Reacties voor: Wat kun je verwachten van WWDC 2016?

De WWDC staat alweer voor de deur, maar wat kun jij dit jaar allemaal van Apple verwachten op het gebiede van aankondigingen? We zetten alle geruchten en verwachte onthulling op een rijtje. Waar kijk jij het meest naar uit?
Lees het complete artikel → Wat kun je verwachten van WWDC 2016?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Ik heb “Anders” aangeklikt, aangezien ik ten eerste op meerdere dingen tegelijk hoop en op iets wat er niet tussen staat.

    Ik hoop sowieso dat Apple Pay naar Nederland komt. Op dit moment heb ik de Boon. kaart in Apple Pay staan, maar er zijn toch verrassend veel punten die geen CC accepteren. Daarnaast hoop ik echt dat Apple met nieuwe MacBook Pro’s komt aangezien het meer dan een jaar geleden is dat ze met nieuwe modellen zijn uitgekomen. Ze verliezen, zoals Cook het zelf meestal noemt, momentum als ze nu niet met nieuwe modellen komen.

    Ik hoop eigenlijk nog het meest op een aparte NFC API, zodat developers eindelijk aan de slag kunnen met de NFC chip in de iPhone. Verbinden met randapparatuur en losse OV chipkaart in je iPhone zijn voor mij twee goeie voorbeelden.

  2. Vraagje: waar zijn de waarschijnlijkheidswaarden op gebaseerd? Nattevingerwerk of harde meetgegevens?

    Verder geloof ik zelf niet in het feit dat Apple het toestaat dat je met Siri andere messengers kunt/mag gebruiken dan iMessage. Dus dat, zoals in het artikel staat, je Telegramberichten kunt beantwoorden met Siri lijkt me sterk…

  3. Ik wacht sowieso op iOS10 met een VERBETEREDE siri. Mocht eens tijd worden, de easter eggs zijn leuk, maar bruikbaar…..

    Ook zou ik graag Apple Pay willen zien! Het is namelijk ideaal! En verbeterede macs… Tja, nu eens met een goede grafische kaart weer?!

  4. Ben benieuwd of apple een heel nieuw design aankondigd of alleen onderdelen toevoegd aan ios. Verder ben ik ook heel erg benieuwd naar siri voor mac en hoop dat apple iets meer doet met 3D touch en force touch zoals op een concept video werd getoond.

  5. Origineel geplaatst door Marco
    Ben benieuwd of apple een heel nieuw design aankondigd of alleen onderdelen toevoegd aan ios. Verder ben ik ook heel erg benieuwd naar siri voor mac en hoop dat apple iets meer doet met 3D touch en force touch zoals op een concept video werd getoond.

    Een redesign van iOS? Ik vraag mij af, maar ik denk dat in de transitie van iOS 6 naar iOS 7 meer dan een jaar werk heeft gezeten. iOS met flat design viert straks drie levensjaren en iOS 10 wordt het vierde jaar. Kleine kans dat Apple zo snel op een andere stijl zal overstappen. Vooral ook omdat er qua maatschappelijke trends weinig verschuift, dus waarom zouden ze..

    Naar mijn mening zal de volgende overhaul een redesign zijn van het springboard en de algemene flow van een mobiel OS, zoals het grote verschil van Windows 7 naar de Metro UI van Windows 8 & 10. Daar gaat nog héél veel tijd in zitten en daar is de gemiddelde gebruiker nog niet klaar voor.

  6. Ik hoop dat ze ook met een nieuwe iphone 7 gaan komen of is dat onwaarschijnlijk?

  7. iPhone 7 natuurlijk <3
    Wacht altijd op de nieuwe iPhone, loopt altijd samen met het einde van mijn 2jarigabonnement. Heb nu een 6 en wil natuurlijk de grootste update, 7. De S serie zegt me nooit zo veel…

  8. @Bas the boss!: vaak terugkijken naar de vorige edities, het is een software conference waar nieuwe versies van iOS en osx werden voorgesteld.

  9. Nieuwe watch??

  10. Ik zie graag Nederlandse ondersteuning verschijnen voor QuickType.

  11. @Farah: De nieuwe iPhone zal waarschijnlijk onthuld worden op een apart evenement in september. Als Apple deze jaarlijkse traditie aanhoud tenminste.

  12. Software lijkt me redelijk voor de hand liggend bij een WWDC. Echter, wat betreft hardware zou het randapparatuur wel vernieuwd kunnen worden en past daarnaast ook nog steeds wel bij een WWDC (je moet toch wel redelijk technisch zijn wil je er interesse in tonen). ᴡᴀᴛᴄʜ waarschijnlijk eerder in september te verwachten en wat betreft de Macs zou ik niet precies weten wat we daar voor grote veranderingen in zouden willen aangezien ze voortdurend hardware-matig worden bijgewerkt.

  13. Een sterk verbeterd en ander iTunes voor op de Mac. Ook de iCloud mag wel verbeterd worden en heel wat sneller. Verder zou ik een nieuwe (losse) scherm wel fijn vinden. En, als ik nu toch bezig ben, iets mbt VR; begin daar toch wat ongerust over te worden omdat je maar niets hoort of ziet van Apple daarover.

  14. Apple heeft eerder hardware aangekondigd op de WWDC en nu de verkoopresultaten van de iPhone wat tegenvallen en die van de Apple Watch waarschijnlijk zó slecht zijn dat ze helemaal niet bekend worden gemaakt, zou het marketing-technisch juist wél een goed idee zijn om tijdens de WWDC alvast wat nieuwe software aan te kondigen.

    Misschien een nieuwe, verbeterde Apple Watch met meer sensors en in elk geval belangrijker zaken om te meten (gezondheid, sportbeoefening etc) en meer standalone mogelijkheden.

    Tegen beter weten in (?) hoop ik nóg altijd op een echte Apple Smart TV, de centrale hub voor alle Apple devices in huis en daarbuiten. Waarin alle functies van het settop kastje Apple TV in worden gebouwd. Mijn Sony LCD TV is nu 10 jaar oud en ik ben wel bijna aan een nieuwe toe. Het is toch té erg dat Apple geen Smart televisie heeft en je op een Sony met Android aangewezen bent om nog eem beetje aansluiting te krijgen met je iPhone…
    Ik blijf hopen…

  15. Ik bedoel: zou het slim zijn op de WWDC alvast wat nieuwe HARDWARE aan te kondigen – maar kan het niet corrigeren..

  16. Ik denk dat Apple niet nieuwe MBP’s op de WWDC aankondigt maar juist tijdens de WWDC released! (offeuh .. is dat wishful thinking? 😉 )

  17. Origineel geplaatst door Richard
    Ik denk dat Apple niet nieuwe MBP’s op de WWDC aankondigt maar juist tijdens de WWDC released! (offeuh .. is dat wishful thinking? 😉 )

    Beetje het zelfde toch? Maar dan op dezelfde dag. De eerste MBPr 15″ is ook aangekondigd op het WWDC en diezelfde dag nog te bestellen geweest.

  18. – Slimmere native mail app !! 🙂

    – iOS 10 iets uitgebreider qua functionaliteit.

    Ps. Werkt Siri met bijv Spotify (in de zin van; play next track of speel volgend nummer af)?

  19. iCloud mag nu wel eens volwassen en duidelijk worden. Ik wil iBooks op mijn iCloud kunnen zetten en duidelijkheid waar de boeken blijven. Ik wil veel meer met iCloud kunnen zoals nu met Stack. Submappen in collections in iBooks?

  20. @Macaanzee: Inderdaad. Bijna vergeten! Ik wil ook een Apple TV. Maar dan idd een TV!

  21. Ik zou zeer graag een snellere en verbeterde versie met eventueel een andere UI zien van iOS 10. Ik verwacht wel wat groots aangezien het een jubileum is.

    Ik hoop verder nog altijd op live televisie op de tv en wie weet iets over Apple Pay.
    (Red.) Deze reactie is door een moderator bewerkt omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet: Reclame verwijderd. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  22. mensen als jullie denken dat ze de nieuwe iphone 7 gaan gaan aankondigen dan zou ik dat snel uit jullie hoofd zetten, die worden altijd pas in september aangekondigd en dat zou voorlopig nog zo blijven.

    zelf hoop ik natuurlijk op nieuwe macs maar zoals er al stond de WWDC (world wide developers congress) gaat vooral over nieuwe software’s. maar dat een aankondiging van nieuwe macs onwaarschijnlijk is gelul want de meeste macs zijn altijd al aangekondigd op de wwdc en een paar een maandje later pas.
    voor de rest word er op de wwdc’s ook wel eens compleet nieuwe dingen aangekondigd maar voorlopig verwacht ik dat niet van apple.

    dus als je zelf voortaan een inschatting wil maken van wat er op de wwdc word aangekondigd dan geef ik je de volgende lijst

    %100 kans op nieuw software (ios, osx, watchos en tvos)
    %50 kans op nieuwe macs
    randapperatuur word vaak bijdege aangekondigd waar het nut bij heeft zoals vorig jaar met de apple pencil bij de ipad pro €10 kans
    en als er grote geruchten zijn over iets nieuws %50 kans

    uiteindelijk kan je de nieuwe iphones aan komende jaren verwachten bij de apple keynote van september en de ipads worden vaak in maart aangekondigd.
    applewatch upgrades worden deze tijd de hele jaar door wel wat nieuws aangekondigd maar zijn vaak gewoon nieuwe bandjes

  23. En de Mac Mini dan?
    Vind niemand dat die aan een update toe is???

  24. Origineel geplaatst door Bas the boss!
    . Dus dat, zoals in het artikel staat, je Telegramberichten kunt beantwoorden met Siri lijkt me sterk…

    Heb je dat gebaseerd op nattevingerwerk of harde ‘meetgegevens’…….

  25. @Nino: Gaat niet gebeuren. Die komt later dit jaar uit zo als altijd.

  26. Het zo niet handig zijn van Apple om nu al met de Apple Watch2 te komen. De Apple Watch(1) begint nu pas een beetje bekend te worden. Dus de kans dat mensen dan gelijk voor een 2e editie gaan lijkt mij klein.

  27. @Farah: kan je nog wel even wachten… Die komt pas tegen Augustus uit.

  28. Apple zou eens een goede polish-ronde moeten houden en bijvoorbeeld de veelgebruikte app Facetime weer up-to-date brengen met 2016.

    Ook de photo’s app is na een vrij succesvolle start weer aardig verwaarloosd.

  29. Komt er ook een nieuwe iPod Touch uit?
    Dan graag met Touch ID, 3D Touch en een 12 megapixel iSight camera.

  30. Misschien zelfs met een Smart Connector voor slimme accessoires.
    En Apple pencil ondersteuning voor tekeningen en aantekeningen

  31. En natuurlijk Apple pay!

  32. Herstellen van Airdrop, en in het algemeen contiuniteit.
    Ik begin er behoorlijk van te balen dat ik er zelf niet meer voor kan kiezen om niet te upgraden. En er vervolgens pas als het te laat is achter te komen dat er weer iets dat echt handig werkte verdwenen is, zoals nu airdrop.

  33. Ik hoop op een nieuwe Logic pro en final cut pro

  34. @Dick: Hoezo is AirDrop verdwenen? Werkt hier nog perfect hoor.

  35. Origineel geplaatst door Dee Es Naan
    Komt er ook een nieuwe iPod Touch uit?

    Dan graag met Touch ID, 3D Touch en een 12 megapixel iSight camera.

    En een 5,5″ scherm en 256GB flash, juist bij een mediaspeler is dat wèl zinvol 😉
    Kan die meteen omgedoopt worden in iPad Micro (en de 4″ versie in iPad Nano) 😁

  36. @Sjors: Precies dit, ik mis echt om het native toetsenbord te gebruiken met QuickType, nu gebonden aan Swiftkey, wat toch trager werkt!

  37. Gezien de foto bij het artikel is alleen Tim Cook razend enthousiast betreft de WWDC 2016. Ik over het algemeen, op voorhand, negatieve geluiden.

  38. Link die wordt beschreven doet het volgens mij niet. Link via de edge browser in windows 10 maar even gekopieerd (zodat ik m op mn HTCP met kodi kan kijken).
    Correcte link:
    http://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/16faohbadfvoihjbadfvljhbphjb06/m3u8/hls_mvp.m3u8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.