Reacties voor: YouTube toont (de meeste) verticale video’s nu eindelijk correct in iOS-app

De YouTube-app toont verticale video's nu meteen goed op je iPhone-scherm. Dat betekent dat je geen zwarte balken meer zien, in ieder geval bij de meeste verticale filmpjes die geüpload zijn.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Zag het gistermiddag al toen ik youtube aan het kijken was op mijn iPhone, erg fijn. Hadden ze al veel eerder moeten doen.

  2. Of gewoon normaal filmen…

  3. Ik vind het irritant, verticale filmpjes. In meer dan de helft van de tijd kijk ik ze niet eens uit.

  4. Origineel geplaatst door Micha
    Of gewoon normaal filmen…

    Origineel geplaatst door Jeffrey
    Ik vind het irritant, verticale filmpjes. In meer dan de helft van de tijd kijk ik ze niet eens uit.

    Dit dus VVS oftewijl vertical video syndrome.
    Ik ga denk ik ook mijn tv verticaal aan de muur hangen en mijn monitor een kwartslag draaien……!

  5. Ik erger me dood aan verticale filmpjes, waarom maken de telefoon giganten het niet zo dat altijd liggend wordt opgenomen terwijl verticaal wordt gefilmd, dat moet softwarematig toch makkelijk op te lossen zijn

  6. Verticale filmpjes de standaard?! WTF?! En dan op je dure 4K tv kijken in het midden van het beeld?! Ik snap eerlijk gezegd niet dat Apple geen software aanpassing doet zodat verticaal filmen een horizontaal plaatje oplevert. Irriteer me rot aan die horizontale filmpje van schoonouders etc.

  7. Ook ik vind verticaal opgenomen filmpjes erg irritant om naar te kijken. Mijn ogen zitten niet voor niets náást elkaar (horizontaal) in plaats van bovenop elkaar (verticaal).

  8. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  9. Eigenlijk had Youtube alle VVS filmpjes moeten blokkeren ! En een melding geven “Please adjust your phone and try again !”

  10. @dirk: @Petje: @Richard: @Robert Janssen: Laat het los! Mensen leven tegenwoordig op hun telefoons en deze gebruik je nagenoeg altijd rechtop. Mensen filmen nou eenmaal zoals ze zelf ‘t prettigst vinden, en dit is nou eenmaal rechtop. Je gaat dit niet de wereld uit krijgen, en al helemaal niet als OEM’s als moraalridders mensen gaan ‘verbieden’ verticaal te filmen. Verticaal filmen is nou eenmaal ook een formaat, net als de vierkante instagram-foto’s, de verticale en horizontale videos en 16:9 tot 21:9 videos.

  11. @DennisU: Waarschijnlijk denken de meeste gebruikers er niet bij na….. Dus automatisch landscape maken lijkt me een goed idee, tenzij je handmatig aangeeft dat niet te willen.

  12. Er zijn zat situaties wanneer VVS wél een uitkomst is. Dat het echter in zeker 75% van de gevallen niet zo is, dat is een ander verhaal..

  13. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  14. Vroegah kon je me niet kwaaier krijgen dat mensen niet nadachten en verticaal aan her filmen waren.
    Nu ik dit zo lees ben ik echter blij dat dat gebeurd is, anders hadden we nooit verticale videos gehad die we zonder het kantelen van de telefoon konden afspelen 😁

    Nu nog de TV schermen vierkant maken zodat we verticale videos net zo geweldig kunnen bekijken als de horizontale ◼️

  15. Tja, filmtechnisch gezien kan je wel over 90% vd filmpjes (ook de landscape’s) klagen. Buiten de verplichte ‘kijk, mijn kind speelt in dit orkest’ 3 kwartier de zelfde beeldhoek en dergelijke, ben ik gelukkig niet verplicht ze te bekijken. En ja, net als bij portretfotografie kan een (kort) gefilmd portret best wel eens verticaal, maar… Neem nou Google Streetview, 360 graden horizontaal én verticaal en als kijker bepaal jij de kijkrichting… verder perfectioneren en als video, al zal dat dan wel een vreemd úitstekend bolletje op je foontje worden, echter voor de liefhebber geen probleem om die als losse module in de bliksempoort te steken.

  16. Er zijn apps die vvs filmen ontmoedigen en die zijn niet voor niets populair. De bekende vertical video syndrome video heeft gigantisch veel views en is ontzettend populair.

    “Je bent niet verplicht het te kijken” is gaat niet echt op helaas want bij veel sites kun je niet zien of dat het om een vetticale video gaat. Soms is het enige materiaal wat van iets beschikbaar is verticaal en dat is ronduit vervelend. Journaals en actualiteitenprogrammas moeten vaak noodgedwongen kiezen uit een verticale video omdat mensen het verkeerd filmen.

  17. Het zou zo simpel kunnen worden opgelost! Veel mensen vinden ‘de verticale grip’ gewoon het prettigst om foto’s en video’s te maken. Het kantelen van je mobieltje om horizontaal te filmen is eigenlijk een beetje onnatuurlijk omdat je vrijwel 90% van de tijdje mobieltje rechtop houdt. Waarom dan niet gewoon de lens 90 ° gedraaid in je mobieltje plaatsen? De lensjes zijn zo klein dat dat gemakkelijk kan. Op die manier maak je rechtop filmend of fotograferend altijd horizontale foto’s en video’s. Iedereen blij en weg VVS!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.