Reacties voor: Gerucht: ‘Apple’s eerste ARM-processor heet Yushan’

Apple's nieuwe processor voor de toekomstige iMac wordt volgens geruchten vernoemd naar de hoogste berg in Taiwan: Yushan, oftewel Mt. Jade (玉山).
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Ik vind dit maar een sketchy gerucht eerlijk gezegd. Ik denk niet dat ze deze chip gaan marketen als bijvoorbeeld de ‘A14 Yushan’ of ‘Yushan’ (lijkt mij louter een codenaam) maar hem op de iPhone gewoon weer ‘A14’ of ‘A14 Bionic’ noemen. Op de Mac dan misschien iets als ‘M14’ en wellicht ook voor de iPad Pro nog een aparte versie, de ‘A14X’.

  2. Apple’s ARM-processoren komen nog dit jaar op de markt. Apple heeft beloofd om in ieder geval één Mac uit te brengen waarin geen Intel-processor meer aanwezig is. Daarnaast zullen er nog wel Macs met Intel blijven verschijnen. De overstap naar eigen processoren onder de naam Apple Silicon moet in twee jaar worden afgerond.

    Zou er dit jaar dan alsnog een nieuwe iMac uitkomen? Is hier ook ergens een bevestiging van.

  3. @Japie: Volgens mij kun je je eerst aan een macbook air of 13” pro gaan verwachten

  4. Origineel geplaatst door Casper
    @Japie: Volgens mij kun je je eerst aan een macbook air of 13” pro gaan verwachten

    Of ze brengen de MacBook 12” terug als introductie voor de ARM-processor. Zo hebben ze ook het vlinder toetsenbord geïntroduceerd

  5. 1. Apples eerste ARM chip zat volgens mij een slordige 27 jaar geleden in de Newton.
    2. Apple heeft al jaren geen licentie meer voor ARM chips, Apple heeft alleen een licentie voor de instructie set. De SOC die zij al jaren zelf ontwikkelen hebben een enorme afstand genomen van wat ARM ontwerpt. Deze noemen ze dan ook Apple Silicon.

  6. De chip vernoemen naar de hoogste berg in Taiwan zal niet gauw gebeuren. Apple slijmt nogal met (communistisch) China, dat ondanks de bar slechte staat van de mensenrechten op veel terreinen één van Apple’s grootste afzetmarkten is. En natuurlijk ook het productieland van de meeste Apple producten.

    Taiwan heet officieel de ‘Democratische Republiek China’ waar sinds 1949 de ‘oude’ Chinese regering van Tjang Kai Chek gevestigd werd, de Nationalistische Chinese leider die de burgeroorlog had verloren van Mao’s communisten en met zijn leger uitweek naar Taiwan en daar de Denocratische Republiek China uitriep, een kapitalistisch en westers georiënteerd land, met vrije verkiezingen en een democratisch parlement en regering.
    Elk bezoek van politici en elke vriendelijke opmerking over Taiwan werkt als een rode lap op een stier bij China (dat bleek vorige week weer toen een Amerikaanse minister (van gezondheid..!) daar op bezoek ging. Het eerste officiële bezoek in lange tijd.

    China beschouwde dat als een ‘oorlogsverklaring’ en hield meteen deze week grootscheepse militaire oefeningen op zee bij Taiwan, waarbij de grens tussen beide China’s werd overschreden en nota bene een invasie van Taiwan en ‘snelle uitschakeling van het Amerikaanse leger’ werd geoefend – aldus het (communistisch) Chinese persbureau. China roept voortdurend Taiwan als ‘afvallige’ provincie te beschouwen, terwijl het toch echt een onafhankelijk land is, hoewel China onder dreigementen van verbreken van elk handelscontact de meeste landen in de wereld heeft ‘gedwongen’ de officiële diplomatieke contacten op een lager niveau te brengen.
    Apple kijkt dus wel uit om z’n neus in dat wespennest te steken om hun chip naar de hoogste berg in Taiwan te vernoemen als ‘beloning’ voor de prima chipproductie daar. Het is de meest effectieve methode om de regerende communistische partij in China zo woedend te krijgen dat Apple meteen uit het (grote) China kan vertrekken. Ook Google, Facebook en Whatsapp zijn er vertrokken en/of verboden 😜

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.