Reacties voor: Xsser-spyware bespioneert iPhones met jailbreak

De Xsser-spyware verspreidt zich onder gebruikers van iPhones en iPads met jailbreak. De spyware is in eerste instantie gericht op de demonstranten in Hongkong.
Lees het complete artikel → Xsser-spyware bespioneert iPhones met jailbreak
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Zomaar upgraden om van je jailbreak af te komen werkt niet.Maak eerst een back-up via iTunes en herstel daarna je iPhone iPad of iPod, daarna kun je je reservekopie weer terug zetten.

  2. @Montagne: Gelukkig staan die stappen ook in de twee gidsen waar ik naar verwijs (zie einde van het artikel):
    Downgraden van iPhone en iPad, oudere iOS-versie installeren
    iPhone herstellen (restore) bij hardnekkige problemen

  3. Een jailbreak is alleen volledig te verwijderen door een herstel met iTunes. Vorige jailbreaks zoals evasi0n blokkeerden zelfs een upgrade. De Pangu chinezerij laat dat wel toe.

    Doet men toch een upgrade met een Pangu jailbreak blijven er een boel jailbreak restanten achter. Ook verliest men opslaggeheugen omdat bv. de Cydia apt cache en /var/stash/ achterblijven.

    Een backup terugzetten met jailbreak restanten is ook niet aan te bevelen. Cfr. de vele topics op het forum over onverklaarbare problemen die door jailbreak restanten verklaard worden.

    Voor het overige: om een Debian Package te installeren is geen Cydia repo noodzakelijk. Het Debian Package Management System (dpkg) is altijd aanwezig na een jailbreak. Een dpkg -i commando in de bash shell installeert elk Debian Package.

  4. Voeg dus geen vage repo’s toe..

  5. Dit vind ik nu jammer.
    Ongeveer een jaar schrijft iculture 0,0 over jailbreak nieuws en nu er iets negatiefs te melden is ……..

    Ik snap dat het belangrijk nieuws is voor de mensen die gejailbreaked hebben maar plaats dan ook het positieve nieuws over jailbreak dingen.
    En zijn nog steeds heeeeeeel mensen met en jailbreak.

  6. Belangrijkste vind ik wel, en dat komt niet zo duidelijk uit het artikel, dat je de app (deb file) bewust zelf moet installeren door het te downloaden uit een link en installeren via dpkg of cydia. Dus het risico is m.i. niet zo groot dat je meteen je JB zou moeten verwijderen.

  7. Grrr nutech….
    Ze hebben gewoon niet vermeld dat het alleen om gejailbreakede telefoons gaat.

  8. @Arie b: ben helemaal met je eens je hebt volkomen gelijk

  9. Jailbreak is zooooooo 2012…..

  10. Jailbreak wordt wel steeds minder hoor, wat dat betreft is Apple wel goed bezig om het steeds minder aantrekkelijk te maken.

  11. Origineel geplaatst door Arie b
    Dit vind ik nu jammer.
    Ongeveer een jaar schrijft iculture 0,0 over jailbreak nieuws en nu er iets negatiefs te melden is ……..
    Ik snap dat het belangrijk nieuws is voor de mensen die gejailbreaked hebben maar plaats dan ook het positieve nieuws over jailbreak dingen.
    En zijn nog steeds heeeeeeel mensen met en jailbreak.

    Los van het feit dat dit geen vrijwillige keuze van iCulture geweest is, Apple heeft simpelweg gezegd ‘jullie willen door ons als pers behandeld worden met de daarbijbehorende voordelen, dan geen jailbreakhulp meer op jullie site’, is jailbreak op sterven na dood.

    Ik heb altijd gejailbreakt tot iOS 7, toen vond ik het niet meer nodig en weinig meerwaarde meer hebben. Inmiddels heeft het weinig nut meer, de meeste functies zitten in iOS 8 en Apple zet goede stappen voorwaarts. Het handjevol dat nu nog jailbreakt om de meest kleine dingetjes kan misschien beter Android overwegen mijn inziens.

  12. Origineel geplaatst door Onzinbus
    Jailbreak is zooooooo 2012…..

    Jij doet je naam wel eer aan he?

    @Lastminuteguy: Ik ben het met je eens dat de noodzaak voor jailbreaken steeds minder wordt. Maar zoals ik al eens eerder heb geschreven, ik hoop niet dat de jailbreak helemaal verdwijnt. Want kijk eens naar alle features die de laatste jaren aan iOS zijn toegevoegd. Allemaal waren ze al veel eerder mogelijk op toestellen met een jailbreak en omdat ze daar mateloos populair waren, heeft Apple besloten om het maar vast onderdeel van iOS te maken. Ik vrees dat op het moment dat jailbreaken òf niet langer mogelijk is, òf niemand doet het meer, de innnovatie van iOS met flinke sprongen achteruit gaat.

    Ik heb zelf jarenlang gejailbreakt en vind het nu inderdaad niet meer zo noodzakelijk. Maar er zijn nog steeds dingen die ik wel mis (oa. Manual Correct, die de werking van AutoCorrect omkeert en LockInfo, wat echter sinds iOS6 niet meer zo lekker werkte als eerder).

  13. @Alfred: Lockinfo (werkt prima trouwens op m’n 7.0.4) is voor mij inderdaad nog dé enige reden om te jailbreaken…de widgets in ios8 lost mijn wens om mijn eerst volgende agenda punten OP m’n lockscreen te zien, (dus zónder iets naar beneden te sliden!) nog steeds niet in..dus (helaas!) nog steeds jailbreaken.

    De paar andere extra features van een jailbreak die ik gebruik, kan ik best missen.

  14. @Lastminuteguy: Totaal niet mee eens. Ikzelf gebruik mijn jailbreak dagelijks, en ik ben niet de enige. Er zijn toegeweide jailbreak-websites met enorme hoeveelheden aandacht.
    Dingen zoals systeem- en appbestanden beheren, snellere toegankelijkheid, emulators en acties en menu’s met swipes oproepen is voor mij nog van grote waarde in dagelijks gebruik. Zeker vanwege dat eerste punt zal jailbreaken nog een tijd blijven gebeuren. Daarbij verkies is dan nog altijd iOS boven Android vanwege vloeiendheid en de grotere hoeveelheid nuttige apps in de App Store.

  15. Als je niets positiefs schrijft over jailbreaken, schrijf dan ook niets negatiefs… Tenzij je power users en jailbreakende gemiddelde gebruikers tegen je in het harnas wilt jagen.

  16. Laat xbmc al een grote reden zijn om een jailbreak te gebruiken net als imods, xx assistent ga nog maar even door;) Aangezien het hier ook om mensen gaat die zelf een bepaalde repo moeten toevoegen en dan ook nog die specifieke addon is de kans erg klein. Kijk en lees gewoon eerst goed op internet voor dat je iets toevoegt vooral als het uit onbekende bron komt.Voor alle goudeerlijke mensen hier die graag voor elke app eerlijk betalen net als hun films en games natuurlijk. Jailbreak vooral nooit meer!

  17. Jailbreak nutteloos? Ow? Waar is er een firewall in de appstore? Of een privacy app die je contacten scrambled voor apps die daar niet bij hoeven? Of welke je ad ID scrambled? Of is er ook een app in de appstore die mijn mappen beveiligd met mijn vingerafdruk? Of mijn whatsapp? En geef mij ook even een app die kijkt welke app stiekum toch de GPS gebruikt.

    Jailbreak nutteloos? iOS zoals die door Apple wordt geleverd is nutteloos voor mensen die hun privacy wel degelijk belangrijk vinden.

  18. Wat dachten jullie van data en gps schakelaars die snel toegankelijk zijn? Iets wat apple nog steeds niet heeft! Snap dat echt niet, want ik gebruik het bijvoorbeeld iedere dag op men jailbreak toestel. Een dataschakelaar zou toch bij de basis moeten horen?

    Ben van mening dat de jailbreakcommunity heel veel heeft bijgedragen aan ios. Zonder dat had ios nog meer achter gelopen. (Want dat doet het vind ik).

  19. Tja, ik gebruik nog steeds een JB omdat ik mijn instellingen per applicatie wil kunnen backuppen en terug wil kunnen zetten.

    Als Apple een ‘time-machine’ achtige functionaliteit bouwt voor IOS zal ik waarschijnlijk geen JB meer nodig hebben.

    Nu is er niks fijner dan “Schone install ios 7.1.2”, JB, installeer de apps die ik weer wil hebben, restore van die apps de instellingen, highscores, etc, etc.
    Toestel draait een stuk beter op die manier dan na een restore van een IOS5, 6, 7, install (nog afgezien van de hoeveelheid rommel die je dan meesleurt)

    Enfin, just my 2 cents.

  20. Nog altijd ga ik voor een jailbreak. Een Iphone werkt in alles gwn beter als een androidtoestel. De beperkingen die je hebt zonder jailbreak worden steeds minder, maar het zijn nog te veel. Je moet zelf je telefoon in kunnen stellen naar je eigen smaak.

    Over Xsser: de informatie is te weinig. Moeten we ons zorgen maken? Xsser kan erg veel kwaad als je het hebt. Maar hoe groot is het risico dat je het daadwerkelijk op je mobiel krijgt?

  21. zeer jammer dat ze hier bij Iculture ze zich de mond hebben laten snoeren door Apple. En dat terwijl Jailbreaken volledig legaal is..

    Als vele jailbreakers heb ik een paar apps waar ik niet meer zonder kan, zoals het opnemen van telefoongesprekken zonder piepjes, of dure 0900 nummers. Dit mag van Apple ook niet dus zal er ook nooit dergelijk programma komen via de app store. Dus ik blijf aangewezen op jailbreaking….. of ik moet overstappen naar Android……maar er zijn grenzen 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.