Reacties voor: Zeiss VR One brengt virtual reality-bril naar de iPhone

Carl Zeiss, bekend van haar cameralenzen, brengt met de Zeiss VR One een eigen virtual reality bril met iPhone 6-ondersteuning uit.
Joris Kersten -

Reacties: 5 reacties

  1. Sorry hoor, maar Oculus, Samsung of wie dan ook kunnen allemaal inpakken sinds de introductie van de Microsoft Hololens.

  2. Klopt ! Holo lens ruled.. Jammer dat jobs hier niet mee kon komen.. Zo zie je maar weer hoe de tijd stil staat .. Apple was msoft wel voor geweest hier in onder Steve .. Maar wat nou echt dom is in dit artikel ,dat de 6 wordt ondersteund en de plus niet , terwijl die juist de geschikte kandidaat is ! Qua formaat en resolutie en de rest ! Zo dom dat ze het gangbaar maken voor 6 ipv 6 … Dom dom dom

  3. Ik heb de Zeiss (en de GearVR ook). De Zeiss schiet echter ernstig te kort, zeker met de iPhone 6 zit je wel heel erg naar grote pixels te staren, de Galaxy S5 die ook ondersteund wordt heeft gelukkig wel meer pixels. Dat de iPhone 6 Plus niet past is ook heel erg jammer natuurlijk, het scheelt echt maar enkele millimeters (zonder de slider-case).

    Het allergrootste probleem is echter dat je met de Zeiss erg weinig kan, er zijn wat apps die voor Cardboard geschikt zijn maar die vereisen ook regelmatig de magneet-knop als input device, die heeft Zeiss er niet ingebouwd helaas. Ook de eigen app heeft weinig te bieden vooralsnog.

    Als 360 graden fotograaf maak ik vele virtuele rondleidingen, pas sinds kort is het mogelijk (in beta) om deze goed weer te geven op headsets met een hands-free navigatie.

    Wil je een serieuze VR Headset dan kun je het beste kiezen voor de Gear VR, een geweldig doordacht geheel van hard en software, ook al heeft ook deze zijn tekortkomingen. Deze word geleverd als ‘Innovators Edition’, m.a.w. ook nog niet echt af.

    Wat betreft de Hololens van MS, zien is geloven. Ze hebben een leuk filmpje getoond maar ik heb ernstige twijfels over de realisatie. Laat ze eerst maar eens hun (mobiel) OS weer op de rails proberen te krijgen!

  4. Geef mij maar gewoon die goede oude oculus

  5. Ben nu aan het twijfelen tussen een homido of een Zeiss, wat raden jullie aan?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.