Reacties voor: WWDC 2012: Apple kondigt eigen kaartendienst Maps met volledige navigatie aan

Apple heeft de nieuwe kaartendienst Maps voor iOS 6 aangekondigd. De app toont volledige 3D-beelden van steden en laat je ook in de auto een route plannen. Via Siri kun je de bestemming met gesproken aanwijzingen invoeren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Die kaartenapp wordt echt super. Ben benieuwd hoe de integratie met de services hier in NL is. Heeft Google nl ook wel ff voor nodig gehad.

  2. Jammer.. streetview verdwijnt dus? gebruik ik heel veel.

    Zal wel een eeuwigheid duren voor het fatsoenlijk gaat werken in nederland.

  3. Catch:

    “Some features may not be available in all countries or all areas. Flyover and turn-by-turn navigation will be available only on iPhone 4S and iPad 2 or later. Cellular data charges may apply.”

  4. Ik wordt er inderdaad niet echt vrolijk van… allerlei features die nogal ‘Amerikaans’ rieken…
    Facebook integratie??? Jakkes!
    Verdwijnen van Google Maps… Lekker als je in Europa woont…
    Streetview exit? Supersuperbalen!!!
    Passbook…. Hier voorlopig niet te gebruiken ben ik bang
    ‘Guided access’ voor autistische kinderen ????????????????
    ‘Yelp’ Heb je hier toch ook niks aan….

    Jammer…..

  5. Ik mis in het verhaal hierboven de informatie dat het artikel alleen gaat om de STANDAARD kaartenapp die Apple op de iPhone en iPad zet. Google heeft al aangekondigd dat de vernieuwde Google Maps App ook gewoon beschikbaar komt voor iOS, en ik neem aan dat deze – net als alle andere Google apps – gratis zal zijn. We hoeven dus niet zonder street view…. we krijgen er alleen iets bij!

  6. Hoop echt dat streetview wel blijft werken!! zou erg jammer zijn als dat zou verdwijnen.

  7. Origineel geplaatst door Jeroen76
    Ik mis in het verhaal hierboven de informatie dat het artikel alleen gaat om de STANDAARD kaartenapp die Apple op de iPhone en iPad zet. Google heeft al aangekondigd dat de vernieuwde Google Maps App ook gewoon beschikbaar komt voor iOS, en ik neem aan dat deze – net als alle andere Google apps – gratis zal zijn. We hoeven dus niet zonder street view…. we krijgen er alleen iets bij!

    Klein detail is dan dat extern geïnstalleerde apps een stuk slomer werken dan geïntregeerde apps. Krijg hierbij een beetje hetzelfde gevoel als bij de hoge boete die Microsoft van de EU kreeg voor het alleen voorinstaleren van IE.

  8. @Jeroen76: Jup, we krijgen er een icoontje bij waar je in Nederland vrijwel niets aan hebt 🙂

  9. Wat ik mooi vind dit keer, dat veel van de geruchten wel kloppen,

  10. Mooi als bij uitkomst van IOS 6 ook de iPad mini uitkomt met GPS aan boord. Dat is voor navigatie een heel mooie middenmaat tussen iPhone en iPad.

  11. Wat een vreemde iPhone op het plaatje dat is geen 4s

  12. Helaas geen offline navigatie! dat is de grootste bummer in mijn ogen!

  13. Het gaat steeds meer op Windows lijken met al die integraties als 3D maps. Kreeg MS niet een zware boete omdat ze een browser standaard meeleverde?

  14. Inderdaad vreemde iphone op plaatje. Lijkt hij niet groter?

  15. wel voor ipad2 maar niet voor iphone 4 ????? Jammer.
    en waarom heeft google wel nav by foot en apple car nav ???
    welke van de 2 maps is het meest up2date???

  16. Hmm me iphone 4 wordt nu al niet volledig ondersteund:(

  17. Hij lijkt
    Idd
    Dunner en
    Groter

  18. Origineel geplaatst door Rawish
    Klein detail is dan dat extern geïnstalleerde apps een stuk slomer werken dan geïntregeerde apps. Krijg hierbij een beetje hetzelfde gevoel als bij de hoge boete die Microsoft van de EU kreeg voor het alleen voorinstaleren van IE.

    iOS heeft geen 95% marktaandeel en kan dus ook niet voor zulke zaken bestraft worden.

  19. Hm vraag me af wat dit bijvoorbeeld gaat doen met het ‘delen van locatie’ met bijv WhatsApp. En dan doel ik vooral op interactie tussen verschillende iOS en Android

  20. Werkt super! 3D weergave nog niet, is niet zo gek dat deze nog niet verwerkt is in de beta… Echter zie ik een gerucht bevestigd worden: de nieuwe kaarten app is in samenwerking met TomTom!

  21. Nou ik bennog niet enthousiast. De kwaliteit van Google Maps vind ik erg hoog. EN werkt erg prettig. 3D interesseert me niets…
    Goede kaarten, sattelite view en street view wel.

    ik ga even voorzichtig zijn met upgraden naar iOS6 (eerst eens bij andere zien).
    Zou mij volgende toestel zomaar eens een Android kunnen zijn…

  22. Is de kaarten app ook offline te gebruiken?

  23. @Maarten
    Prima ga maar naar android …
    Google gaat nu asap een full maps app voor iOS maken … hebben ze trouwens vorige week aangekondigd …
    Op iOS gaan we dus concurrentie hebben met 2 Apps die te samen beter zijn dan wat het allegaartje op Android zal hebben want dat zijn 100 en 1 apps die allemaal dezelfde dbase gebruiken
    Op iOS ga je dus ook TomTom als een data source hebben.
    … tata …

  24. Ik heb de beta op mijn 3GS geinstalleerd, en ook hierop heb ik een soort van turn-by-turn navigatie. Het beeld blijft dan van bovenaf, maar hij geeft wel groot in scherm aan wanneer je een bocht moet maken. Helaas werken de satelliet beelden niet helemaal lekker. Zodra je iets dieper inzoomd krijg je grijs beeld, terwijl Google nog veel verder in kan zoomen en beeld kan geven. Losse huizen zijn op deze beelden niet te zien.

  25. Ik heb zelf ook al iOS6 beta op m’n iphone gezet. Kaarten app is nog wel redelijk buggy, al meerdere keren een crash gehad. Voor 3D kun je het best naar curpertino gaan met de app, daar zie je wat voor geweldig effect 3D gaat opleveren: https://twitter.com/THersbach/status/212478784060928000/photo/1/large en https://twitter.com/THersbach/status/212479882456870913/photo/1/large

    Opvallend vind ik zelf dat je behoorlijk ver in kunt zoomen als je in 3D modus zit.a

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.