Reacties voor: XBMC mediaspeler voor Apple TV, iPhone en iPad (jailbreak)

Het team achter de opensource-mediaspeler XBMC heeft een uitvoering uitgebracht die geschikt is voor gebruik op Apple’s 2e generatie Apple TV, de iPhone 4 en de iPad. De XBMC mediaspeler is geschikt voor het hardwarematig decoderen van 720p en zelfs 1080p HD-videos.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 49 reacties

  1. Voor mij een reden om te JB’en. De beperkingen van Apple TV2 staan me al langer niet aan.

  2. Ahhhh, nu pas wordt de Apple TV een kandidaat.

    Ik kijk nu naar de (i)Xtreamer en Boxee Box.

    Iemand ervarigen?

  3. Weet iemand of XBMC ook ondersteuning biedt voor .srt op de Apple tv 2G nu? Daarom heb ik hem nog niet gejailbreaked omdat Plex dat nog niet biedt.

    Je MAC of PC zal neem ik aan bijvoorbeeld het encoden voor zijn rekening nemen bij een 720p .mkv. Benieuwd hoe de kwaliteit dat is. AirVideo kan je bijvoorbeeld ook via liveconversion doen, maar dat ziet er niet zo best uit op je tv als je dat via AirPlay afspeelt(icm airplayerenabler. Gaat erg veel HD detail verloren.

    Dus als iemand zijn ervaringen hier kan delen graag. Ben zelf nogal huiverig om mijn apple tv je jailbreaken, want na een boot ben ik de jailbreak alweer kwijt.

  4. Heeft er iemand al uitgevonden of uitzendinggemist werkend te krijgen is op Apple TV 2?? (ik heb macbook pro en Iphone 3)

  5. Ik heb nog nooit zo snel een jailbreak uitgevoerd als vanmorgen… Dit is voor mij dé reden voor het jailbreaken van mijn iPhone en dé reden voor de aanschaf van een iPad.

  6. das kut mijn aple tv had zichzelf geupdate (heb hem pas 2 weken) en nu kan ik alleen maar tethetred jailbreaken, maar van dat ssh snap ik niet zo heul veel van jammer genoeg.

  7. @frank: Het gaat om een volledige port naar iOS. Dat betekend dus dat alle ondertiteling-varianten ondersteund worden. 🙂

  8. @Bigfoot87: Op je iPhone zal je er denk ik niet veel gebruik van maken, maar op de iPad en helemaal Apple Tv lijkt mij het top.
    Nu nog hopen om een beetje goede conversie van niet apple formaat bestanden. Of laat ie de dat de iDevice doen?
    Moet je nog een client op je pc of mac hebben, om te kunnen streamen?

  9. Origineel geplaatst door PvdG
    Voor mij een reden om te JB’en. De beperkingen van Apple TV2 staan me al langer niet aan.

    waarom heb je dan niet een andere media player gekocht? Of moest er persee een appeltje opstaan?
    Ik gebruik me AppleTV2 met content wat ik koop in iTunes. Werkt allemaal top heb totaal geen drang om hem te jailbreaken voor xbmc

  10. Betekend dit ook dat ik via een tv out cable mijn iPhone als media server kan gebruiken? Dus via mijn iPhone 4 mooi HD films naar de tv streamen??

  11. @Donstil: Moet je eens proberen uitzending gemist naar je Apple TV te streamen.

  12. Ik kijk hier ook al langer naar uit, maar ik ben bang dat als ik nu een Apple TV aanschaf hier iOS 4.2 op staat toch? Ik kan dan volgens mij alleen tethered jailbreaken, lijkt me toch vervelend.

    Heeft iemand tips om een Apple TV met 4.1 te kopen?

  13. Vanavond eens proberen 🙂 betekend dit ook dat ik rechtstreeks de files van mijn NAS kan streamen xvid met srt files?

    Nu werk ik nog met Airvideo maar dat moet op men PC staan. zou egt super zijn

  14. @PvdG: Ook voor mij de reden geweest om de Apple TV 2G kopen om op de slaapkamer uitzending gemist /rtl gemist en wat te kunnen YouTuben.

  15. @iCovers.nl: Lijkt mij wel.
    De XBMC download servers hebben het zwaar zeg. Duurt lang het downloaden van 37 mb 🙂

  16. Las het een paar uur geleden en werd helemaal gek. Beter dan dit wordt het gewoon niet!!!
    Je hebt nu helemaal niks meer nodig, behalve de app om praktisch ALLE soorten populaire media af te spelen.

    De iDevice tovert alles voor je op het scherm ipv dat het eerst geconvert moet worden. Zelfs flash filmpjes moet nu in feite mogelijk zijn.

  17. Origineel geplaatst door PvdG
    @Donstil: Moet je eens proberen uitzending gemist naar je Apple TV te streamen.

    Dat doe ik dan weer vanaf me iPad via AirPlay (na jailbreak). Werkt top.
    Maar ik kijk vrijwel niets op de Nederlandse tv dus echt een probleem is het “missen” van Uitzendinggemist niet voor mij.

  18. Origineel geplaatst door Berend
    Ik kijk hier ook al langer naar uit, maar ik ben bang dat als ik nu een Apple TV aanschaf hier iOS 4.2 op staat toch? Ik kan dan volgens mij alleen tethered jailbreaken, lijkt me toch vervelend.Heeft iemand tips om een Apple TV met 4.1 te kopen?

    Ik zie niet in waarom je een Apple TV niet tethered zou jailbreaken. Ik neem aan dat je de stroom er niet vaak af haalt en alleen als hij helemaal uit is zul je een tethered boot moeten uitvoeren.

  19. Dit is fantastisch, maar vind het programma nog wel redelijk buggy. Geinstalleerd op mn iPad via een Cydia source.
    Hij is een aantal keer uitgeklapt en hij buffert wel redelijk vaak. Ook bij een aantal films loopt beeld en geluid niet syncroon.
    De films speelt hij zonder ondertiteling af (video_ts) maar dat zal vast een instelling zijn die ik nog moet ontdekken.
    Verder werkt het top en zelfs de plugins gaan als de brandweer..nooit verwacht dat dit zou werken, dus dit is best een flinke stap op ons iOS!!!

  20. Kan ik hier ook vanuit mijn dreambox de stream Mee bekijken

  21. jammer dat video-out nog niet werkt voor xbmc, heb hem net even getest en de app draait zonder problemen op mn iphone4, alleen zonder video-out zie ik er het voordeel niet echt van. en erg makkelijk bedient het ook niet echt.
    Ondanks dat wel een mooie ontwikkeling.

  22. Origineel geplaatst door DefragOrigineel geplaatst door BerendIk kijk hier ook al langer naar uit, maar ik ben bang dat als ik nu een Apple TV aanschaf hier iOS 4.2 op staat toch? Ik kan dan volgens mij alleen tethered jailbreaken, lijkt me toch vervelend.Heeft iemand tips om een Apple TV met 4.1 te kopen?Ik zie niet in waarom je een Apple TV niet tethered zou jailbreaken. Ik neem aan dat je de stroom er niet vaak af haalt en alleen als hij helemaal uit is zul je een tethered boot moeten uitvoeren.

    En wat als je de AppleTV in de woonkamer hebt staan en je iMac in je slaapkamer… Zodra je de stroom eruit haalt na jailbreak en beneden aansluit mag je weer fijn opnieuw beginnen.

    Ik heb mn AppleTV 2G meerdere keren gedown en geugrade overigens.. Denk dat ik em dus maar weer downgrade voor de jailbreak.. Heb het na de laatste mini update niet meer geprobeerd, hopelijk kan het nog steeds..

  23. Ik heb hem op mijn ATV draaien en ben echt super blij!
    Alles rechtstreeks vanaf mijn nas naar mijn ATV.
    Hopelijk gaan Plex en Boxee nu ook werken aan een volledige versie voor de nieuwe ATV!

    Nu kan ik mijn oude ATV echt de deur uit doen!

    Er zitten nog wel wat bugs in maar die neem ik voorlopig voorlief.

  24. Hoe krijg je uitzendinggemist werkend op Apple tv 2? met macbook en Iphone 3??

  25. “The following packages have unmet dependencies”

    Nog iemand dit probleem?

    edit: never mind, het werkt nu…wel lekker traag idd

  26. Top bericht! ga het straks meteen uitproberen 🙂

    Misschien ook een post maken voor de iPad planet lezers?

  27. @Timminater: Als je idevice toch jailbreaked is, installeer ineens ook displayout uit de cydia store, kan je alles op je TV zien, ook apps die displayout van apple niet ondersteunen, werkt echt goed, straks als ik thuis ben ga ik gelijk xbmc op me ipad zwieren en het uitproberen 🙂

  28. Ik gebruik XBMC al sinds de xbox1. Geweldig programma. Te gek dat het nu ook op de ipad/iphone draait.

  29. You do not have to search after the source is added just choose changes and its on the top of the list

  30. Dit is heel mooi, maar weet iemand of dit ook Airvideo kan vervangen?
    Ik draai namelijk al XBMC, maar gebruik Airvideo om via internet mijn video’s te bekijken.

  31. Leuke combi met XBMC: Notify Pro.

  32. Heb het vanmiddag op mn AppleTV geprobeerd maar was nogal wat gedoe omdat ik al op 4.2.1 zit :S

    Maar uiteindelijk werkend gekregen,..
    Al werkt niet alles nog lekker qua HD films.

    Een Full HD mkv file draait maar om de minuut moet hij bufferen.. zelfs een 720p bestand trekt het niet… Wel als hij al in omgezet voor AppleTV maar goed dat is ook niet zo gek Divx werkt wel maar dat wil ik dan eigenlijk weer niet kijken via een HD scherm.

  33. Allemaal heel leuk maar op een of andere manier herkent ITunes mijn ATV2 niet. Hij wordt niet links in het venster getoond. Iemand een idee?

  34. @Maarten: Hoe heb je ze laten connecten. Moet je ook soort client installen op je mac/pc of nas? Om de gedeelde films zichtbaar bij XBMC te maken?

  35. Hoe zet je dan films op je ipad via ssh?

  36. Origineel geplaatst door Mikebtnhs
    apt-get install org.xbmc.xbmc-atv2

    Ja ik had ook eerst dit probleem, een andere micro-usb kabel genomen en het was opgelost.

    Moet zeggen dat ik hem ook speciaal voor deze jb heb.
    Hiervoor kreeg ik hem nog niet jb, het lukte maar niet voor hem in DFU mode te zetten. Nu met de andere kabel is het me eindelijk gelukt, na veel vloeken :p

    XBMC al eens gezien op een mediacenter pc en het is zalig!

  37. Wat geweldig.

    Op dit moment heb ik al een setup met XBMC en een NAS (die automatisch films en series download). Als XBMC voor iPad kan praten met een mysql database, zoals de ‘normale’ XBMC kan, dan heb je een geniale combi:

    Je kijkt ‘s avonds een filmpje op de bank, op een gegeven moment wil je naar bed. Je kan dan gewoon de film op je mediacenter stoppen, je bed in duiken en daar via XBMC op de iPad weer exact oppikken waar je gebleven bent (dankzij dezelfde database).

    Kan de iPad ook 1080p mkv’s decoden? Dan is het helemaal een super programma.

  38. Heb een mac mini met plex9 achter de tv. Ideaal. Streamt lokaal en via internet alles ook naar de iPhone en iPad. Alles zonder jb.

  39. Werkt ook op iPod touch 4de generatie!

  40. werkt super, wat ook goed werkt is het automatisch zoeken op het internet naar ondertitels, had een film erop gezet en nog geen 10 seconden later had het een lijst met ondertitels, na de juiste te hebben aangeklikt downloade xbmc de ondertitel en speelde de film met ondertitels af

    Geen probleem met afspelen van 720p, het enige probleem waar hij moeite mee had was embedded subs in japanse anime, die toonde hij niet :/

  41. Wel jammer dat als je voor de jailbreak Seas0nPass gebruikt je de kans loopt dat je wifi het niet meer doet. Werkte bij mij voor 30 minuten wel, daarna opeens geen wifi meer. Na een restore naar orginele firmware van apple werkt wifi wel. Opnieuw jailbreaken heeft geen zin, wifi werkt dan niet meer! Dit schijnt een bug te zijn in Seas0nPass… Hopen dat ze het snel fiksen!

  42. @frank: Je moet opzoek gaan op je netwerk naar je nas.
    In mijn geval gebruikersnaam en wachtwoord invullen.
    Dan ben je klaar om zonder tussenkomst van mac/pc films te kijken. Werkt echt goed, skins zijn nog niet helemaal top maar it works for me!

  43. Die besturing werkt niet echt fijn.

  44. net even op de ipad gezetm netwerkie gelinkt en hoppa werkt allemaal! grooveshark plugin nog niet werkend gekregen.. enige nadeel wat hierboven ook als is genoemd is dat een beetje hd film om de 2 minuten bufferd en schokt…. weet niet hoe dat is op een bedrade appletv2 dat moet ik nog testen mensen die hier meer ervaring mee hebben?!

  45. Dat HD steeds buffert komt waarschijnlijk doordat de media op een werkstation / laptop staat die wireless verbonden is.
    Wanneer de Apple TV dan ook wireless verbonden is haal je niet meer genoeg snelheid.
    Zodra je één van de twee bedraad aansluit is het probleem waarschijnlijk opgelost.

  46. Kan iemand mij uitleggen waarom XBMC voor de iPad beter is dan Air Video?
    En ik heb het al op mijn PC staan, maar ik gebruik PS3 Media Server op bestanden te streamen naar PS3 in woonkamer…
    Is XBMC zo speciaal of aan te raden hiervoor? Snap de toepassing ervan gewoon niet…
    Als iemand mij dat kan uitleggen… zou dat top zijn!

  47. Ok, ik ben echt niet bekend met dit soort dingen, dus deze vraag is misschien heel dom. Maar betekend dit dat je ook een externe hd aan je Apple tv kunt hangen en dat je daar dan films op kunt zetten?

  48. Ben wel heel nieuwsgierig naar de functionaliteit hiervan en wat voor nut dit voor mij zou hebben.
    Heb reeds een Apple tv 2 en daarmee kan ik mijn pc streamen via iTunes en ook vanaf mij telefoon of ipad films , foto’s , YouTube , uitzending gemist , rtl gemist etc etc.
    Doet dit nou niet het zelfde maar dan alleen niet via iTunes ?
    Of zie ik het verkeert ?
    Als iemand hier mij zou kunnen uitleggen wat ik alvast bij instellingen / netwerk zou moeten invullen , heel graag want daar begon voor mij het onbegrip. (leek d(-_-)b )

  49. @ralex – Dat is wel een aanwijzing, dat je het beter niet kunt doen. Jailbreaken is geen must.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.