MacBook Air M1 review: toetsenbord

Reacties voor: macOS Big Sur 11.4 stopt malware van maken ongemerkte screenshots

Apple heeft in macOS Big Sur 11.4 een lek gedicht waarbij malware stiekem screenshots kon maken. De malware gebruikte daarvoor populaire apps als WhatsApp, Zoom en Slack.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 3 reacties

  1. Kan je dat ook krijgen als je geen whatsapp zoom en slack gebruikt?

  2. Wat een raar bericht 🤔. Dus als ik het goed begrijp zou door dit lek onder andere mijn toetsaanslagen gelezen kunnen worden? Euh? Wtf man. Wat een zooitje bij Apple zeg.

    Weet iemand of dit nu gedichte lek ook werkte als je via een Citrix verbinding werkt?

  3. Kan er een half uurtje extra onderzoek worden gedaan om uit te zoeken (en vervolgens met ons te delen) hoe je erachter komt of deze malware actief is op je systeem? Dat het geen screenshots maakt, betekent niet dat het virus verwijderd is. Zou toch even willen controleren of ik niet, stom genoeg, iets dergelijks heb opgelopen 🙂

    – – –

    Origineel geplaatst door @8jeT
    Wat een raar bericht 🤔. Dus als ik het goed begrijp zou door dit lek onder andere mijn toetsaanslagen gelezen kunnen worden? Euh? Wtf man. Wat een zooitje bij Apple zeg.
    Weet iemand of dit nu gedichte lek ook werkte als je via een Citrix verbinding werkt?

    De malware maakt screenshots van je Mac scherm (e.d.). Net als Whatsapp, Safari, Spotify en noem maar op, draait het in de basis op je Mac. Eigenlijk dupliceer je het beeld uit Citrix naar je Mac. Dus als ze geen screenshot van je Mac scherm kunnen maken, kunnen ze dat ook niet van Citrix.

    Je moet het even vergelijken met wanneer je in de bioscoop naar een film zit te kijken, waarin je kijkt naar een stel dat naar een televisie kijkt. Als je een filmpje of foto maakt van het bioscoop scherm, maak je óók een foto van er te zien was op de televisie. Dus als de Malware een screenshot maakte van je Mac, was dat ook het beeld van Citrix. 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.