Reacties voor: Xiaomi’s Aqara producten krijgen HomeKit-ondersteuning

Xiaomi, een Chinese fabrikant van onder andere telefoons, werkt aan HomeKit-ondersteuning voor verschillende apparaten. Met de Aquara-producten kun je straks sensoren, gordijnen en camera's aansturen via Siri en HomeKit.
Itske -

Reacties: 6 reacties

  1. Dat betekent dat Elgato er een flinke concurrent bijkrijgt. Sensoren van Xiaomi kosten nog geen tientje, die van Elgato kosten 40 euro. Ik heb m’n hele huis volhangen met sensoren van Xiaomi en ze werken feilloos door supersnelle communicatie (en bovendien sneller dan Elgato Eve sensoren via bluetooth).

  2. Hier kijk ik al maanden naar uit ๐Ÿ˜€ super geweldig nieuws. Heb een hoop van xiaomi, van de air purifier, een IR-blaster en stekkerplugs tot 10 sensoren en 5 schakelaren waarvan er een hoop van aqara zijn. Doe het nu via homebridge maar dat is nog niet helemaal perfect terwijl de originele app zoals @Martijn zegt super snel werkt en vergeleken met bijvoorbeeld een elgato stekkerplug waarbij het soms 15 seconden duurt voordat de opdracht ook echt aankomt.

  3. Zouden de Yeelights van Xiaomi er ook onder vallen?

  4. Origineel geplaatst door Job
    Zouden de Yeelights van Xiaomi er ook onder vallen?

    Nee, maar die werken zelfstandig aan HomeKit ondersteuning.

  5. Origineel geplaatst door Martijn
    Dat betekent dat Elgato er een flinke concurrent bijkrijgt. Sensoren van Xiaomi kosten nog geen tientje, die van Elgato kosten 40 euro. Ik heb mโ€™n hele huis volhangen met sensoren van Xiaomi en ze werken feilloos door supersnelle communicatie (en bovendien sneller dan Elgato Eve sensoren via bluetooth).

    Ja helemaal super dit!!! Hier hangt het hele huis ook vol. Nu nog aangestuurd via docker op mijn Synology nas. Mooi als het straks direct werkt ๐Ÿ˜ƒ

  6. Het is ook nog niet duidelijk of er een aparte bridge nodig zal zijn om de apparaten met HomeKit te laten werken

    Of je er een bridge voor nodig hebt moet je je niet afvragen, de Aqara sensoren hebben op dit moment ook een bridge nodig, dus ik denk niet dat dit zal veranderen. De apparaten werken via Zigbee, en Homekit werkt via wifi en je kan die sensoren dus niet zonder bridge koppelen aan homekit.

    Zou geweldig zijn als het ingebakken zit.
    Wilde dat ze nog wat hadden gewacht met het te vertellen. Eind 2018 is nog lang ๐Ÿ™‚

    Het werkt bij mij nu al vrij perfect doordat homebridge het vertaalt.
    Al mijn sensoren van 8โ‚ฌ tonen perfect de vochtigheid/temperatuur, of de deur open of dicht is, of er beweging is,… in homekit.
    Op diezelfde presentatie hebben ze trouwens ook beloofd dat ze hun winstmarge nooit boven de 5% zouden brengen. Dus ik denk dat dit een hele grote concurrent kan worden voor alle andere fabrikanten van slimme apparaten.

    Apple zou af en toe eens moeten kijken naar Xiaomi. De manier waarop hun MiHome app werkt met automatiseringen is geweldig ivm Apple’s Home app.
    Het if this AND OR this, then that principe dat ze toepassen zit vrij goed in elkaar. Heel erg gebruiksvriendelijk en met een duidelijke, makkelijke UI.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.