WWDC 2021 close-up met Memoji.

Reacties voor: iCulture peilt: Waar kijk jij naar uit tijdens WWDC 2021?

Software, hardware of iets anders
Vanavond gaat het van start: WWDC 2021, de ontwikkelaarsconferentie van Apple. Tijdens de keynote op maandag kunnen we heel wat aankondigingen verwachten. Waar kijk jij het meest naar uit?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Ik kijk vooral uit naar nieuwe MacBooks waarbij de gebreken van de M1 worden opgelost. Hoewel altijd goed behandeld is mijn MBP uit 2017 niet bepaald ‘gezond’ meer. Maar de M1 MBP vond ik nog niet ‘pro’ genoeg om een goede vervanger te zijn. Met name ondersteuning voor meer dan één extern scherm is voor mij belangrijk.

  2. Voornamelijk naar de ontwikkeling in Homekit..

  3. Ik kijk vooral uit naar nieuwe toegankelijkheids functies, VoiceOver schijnt er wat nieuwe functies bij te krijgen.

  4. iMac 30″ zou een mooie zijn maar denk dat dat nog wachten wordt.

  5. Nieuwe iMac met groot scherm (als vervanging van mijn huidige 27″).

  6. Los van IOS 15 kijk ik ook uit naar de nieuwe iPhone en Watch, maar daar zal het nog wel wat te vroeg voor zijn.

  7. De grote iMac

  8. Mac Pro mini

  9. Siri op de Homepod in het Nederlands.

  10. Het Quickpath toetsenbord in het Nederlands. Zodat de 3rd party apps eraf kunnen.

  11. Nieuwe (functies) macOS. Is geen keuze, terwijl Apple meestal een nieuwe macOS aankondigt tijdens WWDC.

  12. De nieuwe macbook Pro 14 inch en 16 inch met “M1X” ik zit nog met een 13 inch retina uit eind 2013 en ik heb expres de hele butterfly generatie overgeslagen vanwege de problemen met de het toetsenbord en de thermal throttle. Voor mijn nieuwe functie moet ik heel mobiel zijn en veel zwaar werk doen wat met de m1 MacBooks nu net op de rand zit en ik liever wat meer speelveld wil voor de toekomst. Ik heb het al superlang moeten uitstellen maar ik denk dat als ze aangekondigd worden HET moment is om te upgraden.

  13. @lwtr: Helemaal mee eens !!! Het wordt hoog tijd.

  14. @Thomas: exact dezelfde redenering hier, alleen zit ik nog met een macbook pro 2012 (first retina)

  15. Niets

  16. Ik kijk zo uit naar de nieuwe macbook pro met een zwaardere M1 (voor grafisch gebruik)….

    Mijn huidige macbook pro (eind 2016) is een echt maandagochtend model en heeft 10x meer problemen gegeven dan alle Apple apparatuur die ik ooit gehad heb (en dat is nog wel wat😉)

    Bovendien lijkt het alsof programma makers worstelen met het toegankelijk maken van hun software voor beide platformen (M1 en intel). Programma’s als Affinity en Office365 duren ontzettend lang om op te starten en gebruiken veel werkgeheugen. Herkennen meer mensen dit?

  17. Ik kijk uit naar ios15, iPadOs 15 en nieuwe macbooks! Ik wil een nieuwe macbook aanschaffen, dus ben benieuwd of ze iets leuks gaan uitbrengen! Zit nu aan de m1 air te denken, maar wil dit wel even afwachten!

  18. Eindelijk de HomePod met Nederlandse stembesturing

  19. Uitleg over het Muziek lossless verhaal

  20. Ik denk dat dit de eerste keer in jaren is dat men méér stemt op nieuwe hardware, zelfs specifiek MacBooks, dan nieuwe software (waar WWDC voor bestemd is). Dat moet toch wel wat zeggen 🙂 (334 vs 332 as of writing, dus gaat gelijk op..)

    Ik schaar mijzelf onder die groep MacBook-wensers.

  21. Ik heb net de nieuwe Ipad pro 2021 met M1 chip. Ik hoop vooral dat IpadOS eens fikse stappen maakt in multitasking!

  22. Normaal gesproken lekt er altijd veel uit over nieuwe functies in IOS voor de presentatie, maar deze keer vrijwel niets, op dat Bloomberg-artikel over notificaties na. Zou er zo weinig vernieuwd gaan worden deze keer of hebben ze alles goed geheim kunnen houden?

  23. iMac mini !!

  24. – iPadOS meerdere gebruikers zou kunnen ondersteunen, verbetering qua multitasking
    – macOS – verbetering van windowmanagement – zou mooi zijn om splitscreen te kunnen toepassen en per scherm een separate applicatie switch.
    – HomePod – NL
    – iOS – verbetering van gebruik van Siri en de opdrachtenApp

  25. Het zal waarschijnlijk nooit gebeuren, maar ik zou heel erg blij worden als Apple aankondigt dat je MacOS kunt installeren op de iPad Pro waardoor het een volwaardige computer wordt. Het OS is vooralsnog de enige beperking van de iPad Pro.
    Verder misschien de introductie van een echte MacBook zoals die ooit bestond? Dus een categorie naast de Pro’s en de Air’s, de positie die de half lamme MBp (instap model 13″ pro) min of meer invulde. Het zou Apple sieren als ze (weer!) echt een onderscheid tussen Prosumer en Consumer weten te realiseren op het gebied van laptops. De Air lijkt tegenwoordig wel het Consumer model te zijn geworden. (Ik denk nog geregeld terug aan mijn MB 2008 alu…)

  26. Tim Cook die “Good Morning!” zegt.

  27. iOS 15, hoop vurig op een redesign,of iig gedeeltelijk.

  28. @Teun V: Die is er al de 24 inch dit is redelijk normaal formaat tegenwoordig, de 21,5 inch van vorige versie dat kon echt niet meer al een paar je eigenlijk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.