YouTube ads

Reacties voor: YouTube test goedkoper Premium Lite-lidmaatschap zonder reclame in Benelux [poll]

YouTube test momenteel een nieuw lidmaatschap, genaamd YouTube Premium Lite. Hiermee kan je YouTube kijken, maar dan zonder alle advertenties. Het is een goedkopere versie dan de gewone YouTube Premium.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 31 reacties

  1. Kan je het Premium Lite abonnement ook delen met je gezin?

  2. Fijn! 17,99 euro voor het premium familie abonnement is veel te prijzig voor wat het biedt. Direct stopgezet. Waar kan ik mij aanmelden voor het testen van het Lite abonnement?

  3. Heb premium al een tijdje en heb die van de week gedowngrade naar de lite versie.

  4. Dat is wel een flinke bedrag, ik dacht eerder aan 4,99

  5. Veel te duur vind ik. Je komt steeds meer om in de reclame. Ik vraag me af hoe al dit soort bedrijven voort konden bestaan in het verleden toen er nog niet zo gigantisch veel reclame geplaatst werd. Is de reden dat men dikkere auto’s, salarissen etcetera wil of gaat het om een andere logische verklaring die ik over het hoofd zie?

  6. Zolang vloggers zoals Enzo Lamborghini kunnen kopen van alleen vlogjes maken en merchandise verkopen. Betaald ik niks aan youtube.
    Ik krijg reclame meuk te zien, meerdere voor ieder filmpje. En dan moet ik er ook voor gaan betalen om dit niet te zien?
    In veel filmpjes zit ookmnog allerlei product placement en sponsering. Ik weet het niet, maar gevoelsmatig klopt dit niet!
    Kun je zeggen acteurs in series op netflix die krijgen toch ook gewoon (veel) betaald. Daar zie ik toch een nuance verschil.Die diensten zijn betaald voor de content, en niet om reclame te skippen.

  7. Prachtig hoe Youtube het doet, eerst een zeer irritante manier van reclame toevoegen aan elke video, dan de gebruiker jaren een veel te duur abbo laten betalen, dan de reclames opvoeren, die het bloed onder je nagels vandaan haalt.
    en dan een goedkoper abbo aanbieden, dat je denkt dat je goedkoper uit bent, maar eigenlijk nog te veel geld kost, en waarmee die net zo vervelende reclames van de uploaders ook niet weg haalt.

    En voor al die kosten worden je gegevens en kijkgedrag alsnog door verkocht :/

    Ik heb gekozen voor een abbo via India 🙂

  8. Via een tip van een iCulture lid gebruik ik nu op mijn iPhone Brave Browser. Is gratis en heeft een ingebouwde VPN en YouTube is dan ook zonder reclames. Alleen op de achtergrond afspelen werkt het niet maar dat vind ik niet erg.

  9. Voor een eenmalige aankoopbedrag

  10. Krijg je echt alleen reclamevrij kijken of krijg je ook andere functies zoals op de achtergrond blijven luisteren of pip? Ik heb mij altijd niet al afgevraagd waarom er niet een YouTube premium is voor ongeveer dit bedrag en een YouTube premium + YouTube Music voor het hogere bedrag. Mij lijkt de lite versie wel een stuk aantrekkelijker als er dus ook allemaal extra functies bij zitten en het niet alleen maar reclamevrij is.

    De naam trouwens ‘premium lite’ 😅. Maak het gewoon ‘premium’ en ‘premium + music’. Lijkt mij duidelijker wat de verschillende opties inhouden.

    Edit: Op Tweakers ondertussen gelezen dat het alleen om de advertenties gaat en je dus ook functies als op de achtergrond door blijven spelen verliest. Google/YouTube blijft dus nog steeds YT Music pushen bij mensen die het maximale uit hun video-ervaring willen halen. Erg jammer

  11. Overduidelijk hoe sommige mensen blijkbaar dus niet begrijpen waarom je advertenties te zien krijgt, waarom de mogelijkheid bestaat om tegen betaling geen advertenties te zien en hoe je een nieuw product goed op de markt zet.

    Gratis bestaat niet. YouTube is niet gratis. YouTube bestaat (o.a.) door inkomsten, hetzij door advertenties, hetzij door je abonnement. Dus of je geeft Google geld door advertenties te kijken of je betaalt om het product te gebruiken. In principe betaal je om de advertenties te verbergen, maar feitelijk betaal je simpelweg voor het product.

    En tja. Als vroeger iets gratis kon, betekent niet dat het altijd gratis zal kunnen blijven. Groter product, meer gebruikers, betekent ook meer kosten. Vernieuwingen kosten geld. Vaak wordt een product ook in het begin gratis aangeboden om een markt op te bouwen, om vervolgens beetje bij beetje het product duurder te maken (zie Netflix & Spotify) en daarna pas winst te maken.

  12. Met Tunnelbear VPN aangemeld op de Indiase YouTube. Dan het Premium abonnement afgesloten voor 127 rupees oftewel 1,44€ per maand. Gaat nu toch al een jaartje goed. Geen kabel in huis, enkel Netflix en YouTube Premium. YouTube Music is een leuk extraatje.

  13. @Jay: brave’s vpn is niet gratis en kost 10,50 per maand!

  14. Ik gebruik brave browser, NextDNS en YouTube in de browser, niet in de app. Reclame = verleden tijd

  15. @Bas: Precies voor mij ook geen lite abbo, sowieso gebruik YouTube al amper dus vind gezegd die reclame voor dat 1ne filmpje per week ofzo l.

  16. Anders. Ik will niet alleen niet betalen voor Youtube, ik will helemaal voor Google niet betalen. Ik mijd dat spul als de Corona.

  17. @Ro: en je wordt dus ook nog steeds als vanouds getrackt. Mij niet gezien.

  18. @Nick Seamore: YouTube heeft de eerste tijd geen geld verdient, maar alleen een heleboel geld gekost. Eerst de concurrentie uit de markt concurreren en daarna (nu dus) eindelijk geld verdienen met reclame en abonnementen. Voor niks gaat de zon op!

  19. Gewoon YouTube Premium via India aanschaffen middels een VPN. Eenmaal aangeschaft kan je gewoon weer de “Nederlandse” versie gebruiken. Betaal al jaren ongeveer €2,15 per maand voor YouTube Premium Family.

  20. Heb de premium versie aangeschaft via de Argentijnse YouTube. Ik betaal €1,05 heb dit nu al een half jaar en werkt perfect.

  21. Ik kijk al jaren YouTube video’s zonder reclame en zonder enige betaling. Video’s downloaden via een appje en dan offline afspelen.

  22. @PGB83: waarom zou je betalen voor Google? Je wordt al uitgemolken als je youtube gebruikt

  23. @PGB83: jah. Dat kan. Maar mag niet volgens de voorwaarden. Maar ja. Je mag overal ook maar 100km/uur rijden en dat doe ik ook niet zo graag 🙂

  24. @EdV: ach Google neemt het ook niet nauw met welke voorwaarde dan ook. Als je dan toch Google dingen gaat gebruiken, dan “an eye for an eye”;-)

  25. @Ro: Dit staat ook gewoon bij ons in het artikel uitgelegd hoor ;).

  26. 6,99€ is niet het geval voor België hier is het 8,99€ !

  27. Laat ze eerst maar eens stoppen met het censureren van niet-linkse content voordat ik ook maar overweeg om te betalen.

  28. @Arno1975: mmm daar zit ook wat in 🙂

  29. Origineel geplaatst door EdV
    @Jay: brave’s vpn is niet gratis en kost 10,50 per maand!

    Ah ja klopt, bedankt voor de correctie 😃

  30. Als je via de iOS app afrekent kost het 8,99 (door apples commissie denk ik) maar via de website van YouTube 6,99

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.