Reacties voor: Vooruitblik WWDC 2012: wat kunnen we verwachten?

Apple gaat op maandag 9 juni nieuwe producten aankondigen op de WWDC. Wat kunnen we verwachten? Een iPhone 5? Aankondigingen over iOS 6? Of misschien een breedbeeldtelevisie? iPhoneclub zet de kansen op een rij.
Lees het complete artikel → Vooruitblik WWDC 2012: wat kunnen we verwachten?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 45 reacties

  1. Als je kijkt wat er onder “zeer waarschijnlijk” en “redelijk waarschijnlijk” staat opgenoemd, dan zijn het allemaal dingen die al op een of andere manier bevestigd of uitgelekt zijn. En die bovendien al redelijk uitontwikkeld lijken te zijn.

    Met deze dingen wordt een keynote van 90 minuten ruimschoots gevuld, dus ik denk dat de nieuwe iPhone, de televisie van Apple en andere nieuwe hardware nog niet aangekondigd zullen worden.

    Ik houd er bovendien rekening mee dat de foto’s van de achterkant en het midframe van wat eventueel de nieuwe iPhone zou kunnen worden, expres gelekt zijn door Apple om de publieke opinie over het uiterlijk en het uitgerekte scherm te peilen. Dat zou betekenen dat het ontwerp nog niet vaststaat dus dat de nieuwe iPhone ook nog niet definitief productieklaar is.

  2. Naast de opsomming die jullie noemen, die ik onderschrijf, verwacht ik de introductie van wifi a/c als opvolger van n. Ter voorbereiding op de Apple TV. Dit is het moment met al die nieuwe modellen.

  3. Het blijft altijd koffiedik kijken voor wat er komen gaat. Dat blijkt wel uit het feit dat weken van te voren al de wensen kenbaar gemaakt worden en de verlanglijstjes ingeleverd. En als de wensen niet uitkomen is de koffie bitter. Mensen heb gewoon geduld tot maandagavond 19:00 uur.
    Voor mij is er maar een wens, een combi van de iPad en MacBook Pro in één.

  4. laten we nu eindelijk hopen dat siri in het nederlands komt, de rest boeit mij weinig

  5. Nieuwe MacBook pro aub!!

  6. Jammer dat de youtube app waarschijnlijk niet verbeterd wordt

  7. Graag zou ik een betere iMatch hebben in iTunes. Waarom geen grotere abonnementen van +25000? Nu moet ik verplicht gebruik maken van 2 bibliotheken om gebruik te kunnen maken van iMatch.

  8. WWDC gaat vooral over software van iOS 6 en Mac OS X. Harware zoals iPhone, Mac, Apple iTV enz. krijgen we niet te horen. Alleen een Mac book Pro geef ik een klein kans.

  9. Toch hoop ik dat de nieuwe iPhone aangekondigd wordt. Apple kan eigenlijk niet te lang wachten, zeker na de lancering van de Samsung Galaxy III. Mijn vrouw heeft de 2, en kan niets anders zeggen, dat het een verschrikkelijk toestel is.

  10. @sander: De webversie van youtube heeft net een aantal grote verteberingen ondergaan. Gewoon op je homescreen zetten, werkt 10 x beter dan de app! Ook het icoontje is eindelijk retina geworden!

  11. Wow, al veel stemmen binnen, bedankt daarvoor!
    Ik heb iCloud verplaatst van ‘redelijk waarschijnlijk’ naar ‘vrijwel zeker’ vanwege de iCloud-banners die in Moscone zijn opgehangen. Dat doen ze natuurlijk niet zomaar. OS X en iOS 6 hangen er al.

  12. @sander: Vind wel meer jammer, heb altijd gevonden dat Apple goed nadacht over de dingen die ze uitbrachten.
    Nu heb ik het gevoel dat ze dingen uitbrengen voor een deel en voor de rest links laten liggen tot oooooit.

    Ik weet nog met widgets, ja er komen widgets en je kan dan bla bla bla bla, is wat ervan is overgebleven, of je moet jailbreaken.
    Youtube-app: die vindt bijna alleen maar covers ipv originele nummers

    Als ik verder ga ik ga ik alleen maar meer off-topic.

    MAar als dit in ios 6 niet zit weet ik het ook niet meer: Alle apps tegelijk verwijderen die geopend zijn, even serieus er zijn mensen met 100den apps op hun tel, moeten we die serieus 1 voor 1 sluiten?

  13. Ik hoop – maar er zijn geen aanwijzingen voor – op een vernieuwde ipod classic en een ipod nano met meer geheugenruimte

  14. Gaan de collegaas van OMT dit jaar weer een stream verzorgen?.. Hoop op goed geluid, geen uitval of andere problemen 🙂

  15. Nieuwe iLife?

  16. Mijn voorspelling voor komende maandag. 

    Introductie/
    – Verkoop cijfers mac en iDivisie 
    – Update nieuwe laatste nieuwe stores)

    Act 1/ iOS6
    – Sneak peak iOS6 
    – iOS6 Demo
    – iOS6 SDK (direct beschikbaar) 
    – iOS BETA (direct beschikbaar) 
    (geen iphone aankondiging. Die krijgt zijn eigen september event)

    Act 2/ OSX 10.8 (back 2 mac part 2)
    – Mountain lion (meer iOS features in OSX)
    – Mountain Lion Demo (10 key features)
    – iCloud verbeteringen (online filesysteem, photoshare, reminders, notes, sync voor MAC, PC & iOS)
    – direct beschikbaar.

    Act 3/ Hardware Update
    – MacBook Pro13″ Oud ontwerp inclusief superdrive. (gelekte specs gericht op scholen beschikbaar vanaf €799,-)
    – Macbook Pro15/17″ (spec bumped/oude design zonder superdrive, Retina)
    – iMac ( Compleet nieuwe design, Transformeerbaar, Retina, Multi Touch)
    – Mac Pro (Compleet nieuwe design, modulair net als RED camera’s, Dood van de mini)

    One more thing:
    – 13″ Tablet met Mountain Lion (Multitouch, Retina,)

  17. @sb Apple laat expres op de youtube-app niet de orginele nummers zien. Want die moet je downloaden via itunes store! Wel heel jmmr.
    Ik hoop op ios 6 met, dat alle apps als widgets in notifi center kunnen komen. Siri in goed nederlands. Geen nieuw uiterlijk. En dat je het scherm in meerdere apps kunt kantelen om te typen, wat nog niet het geval is zoals bij app store.

  18. Origineel geplaatst door sb
    @sander: Vind wel meer jammer, heb altijd gevonden dat Apple goed nadacht over de dingen die ze uitbrachten.
    Nu heb ik het gevoel dat ze dingen uitbrengen voor een deel en voor de rest links laten liggen tot oooooit.Ik weet nog met widgets, ja er komen widgets en je kan dan bla bla bla bla, is wat ervan is overgebleven, of je moet jailbreaken.
    Youtube-app: die vindt bijna alleen maar covers ipv originele nummersAls ik verder ga ik ga ik alleen maar meer off-topic.MAar als dit in ios 6 niet zit weet ik het ook niet meer: Alle apps tegelijk verwijderen die geopend zijn, even serieus er zijn mensen met 100den apps op hun tel, moeten we die serieus 1 voor 1 sluiten?

    Logisch, wanneer video’s met een iTunes inhoud in filmpjes zitten, word dit ‘geblokkeerd’ door Apple zelf. Zo willen ze ermee bereiken om zelf op zoek te gaan in de iTunes store en daar de nummer te kopen!

  19. Ik denk dat de nieuwe iPhone wel aangekondigd gaat worden voor een release ergens in September. Er komen steeds meer geruchten naar boven en de “mogelijke” housing van de iP5 is ook al gespot.

    Daarnaast word er sowieso gepraat over iOS6 en de nieuwe Maps functie met 3D beelden.

  20. Ik vind het iets te simpel om te zeggen: “Apple lanceert dit jaar geen iPhone” alleen maar omdat het 1x in september/oktober is geweest met de iPhone 4s.
    iPhone: WWDC
    iPhone 3G: WWDC
    iPhone 3Gs: WWDC
    iPhone 4: WWDC
    iPhone 4s: Apart Event

    🙂

  21. Origineel geplaatst door Jeremy
    Ik vind het iets te simpel om te zeggen: “Apple lanceert dit jaar geen iPhone” alleen maar omdat het 1x in september/oktober is geweest met de iPhone 4s. iPhone: WWDC iPhone 3G: WWDC iPhone 3Gs: WWDC iPhone 4: WWDC iPhone 4s: Apart Event

    Het kan bijna niet. Apple lanceert de nieuwe iPhone altijd met de nieuwste iOS, en iOS is doorgaans zo’n 3 maanden in beta voordat de uiteindelijke versie wordt vrijgegeven. Een aankondiging van een nieuwe iPhone ach ik zeer onwaarschijnlijk.

  22. Apple kan de concurentie de wind iets uit de zeilen halen door in elk geval iéts over de nieuwe iPhone los te laten. HTC, Samsung en consorten zitten niet stil en zijn ook innovatief.

  23. Het zou ook kunnen dat Apple googles aangekondigde 3D kaarten gaat gebruiken.

  24. Ik hoop dat ze nog iets met muziek streaming gaan doen. Ze hebben een tijd geleden La La gekocht, maar hier vervolgens weinig mee gedaan…

  25. Ik hoop maar een ding Iphone5 de rest intreseert mij ni!!

  26. ik hoop ook op de iphone5, zeker nu die achterkant uitgelekt is. zal ook wel logisch zijn nieuwe iphone nieuwe ios. maarja we moeten afwachten tot maandag

  27. De WWDC gaat enkel over software, dus verwacht geen nieuwe iPhone.

    – iOS 6
    – iCloud
    – OS X

  28. Origineel geplaatst door Kasuja
    Mijn voorspelling voor komende maandag.  ‘ Introductie/ – Verkoop cijfers mac en iDivisie  – Update nieuwe laatste nieuwe stores) ‘ Act 1/ iOS6 – Sneak peak iOS6  – iOS6 Demo – iOS6 SDK (direct beschikbaar)  – iOS BETA (direct beschikbaar)  (geen iphone aankondiging. Die krijgt zijn eigen september event) ‘ Act 2/ OSX 10.8 (back 2 mac part 2) – Mountain lion (meer iOS features in OSX) – Mountain Lion Demo (10 key features) – iCloud verbeteringen (online filesysteem, photoshare, reminders, notes, sync voor MAC, PC & iOS) – direct beschikbaar.

    Tot hier ben ik het met je eens maar ik verwacht geen hardware updates 🙁
    Die zullen pas ten vroegste in het najaar verschijnen samen met Mountain Lion volgens mij.
    Tablet met OSX zou wel heel leuk zijn… ik hoop dat ik verkeerd ben 😀

  29. Leuk artikel!

  30. Ik mis de samenwerking van Philippe s arck en Apple over een revolutionair nieuw product.

  31. Ik verwacht eigenlijk een nieuwe iPod Touch omdat er al 1.5 jaar niets mee is gedaan.
    Ik zie er niets over in het artikel staan!
    Hebben meer mensen hier al aan gedacht?

  32. Ik dacht dat er ook geruchten waren over een 7″ iPad. Maar daar is het stil rond geworden.
    Misschien als konijn uit de hoge hoed

  33. @William: Omdat er waarschijnlijk niemand op deze aardkloot is net 25000 liedjes.. Legaal aangeschaft.
    Daarnaast.. Wat moet je in godsnaam met 52 dagen aan muziek?

    Van mij mag het aantal wel omlaag eigenlijk.. T is niet bedoeld voor de downloadgeile lui..

  34. Er komt een nieuwe MacBook pro uit ik heb hem gezien in een opslag loods

  35. Origineel geplaatst door eppo
    Ik mis de samenwerking van Philippe s arck en Apple over een revolutionair nieuw product.

    Daarvan is vrijwel meteen na de opmerking van Starck al bekend geworden dat er géén gezamenlijk product uit gaat komen, door beide partijen bevestigd.

  36. @sredlums: Die samenwerking was aan het schip van steve jobs.

  37. Toch de nieuwe iPhone… Slechts eenmaal een eigen event gehad, alle keren ervoor op WWDC. Siri in het Nederlands word hoog tijd en er zijn meer talen die nogsteeds moeten volgen. Er zijn maar weinig gebruikers lokaal. iOS 6 zal niet als os zelf komen, moet gepaard gaan met iets nieuws in hardware. Misschien een nieuwe iPod Touch..

  38. Toch de nieuwe iPhone..
    Slechts eenmaal een eigen event gehad, alle keren ervoor op WWDC.
    Siri in het Nederlands word hoog tijd en er zijn meer talen die nogsteeds moeten volgen.. iOS 6 zal niet als iOS zelf komen, moet gepaard gaan met iets nieuws in hardware. Misschien een nieuwe iPod Touch.

  39. Bij iets anders verwacht ik (hoop ik) op een portable beamer. Totaal onverwacht, ik hoop dat Apple een eigen product op dit gebied gaat maken waarmee ik het beeld van mijn iPhone en iPad op een muur kan vergroten.

  40. De uitnodiging zelf zegt ook altijd wat. Wat was dat in deze? Is dat het gekleurde apple logo? Zo ja, dan zou het mij niet verbazen de ze misschien wel een kleuren-lijn gaan introduceren. Je iPod of macbook in een kleurtje. Is ook al wel enige sprake van geweest in voorgaande periode.

  41. Waar er volgens (sowieso) mij over gesproken gaat worden:

    -Verbeterde versie iCloud
    -OSX Mountain Lion

    Eventuele hardware:

    -MacbookPro (sowieso)
    -De rest van de Mac lijn (misschien)

    De iPhone 5 krijgt waarschijnlijk een eigen presentatie op een andere datum

  42. Wat ik hoop is dat ook de kleinere dingetjes in de nieuwe iOS aangepast gaan worden. Denk aan het weericoontje die nu statisch is, ze kunnen volgens mij veel beter deze zo maken dat het icoontje zich aanpast aan het weer.

    Wat ook handig zou zijn is dat (wanneer je de app “zoek mijn iPhone” in gebruik hebt) je de iPhone niet af kunt sluiten zonder een code/wachtwoord in te voeren. Ook het verwijderen ervan moet niet mogelijk zijn zonder code/wachtwoord.

    Verder hoop ik (tegen beter weten in) op een nieuwe iPhone.

  43. Nieuwe versie van Aperture. Waarschijnlijk Aperture 4 of X.
    De huidige versie (Aperture 3) is in de app-store sinds enkele weken niet meer als trial-version beschikbaar en de prijs was al eerder gezakt.
    Zoals gewoonlijk lekt zulk nieuws uit via 3rd parties, in dit geval de uitgeverij van een begeleidend boek.
    Boek over de vernieuwde foto-software is onder beide namen (#4 én X) bij o.a. Amazon.com en Barnes & Noble, wanneer je goed zoekt, op hun site al te vinden en vanaf 4 juli leverbaar.

    Kijk maar eens hier.

  44. @Maurice Hollink: ik hoop zelf ook op de nieuwe iphone, en idd omdat samsung nu alweer zo’n galaxy (nu al rijp voor de schroot) heeft..
    ze kunnen gewoon niet achter blijven!
    maarja, ook al zouden we nog ff moeten wachten, ik weet zeker dat het het waard zou zijn.

    @Jeremy: de iphone 4s kreeg een eigen event omdat steve heel erg ziek was en het graag nog wilde meemaken.
    daarom was de naam ook 4s (forSteve)
    dus ik snap ook niet hoe iemand erbij komt dat hij niet zou worden aangekondigd vandaag.

    @Robert: ik denk niet dat ze nu alweer iets gaan vermelden over een ipad omdat de nieuwe pas uit is lijkt me die kans gewoon nihil

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.