Reacties voor: XBMC aangepast voor Apple TV 2 met firmware 5.2

XBMC is vernieuwd voor Apple TV 2 met firmware 5.2. De nieuwe XBMC si via de commandoregel te installeren. Nieuwe functies zitten er niet in.
Lees het complete artikel → XBMC aangepast voor Apple TV 2 met firmware 5.2
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Hoe snel is XBMC op zo’n Apple TV? Ik heb nu de eerste generatie Asrock ION waarop XBMC draait. Dat gaat prima. Is zo’n Apple TV niet te zwak voor zo’n groot stuk software?

    En wat gebeurt er als je 1080 content af wilt spelen? Gaat dat niet of wordt het gedownscaled!?

  2. @Cloverfield: Draait hier als een zonnetje. Geen haperingen, 1080p prima, mits je uiteraard een fatsoenlijke bandbreedte hebt.
    Ik denk zelfs dat de Atv de meest ideale hardware is om xbmc te draaien.
    Goedkoop, energiezuinig en laat je nooit in de steek.

  3. Ik kijk nu tv via mijn apple tv 3 dankzij De Chinezen. Trailers is nu live tv voor mij :P.Ook heb ik fullscreen xbmc 12 via ipad 2.Dus ik ben even zoet totdat er een jailbreak komt.

  4. @Cloverfield: Het werkt prima, mits je een lichte skin gebruikt(dus niet mq4).
    Hij reageert zeker trager dan op een ION machine, maar het is heel goed te doen.

    Bij mij staat hij op de slaapkamer en daar voldoet hij prima. 1080p content speelt hij zonder problemen af, alleen hij downscaled het naar 720p. HD films tot 10gb zonder problemen, daarboven krijg je problemen.

    Origineel geplaatst door Marcooo
    Ik denk zelfs dat de Atv de meest ideale hardware is om xbmc te draaien.
    Goedkoop, energiezuinig en laat je nooit in de steek.

    Ben ik het niet helemaal mee eens.
    Hij is zeker ideaal als je kijkt naar de prijs, grote en wat hij kan. Maar als je Full HD wil streamen of HD geluid, dan is hij niet toereikend. Ook wanneer je een mooie skin (bijvoorbeeld mq4) wilt gebruiken met een aantal plugins heeft hij te weinig rekenkracht.

    Het is dus afhankelijk hoe je hem wil gebruiken, wanneer je hem wil gebruiken om een serie te kijken en af en toe een 10gb film, dan is hij ideaal. Maar verwacht je meer van een mediaspeler, bouw dan zelf een ION2 systeem.

  5. @Niels: Helemaal mee eens. Koop een HTPC, voor een kleine 200 heb je al een beste, prak er Linux op, Xbcm en VLC Streamer en je bent klaar. Niks jb, gewoon lekker vrij in wat JIJ wilt. Veel gemakkelijker in gebruik van netwerk, je kan je HTPC ook direct als download bak laten fungeren.

    Vergat nog wat, ook geen gezeik met formats die Apple niet zint.

    Wil je wat extra’s even op de vele forums zoeken naar een add-on, app of pluginn en je hebt een mediaplayer waar Apple alleen maar van kan dromen.

  6. Ik denk dat Apple een grote slag kan slaan wanneer ze het installen van apps mogelijk maken op AppleTV…lijkt mij een doodsklap voor de mediaspelermarkt….

  7. Origineel geplaatst door Mach2k
    Ik denk dat Apple een grote slag kan slaan wanneer ze het installen van apps mogelijk maken op AppleTV…lijkt mij een doodsklap voor de mediaspelermarkt….

    Dat denk ik ook! En ik zou ook liever zien dat ze een nieuwe Apple TV uitbrengen dan een TV. Die kun je sneller vervangen. Een Uitzendinggemist app en een XBMC app. Zie het helemaal zitten!

  8. @Mach2k: Zolang Apple zijn toegangs beleid niet wijzigt zullen de vele mediaspelers op de markt altijd de boventoon voeren. Apple is leuk, mooi maar blokkeert je aan alle kanten omdat ze te eigenzinnig zijn. Voorbeeld is FLAC, iedere player ondersteund het behalve Apple.

    Met mijn ION nooit problemen gehad met streamen van full HD, BD of bestanden groter dan 10GB, gaat veiloos met een dubbele Gigabyte LAN poort. Vette processor erin en later zelf een SSD erin geprakt en gaan…..

  9. Skins zijn nieuw voor mij, maar eens proberen. Ben overigens groot fan van xbmc op mijn atv2!

  10. Wanneer ze afkomen met een usbpoort zodat je een hardeschijf kan aansluiten en niet moet streamen via de laptop of een server met HDD, koop ik er één !

    Jammer genoeg zal dit volgens mij niet snel gebeuren en waarschijnlijk nog moeilijker gaan. Bij de aTV3 lukt het nu precies al niet, dus laat staan bij een nieuwere versie …

  11. Ik lees en en ander hierboven over XBMC via de ipad?

    Ik heb nu een aTV3 en wil graag XBMC erop zetten.. Ik dacht dat ik moest wachten tot een jailbreak maar is dat zo? Zie de jailbreak voor de aTv3 namelijk niet zo snel komen eigenlijk..

  12. @Alex: In de appstore XBMC REMOTE, kun je via iphone of ipad je XBMC besturen. Dit is de officiele app van XBMC makers.

    Gebruik het zelf niet, heb een HTPC draaien met XBMC erop en de MCE REMOTE pluginn. Werkt veiloos met de Logitech remote Harmoney. Je kan dan ook alle keyboardtoetsen onderbrenen voor extra functies. XBMC REMOTE werkt goed maar is beperkt, XBMC kent immers vele toetsenboard commando’s, Zie wiki forum XBMC.

  13. @Alex: XBMC kan je ook op je aTV3 krijgen. Dit doe je via de iPad (of iPhone of iPod). Zet XBMC op je iPad (Jailbreake) en via Airplay is het op jet aTV3 te zien. Het mooie is dat je XBMC standaard zo in kan stellen dat het full screen (TV scherm) op je TV te zien is. Werkt prima. Dus ook op een aTV3 die niet gejailbreakt is kan je XBMC beleven. XBMC remote heb je hier niet voor nodig.

  14. Ik heb xbmc draaien op iphone,ipad,ipod, en mac. Tot voor kort ging ik via mirror xbmc op apple tv 3 bekijen. Maar heb laast een android stick gekocht en xbmc geinstalleerd van heel veel stress af. Want mirroring lukt niet altijd. Dat stickje kost geen 60 euro en je hebt nog eens flash. Sorry hoor apple maar soms is vreemdgaan noodzakkelijk :p lol

  15. Origineel geplaatst door Fred
    @Alex XBMC kan je ook op je aTV3 krijgen. Dit doe je via de iPad (of iPhone of iPod). Zet XBMC op je iPad (Jailbreake) en via Airplay is het op jet aTV3 te zien. Het mooie is dat je XBMC standaard zo in kan stellen dat het full screen (TV scherm) ….

    Airplay is leuk, maar wel kwaliteits verlies.

  16. Mensen bedankt! Ga morgen mn ipad maar jailbreaken en XBMC erop zetten..
    Nais.. 🙂

  17. wat een gedoe, ik heb een Apple tv 2 niet gejailbreaked .. met iPad en iPhone ook niet gejailbreaked en met Aceplayer kan ik alles direct vanaf mijn nas streamen naar de Apple tv

  18. Ik heb zojuist mijn iPad2 gejailbreakt en XBMC er opgezet. Werkt perfect met de ATV3. Hier kan ik prima mee uit de voeten, zolang er geen ATV3 jb is.

  19. Hoezo command line. Heb zojuist even mijn atv 2 geupgrade. ATV Flash black 2.2 erop en vanuit dat programma xbmc erop gezet. Veel makkelijker.

  20. ATV2 gehad en weer verkocht leverde goed geld op. Heb nu XBMC draaien van openelec op een raspberry pi. Doet wat ie moet doen met een lichte skin. Volledig 1080p ondersteuning en via Anynet maar 1 afstandsbediening nodig voor zowel TV alsmede XBMC.

  21. Mooie remote app: Constellation XBMC

  22. klopt het dat je op dit moment bij xmbc movies eerst een code moet invullen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.