Reacties voor: WWDC 2013 van 10 tot 14 juni, kaartverkoop 25 april van start

Apple heeft aangekondigd dat WWDC van 10 tot 14 juni 2013 zal plaatsvinden. De kaarten waren in twee minuten uitverkocht. Wie geen kaartje kon bemachtige kan ook naar #AltWWDC of TechTalks.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 41 reacties

  1. Jippie, die staat in mijn agenda. Ik ben wel fan van Zijne Grijsheid. Lekker die aandeelhouders om de tuin leiden. Ik hoop dat iPad 5 aangekondigd wordt, maar ik heb er een hard hoofd in. Ik denk dat het de iPhone 5S wordt.

  2. Ben benieuwd wat Apple gaat aankondigen.
    Laat de iPad 5 en iPad mini 2 Retina maar komen.

  3. Jammer, maar de glans begint ervan te raken.

  4. XIII = 13 in de romeinse cijfers.

    5 (iPhone5s) + 5 (iPad5) + 2 (iPad mini2) + 1 (iWatch)=13

    Kleurtje in het logo=meerdere kleuren iPhone?

    Of iemand andere suggestie wat we uit het logo kunnen halen?

  5. @Joris: waar zou die mm dan moeten voor staan volgens jou?

  6. MMXIII is gewoon 2013 in Romeinse cijfers :-).

  7. @Joris: meerdere kleuren iphones/ipads? net zoals bij de ipod touch

  8. @Joris: Voor de XII staat M M X I IWat 2013 betekend in Romeinse cijfers

  9. Origineel geplaatst door dirkjan
    Jammer, maar de glans begint ervan te raken.

    Klopt! Ik zie in het WWDC-logo een hint dat er Flat Design aankomt.

  10. Al die kleurtjes lijken op de vorm van het scherm van een iWatch…

  11. MMX||| Is 2013 is romeinse cijfers
    Of waarschijnlijk zijn die kleuren een hint dat je gekleurde randn aan je iconen kunt gevn

  12. Komt er ook weer een livestream?

  13. @Milanello: Ah ja logisch ook. Ik zat weer veel te lastig te denken haha. Soms is het leven ook zo simpel 😛

  14. MMXIII is inderdaad 2013. Dat wil Apple ook dat we denken. Daarbij doet het me denken aan horloges. In combinatie met de verschillende kleuren kan dat duiden op dat ze de traditionele (want: Romeinse cijfers) op willen frissen (want: vele kleuren en vormen).

    Iemand mee eens?

  15. @Roy: precies wat ik ook dacht en met de vorm erbij zou het bijna niet kunnen missen zou je denken
    Aan de andere kant, Tim Cook heeft gezegd dat er deze herfst iets op stapel staat….

  16. Hoezo moet je ervoor betalen?

  17. Origineel geplaatst door Roy
    MMXIII is inderdaad 2013. Dat wil Apple ook dat we denken. Daarbij doet het me denken aan horloges. In combinatie met de verschillende kleuren kan dat duiden op dat ze de traditionele (want: Romeinse cijfers) op willen frissen (want: vele kleuren en vormen).Iemand mee eens?

    Heerlijk dat gespeculeer…
    Maar ook ik ga voor de iWatch. Romeinse cijfers duiden uit alle genoemde producten nog het meest op cijferplaten. Ook de vierkant vorm duidt op een iWatch. Want afgezien van een iPod Nano (die ik niet terugverwacht) zijn er volgens mij geen vierkant producten bekend.

    Maar ik moet ook toegeven dat er een heleboel wishfull thinking bij zit. Ik hoop zo dat de iWatch nog dit jaar een feit wordt dat ik al begonnen ben met sparen…

  18. @Michiel: Klopt ook. Ik verwacht dat in de herst de nieuwe iPhone en (hopelijk) de iTV gepresenteerd wordt. Tim Cook duidde op ‘interessante nieuwe productcategorieen’ deze herfst. Maar, als ze veel producten in een keer presenteren dan eten ze hun eigen markt op. De normale consument heeft immers geen geld om en een nieuwe iPhone te kopen, en een nieuwe televisie en een nieuw horloge. En ook nog een iPad. Ik denk dat ze het verspreiden over het jaar.

  19. @Roy: klopt ook, daarom misschien ook maar een echt nieuw product dit jaar. Lancering van de Iwatch in de herfst, als die er komt zullen er ongetwijfeld in de nieuwe iOS verwijzingen naar zitten, dan kan je het net zo gelijk aankondigen in juni, en de iPhone ergens deze zomer. Voortschrijdend inzicht

  20. Spannend! Hopelijk weer net als vorig jaar een livestream! Heb er de hele avond naar gekeken.

  21. Misschien spiegelen IIIXWW voor iPod iPhone iPad X WristWatch 😉

  22. Origineel geplaatst door senki
    Hoezo moet je ervoor betalen?

    Nou, omdat anders de halve wereld komt en er rellen uitbreken! HAHA

  23. Ben ik nou de enige die het woord MAXI (ook) leest ?? Na de MINI nu de MAXI = TV

  24. @TS: En waar staat de X dan voor?

  25. Ookal zouden er aanwijzingen in zitten van een iWatch, dan zou de productie wel moeten zijn gestart, we hebben nog niks duidelijks gehoord/gezien..

  26. Origineel geplaatst door Stanley: Ookal zouden er aanwijzingen in zitten van een iWatch, dan zou de productie wel moeten zijn gestart, we hebben nog niks duidelijks gehoord/gezien..

    Ja, daar heb je helaas een punt… 🙁

  27. Origineel geplaatst door Mike
    @TS: En waar staat de X dan voor?

    10. Romeinse becijfering voor 2013.

  28. @Mike: ja idd helaas wel, zal er zeker weten een halen!

  29. vergeet de iWatch. Er zijn nog nooit gloednieuwe producten aangekondigd op de WWDC.

    Dit is een beurs gericht op ontwikkelaars en niet op de consumenten rechtstreeks, en dus wordt de nadruk gelegd op nieuwe softwareversies waarmee de ontwikkelaars aan de slag kunnen.

    Bovendien zou de aankondiging van een iWatch een apart event worden wegens veel te belangrijk.

  30. De iwatch gaat niks worden. Net als Google glass. Ook al zo’n flut uitvinding. Wie zit hier nou op te wachten? Iedereen zit tegenwoordig al met z’n mobieltje in zijn hand. Je denkt toch niet dat je eerst op je pols gaat kijken als je een berichtje krijgt om vervolgens daarna alsnog je telefoon te pakken om te reageren? Dan pak ik meteen wel mijn telefoon.

  31. Hopelijk verassen ze eens want ik begin toch echt wel moe te worden van die minieme updates en de concurrentie wordt steeds beter

  32. @Dre: dat dachten we ook in 2007, browsen via de telefoon zou nooit echt iets worden, daar heb je toch een pc voor! wat doe je nu?

  33. Ik ben eerder benieuwd wat de nieuwe IOS ons gaat brengen. De concurrentie heeft Apple wat dat betreft naar mijn mening allang ingehaald.

  34. @Stanley: dat is geen vergelijking. Ik ga toch niet browsen op een horloge?

  35. @Dre: vind ik wel. gaat goedkomen! heb de volle er in!;)

  36. Hebben we ook al nagedacht over een mogelijke spelcomputer? “We hebben nieuwe productcategoriën in de pijplijn”

    Apple zou bijvoorbeeld de apple tv kunnen ‘optunen’, zodat deze net zo krachtig wordt als een PlayStation/Xbox. Bestuurbaar met de iphone/iPad/iwatch of een nieuwe controller.

  37. iTV, zou superleuk zijn, maar die ga ik niet kopen, want goedkoop zal ‘ie niet zijn. iWatch zou wel interessant zijn, maar dan moet ‘ie wel heel mooi zijn. Wellicht iPhone 5s en/of iPad mini 2, maar ik denk dat we het vooral moeten doen met iOS 7 en OS X 10.9. Voornamelijk iOS kan wel een nieuwe interface gebruiken, dus ik hoop dat hier ook wat verandert. Het is nog steeds een prima interface natuurlijk, het hoeft ook niet radicaal anders, maar ze worden door de concurrent ingehaald op dit gebied. Ik mis vernieuwing.

  38. Ach, laat ik ook eens wat roepen: De C het horlogebandje, de D er aan vast het horloge?

  39. Waarom paars als achtergrond kleur?
    Tis bijna Windows 8 start menu

  40. Misschien zijn dit de kleuren van de nieuwe idevices/iphones die worden aangekondigt (mooie kleuren)

  41. Ik kijk nu op apple.com en zie op de voorpagina een nieuwe afbeelding van de iPhone 5. Opvallen met precies hetzelfde kleurenpalet als op de aankondiging.

    http://images.apple.com/nl/home/images/billboard_iphone_hero.jpg

    De rechter iPhone beschikt over de oude interface.

    De iPhone links daarvan bevat een ‘UINavigationbar’ (de grijze balk bovenaan) zonder glans, ook is nergens anders op deze iPhone een glans terug te zien, en opvallend dat het eerste item in geel begint met ‘ontwerpideeën’ en deze ‘Always private’ staan.

    De volgende iPhone links daarvan (oftewel de tweede van links) bevat bijna dezelfde kleuren als die op uitnodiging van de WWDC. Opvallend is dat daaronder het woord ‘kleurenstudie’ staat, Apple is namelijk bezig met een nieuwe vormgeving voor iOS en een nieuw kleurpalet is daarbij ook gemoeid. Aangezien het woord ‘kleurenstudie’ wordt beschreven betekent dit dat het niet perse de definitieve kleuren zijn die gebruikt gaan worden, misschien vandaar dat de kleuren enigszins afwijken van de uitnodiging.

    Dan is er nog het plaatje van de iPad op de Apple site waarvan de rechter iPad ook gelijksoortige kleuren gebruikt: blauw, paars, licht groen, licht oranje.

    http://images.apple.com/nl/home/images/billboard_ipad_hero.jpg

    Net als bij de iPhone afbeelding, gelijksoortige kleuren als die van de uitnodiging. Het laatste wat ik ook nog uit deze afbeelding kan halen is de interface die geen glans bevat maar puur uit een zwart transparante balken bestaat. Dit komt ook overeen met de geruchten dat Apple minder glans, diepte en los wil komen van skeuomorfisme.

    Note:
    Aannemelijk dat de plaatjes op de iPad en iPhone van huidige apps zijn. Al weet ik niet welke app het is op de iPad. De mogelijkheid dat Apple met de plaatjes op haar site stille hints probeert te geven zie ik zeker tot de mogelijkheden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.