Reacties voor: Xiaomi toont Aqara HomeKit-accessoires in een video

Zeg je goedkope Android-toestellen, dan denk je waarschijnlijk aan Xiaomi. Maar de Chinese fabrikant gokt op veel meer producten, zoals wearables, robotstofzuigers en binnenkort ook HomeKit-producten. Zelfs als Apple-gebruiker kan je straks niet om Xiaomi heen en in de video geeft het bedrijf nu alvast een voorproefje.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Zoals je ziet in het filmpje wordt er een bridge gebruikt deze heet de Xiaomi Gateway. Hierop worden alle apparaten gekoppeld. Dat is het ronde apparaat.

  2. Er is een aparte gateway voor nodig. Xiaomi Gateway 2 (Die is ook te zien in het stekkerblok in het filmpje). Het systeem werkt op basis van het Zigbee protocol.

    Onder de Domoticz users is het bekende apparatuur. 🙂

    Overigens meet de getoonde sensor naast de temperatuur en luchtvochtigheid ook de luchtdruk. De ronde versie van deze sensor meet alleen de eerste twee.

  3. Top! En de hub komt duidelijk in beeld…

  4. Ik heb ooit een beveiligingscamera gekocht van Xiaomi. Het apparaat kreeg ik niet aan de praat, want het was op MAC adres geblokkeerd voor het gebruik buiten China. De klantenservice kon hierin niets betekenen.

  5. (Red.) info over de Xiaomi Gateway 2 bridge toegevoegd.

  6. Xiaomi producten worden door mij al langere tijd gebruikt, o.a. de WiFi-extender. De producten ogen zoals de video laat zien enigszins goedkoop maar aan de techniek mankeert niets.

  7. Ik gebruik deze sensoren al bijna een jaar icm een Homey. En met Homeykit zie ik ze ook in de Woning app. Werkt prima!

  8. Ik heb de gateway in een separaat vlan geplaatst en uitgaande blokkerende firewall rules gedefinieerd. Ik vertrouw die Chinese producten niet.
    Een nadeel is dat tot op heden Europese stekker aansluitingen niet beschikbaar zijn. Dus je zult met verloopstekkers in er weer moeten. Als laatste, de huidige Xiaomi Domotics producten zijn volledig In de Chinese taal. Zo speelt de gateway alleen Chinese internetS-radiokanalen af en het opnemen van een sensor wordt begeleid door instructies in het Mandarijn.
    Ben echt benieuwd naar deze generatie Domotica van Xiaomi.
    Al is HomeKit in vergelijking met bijvoorbeeld Domoticz veel te beperkt. Ik gebruik de Homebridge nauwelijks en grijp toch vaak naar een Domoticz app

  9. Of het is een slechte render van de Gateway 2 en dan lijkt het erop dat enkel een software update nodig is of het is een nieuwe versie van de Gateway, want deze lijkt kleiner en langer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.