

    Ben ook helemaal weg van de helpfunctie. Ook copy/paste is zo gaaf gedaan. Werkt helemaal intuïtief zoals je van Apple verwacht.

    Iphone werkt naar mijn gevoel duidelijk sneller, maar geen echte benchmarks gedaan. Wacht nog ff af om te oordelen over batterijduur.

    Apple. You rock!

  175. een vraag, mijn vader heeft ook een iPhone 2G fw 1.1.4, hij is wel onder de indruk wat er allemaal veranderd is en zou ook 3.0 wel willen hebben, zou die ook makkelijk kunnen updaten?

  176. @ibruut:
    Ik zie geen % staan bij de batterij. Niks veranderd bij mij.

  177. Zou fijn zijn als je ook door sms/mms heen kon zoeken…Helaas…

  178. Ik heb het ook gedaan.. het zoeken door je iPhone is wel fijn! verder is er in SMS wat veranderd, je kan blijven typen terwijl er wat verzonden wordt.. kon vroeger niet..

    Verder de bekende veranderingen..

    bij mij ging alles goed en ik ben een vette leek 😉

  179. Het downloaden van het bestand gaat erg traag…

  180. @jengels: Nee, niet doen. Lekker wachten tot woensdag. Als hij nog op 1.1.4 zit is wel duidelijk dat hij niet de juiste persoon is om hiermee aan de slag te gaan.

    En als hij straks ook nog wil kunnen bellen, moet je helemaal oppassen met die eerste generatie iPhone (lees voorgaande waarschuwingen over jailbreak/unlock).

  181. Heb ook net de update uitgevoerd en ging perfect.
    ‘k Heb gezien dat er nu ook de mogelijkheid is om “notities” te synchroniseren. Maar naar waar?
    Op de iPhone heb ik enkele notities staan, maar na syncen weet ik niet waar ik moet kijken om te zien of ze nu ook op mijn pc staan?

  182. edit: opgelost

  183. Origineel geplaatst door Iphonatic
    Heb net m’n laptop via bluetooth met de Iphone 3G laten praten en het internet is bloedjesnel.

    Ik kan mij moeilijk voorstellen dat surfen via 3G bloedsnel is.

  184. Welke baseband heb je na het updaten naar 3.0 is die anders dan in 2.2.1?

  185. @Gonny van der Zwaag: Ja dat is het beste denk ik :), want hij kent er echt wel helemaal niets van :). Bedankt voor de snelle reactie ;).

  186. Hebben anderen problemen met mobile search van Google in mobile safari met iPhone os 3.0? Bij mij veel blank screens en niet doorgeven van query .

  187. Origineel geplaatst door Tripple
    Origineel geplaatst door IphonaticHeb net m’n laptop via bluetooth met de Iphone 3G laten praten en het internet is bloedjesnel.Ik kan mij moeilijk voorstellen dat surfen via 3G bloedsnel is.

    Relatief gesproken dan. Sneller dan browsen op de Iphone zelf. Niet zo snel als via ADSL natuurlijk.

    Ik was zeer onder de indruk. Zeker op zware sites als Geenstijl bijvoorbeeld.

  188. 3.0 draait als een tiet echt heerlijk. ik zoek alleen de instellingen voor mms van kpn die kan ik nergens vinden…. wie oh wie helpt mij????

  189. Waar zijn de MMS settings dan? Bij mij staan ze nergens…

  190. @î„ŽCrownî„Ž:

    Heb jij ook veranderingen gevonden bij het opstarten? Dat hij na het apple logotje zwart wordt en dan opent in het lockscreen, dus niet in homescreen?

    En laadt de app store en de itunes store ook trager?
    Onder trager laden zie ik dat da icons beneden pas na een paar seconden verschijnen.

  191. @Nico:
    instellingen/algemeeen/netwerk/mobiel data netwerk….. daar staat mms

  192. Net de nieuwe fw er op gezet. lijkt idd sneller te werken nu. Handig dat SMS en notities nu ook in landscape kunnen worden gebruikt. Ik zie wat aanvullende sync zaken maar kan dit niet direct opzetten in de instellingen.

  193. bezig met bijwerken………….

  194. hij is bezig met installeren 😀 😀 ben zeer benieuwd

  195. Thanks Vinnie

  196. Mooie update 😀 in een keer goed gegaan (simlockvrije iphone), mms settings en internetsettings alleen nog ff goedzetten (weet niet of mms al werkt bij voda i.c.m. mijn foon)

  197. Werkt perfect en snel! Lijkt of alles soepeler loopt. Ook geen delay meer tussen aanraken/handeling enz.. en geluid. 2 dingen wat me wel stoort is dat mijn 2 extra foto apps Darkroom Photo en Camera (die met die digizoom functie) niet meer werken. en het duurt langer om een wifi fix te krijgen

  198. Die reservekopie maken duurt erg lang…

  199. Bijwerken in klaar.. Nu bezig met opneiwu starten!!!

  200. @Nico: graag gedaan nou iemand mij nog helpen aan de juiste mms info voor kpn en dan ben ik gelukkig….

  201. HIj is klaar en 3.0 is werkt primaa

  202. @Stijn Braas:
    Dat probleem heb ik al sinds gisteren op een officiele iPhone van tmobile. Ligt dus aan mobile search van google

  203. Iemand al geprobeerd om met quickpwn de 3.0 te jailbreaken ??
    Kheb 1 reactie gezien en was NIET gelukt ! ! !

    Kben benieuwd.

  204. Kan je de oude OS er nog terug opzetten?

  205. Ik heb het net op mijn iPod touch 1Gen. gezet.. ik weet dat dit geen iPhone is, maar die ga ik de 26e halen.. Ik wilde even kijken of 3.0 goed werkt:P..

    Een probleem:
    Ik kan mijn volume niet meer omhoog/omlaag zetten. Dat wil zeggen dat dat balkje met dat rondje niet bij de speel/pauze knop staat. Hij staat er ook niet als ik mijn iPod op het “slide to unlock” scherm zet en dan 2x op de homebutton druk.

    De enige plaats waar ik mijn volume nu nog kan veranderen is in de iTunes Wifi Music Store…

    Heeft iemand anders dit probleem ook?

  206. Wow, Spotligt zoeken laat zelfs e-mails zien die allang verwijderd zijn!!
    Niet écht handig soms… 😉

  207. ZO hehe!! gelukt met m’n iphone 1e gen!

  208. @Pablo: Nee, dat is nu het hele punt. Die vraag was ook al eerder gesteld.

    Ik heb de downloadlinkjes op verzoek weggehaald. Verder hebben de reacties wel bevestigd dat dit weliswaar een populair onderwerp is, maar niet zo geschikt om op de frontpage te behandelen.

  209. @Gonny van der Zwaag: Oh das mooi *** want mn itunes 8.2 werkt niet goed waardoor hij de iphone os 3.0 niet kan activeren:) Tips iemand?

  210. bij mijn 1stgen iphone is het niet gelukt 🙁
    stekkertje met itunes logo 🙁

  211. ik heb twee “bugjes” ik heb een keer een fout email adres bij de app store ingevuld en ik krijg dat nu niet mer goed, ook niet in het instellingen scherm van de app store…. en heeft iemand anders ook het idee dat de volume van de ipod zachter is geworden?

  212. Als een zonnetje: Thx.

  213. Zojuist 3.0 op mijn 3G gezet… werkt prima 🙂 Thxz

  214. ff een vraagje in draai zelf 2.2met yellosnow als ik update blijft hij dan simlockvrij? of veranderd de baseband ook?..denk ik wel maargoed.. kan het altijd ff vragen..watis dat het nieuwe nr van de baseband in 3.0?

    gr tom

  215. Helemaal TOP ook a2dp werkt alleen geen bediening vanaf de radio. Maarja.

    Nu alleen nog tethering werkend krijgen.

  216. Hallo,

    Ik heb al de nodige ervaring met iphones en wilde deze software op mijn iphone zetten. Maar nu krijg ik de volgende melding: De iphone kan niet worden geactiveerd omdat simkaart niet in de telefoon is geplaatst of omdat een simpincode is vereist.

    Wat moet ik nu doen, want als ik doe wat ie zegt komt deze melding weer terug.

  217. MMS setting vodafone
    http://www.vodafone.nl/prive/help/aanvragen_en_wijzigen/toestel_instellen/Algemene_instellingen
    en vergeet niet je eigen telefoonnummer in te vullen.

  218. aight gekkenhuis!!

    Net ff via nieuwsgroepen 3.0 binnen gehaald en het werkt super!

    Alle Apps draaien, heb meerdere getest zoals telegraaf, youtube en flight control!
    MMS werkt, foto maken dan, verzenden nog niet gecheckt!
    Iphone is merkbaar sneller, vooral in het opstarten en afsluiten van apps

    Download zonder probleem, iedereen dan dit!

    Enige nadeel:
    Moet nu mijn apps opnieuws rangschikken omdat Dictafoon ertussen is gekomen.

  219. “De iphone kan niet worden geactiveerd omdat simkaart niet in de telefoon is geplaatst of omdat een simpincode is vereist.”

    Usb opnieuw inlpuggen op je computer (niet in usb van je keyboard), dan gaat ie weer.

  220. @maes39:

    Gewoon je pincode in toetsen… dit werkte bij mij tenminste.

    Heb OS 3.0 GM nu ongeveer 2 uur op mn iPhone 3G staan enhet lijkt er op dat alles 100% werkt… ik heb alleen wel ff alle apps er af moeten halen en er weer op moeten zetten want alle NIET Apple apps werkte niet, nu wel natuurlijk.

    THANKS!!!

  221. was even zweten maar het is gelukt

  222. Is het batterijduur er op 3.0 op achteruit gegaan? Al die nieuwe functies lijken mij wel wat stroom vreten;)

  223. als je een iPhone 3G hebt en je hebt OS 3.0 heb je dan de video opname mogelijkheid?

  224. @Hendrik-jan: Het schijnt dat het probleem al verholpen is; blijkbaar is Google nu geupdate. We hebben een mobile search van Google gekregen die volgens mij nog niet eerder in het Nederlands beschikbaar was op de iPhone.

  225. Vreemd. MMS icoon tref ik nergens aan? Iemand anders ook dat probleem?

  226. Eindelijk kan ik mijn Blustream gebruiken met de iPhone (klein apparaatje dat je aansluit op de stereo zat je muziek van je iPhone op je stereo via Bluetooth kan afspelen). Enige minpuntje: volume regelen kan (nog) niet op de iPhone op deze manier.

  227. thetert het ook?

  228. Origineel geplaatst door Totalition
    plaats een geldige simkaart ZONDER pincode om de iphone te activeren. huh?? iemand die weet wat ik moet doen?!

    ik heb ook dit probleem gehad.
    Heb uiteindelijk de iphone in DFU mode gezet en met een command restore de iphone hersteld met het gedownloade os 3.0 bestand. ik ben hem nu aan het syncroniseren, want door het herstellen was ik al mijn programma’s en muziek kwijt.

    veel geluk!

  229. geupdate ging perfect maar nu zegt hij bij het aan en uitzetten , plaats een geldige simkaart zonder pincode om de iphone te activeren, weet iemand hoe ik deze verwijder ???? heb abonement van t mobile en de servicedesk is al gesloten helppppppppp,

  230. @the south: Terugzetten in je dock (als je die hebt 😛 ), code invoeren en dan moet het weer werken. Lees de posts hierboven anders even, velen gingen je namelijk voor met dit probleem. Suc6!

  231. Kan even helemaal niks. dat verrekte itunes loopt steeds vast op vista.
    En nu niet gaan roepen dat ik dan een mac had moeten hebben, apple bied zelf de software aan voor windows

  232. Heb net versie 3 geïnstalleerd, maar nu werkt mijn Exchange account via Outlook Live niet meer. Certificaat fout of zo. Nu op zoek naar de oplossing!

  233. 3.0 werkt prima paar vragen.

    Instellingen, algemeen, netwerk. vervolgens staat daar geen mobiel data verkeer. Weet iemand hoe ik dit wel krijg?

    T-mobile aanbieder. 4.0 zag in het voorbeeld 5.0

    iemand die het weet

  234. het werktttttttttttttt yess, thx mate, nog een vraagje wat gek is bij mij, ik heb de laatste keer mijn pc opnieuw geinstaleerd en alles er opnieuw op moeten zetten, nu blijft itunes vragen om te machtigen, ik voer mijn gegevens in en hij zegt dan ook buiten deze pc mag u nog 4 pc machtigen, ik klik dan op ok, maar dan begint het weer van voren af aan ?????? weet iemand hoe ik dat oplos ? itunes opnieuw instaleren mischien ?

  235. Werkt TOP!

    Wel humor, er staat nog steeds mijn naam linksboven ipv de provider, heeft die toch nog een jailbreak dingetje laten staan 😉

  236. Runt smoothly. Top! Thx iPhoneclub! En gefeliciteerd nog met jullie award!

    NB Mijn 3G lijkt ook sneller geworden (start apps sneller op). Of was dat al een bekende feature? (ik heb me nog niet door de gehele lijst van 100+ geworsteld…).

  237. Loshalen, pin in toetsen en weer terug in de dock. Zodra ie verschijnt in itunes is ie weer ok.

    Ontbreekt % bij de batterij ook in 3.0?

  238. Werkend, maar die zoekfunctie geeft ook oude informatie weer merk ik. Mailtjes die toch al enkele maanden geleden verwijderd zijn. Strange…

  239. heb ‘m geinstalleerd op een belgische 3g en werkt als een trein. alleen beetje jammer dat nieuwe functies van de 3g ass er niet inzitten zoals voice dialing en filmpjes maken.

    Dit is puur software-based is omdat apps uit de appstore/cydia hetzelfde kunnen op m’n 3g. Is er niet een mogelijkheid om deze opties toch te activeren in de firmware?

  240. Origineel geplaatst door Robbert
    Het wachten was voor mij ook te moeilijk. Ik heb hem via de officiële weg gedownload(ik ken een ontwikkelaar). En noppes geen problemen gehad. Tethering werkt prachtig via Bluetooth naar m’n mac. Ik heb dan het geluk dat ik een simlockvrije iPhone uit italië. Ik mag nl gewoon tetheren met m’n Vodafone abbo.

    hoi, hoe heb je dat tethering nou voor elkaar gekregen?

    wim

  241. helemaal top die nieuwe software! liggend smsen en mmsen eindelijk!

  242. @the south:
    had de zelfde melding
    gewoon je sim pincode intoetsen en dan weer aansluiten op aan je computer….works like a charm over here!

    OSX86 gebruikers….ik moest het windowstoetsje ingedrukt houden en dan op update drukken..

  243. “kind kan de was ” laten we maar zeggen.

    Effe gedownload, daarna normale syncronisatie gedaan.
    Daarna weer in je gewone tablad van je Iphone de shiftknop ingedrukt houden en daarna op update.
    Bestandje zoeken en aanklikken >> WHALLAAA.
    De rest gaat geheel automatisch ( +/- kwartiertje )
    Bij opstarten vroeg de iphone om SIMcode >> invullen.
    Daarna staat op display >> geduld/opstarten.
    Een paar minuten later >> KLAAR !!!

    Ik heb een 16 GIG 3G van Tmobile ( half jaar oud )

    WERKT PERFECT !!!! Succes allemaal !!

  244. Werkt perfect op een 2G. Unlock behouden. Alle apps starten merkbaar sneller op. Met name de camera is direct bruikbaar. Moest voorheen 5 seconden wachten. Maar ook Mail en Safari zijn flink sneller geworden.
    Landscape typen van e-mail en sms, heerlijk!

  245. ik heb KPN en MMS werkt goed!!!!!!!

  246. Meer mensen die in instellingen, algemeen, netwerk.

    t-mobile 4.0 hebben staan en ook geen mobiel data verkeer hebben staan?

  247. Hallo John kan je mij vertellen hoe het werkt ik kan alleen verzenden niet ontvangen @john:

  248. Hier ging updaten perfect, Iphone 3G met Vodafone sim.

    Echter mijn hele coverflow is nu door elkaar, na synchroniseren nog steeds..iemand ook dit probleem? in Itunes staat alles nog goed..

    Ook in de albumlijst zijn 8 van de 10 covers nu gewoon zwart..pfff

  249. Find my Iphone werkt ook.

  250. Ik krijg de melding dat de iPhone niet kan worden bijgewerkt omdat het firmwarebestand niet compatible is … Heb een gewone standaard 3G van T-Mobile en net iTunes 8.2 geinstalleerd. Ook alles al herstart maar de melding blijft komen…

    Iemand een idee ?

  251. Origineel geplaatst door Thijs van Gelder
    Ik krijg een fout melding bij itunes dat hij niet kan synchroniseren….???Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (13019) weet iemand hier iets over?

    Heb je internet toegang? Want ik kreeg een vergelijkbare foutmelding dat iTunes niet kon synchroniseren en mijn SIM nog ontgrendeld moest worden. Ontgrendelen kan pas als de activatie goed is en dat kan alleen als er internet verbinding is. Blijkbaar want nadat ik mijn internet verbinding had hersteld kon de activatie ook worden hersteld.

  252. Ik heb OS 3.0 er nu ook op alleen het rare is dat er nog steeds beetje jailbreak dingen op staan.

    Zoals me naam als provider
    het naar outblank gaan als ik op leeg incoon klik.

    Het jammere is wel dat ik nu de spelletjes die ik in een map had staan nu allemaal weg zijn 🙁 alleen zegt mij Iphone dat ze er nog steeds opstaan en dat blijkt ook zo te zijn. maar zie ik ze niet.

    Ik hoop dat dev team snel een tool heeft voor de jailbreak lijkt me geweldig.

  253. Hij doet het bij mij, maar niet alles is er in deze update,zoals peer to peer,en nog meer dingen! komen die later als je de echt download bij apple? de 17 e

    kan wel mms’en en kan kopieren en plaken enzo

    en ik hat mijn iphone gejailbreakt met de firmwire versie 2.1.1 en hat ik die t-mobile text in de linkel hoek van je iphone,heb ik toen mn naam gezet maar ik heb nu die nieuwe itunes gedownload en die nieuwe firmwire versie 3.0 en het staat er nog steets in mijn naam zie heen t-mobile, hoe kan dat? en mn verbinding in verslechtert met mijn wifi verbinding thuis heel raar.

    ik heb ook de bluetooth uit geprobeerd en ik heb mijn vriendin der mobile kunnen vinden de lg arena maar we kunnen geen verbinding maken met elkaar.

    ik hoop dat alles het wel gewoon goed doet bij de versie van apple zelf de 17e het is ff leuk om alvast deze update te testen

  254. Bij mij staat er als aanbieder “T-Mobile 2.9”. Ik heb ‘m gewoon in Nederland gekocht met een i150 abo. Overigens draait m’n 3G nog wel op 2.2.1.

    Ben wel aan ‘t overwegen om de update uit te voeren. Ik had me voorgenomen af te wachten, maar het begint toch te jeuken 😉

  255. Maar ik dacht dat je nu bij de batterij kon insteleen dat de iPhone in procenten weet geeft hoe vol de batterij nog is, of is dat niet waar?

  256. ik merk ook dat er een paar dingetjes missen, de batterij status en ook de caldav support kan ik nergens terug vinden, denk dat dat idd woensdag wel komt.

    Voor de rest al hele avond aan het tetheren vanaf werk, super relaxed dit!!!

  257. Mensen.
    Ik heb het geprobeerd maar is me niet gelukt om dit klusje te klaren.
    Heb het IPSW bestandje voor de iPhone 2G.
    Deze is uit amerika. Er zat zo’n zwart extra simmetje bij en de vodafone simkaart was een stukje uit geknipt. De kenners weten waarschijnlijk wel welk ding ik bedoel. Nu moet ik wel zeggen dat deze kapot is 🙁

    Nu heb ik hem geupdate naar 3.0 maar krijg de melding: “De SIM-kaart in deze iPhone wordt niet ondersteund. Alleen compatible SIM-Kaarten van een bevoegde leverancier kunnen worden gebruikt om de iPhone te activeren.”

    Nu heb ik ook een iPhone 3G gehad, maar die is gestolen en zit nu dus weer op mn 2G. Ik heb nu ook 2 abbo’s. Een van vodafone (officieel 2G) en een tmobile (ex-3G). Nu heb ik mn T-mobile in mn oude iPhone en werkte perfect. Nu heb ik 3.0 geinstalleerd, maar krijg ik dus die foutmelding.

    Ik heb hem ook al opnieuw geinstalleerd. DFU mode, USBkabel erin en eruit, maar ik blijf deze melding krijgen. Ook kan ik alleen maar een noodoproep doen.

    Iemand een idee?

  258. Klopt het dat het geluid in 3.0 luider is? ‘t ken aan mij liggen maar volgens mij maakt ie meer geluid…

  259. mms is een beetje onduidelijk

    bij instellingen>algemeen>netwerk staat bij mij geen instellingen keuze….maaaaarrrrr

    bij berichten staat MMS aan of uit
    als je hem aanzet krijg je dat cameratje in berichten te zien
    je kan dan foto’s versturen…het duurt echter LANG voordat de ontvanger deze foto daadwerkelijk ontvangt…geduld dus

  260. Ik heb OS 3.0 aan de gang nu en de tethering en mms erbij gezet.
    Helaas werkt nu visual voicemail niet meer, en ik weet ook niet wat de instellingen daarvoor zijn.

    Er stond alleen maar ‘internet’ bij de APN.

    Heeft iemand enig idee hoe die voor T-Mobile hoort te zijn ?

  261. Ik heb wel de batterij in procenten, misschien omdat ik dit zo ingesteld had bij 2.2.1?

  262. Ik heb ook de batterij in procenten links naast mn ‘gewone’ batterij. tethering nog ff uittesten…

  263. De stap toch maar gewaagd. Ging prima en alles lijkt te werken. Alles, behalve toegang tot het internet. Dat werkte niet via 3G en ook niet via Wifi. De oplossing was het resetten van de netwerkinstellingen.

    Alles werkt nu prima, maar naar mijn idee is hij wel een stukje trager dan voorheen.

  264. WIe beschikt er over het menu

    Mobiel data netwerk?

    waar je zowel mms als tethering kan aanzetten?

  265. @NIels:
    ja heb ik, vanmiddag stond er niks, alles werkte wel, inet, mms, tethering. En nu staat er bij anp: internet , en user en pass allebei tmobile … Dat bij alle drie…

  266. Nou ik kan niet zonder jailbreak en heb een unlocked telefoon nodig binnenkort. Maar ik kan mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen, ben de installatie nu aan het uitvoeren 😉

  267. gelukt yay

  268. Wie weet raad heb de software gedownload en geinstalleerd alleen geeft hij nu de melding in itunes
    dat de software is verlopen en gaat vervolgens de weer installeren daarna krijg ik itunes icoontje met stekker en slider op de Iphone en als ik ddie verschuif alleen noodoproep mogelijk weet nu niet meer hoe ik hier uit kom wie kent dit probleem
    Phony
    Iphone 16 gb van t mobile

  269. Ik heb een simlock vrije 3G uit Italie en hier is het bijna zonder problemen verlopen, was alleen even klooien met de pincode wat maar niet lukte, maar verder probleemloos en alles lijkt te werken.

  270. Origineel geplaatst door Phony
    (…)wie kent dit probleemPhonyIphone 16 gb van t mobile

    Had ik ook, maar een harde reset loste het probleem op. Hou de home- en sleepknop ingedrukt totdat je iPhone vanzelf uitgaat. Eventjes wachten en daarna opnieuw aanzetten.

  271. zij die geloven, haasten zich niet

  272. Ik lees hier dat bij meerdere mensen de WiFi-sterkte is verslechterd. Dit is bij mij ook het geval, waar ik voorheen ontvangst had heb ik nu niks meer. Beetje vreemd….

  273. Update geslaagd, maar ik ben mijn Camera app kwijt (blijkbaar omdat ik deze verborgen had middels SBSettings)… En wifi zuigt bigtime. Ik moet elke keer opnieuw bevestigen dat ‘ie verbinding moet maken met mijn home netwerk. Ik hoop toch echt dat de versie van a.s. woensdag deze zaken oplost!

  274. Werkt erg goed. Soepel en snappy. Updaten ging probleemloos met een Mac. Waarschijnlijk komen de extra, kleine functies (batterijstatus et cetera) woensdag pas, de Golden Master status is zoals de naam zegt nog niet Final. Let ook op het outfaden tijdens het afsluiten en verkleinen van apps. De probleempjes met de iPhone-sites van Google waren ook al met 2.2.1, dan maar de ‘klassieke’ weergave aanvinken.

  275. Nou ik heb OS 3.0 nu maar niet alles werkt.

    Tethering? waar staat het
    Bluetooth werkt niet kan geen verbinding maken
    Wifi achter uit gegaan.

    Ben me Apps kwijt, mijn fout had ze in catagorien staan.
    Weet iemand hoe ik deze er trouwens af krijg? ik heb geen idee.

    En er staan nog dingen van jailbreak op. Zoals de software en alles aan geheugen en de bestanden van Make It mine staan er nog op. Er staat geen T-mobile Maar nog steeds T-Mitchell.

    Maar voor de rest is hij echt toppie
    Kan niet wachten op de Jailbreak

  276. @Mitchell: je hebt dus bijwerken gedaan waardoor je een halve jailbreak overgehouden hebt, in Categories had je de Apps uit de mappen moeten verwijderen en de mappen zelf ook.
    Tethering werkt niet zomaar bij elke provider, zie forum voor div. oplossingen.
    Als je een goede 3.0 wil zul je je iPhone in DFU-mode opnieuw moeten herstellen met de shift toest om zo de 3.0 Firmware opnieuw te selecteren, voor verder hulp verwijs ik je naar het forum, is genoeg over te vinden 😉

    Succes !!!

  277. Mooi, mooi, het werkt super, nu ook audio via bluetooth.

    Kusjes voor het team……..

    Ruud.

  278. @Dustin:
    Heb je verbinding met Internet waar iTunes op draait?

    Origineel geplaatst door NIels
    Meer mensen die in instellingen, algemeen, netwerk. t-mobile 4.0 hebben staan en ook geen mobiel data verkeer hebben staan?

    Yep, hier ook. Geen apart menu voor mobiel data. Waar kan dat aan liggen?

  279. Werkt prima net erop gegooid tkx maar weer

  280. In een keer gelukt, geupdate naar 3.0 vanuit custom jailbreak, alles is goed gegaan….
    (If You Can…Why Wait…!?)

  281. Wat ben ik dom, ik had de nieuwe iTunes 8.2 niet gedownload, en ik maar niet snappen waarom hij een error 10 aangaf. Inmiddels heb ik iTunes 8.2 gedownload, en voila ik heb 3.0. Misschien moet ik de volgende keer maar eerst het hele artikel lezen:P

  282. Bij mij werkt alles bijna perfect. Inderdaad erg lekker! 🙂

    Hebben jullie ook problemen met zoeken met google in safari? Ik krijg geen zoekresultaten…

    PS. Volgens mij hebben sommige mensen hier hun oude backup-up weer terug gezet op de nieuwe firmware. Dit verklaard verdwenen app’s en dat procenttekentje in beeld 😉

  283. ben ook op zoek geweest naar de nieuwe versie, is onderstaande de GM-versie of is er een nieuwere ?

    iPhone1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw

  284. Yep, dit moet de juiste zijn, de “nieuwe” is de officiële release van dinsdag a.s.

  285. Had Vodafone gebeld voor de mms onstellingen. Helaas die hadden ze niet ze ondersteunen de iPhone niet. Onzin natuurlijk want ze hebben er wel een speciale sim kaart voor. De man was redelijk onbeschoft. Zei dat ik de instellingen dan wel op internet zou opzoeken zei hij ook nog dat ik ze daar wel zou vinden. Hoezo tegenstrijdig? Nou ja heb de mms instellingen van iemand hierboven overgenomen, iPhone opnieuw opgestart en ja hoor werkt perfect! 🙂

  286. Ik heb problemen met de 3.0 GM versie. Heb ‘m erop gezet, maar alle gekochte en gratis apps die NIET van Apple zijn, werken niet meer.

    Als ik ze aantik verschijnt heel even het laadscherm van de app, maar daarna is ‘ie gelijk weer weg. Heb al een reboot en soft reset geprobeerd en ook de 3.0 er nieuw opgezet direct na een soft reset.

    Iemand tips?

  287. @Jelle:
    Yep, hier ook. Ik laat deze versie erop staan en upgrade de 17e de originele erover heen.

  288. Tethering werkt pas als je het IPCC profiel hebt geïnstalleerd met iTunes 8.2 Bèta (zie andere post). Dan krijg je volgens mij ook een apart menu erbij om tethering aan/uit te zetten en dan zie je volgens mij ook T-mobile 5.0 staan bij je instellingen.

  289. heb OS 3.0 er nu ook op.
    was een makkie via Itunes, installeren, opnieuw opstarten en klaar was’ie !

    bijna alles werkt zoals het hoort, alleen bluetooth krijg ik niet aan de praat.
    wel met m’n carkit, maar kan verder niets versturen of ontvangen.

    ow ja, applicaties werken allemaal. of ze nu van apple zijn of niet.

  290. Ik heb ook 3.0 opmijn 3g maar ondersteunt deze nou flash of niet? Gr.

  291. Werkt perfect!

  292. “Notifications” staan niet bij de instellingen!
    Als de GM versie de basis wordt van de released versie op 17 juni dan wordt Notifications dus niet opgenomen?

  293. Ik ben blijkbaar unbant van de frontpage? Nou bedankt iphoneclub. Ik snap een ding niet, er is hier nieuws bericht geweest, Iphone OS 3.0 is te jailbreaken al, maar jullie zeggen dat de kans er is dat niet mogelijk is.

  294. @Dustin:

    Dustin,

    zorg dat je de 2.2.1 van Michael erop zet. installeer eerst de orginele en dan die van Michael. Vanuit die kan je de update doen met 3.0 zonder dat je hem opnieuw moet activeren. Heb ik ook gehad. heeft me 3 dagen van m’n leven gekost. maar nu werkt hij top…

    Dus nu eerst.. herstellen zonder shift.. dan de costum van michael (hier te vinden op het forum) en dan de 3.0. je zal zien dat hij dan zonder acivatie werkt!

    Succes.. Mocht het niet werken mail dan even!

  295. Worked, kijken of jailbreaken al gaat zoals dev team beloofde.

  296. heb het geprobeerd en het werkt perfect. in 15 min. 3.0 erop! Edward, goed artikel. Ik vindt dat je deze dingen zeker moet plaatsen, voor dit soort weetjes kijk ik op Iphoneclub.nl. Er is ook niet echt veel wat mensen verkeerd kunnen doen… Eenvoudiger kan bijna niet. @Gonnie: als je dan twijfelt of je zo’n belangrijk nieuwtje wel of niet moet plaatsen, moet je ook achteraf niet gaan jammeren omdat je toevallig eens een keertje niet de eerste bent……

  297. Het werkt perfect met 1 minpuntje: net als in de eerdere versies duurt het maken van een reservekopie een eeuwigheid.

  298. Bij mij werkt het perfect, maar wat ik me afvroeg: je zegt dat tethering het doet, maar waar in de instellingen kan ik daar iets over vinden?

    Origineel geplaatst door AlexTemora
    ord

  299. Origineel geplaatst door DannydeK
    Is dit de finalversion van 3.0? Of is het een soort release candidate? En, mocht de ‘echte’ uitkomen, en deze blijkt nieuwer te zijn, is het dan mogelijk deze versie alsnog te updaten?

    @Mike:

  300. Deze versie werkt goed, maar kan niet meer updaten in de app store, ook is er nergens iets over Tethering te vinden. Wat me ook opvalt is dat het beeld laat verschijnt als je naar je lock screen gaat vanuit stand-by. Woensdag hopen op de goede versie.

  301. Update is op mijn ‘oude’ iPhone mislukt 🙁
    Mijn iPhone was weer gelockt en ik kon enkel emergency-calls uitvoeren.

    Na veel zoeken en proberen heb ik dus terug de huidige firmware erop staan 2.2.1
    Alles werk terug naar behoren maar ik ben wel een beetje bang om de 3 erop te zetten.

    Zal dus de offiële versie afwachten in de hoop dat deze zal werken met mijn 2G-iPhone zonder terug gelockt te worden.

  302. @wvy: Het staat er wel duidelijk bij: ‘Belangrijk: Dit is de firmware 3.0 voor de iPhone 3G, dus niet voor oudere modellen!’
    Ik heb hem op een 3G staan, werkt goed…

  303. Heb 3.0 er op staan, echter werken sommige onderdelen van mijn jailbreak nog.
    Zo zie ik naast mijn batterij hoeveel procent ik nog heb, en kan ik waar ik tekst kan invoeren nog smiles invoegen door op het wereldbolletje te drukken.
    Ik heb mijn phone helemaal hersteld.
    Iemand een idee hoe dit kan ?

    (iPhone 3g, voorheen een jailbraik)

  304. Ik heb mijn iPhone ook herstelt met de versie 3.0 maar ik zie niet hoeveel procent batterij ik nog heb, ik zie alleen de baterij maar niet ernaast hoeveel procent ik nog heb, weet iemand hoe dat kan? Moet ik van me iPhone gewoon een nieuwe iPhone maken? Zodat alles er af is. Laat het even weten alvast bedankt;)

  305. Je moet gewoon de shiftknop inhouden en dan op zoeken naar update klikken. Je Iphone wordt dan gewoon geupdate naar 3.0. Al je gegevens blijven bewaard. Ik snap niet waarom jullie met “nieuwe iPhone” ed bezig zijn want dat hoeft allemaal niet.

  306. Als ik mijn 1e gen iPhone wil updaten naar 3.0 en ik selecteer de ispw krijg ik de melding: iphone kan niet worden bijgewerkt omdat het firmwarebestand niet compatibel is…..

    hoezo dat?

  307. @Miguellio: Je moet eens beter leren lezen: “Belangrijk: Dit is de firmware 3.0 voor de iPhone 3G, dus niet voor oudere modellen!”

  308. @Miguellio

    google even.. Zijn 2 verschillende software pakketten voor de eerste gen en de 3g

  309. is het niet zo dat de versie die de 17e uitkomt de zelfde naam krijgt waardoor er staat dat het de nieuwste versie is?….

  310. Ik heb de juiste versie ge-D/L en na 4x proberen staat ie er blijkbaar goed op. Is een beetje zoeken en geen schrik hebben 😉

    Dus mijn 2G iPhone staat nu ook op 3.0 en hopelijk zal ie deze week melden dat ik de laatste versie al heb …

  311. De instellingen voor Tethering nu ook kunnen installeren met het juiste ipcc profiel en iTunes 8.2 pre-release version.
    MMS werkt in eerste instantie niet omdat de benodigde gegevens blanco zijn, maar deze gegevens staan op de website van T-mobile. En het is me gelukt om nu hiermee te kunnen MMS-en. Nu tethering nog….

  312. @wvy

    Waar heb je die vandaan?? ik kan alleen de 3gversie vinden:(

  313. ja, het is gelukt ik heb nu ook de OS 3.0 op m’n iphone (3G)

    is wel een stuk beter dan 2.1, aanrader !

  314. Laatmaar, ik heb ‘m al draaien! Lijkt geweldig….

  315. @DutchDlite en @mitchell: met welke tool (in Cydia?) krijg je je eigen naam ipv provider naam? Wil ik ook hebben!
    groet

    Liesbeth

  316. @Liesbeth:

    Hallo liesbeth die kan je vinden in cydia en het heet mim als het goed is. het begint in iedergeval met een m dus

    Hoe kan het dat iedereen die die update doet naast zijn batterij ook de procenten krijgt te zien ? ik heb gewoon van af me 2.1.1 jailbreak naar itunes gegaan en dan naar mijn iphone en toen shift gedrukt en toen op update en toen die 3.0 gedaan alles ging goed,ik hat nog een paar dingen van jailbreak erop staan toen heb ik hem herstelt zodat de jailbreak er helemaal af zou zijn en toen shift gedrukt en toen op herstel met die 3.0 versie maar ik heb het nog steeds niet, hoe kan dat? heb ik de verkeerde gedownload of?

  317. Hmm, als ik de firmware download krijg ik alleen een map te zien maar geen .ispw bestand… Waar kan ik dat vinden?

  318. Origineel geplaatst door Peter
    T-Mobile MMS instellingen :
    APN : mms
    Gebruikersnaam : tmobilemms
    Wachtwoord : tmobilemms
    MMSC : http://t-mobilemms
    Mms-proxy : 10.10.10.11:8080De rest leeglaten, bij mij werkt het. Wel jammer dat T-Mobile voor iedere MMS 50 eurocent rekent. Zou daar nog verandering inkomen met de nieuwe iPhone in aantocht, aangezien MMS nu formeel in het OS zit?

    heel raar…bij mij nergens ruimte om deze instellingen ook maar ergens in te vullen… heb niets staan bij instellingen, algemeen, netwerk:S
    Daarnaast ben ik niet te spreken over de nieuwe ‘update’…ik weet dat hij nog niet definitief is, maar bij mij is de hele iphone trager geworden, hij laadt overal veel langer over en als ik een smsje typ kan ik het ontvangen smsje erboven niet meer lezen aangezien hij niet meer ‘scrolt’ naar boven…heel vervelend allemaal… en sinds 5 minuten, toen ik hem opnieuw opstartte net, staat er opeens de regel onderwerp in de smsjes… (heb hem vrijdag naar 3.0 gechanged en heb iphone 3G) hoop dat deze problemen woensdag verdwijnen:S en

  319. Wel lache die update …. mms werkt ook leuk, erg fijn is die zoekfunctie ! Ook de voice recorder is van goede kwaliteit.

  320. @leroy: Heel erg bedankt! Het Cydia progje om je eigen naam te zien ipv carrier-naam heet MakeItMine, afgekort MIM.
    Daarom zit ik elke dag op iPhoneClub, omdat iedereen elkaar zo helpt, echt tof.
    Groet

    Liesbeh

  321. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    Origineel geplaatst door VinceHmm, als ik de firmware download krijg ik alleen een map te zien maar geen .ispw bestand… Waar kan ik dat vinden?Gebruik Firefox of stel in Safari in dat deze geen ‘Veilige bestanden’ mag openen.

    Als ik dit doe krijg ik een .zip bestand als ik hem download, die dan als ik heb unzip hetzelfde geeft…

    Heb het .ispw bestand nu via torrents gedownload ipv megaupload, dat maakt ook een verschil blijkbaar.

  322. Kan ik woensdag via iTunes op de normale manier mijn 3.0GM overschrijven met de definitieve versie, d.w.z. zonder gebruik van ALT toets e.d. maar gewoon door op het ‘update’ incoon te klikken waarna mijn 3.0 GM automatisch overschreven wordt met de definitieve versie? Of dient dit op een andere manier te gebeuren? Het gaat om een simlock-vrij 3G toestel dat officieel werd aangekocht bij Apple in 2008.

  323. @ marc:

    Jaa, dat moet gewoon kunnen natuurlijk. Officiele update. Anders moet je misschien ff herstellen ofzo. Eerst backupen btw!

    Ik heb trouwens zelf 3.0GM en die wilde ik weer downgraden naar 2.2.1 ivm jailbreak. Dat werkt wel, maar kreeg geen ‘aanbieder’ meer. Het is gewoon een originele T-mobile Iphone3g. Beetje vreemd. Later weer 3.0GM erop geknald en dan doet ie het weer. Ik zal het maar even zonder jailbreak moeten doen.

  324. Zo.. toch geinstalleerd. Kon niet meer wachten (al was het nog maar een paar dagen haha!). Werkt als een zonnetje.
    Jammer dat de copy functie niet multi-touch is. Je kan de blauwe balletjes niet eens tegelijk verplaatsen 😉
    Nee hoor… helemaal te gek. Vooral de zoekfunctie. Helemaal super!

  325. Fijn dat je individuele sms / mms berichten kan verwijderen. Jammer dat het geen ‘swipe to delete’ ondersteunt.

    Off topic:
    Ik ontvang bij abonneren op een topic trouwens geen emails. Is er een probleem mee? Heb overigens spam box gecontroleerd.

  326. woensdag@Peter:

  327. Stel dat ik een iPhone heb met fw 2.2.1 met rebelsim en cydia + spellen.
    Als ik hem nu update naar fw 3.0 ben ik dan m’n unlock, jailbreak en spellen kwijt?

  328. @Bramgpr:
    Ik heb het gedaan, maar de baseband word geupdate dus kun je je iphone niet meer gebruiken.

  329. Ik heb 3.0GM nu een paar dagen draaien en ik ben erg tevreden. MMS’en gaat super en knippen en plakken is geweldig! (eigenlijk belachelijk dat het zo lang heeft moeten duren…)

    Nu mijn vraag.
    Gonny zegt:

    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Je kunt straks vanuit 3.0GM gewoon upgraden naar de definitieve 3.0.

    In mijn iTunes staat dat er op 20-6-2009 naar een update zal worden gezocht. Betekend dit dat ik de definitieve 3.0 woensdag op de zelfde manier moet installeren als de 3.0GM of kan ik ‘regulier’ upgraden vanuit iTunes?

  330. Wat een betutteling, dat weghalen van de download link. Lijkt wel op de chinese democracy van Apple! Een forum is iets anders dan een site. Ik kom 3 keer per dag op de site, maar nooit op het forum en ik heb zeker geen zin om een account aan te maken!

    http://thepiratebay.org/torrent/4942338/08aa9c572faad1fc894e024df0321668

  331. Het is de 17e vandaag. iTunes zegt dat ik met de versie die ik vrijdag al geïnstalleerd heb helemaal up to date ben… Maar dit was toch een GM? Klopt dit?

  332. Origineel geplaatst door Joho
    Maar dat is de prijs die je betaalt voor experimenteren. Heb je weinig ervaring met alternatieve firmwares installeren, wacht dan gewoon tot woensdag.

    Volgens mij is de officiele 3.0 software (nog) niet beschikbaar… Ik hoop op begin van de middag.

  333. Vraag: ik heb deze update op me iPhone maar nu kan ik de officiële versie niet installeren klopt dit?

  334. Super tip! thnx!

    Origineel geplaatst door Marten van der wal
    Origineel geplaatst door ArcadiumTIP mocht je nu een JAILBROKEN iphone 2.2.1 hebben en je heb applicaties verborgen (bijv SMS omdat je een alternatief programma gebruikt) maak deze dan weer zichtbaar VOORDAT je naar 3.0 gaat!!!Ik was net mijn SMS, Notes etc icoontjes kwijt omdat deze nog steeds gehide worden. Resultaat, ik kan mijn backup van 2.2.1. niet meer gebruiken waardoor ik als mijn SMS’en kwijt ben… gelukkig heb ik MobileMe waardoor ik wel nog al mijn emails, contact gegevens etc heb… maar LET OP!Dit is heel makkelijk weer terug te zetten! 1.Ga naar instellingen > Algemeen > Beperkingen > AANZETTEN2. Ga naar instellingen > Algemeen > Codeslot > AAZETTEN!3. Ga naar insellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > HERSTEL BEGINSCHERMINDELING!4. vervolgens zet je beperkingen en codeslot weer uit, reboot je iPhone en hoppa ze zijn er weer;)

  335. @ me
    ik heb gekeken met iemand die de de officiele 3.0 heeft, het is identiek het zelfde, het is ook: 3.0 7A341
    dus er is niks meer aan veranderd sinds die online staat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.