Reacties voor: Yosemite-update 10.10.1 lost problemen niet op (poll)

De update Yosemite 10.10.1 heeft Wi-Fi-problemen voor veel gebruikers niet opgelost, blijkt uit reacties.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 52 reacties

  1. Ik draai het sinds de eerste beta en er waren heus wel wat bugs. Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden met deze versie van OSX. De interactie tussen OSX en iOS is echt erg fijn.

  2. Ik heb nog steeds beeldscherm problemen. Blokken in het scherm en zoomen met een 2e scherm eraan loopt helemaal niet soepel. Voor Mavericks geen enkel probleem,

    WiFi problemen zijn weg. Snel oppakken van een verbinding en stabiel.

  3. Ik heb nog steeds beeldscherm problemen. Blokken in het scherm en zoomen met een 2e scherm eraan loopt helemaal niet soepel. Voor Yosemite geen enkel probleem,

    WiFi problemen zijn weg. Snel oppakken van een verbinding en stabiel.

  4. Zoveel problemen ik op iOS had, zo weinig op osx. Maar ik kan nog steeds geen ntfs harde schijfen lezen sinds Yosemite. Verder niet veel noemenswaardigs.

  5. Me bt magic mouse valt om de 5minuten uit heeeeel irritant. Voor de rest heb ik weinig last, wel merk ik dat het een stuk langzamer is

  6. Vast lopen na standby stand maar dat heb ik verholpen door meer ram geheugen te plaatsen. Enige is de app store dat de itunes 12.0.1 blijft staan na update

  7. @Yah: Ntfs drivers moet je zelf installeren/kopen. Voorbeeld, Paragon NTFS.

  8. Had de wifi problemen al zelf opgelost door het aanmaken van een nieuwe lokatie.

  9. Ik kan niet meer via 5Ghz verbinden. En het kopiëren van 7GB duurt via 2.4Ghz slechts 2 uur (!).

    Nope, ben niet tevreden. Heb de rest nog niet eens geprobeerd. Wellicht dat Windows 10 en Android 5.x voor de volgende keer weer een stap aantrekkelijker worden.

  10. Ik heb nog steeds aanmeld problemen met mijn magic mouse!

  11. Jullie zouden de poll (“Heb jij nog last van problemen?”) bruikbaarder maken door de antwoordsuggesties te beperken tot ja en nee. Nu wordt de beantwoording vertroebeld door een hele grote groep van mensen die sowieso geen problemen hadden (waarvan je dus geen antwoord verwacht), en verwater je de duidelijkheid verder door alle alternatieve mogelijkheden (ja een beetje, nee soms niet etc.) De vraag is: heeft deze update alle wifi- of bluetoothproblemen bij jou opgelost, ja of nee?

    Voor de volgende poll 😉

  12. Wifi problemen ; verplaats je router of koop een nieuwe voordat je de schuld op Apple schuift.

  13. Geen OS is bug vrij ..

  14. Origineel geplaatst door HooijmansNL
    @Yah: Ntfs drivers moet je zelf installeren/kopen. Voorbeeld, Paragon NTFS.

    Weet ik maar dat is om te schrijven en aanpassen.
    Lezen kon altijd.

  15. Ik had geen WiFi problemen, maar na de update wel……….

  16. Origineel geplaatst door Joshua
    Wifi problemen ; verplaats je router of koop een nieuwe voordat je de schuld op Apple schuift.

    Ik werk als ICT-er op 14 scholen met WIFI. Bijna elke keer als ik op een andere school kom, moet ik WIFi afsluiten en weer opstarten om een internetverbinding te krijgen. En dan nog duurt het vaak erg lang. Het modem vindt mijn macbook altijd!!

  17. Origineel geplaatst door Dick
    Jullie zouden de poll (“Heb jij nog last van problemen?”) bruikbaarder maken door de antwoordsuggesties te beperken tot ja en nee.

    Op zich een goede suggestie, maar mijn ervaring (van eedere polls) is dat mensen een ja/nee optie te beperkt vinden. We krijgen regelmatig ‘klachten’ van mensen die hun favoriete optie niet bij de antwoorden zien staan. Hoewel ik daarbij onzin-antwoorden achterwege laat (bij een iPhone-poll zou ik nooit ‘Ik heb geen iPhone’ als optie opnemen) probeer ik toch iets meer keuzes te geven. Aan de verhouding tussen 2 opties is ook wel af te leiden in hoeverre een probleem speelt (het is natuurlijk ook geen wetenschappelijk dubbelblind onderzoek met een controlegroep 🙂 ). Maar ik zal ernaar kijken of het haalbaar is om het aantal opties wat meer te beperken.

  18. Mijn mac start niet meer op!

  19. Copy verbruik is erg hoog. Soms nog geen 500mb intern geheugen over van de 2gb op m’n Macbook Air van 2011

  20. @AK: Dan moet je de stekker in het stopcontact doen of de batterij opladen.

  21. CPU verbruik is erg hoog. Soms nog geen intern geheugen over van de 2gb op m’n Macbook Air van 2011

  22. Mijn MacBook Air start heel langzaam op en gaat snel op zwart als er een programma draait. Safari is traag. Firefox niet! Ik vind nog steeds de dock lelijk en ik zou graag terug willen naar Mavericks.

  23. Het enige probleem dat ik had is nog steeds niet opgelost; wanneer je het Mac scherm koppelt aan een tv via de AppleTV stottert het beeld heel erg.

  24. Vroeger startte mijn Mac Mini (eind 2012) op in plusminus 20 seconden, na installatie van Yosemite is dit 2min 20 sec geworden… Nogal rampzalig als je het snelle opstarten gewoon bent.

  25. Een compleet nieuwe installatie heeft alle problemen opgelost!

  26. iMac 2009 8GB intern geheugen, hoog CPU-verbruik, trage reactie bij het openen en afsluiten van mappen en webpagina’s. Vooral na het klikken van de mouse een paar tellen later reactie!

  27. Vandaag maar eens even grote schoonmaak gehouden en schijf helemaal gewist.

    Nieuwe installatie geeft nog steeds problemen met een Magic Mouse die af en toe wegvalt

    Voor de rest toppie 🙂

  28. Mac mini 2010 elke keur gaat me schermbeveiliging naar national geographic ipv foto’s opstarten gaat vaak klote meestal naar veilige modus en als ie dan eenmaal klaar is kan ik geen films afspelen met vlc nog meer ellende eerste weken yosemite was top mini leek sneller alles ging goed lijkt wel al slechter te worden paar dagen terug na meerdere keren herstarten deed alles het eindelijk weer dus hij staat nu dag en nacht aan blijft ook maar zo tot ze dit oplossen anders gaat ie waarschijnlijk echt niet meer opstarten

  29. na update nog steeds problemen met Bluetooth
    (moet uit staan voor een normale internet snelheid)
    wifi verliest regelmatig de verbinding.

    rMBP late 2013

  30. @dirk: Ik heb dat nu ook. Maar als ik wifi uit en aan zet dan werkt het weer. Alleen moet dit dus wel iedere keer als hij uit slaapstand komt

  31. Na installatie van update 10.10.1 werkt Office, incl. Outlook en Chrome niet meer. Hebben anderen vergelijkbare problemen?

  32. Heb zowel met 8.1 op mijn iPhone 6 als met 10.10 op m’n MBPr geen problemen.

    Heb beide nog niet geupdate naar de versies van gisteren en daar wacht ik zo te lezen ook nog wel even mee.

  33. Ik heb problemen met bluetooth van mac pro retina i.c.m. iPhone 6… Persoonlijke hotspot doet het sowieso niet. Soms via bluetooth menu op mac wel succes…

  34. Ik heb er geen last van en ik zit nog op 10.10. Maar ik heb dan wel een clean install gedaan.

  35. Had zoveel problemen met de Magic mouse, stotterend beeld via Apple tv en na update 10.10.1 is de Magic Mouse nog slechter “Connection lost” 4, 5 keer per uur en het beeld via Apple tv is beter maar hapert nog. Ook wordt mijn ram geheugen van 8 gb leeggezogen met 2 of 3 apps open. Ik was het allemaal beu en heb geen zin om weer 2 maanden te sukkelen tot volgende update die dan misschien ook niets oplost.
    Heb via Time Machine teruggekeerd naar Mavericks en ben heel tevreden, alles werkt weer supervlot. Een aanrader en heel gemakkelijk uit te voeren, wel backup nemen van al uw data op een externe schijf en dan terugzetten.

  36. Zojuist geprobeerd de update (10.10.1) te installeren, maar mac mini (late 2012) blijft hangen op ……’nog 4 minuten’. Na een half uurtje de aan/uit schakelaar gebruikt. Uiteraard komt het systeem weer terug in de laatste (10.10) situatie terug. Ook mijn Java versie is correct geïnstalleerd. Ik wacht nog even met deze update, want verder heb ik geen problemen.

  37. Mail app werkt sinds Yosemite niet meer met certificaten. Bij versturen met digitale handtekening volgt een foutmelding dat er geen certificaat aanwezig is. Dat is er wel en het werkte prima onder Mavericks.

  38. Mijn systeem bevriest om de 2 min.. Dit duurt dan ongeveer 5 seconden en dan kan ik weer verder. Programma’s starten trouwens ook langzaam op.

    Wifi problemen lijken bij mij tot nu toe wel opgelost.

  39. Gisteren een film gestreamd naar mn Apple TV 3 vanuit iTunes vanaf mn MBP (2010) en kon dit vlekkeloos bedienen met de afstandsbediening met 10.10.0, maar vandaag deed deze constructie het niet goed. Op pauze drukken pauzeerde de film voor een halve seconde en speelde daarna weer automatisch door. Het pauzeren deed het alleen goed als ik de pauze knop langer ingedrukt hield…

  40. Ik had geen Wi-Fi problemen voor de update. De update heeft ze echter bij mij geïntroduceerd.

    Bij de poll moet ik dus overige kiezen, wat natuurlijk weinig duidelijk maakt over hoeveel anderen dit ook meemaken.

  41. Mijn macbook air van 4 maanden gaat sinds yosemite heel snel leeg. Ik haal geen 10 uur meer. Meestal zit ik rond de 7

  42. Nog steeds last van onwillekeurige momenten wegvallende Bluetooth verbinding

  43. Sinds de Yosemite update is de onderdeel Netwerk bij Systeemvoorkeuren niet meer te openen en dus ook niet aan te passen.

  44. Zoals al genoemd is de Dark Mode in Yosemite wisselvallig. Fonts hebben vage randjes als je geen retina display hebt. Menu items vallen soms weg.

    Yosemite is duidelijk bedoeld voor retina displays maar die heeft natuurlijk niet iedereen. Vooral het secundaire display zal nog bij zeer weinig mensen een retina resolutie hebben.

  45. Plots klopt het ww van m’n wifi niet meer terwijl alle andere apparaten wel gewoon op KPN Experiabox werken?? Ligt dit ook aan Yosemite 10.10.1???

  46. Naast het verliezen van contact met de router is er iets heel anders aan de hand.

    Bij het opstarten lijkt het of er telkens opnieuw iets geïnstalleerd wordt.
    Je ziet het tergend langzame balkje schuiven tot het ” klaar ” is en je bij het opstartmenu komt (gebruikerskeuzes).

    Raar dat Apple steeds met slecht functionerende updates komt…..

  47. Na het installeren van Yosemite heb ik problemen met internet, geen internet, de App Store en preview werkte niet,…na anderhalve dag opnieuw installeren en een verouderde Java SE 6 – runtime installeren plus het uitschakelen/Tonen van het ontwikkel menu van Safari werkt alles weer maar voor hoelang?
    Hopen dat het zo blijft en verbeterd:)

  48. Ik heb sinds de update problemen met mijn laptop. de batterij loopt leeg wanneer de laptop niet wordt gebruikt door mij. Als ik de laptop een avond niet aan de lader heb is de laptop de volgende ochtend nog maar voor 50% vol. Ik probeer de oplossing te vinden , maar kan nog geen echte oplossing vinden.

  49. Ik heb sinds update naar Yosemite Beta problemen met de sluimerstand op mijn Air. Bijna elke keer als ik mijn Air uit de sluimerstand wil halen blijft het scherm zwart.
    Alleen een harde reset d.m.v. vasthouden aan/uit toetst helpt dan nog. Er vervelend. Iemand ideeën?

  50. Origineel geplaatst door Joshua
    Wifi problemen ; verplaats je router of koop een nieuwe voordat je de schuld op Apple schuift.

    Dus als wifi-problemen ontstaan na de update, terwijl de router dezelfde is, liggen de problemen aan de router? Ga zo doorJoshua.

  51. Gisteren een bluetooth toetsenbord en trackpad gekocht, maar het bekende probleem: zeer slecht tot geen wifi ontvangst…

    Iemand hier al een ‘oplossing’ voor gevonden?

  52. @Joshua: Misschien ook maar meteen een nieuwe mac of een nieuwe auto of een nieuw huis kopen dan maar??????

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.