iPhones en andere Apple devices

Reacties voor: Moederbedrijf YourMacStore failliet: dit betekent het voor jou

Faillissement voor Lavador Retail B.V.
Lavador Retail B.V., het moederbedrijf van Apple-winkelier YourMacStore, is failliet verklaard. Daardoor raden we voorlopig af om nog een iPhone of Mac via deze onilne winkel te kopen, aangezien je niet zeker weet of je nog geleverd krijgt. Ook zijn partnerships beëindigd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Is er überhaupt wel een business model voor Apple resellers?

    Oké, ze zijn een paar euro goedkoper dan Apple zelf. Maar de een na de ander valt om/ herstart.

    Ikzelf heb voor die paar euro nooit het risico willen lopen. Ik koop wel rechtstreeks bij Apple zelf.

  2. Ik heb in 2017 een 27 inch iMac 5k gekocht bij Your Mac Store en de korting was toen best groot. Iets van 200 tot 300 euro. Dat is wel de moeite waard.

    Mijn 16 inch MacBook Pro M1Pro een half jaar terug ook met 1000 euro korting bij Coolblue gekocht.

    Loont dus zeker wel om niet bij Apple te kopen.

  3. @Panzer_V: Een reseller zoals de Mediamarkt is altijd een alternatief, omdat zij totaal geen afhankelijkheid hebben van Apple producten. Dat is dan dus ook geen risico.

  4. Ik koop zelf altijd bij Apple, klopt gewoon altijd en een zeer goede after sale, zelfs als je een aankoop elders hebt gedaan. Zo heb ik zeer slechte ervaring met de after sale van de Mediamarkt bij Apple producten.
    En ja, Apple is duur, zeker via Apple zelf, maar het biedt mij in ieder geval wel een stabiel en vertrouwd gevoel.

  5. Zag zojuist bovenstaand bericht en ik kan (vanuit leapp) bevestigen dat leapp alive & kicking is!

    De andere 5 bedrijven op dit adres zijn overigens ook niet failliet 😉

  6. (Red.) Verduidelijkt dat Leapp niet bij het faillissement betrokken is.

  7. Origineel geplaatst door Fred
    @Panzer_V: Een reseller zoals de Mediamarkt is altijd een alternatief, omdat zij totaal geen afhankelijkheid hebben van Apple producten. Dat is dan dus ook geen risico.

    Ook Mediamarkt kan failliet gaan

  8. Als je online met creditcard of Paypal betaalt kun je bij onverwacht niet leveren door de verkoper de creditcardmaatschappij /Paypal vragen om het bedrag terug te boeken. Zeker bij relatief dure producten is dit aan te raden.

  9. Stel je hebt hier iets gekocht en je Apple product is defect geraakt, hoe zit dit met de garantie? Eerste jaar pakt Apple op maar wie de wettige 2e jaar bij een faillissement, dit mis ik in het artikel.

  10. Dan heb ik mazzel gehad. Net een paar dagen geleden nog iets geleverd gekregen.

  11. @Panzer_V: Ja hoor, als officiële reseller kun je gewoon een marge maken op de hardware als je de adviesverkoopprijs hanteert. En uiteraard verdien je het daadwerkelijk op de accessoires, verzekeringspolis en evt aanvullende services (zoals AppleCare+ of andere diensten). Het is niet voor niets dat die winkels je dat soort dingen altijd proberen te verkopen.

    En je kunt beste zorgen dat je je kunt onderscheiden met goede service en een goed advies, ipv alleen maar de laagste prijs garantie. Dat is namelijk een race to the bottom, die uiteindelijk alleen maar verlies oplevert.

    De laagste prijs en daadwerkelijk de allerbeste service gaan eigenlijk zelden samen.

  12. Hoe zit het met xando dan? Op het domein van xando zit nu proschool, maar ik heb geen idee of dat hetzelfde bedrijf is. Of dat er wat verkocht/overgenomen is. Of dat er intern wat veranderd is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.