Reacties voor: Zes jaar geleden: ‘An iPod, a phone and an internet communicator’

Exact 6 jaar geleden werd de allereerste iPhone aangekondigd door Steve Jobs tijdens Macworld 2007. Een dag en keynote om nooit te vergeten.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 32 reacties

  1. Goeie ouwe tijd

  2. Ik blijf kippenvel krijgen als ik dit fragment bekijk. Ging regelrecht de geschiedenisboeken in.

  3. Ben ik de enige die iedere keer weer fantaseert ”had ik deze presentatie 7 jaar geleden maar gezien!?”

    Geniaal

  4. Die complete keynote video op YouTube, is net dat moment waarbij Google op het scherm staat als thumbnail gebruikt.

    Heel geestig.

  5. Origineel geplaatst door Bekside
    Ben ik de enige die iedere keer weer fantaseert ”had ik deze presentatie 7 jaar geleden maar gezien!?”Geniaal

    Vast niet 🙂 gelukkig was ik er wel bij, en een half jaartje later had ik mijn eerste iPhone, en man man, wat was ik blij en wat was het een verschil tegenover mijn oude QTEK 9100….!

  6. Geweldig!

    Ik mis ‘m

  7. Een genie met brilliante visie. Inderdaad een heuze revolutie. Alle fabrikanten van mobieltjes werden op die dag teruggestuurd naar de schoolbank. Thanks Steve voor dit 8ste wereldwonder.

    RIP Steve.

  8. Prachtig moment met een werkelijk revolutionair product. Keek mijn ogen uit.. Een handeling of vingerbewegjng die nu zo vanzelfsprekend is was op dat moment compleet nieuw. Ik vraag me echter af op Apple nog de creatieve breinen in huis heeft om dit ooit te evenaren met een nieuw product, Lets hope so.

  9. Een heuze dictator op het gebied van mobiele telefonie…

    Restaurants aanklagen omdat ze een appel als logo hebben, get a grip!
    Blij met mn iPhone 5 hoor maar verder echt niks met dit bedrijf!

  10. Jammer dat er achter het masker van deze charismatische sympathieke man een mens verstopt zit. die waarschijnlijk door gebrek aan liefde in zijn jeugd geen liefde kan geven en ontvangen en dit maskeert met arrogantie en woede aanvallen.
    elke medaille heeft een keer zijde het is alleen wel jammer dat Jobs zijn speld bewust heeft misbruikt op anderen mensen.

  11. @Anthony Donker: Hoe herkenbaar. Importeren uit de VS, met AT&T simmetje, nieuwsgierige douaniers die het niet konden laten om het pakketje te openen, unlock avondjes…

  12. Heb het eerste model nog steeds, vind deze iPhone tot nu toe het mooiste model.

    En hij is officieel simlock vrij, thanks to AT&T.

  13. Herinner het me nog als gisteren toen ik ‘m in 2007 kocht.. Man wat was dat een prachtige dag.. Mensen keken en vroegen zich af wat dat was. Vooral toen ik ze liet zien wat Jobs laat zien in het filmpje. Ze waren gewoon helemaal verbaasd.. Nu lijkt het zo normaal allemaal.
    Ik hoop dat Apple weer met iets prachtigs komt waarmee ze iedereen verbazen. Laatste paar jaar is het niet meer zoals het was.. Niet innoverend genoeg naar mijn mening.

  14. But it all went downhill after that… helaas.

  15. Origineel geplaatst door Hello
    Jammer dat er achter het masker van deze charismatische sympathieke man een mens verstopt zit. die waarschijnlijk door gebrek aan liefde in zijn jeugd geen liefde kan geven en ontvangen en dit maskeert met arrogantie en woede aanvallen.
    elke medaille heeft een keer zijde het is alleen wel jammer dat Jobs zijn speld bewust heeft misbruikt op anderen mensen.

    Tsja… het was net een mens. Net als jij en ik…

  16. @Marc: daar heb je helemaal gelijk in maar mensen mogen andere mensen wel in hun waarde laten en moeten geen misbruik maken van een ander zijn zwakheden dat heb je natuurlijk zelf in de hand maar sommige mensen zijn zo geraffineerd in het manipuleren dat het moeilijk is om niet verward te worden door leugens en bedrog. Zie dit artikel.

  17. @Okkieee: Nja, ik moet zeggen dat de iPad toch ook wel redelijk innovatief was (ondanks dat het voortborduurt op dezelfde technieken als de iPhone). Maar zo’n revolutie komt maar eens in de zoveel jaren voor, vandaar ook de naam revolutie 😉

  18. Origineel geplaatst door Hello
    daar heb je helemaal gelijk in maar mensen mogen andere mensen wel in hun waarde laten en moeten geen misbruik maken van een ander zijn zwakheden dat heb je natuurlijk zelf in de hand maar sommige mensen zijn zo geraffineerd in het manipuleren dat het moeilijk is om niet verward te worden door leugens en bedrog.

    Inderdaad, laat die man lekker in zijn waarde..

  19. Prachtig om te zien, dank hiervoor. Fascinerend inderdaad om te zien hoe nu dit alles zo ‘gewoon’ is en toen iedereen zich er aan vergaapte. In november 2007 kocht ik mijn eerste iPhone in Boston en jailbreakte hem gelijk in de lobby van mijn hotel waar wifi was! Heb daarna nog vele iPhones gejailbreakt en gekocht. Het nieuwe en exclusieve is er inmiddels wel van af en het is meer een gebruiksvoorwerp geworden. De iPhone was net als voor zovelen voor mij de introductie tot Apple en hun vele andere produkten. Na de dood van Steve Jobs is er nu volgens mij een andere koers, nl. kijken naar concurrenten, en dat vind ik wel jammer. Mijn iPhone 5 is toch net iets te groot, past niet meer lekker in mijn broekzak en is niet meer zo makkelijk met 1 hand te bedienen als de 4. Ik hoop dat Apple ooit weer naar de basis terugkeert zoals Jobs het bedoeld heeft.

  20. Origineel geplaatst door Hello
    Jammer dat er achter het masker van deze charismatische sympathieke man een mens verstopt zit. die waarschijnlijk door gebrek aan liefde in zijn jeugd geen liefde kan geven en ontvangen en dit maskeert met arrogantie en woede aanvallen. elke medaille heeft een keer zijde het is alleen wel jammer dat Jobs zijn speld bewust heeft misbruikt op anderen mensen.

    Eens, een dochter die hij lang niet had erkend: maar wel een geniale man: met een enorme visie ..een mooi mens? misschien niet….maar zijn presentatie op Stanford says it all…

  21. Origineel geplaatst door Hello
    Jammer dat er achter het masker van deze charismatische sympathieke man een mens verstopt zit. die waarschijnlijk door gebrek aan liefde in zijn jeugd geen liefde kan geven en ontvangen en dit maskeert met arrogantie en woede aanvallen.
    elke medaille heeft een keer zijde het is alleen wel jammer dat Jobs zijn speld bewust heeft misbruikt op anderen mensen.

    Waar of niet waar, doet echter niets af aan de essentie van dit bericht; een historische aankondiging van een revolutionair product. De persoon Steve Jobs als mens doet hier niets aan af en staat hier buiten.

    Origineel geplaatst door Hello
    daar heb je helemaal gelijk in maar mensen mogen andere mensen wel in hun waarde laten en moeten geen misbruik maken van een ander zijn zwakheden dat heb je natuurlijk zelf in de hand maar sommige mensen zijn zo geraffineerd in het manipuleren dat het moeilijk is om niet verward te worden door leugens en bedrog.

    Volgens mij zit jij op de verkeerde site te posten……

  22. Goh, een muziekspeler, een telefoon, een internetbrowser …

    Nokia 9300, Nokia E90 … etc.

    Massahysterie.
    Wat kon die man het publiek opzwepen om te juichen voor iets wat qua interface misschien nieuw was (hoewel) maar qua mogelijkheden allang bestond.

    Btw, mijn E90 had ook nog een FM-radio aan boord.

    Are you getting it:
    FM-Radio – MP3-speler – Telefoon – Internetbrowser …
    wowww, we’re callig it the Nokia E90 !!!
    ( … gejuich op achtergrond … )

    😉

  23. Kippevel…..!!

  24. ik dacht meteen, wow dat moet ik ook hebben!

  25. Een historisch moment, inderdaad. Maar voor mij geen kippevel en geen verafgoding van – de overigens geniale – Steve Jobs. Ik ben blij dat hier ook wat mensen zijn die nuancering aanbrengen. Voor de iPhone had je Palm, mooie Nokia’s en adere toestellen die het pad vlak gemaakt hebben. En ondanks de revolutie die de iPhone heeft veroorzaakt mis ik nog steeds FM-radio en verwisselbare batterij. Is voor mij nog steeds reden om af en toe naar een ander toestel te grijpen.

  26. Kippenvelmoment !

  27. @Ronald: YOU are NOT getting it. Bekijk de presentatie nog maar eens helemaal. Steve zegt hierin zelf dat er wel enigzins mogelijkheden waren op dit gebied, maar wuifde dit zeer terecht met een groot gelach van de hand als zijnde totaal niet praktisch.

    Wil je nu serieus beweren dat de gebruikerservaring van dat ellendige Nokia model (en overigen) dat je noemt ook maar in de buurt kwam van de iPhone (en hiervan afgeleide Android types, etc..)? Kan legio punten noemen waarmee ik je ongelijk kan aantonen maar noem er een paar die Steve ook duidelijk opsomt in eerder genoemde presentatie: groot touch screen, multi touch, iPod (ja ook uniek in die tijd ((alle andere fabrikanten zijn pas jaren later met soortgelijke functionaliteit gekomen (online muziek kopen op die manier was ongekend in die tijd))), rich mail, foto viewer, etc, etc. En, nu de clue, allemaal op uiterst eenvoudige intuïtieve wijze…

    Rest my case

  28. Origineel geplaatst door iPieter
    Ik hoop dat Apple ooit weer naar de basis terugkeert zoals Jobs het bedoeld heeft.

    Jailbreak? Zo heeft Jobs het niet bedoeld.

    @Ronald: Haha! De E90! Die heb ik ook nog gehad. Wat een ellendig ding was dat! Alsof je internette door een rietje! En veel te duur voor wat hij kon.

  29. Origineel geplaatst door Ronald
    Goh, een muziekspeler, een telefoon, een internetbrowser …Nokia 9300, Nokia E90 … etc.Massahysterie. Wat kon die man het publiek opzwepen om te juichen voor iets wat qua interface misschien nieuw was (hoewel) maar qua mogelijkheden allang bestond.Btw, mijn E90 had ook nog een FM-radio aan boord.Are you getting it: FM-Radio – MP3-speler – Telefoon – Internetbrowser … wowww, we’re callig it the Nokia E90 !!! ( … gejuich op achtergrond … )

    God daar noem je ook wat, de communicator’s die ik gehad heb waren echt geweldig, met als absolute top de E90. Fijnste telefoon die ik ooit gehad heb.

  30. Origineel geplaatst door donstil
    God daar noem je ook wat, de communicator’s die ik gehad heb waren echt geweldig, met als absolute top de E90. Fijnste telefoon die ik ooit gehad heb.

    Absofukinglutely!

  31. Steve Jobs hanteerde die manier van productpresentatie jaren lang. Ik weet nog als de dag van gisteren hoe hij de MAC 128k presenteerde, echt onvergetelijk. (Kijk maar eens op YouTube).
    Deze man snapte waarom het ging, een enorm verlies voor Apple en de wereld!

  32. Omg, ik heb sinds enkele maanden een iPhone. En wat ik uit het filmpje kan halen, is dat er na 7 jaar geen zak aan het toestel veranderd is buiten een extra rij icoontjes. Is Apple met die persoon mee gestorven ofzo? Ik zou als ik in die zaal zit denken: waaaw, als ze dit kunnen maken, stel je voor wat we over 7 jaar zullen hebben. Exact hetzelfde dus.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.