Reacties voor: YouTellMe introduceert augmented reality: iPhone 3GS virtueel vasthouden

De Amsterdamse internet-startup YouTellMe lanceert op donderdag 2 juli een nieuwe applicatie waarmee het mogelijk wordt om virtuele 3D-producten thuis te bekijken. Ze gebruiken daarbij augmented reality, een vorm van virtual reality waarbij de echte wereld wordt aangevuld met virtuele objecten.

Reacties: 20 reacties

  1. Ik moet inloggen op die link. hoort dat?

  2. als ik op de site wil gaan wordt er een gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd.

  3. Er kan wel toegevoegde waarde zijn. Bijvoorbeeld in een aflevering van Prototype This (Discovery Channel) hadden ze zo’n plaatje op hun rug zodat hun bewegingen konden worden gevolgd en worden uitgevoerd door de robots die ze bestuurden.

    link: http://dsc.discovery.com/tv/prototype-this/slide-show/slide-show.html

    In de toekomst zou je bijvoorbeeld al je auto kunnen bekijken of bijvoorbeeld hoe je lego pakket er uit zal zien als je klaar bent (vanuit de filmpjes van mike’s artikel). Ik ben er wel mee eens dat het op dit moment nog niet zo heel nuttig is, maar leuk is het wel 😉

  4. Is wel iets voor mij (misschien raak ik dan tijdig genezen)

  5. misschien iets voor gps toestellen? =)
    Je ziet de weg op het toestel, en daarop staat aangeduid waar je heen moet.

  6. Origineel geplaatst door Peter
    Er kan wel toegevoegde waarde zijn…. Ik ben er wel mee eens dat het op dit moment nog niet zo heel nuttig is, maar leuk is het wel

    nog een ander ideetje: als je nu eens van die icoontjes in winkels heb hangen kun je er gewoon met je iphone overheengaan ofzo en dan zie je het product! dat zou opzich best wel kunnen gebeuren in de toekomst denk ik.

  7. dat was ook al in 1 van die filmpjes in dat artikel van Mike te zien, met lego bijvoorbeeld

  8. Het is dus een desktop app. Geen iPhone app. Alleen omdat ze toevallig ook een plaatje van de iPhone hebben, is het hier als bericht opgenomen ?! Is wel heel dunne relatie. Op internet zijn wel meer plaatjes te vinden van een iPhone met een leuk verhaal erbij…
    Augmented reality is de toekomst, maar betekent denk ik realtime (!) video-bewerking; voorlopig nog te hoog gegrepen voor de iPhone ? Voor zover mij bekend is er nog enkel mobiel apparaat waarvoor deze toepassing bestaat ?

  9. Deze nieuwe functie is vanaf vannacht 0:01 live;
    Met betrekking tot het artikel: Je kan de marker inderdaad groter uitprinten, het object wordt dan ook groter; Het mooie er aan is echter als je hem uitprint op de originele grootte (een marker van 8×8 cm); De schaal klopt dan met de afmetingen van het product zodat te zien is hoe groot een product daadwerkelijk is in je huiskamer of hand; Dit is tevens de toegevoegde waarde van het product, het even digitaal uitproberen. Het iPhone model wat hier gedemonstreerd is hebben wij liggend geplaatst zodat het toestel daadwerkelijk “In de hand” te houden is. Het model van de iPhone 3G S is vanaf vannacht ook staand beschikbaar bij de iPhone 3G zodat je er wel omheen kan draaien. Ik zou zeggen probeer het morgen even uit!

    Met vriendelijke groet,

    Dave de Fijter
    YouTellMe BV

  10. Naar IKEA foto maken van logotje van product. Thuis Je woomkamer inrichten..

  11. Begrijp ik het goed dat dit ook op een 3G gaat werken?

  12. @Markiedam: Nee, deze pilot heeft alleen desktop ondersteuning. Je kan dus via de webcam van je PC een virtuele iPhone 3GS (of een ander product) in je hand projecteren. Dit neemt niet weg dat een soortgelijke techniek op de iPhone zeker niet onmogelijk is. Wie weet wat de toekomst ons bied 😉

  13. Origineel geplaatst door GHet is dus een desktop app. Geen iPhone app. Alleen omdat ze toevallig ook een plaatje van de iPhone hebben, is het hier als bericht opgenomen ?! Is wel heel dunne relatie. Op internet zijn wel meer plaatjes te vinden van een iPhone met een leuk verhaal erbij…
    Augmented reality is de toekomst, maar betekent denk ik realtime (!) video-bewerking; voorlopig nog te hoog gegrepen voor de iPhone ? Voor zover mij bekend is er nog enkel mobiel apparaat waarvoor deze toepassing bestaat ?

    Juist. Augmented reality is de toekomst. En Apple kennende zullen ze dit erg interessant vinden. Sterker, met het digitaal kompas erbij voldoet de 3GS aan alle voorwaarden voor AR. Dát is het verband tussen de iPhone en het artikel! En er zijn wel degelijk apparaten die het hebben! De android van Google heeft het en de nieuwe iPhone nu dus ook..

    En als je het artikel niet interessant genoeg vindt, had je het ook over kunnen slaan…

  14. op de engelse toyota site kun je dit ook doen met het model iq, dan rechts onder in het scherm staan dan aanwijzingen wat je moet doen, een progje downen dat heet Toyota_IQ_Magicsymbol, is er voor mac en windows, en dan idd 2 plaatjes printen, dan kun je die toyota laten rijden op je velletje papier, en wat ik indrukwekkender vond een expoted view van het wagentje bekijken, ik vond het wel grappig om te zien.
    Als je trouwens een stukje karton of iets dergelijks achter de geprinte afbeeldingen houd zodat deze mooi recht blijven voor de cam werkt het beter ;-).

  15. Eigenlijk dus niks anders dan een aangepaste versie van de voorbeelden die in de ARToolkit zitten.

    http://www.hitl.washington.edu/artoolkit/

    Hier zit ook een bewegende demo bij, is toch wat leuker dan een statisch plaatje. Maar let op! vergt wel wat meer werk dan de demo die YouTellMe aanbiedt!

  16. lol zelfs als je het teken overtekent met een zwarte stift doet ie het ook uitprinten niet nodig 😉

  17. Leuk als ik de camera naar mij schoonmoeder richt komt er een zwart balkje over haar ogen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.