Reacties voor: Yosemite stuurt zoektermen Safari en Spotlight naar Apple

OS X Yosemite verstuurt zoektermen ingevuld in de Spotlight of Safari naar Apple. Dit lijkt te wijten aan verwarrende instellingen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Ofschoon we dit natuurlijk wel goed in de gaten moeten houden, heeft Apple ons recentelijk nog verzekerd dat ze voornamelijk hardware verkoopt, en ze -in tegenstelling to Google- dus geen belang heeft bij het verzamelen van gebruikersgegevens.
    Ik denk echter dat het in deze moderne tijden onmogelijk is om een off-line OS te hebben. Nu al stuurt Siri op je iPhone en de dictatiefunctie op iPhone en desktop alles wat je zegt eerst naar Apple.
    Het punt van dit artikel is natuurlijk wel, dat Apple ons althans een transparante optie moet bieden om dit soort verkeer tegen te gaan.

  2. Ik hoop niet dat hier weer zo’n big deal van wordt gemaakt net als toen de iPhone per ongeluk locatiegegevens vastlegde in een één of ander lokaal bestandje.

    Is gewoon een ontwerpfoutje/bug. Wordt waarschijnlijk binnenkort gewoon opgelost met een software update.

  3. En hoe zit dat met iOS?

  4. Wederom een slechte beurt van Apple. Natuurlijk alles valt op te lossen met een update, maar gebeurt dat ook? Wordt er dan niet ergens anders in het iOS een deur opengezet? Het gaat om vertrouwen en niks anders. We hebben de laatste tijd -of het nu om Apple gaat of om andere partijen- weinig redenen dat vertrouwen te schenken.

  5. @Tom van Zummeren: Helemaal geen bug, want ze hebben de mogelijkheid ingebouwd om het uit te schakelen. Dus was het een zeer bewuste keuze van Apple om het standaard in te schakelen!! Niet recht proberen te praten wat krom is!!

  6. @fgeer: Ik zie nu net dat dit ook in iOS 8.1 het geval is.
    – Instellingen > Zoek met Spotlight
    – Uitvinken: Spotlight-suggesties
    – Uitvinken: Bing-webresultaten
    Lees eventueel, onderaan: Over Spotlight-suggesties en privacy. Hier wordt ook verteld hoe je Spotlight en Locatievoorzieningen kan uitschakelen.

    Succes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.