Reacties voor: WWDC 2012: iOS 6 aangekondigd, iPad 1 krijgt geen update #WWDC

Apple heeft iOS 6 aangekondigd voor de iPad 2 en 3. iOS 6 bevat vernieuwde Apple Maps met 3D-kaarten en navigatie, Siri voor de nieuwste iPad en Facebook-integratie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 44 reacties

  1. Helaas, m’n 3e generatie iPod Touch is gedumpt door Apple. Dan toch maar een jailbreak nemen.

  2. Vreemd dat de 3GS wel een update krijgt maar de 1e iPad niet. Denk dat je er meer aan hebt op een iPad namelijk.

  3. In de keynote wordt gesproken over “Facetime over cellular”. Dit KAN betekenen, dat je over het gsm netwerk facetimed, waardoor je dus belminuten gaat inleveren.

  4. Apple zal deze marketing stunt om de ipad 1 niet te ondersteunen nog lang na voelen. Amper 2 jaar na introductie en dus nu weggooien? hoe zit het met de iphone5 kan je deze na 1 1/2 jaar opruimen omdat hij niet meer ondersteund wordt? Geeft je te denken of je dan nog bij Apple blijft, de Siii biedt nu al meer.

    Begrijp best dat er veranderingen zijn, ook win7 draait niet op een x386 maar das wel 15 jaar en vele updates geleden. Nee marketing stunt, anders wordt de ipad3 niet afgezet in de markt, deze heeft toch al tegenvallende resultaten. Met deze actie zal het met de toekomstige ipad4 en iphone 6 niet veel beter gaan. Klantenbinding maakt en houdt je groot, niet dit soort mafia praktijken.

    Was nooit een Apple fan, begon met de ipadn toen een iphone maar bedenk me nu voor een Mac, over 2 jaar is er os-xv monkey gooi weg die mac book van 2200 euro geen update meer. Oke winowd is ook niet alle maar wel langer in gebruik te nemen op je pc of laptop. Erg teleurstellend deze zgn vernieuwing.

  5. Ik zou 6.0 sowieso niet op mijn iPad 1 gezet hebben want met 5.0 is ie al traag als dikke stront geworden. Maar wel vreemd dat een iPad die een jaar geleden nog nieuw verkocht wordt nu al geen update meer krijgt. Dat is geen goede reclame voor Apple waarmee je net zoveel fragmentatie hebt als bij Android.

  6. Gelukkig geen IOS6 voor m’n iPod 1. Het is nu al zo’n traag monsterlijk gedrocht geworden onder 5.1.1. Om je kapot te ergeren.

  7. Tsssssssssss

    Heb mijn ipad 1.5 jaar en het wordt gedumpt als oudvuil, want daarna duurt het niet lang meer of apps werken niet meer omdat die ios6 eisen

  8. Waar kan ik een petitie tekenen om Apple toch te overtuigen dat iOS 6 op de iPad 1 moet kunnen draaien. Als de 3GS het kan, dan kan de iPad 1 het zeker.

    Kwaliteit van Apple hardware is te hoog om zo snel al de ondersteuning te stoppen.

    @neusje80:

    Beetje overtrokken reactie. Een van mijn kids heeft een 1e generatie iPod touch en die werkt nog prima. De meeste apps draaien er gewoon op, ook nieuwe apps.

    Ook heb ik een oude Mac Mini G4 in huis. Ook daarvoor zijn nog wel programma’s te vinden al wordt dat nu wel minder aangezien het geen Intel is. Ding is dan ook 7 jaar oud en is nu wel aan vervanging toe. Zag dat er ook een nieuwe Mac Mini was?

  9. Zeker nogal een overtrokken reactie. Het is sowieso niet “amper twee jaar na de intruductie”, want die was in april 2010. Dat is dus ruim twee jaar. Dat maakt de iPad ook niet “1,5 jaar oud”. Tegen de tijd dat iOS 6 komt is hij al 2,5 jaar oud (de ondersteuning vervalt pas in het najaar, niet nu al – hij kan nog best iOS 5 updates krigen) Vergelijken met de lifecycle van Windows is natuurlijk ook krom. Een desktop OS met name gericht op bedrijven heeft een hele andere lifecycle dan een mobiel OS. Stel jezelf eerder de vraag, hoeveel Android devices van 2,5 jaar oud krijgen nog een update naar ICS? En ga dan eens kijken hoe vanzelfsprekend een update op een mobiel device van die leeftijd eigenlijk is. En zoals Rembert zegt, hij wordt niet gelijk met de release van iOS 6 onbruikbaar. Ook nu nog werkt vrijwel alles nog onder iOS 4. Het is volkomen overtrokken om te beweren dat op korte termijn niks meer werkt op een oud OS en getuigt van weinig kennis van het ecosysteem.

  10. Origineel geplaatst door Louis
    Zeker nogal een overtrokken reactie. Het is sowieso niet “amper twee jaar na de intruductie”, want die was in april 2010. Dat is dus ruim twee jaar. Dat maakt de iPad ook niet “1,5 jaar oud”. Tegen de tijd dat iOS 6 komt is hij al 2,5 jaar oud (de ondersteuning vervalt pas in het najaar, niet nu al – hij kan nog best iOS 5 updates krigen)

    De ipad is vanaf 23 juli 2010 te koop in NL. En hij werd verkocht tot maart 2011, toen de iPad2 kwam. Er zijn dus heel wat kopers die binnen 2 jaar ontdekken dat hun mooie iPad (waarmee ze bovendien trendsettend waren) ineens niet meer ondersteund wordt. Want dat is het gevolg: er zijn nu ook heel wat Apps die alleen op iOS5 draaien. Bedenk wat er allemaal aan Apps wordt gebouwd die met de nieuwe maps werken: allemaal onbruikbaar voor de iPad1.
    Helemaal niet erg dat een product op enig moment geen support meer krijgt, dat heet vooruitgang. Maar niet na 1,5 jaar. Dit is volslagen belachelijk. En ik voorspel dat er een storm losbarst waardoor Apple toch door de bocht gaat. Hoe dan ook kost ze dit klanten.

  11. Ik snap niet waarom mensen zo lopen te janken.. De iPad krijgt geen extra functies, maar wil niet zeggen dat Apple stopt met ondersteuning??!! Als er een bug opeens gevonden wordt komt Apple gewoon netjes met een update voor de iPad 1. Hetzelfde gebeurde met de iPhone 1 na 3-4 jaar. Kreeg een bug fix.

    Ik snap sws niet dat mensen ook verwachten een update te krijgen. Je koopt een systeem toch op het moment met alles erop en eraan? Dat Apple nieuwe dingen toe voegt is gewoon een bonus, absoluut geen verwachting of verplichting! Als je een TV koopt en er komt een nieuwe TV met meer functies zoals YouTube, dan ga je toch ook niet lopen janken dat je geen update krijgt..

    Kortom: je wist al wat je aan de iPad 1 had toen je het kocht. Wil je zo graag al die nieuwe functies, dan koop je de nieuwste iPad. Is dat niet zo belangrijk voor je, dan hou je toch lekker de iPad die je niet hebt. Apple sloopt namelijk niks eruit. je hebt precies hetzelfde als dag 1 (en onderhand wel meer)!

  12. Origineel geplaatst door ASN
    Ik snap niet waarom mensen zo lopen te janken.. De iPad krijgt geen extra functies, maar wil niet zeggen dat Apple stopt met ondersteuning??!! Als er een bug opeens gevonden wordt komt Apple gewoon netjes met een update voor de iPad 1. Hetzelfde gebeurde met de iPhone 1 na 3-4 jaar. Kreeg een bug fix.Ik snap sws niet dat mensen ook verwachten een update te krijgen. Je koopt een systeem toch op het moment met alles erop en eraan? Dat Apple nieuwe dingen toe voegt is gewoon een bonus, absoluut geen verwachting of verplichting! Als je een TV koopt en er komt een nieuwe TV met meer functies zoals YouTube, dan ga je toch ook niet lopen janken dat je geen update krijgt..Kortom: je wist al wat je aan de iPad 1 had toen je het kocht. Wil je zo graag al die nieuwe functies, dan koop je de nieuwste iPad. Is dat niet zo belangrijk voor je, dan hou je toch lekker de iPad die je niet hebt. Apple sloopt namelijk niks eruit. je hebt precies hetzelfde als dag 1 (en onderhand wel meer)!

    Jammer dat jij anderen niet hun mening laat geven, daar is de ipc ook voor. Wat de mensen tegenstaat is dat de iphone 3 wel de update krijgt en de ipad 1 niet, en dat terwijl de software door dezelfde hardware wordt gedragen. Dit riekt naar verkoop manupulatie, de iphone 5 is er immers nog niet dus men moet het wel doen met de 3gs, 4 en 4s.

  13. Ik ben geen fan van jailbreaken (op mijn ATV2 na dan…). Om nu gebruik te maken van features die wel in iOS6 zitten moet ik er misschien maar eens aan denken om mijn aPad1 te voorzien van een JB. Ik hoef in ieder geval niet meer bang te zijn dat ik upgrade naar een volgende versie waarvoor nog geen JB beschikbaar is…. een schrale troost.

    Schandalig dat Apple over alle ruggen van miljoenen iPad1 bezitters zomaar besluit dit platform niet te voorzien van iOS6!

  14. @ASN: een iPad is geen magnetron. Met een computer kun je niks zonder software, in dit geval Apps. Dat mijn iPads geen gyrodinges hebben en de iPad2 wel betekent dat ik bepaalde Apps niet kan gebruiken. Prima, dat is hardware.

    Maar dit is systeemsoftware en dat is iets heel anders. Zoals civman zegt, er is geen reden waarom een 3GS wel en een iPad1 niet zou kunnen upgraden.

    Dat jij bezitters van een iPad1 jankers vind is jouw probleem. Over 2 jaar wil ik al die jankers wel eens zien als ze ontdekken dat hun iPad3 wordt overgeslagen bij de nieuwe iOS8.

    Apple geeft een signaal af aan de consument: koop maar lekker onze spullen, maar na 1,5 jaar zit je er wel mee op een doodlopend spoor. Anders gezegd: waarom zou ik nu pakweg 700 euro investeren in een iPad3 als ik weet dat hij maar 1,5 jaar mee gaat?

  15. Als iPad 1 bezitter vind ik dit wel een heel zure beslissing van Apple.

    Op deze manier blijf ik me blauw betalen. Veel pijn zal het ze waarschijnlijk niet doen, maar mij zijn ze kwijt als klant.

  16. Vraag is of functies waarbij je ipad en iphone elkaar syncen, zoals notities, tabs in safari, imessage, etc. , nog werken als je een ipad1 hebt met ios5 en een iphone4 met ios6.

  17. @Caskraker:
    Helemaal mee eens

  18. Ik denk dat ik het voor bekeken hou en heb het gehad met apple. Ik koop al apple sinds eind jaren 80 maar nu vind ik dat men enkel nog inspeelt op iPhones, iPads etc. Ik heb die ook wel, maar wat betreft het gebruik van computers bevestigde men gisteren met de nieuwe mac pro (zonder thunderbolt!!!!)dat men nog enkel inspeelt op de begeestering om “in” en “hip” te zijn, wel het zal zonder mij zijn. Helaas heb tegen alle stormen in het bedrijf altijd verdedigt maar hier stopt het voor mij. Nu wordt mijn iPad 1 bij het grof huisvuil gezet en dat na 2 jaar. Echt te gek voor woorden…..

  19. Ik denk dat ik het voor bekeken hou en heb het gehad met apple. Ik koop al apple sinds eind jaren 80 maar nu vind ik dat men enkel nog inspeelt op iPhones, iPads etc. Ik heb die ook wel, maar wat betreft het gebruik van computers bevestigde men gisteren met de nieuwe mac pro (zonder thunderbolt!!!!)dat men nog enkel inspeelt op de begeestering om “in” en “hip” te zijn, wel het zal zonder mij zijn. Helaas, ik heb tegen alle stormen in het bedrijf altijd verdedigt maar hier stopt het voor mij. Nu wordt mijn iPad 1 bij het grof huisvuil gezet en dat na 2 jaar. Echt te gek voor woorden…..

  20. Origineel geplaatst door Frits
    Ik zou 6.0 sowieso niet op mijn iPad 1 gezet hebben want met 5.0 is ie al traag als dikke stront geworden. Maar wel vreemd dat een iPad die een jaar geleden nog nieuw verkocht wordt nu al geen update meer krijgt. Dat is geen goede reclame voor Apple waarmee je net zoveel fragmentatie hebt als bij Android.

    Maak er dan maar *meer* dan een jaar geleden van. Een jaar terug was de iPad2 spliksplinter nieuw. Als je nu zegt, 1.5 jaar, dan heb je gelijk. Staat weer tegenover dat de iPad1 al meer dan 2 jaar oud is en er geen Android apparaat te vinden is van 2 jaar dat ICS accepteert (zonder hack of wat dan ook).

    Maar goed, hoe het ook wend of keert, zo gaat het met productrefreshes. Dit is 1 van de redenen waarom ik probeer bij te blijven en ieder keer mijn verlies zo klein mogelijk te houden door het “oude” apparaat tegen een zo goed mogelijke prijs op MP te verpatsen.

  21. @ Caskraker: “in een iPad3 als ik weet dat hij maar 1,5 jaar mee gaat?”.

    Je ipad kan gerust 10 jaar mee gaan. Is hij bij de release van IOS6 plotseling stuk Mss.

    Mijn Laptop met vista was 6 maand oud toen Windows 7 uitkwam. Gevolg: 7 kopen of verder doen op het oude OS wetende dat de laptop zeker windows zeven kon draaien. Mijn vista pc draait nog steeds soepel, zelfs na de release. Wees blij dat apple gratis IOS weg geeft aan zijn gebruikers.

    Nog veel plezier met je ipad1 vanwege een gebruiker van de Iphone2 (welke na elke release nog steeds blijft werken…gek hé)

  22. Origineel geplaatst door Civman
    Apple zal deze marketing stunt om de ipad 1 niet te ondersteunen nog lang na voelen. Amper 2 jaar na introductie en dus nu weggooien? hoe zit het met de iphone5 kan je deze na 1 1/2 jaar opruimen omdat hij niet meer ondersteund wordt? Geeft je te denken of je dan nog bij Apple blijft, de Siii biedt nu al meer.Begrijp best dat er veranderingen zijn, ook win7 draait niet op een x386 maar das wel 15 jaar en vele updates geleden. Nee marketing stunt, anders wordt de ipad3 niet afgezet in de markt, deze heeft toch al tegenvallende resultaten. Met deze actie zal het met de toekomstige ipad4 en iphone 6 niet veel beter gaan. Klantenbinding maakt en houdt je groot, niet dit soort mafia praktijken.Was nooit een Apple fan, begon met de ipadn toen een iphone maar bedenk me nu voor een Mac, over 2 jaar is er os-xv monkey gooi weg die mac book van 2200 euro geen update meer. Oke winowd is ook niet alle maar wel langer in gebruik te nemen op je pc of laptop. Erg teleurstellend deze zgn vernieuwing.

    Hoezo? Doet je iPad het ineens niet meer van de ene op de andere dag? Al het plezier wat je gisteren nog uit je iPad 1 haalde, is sinds vandaag gereduceerd tot 0?

    Wat een onzin zeg. Jouw iPad doet het nog even goed als gisteren en die dagen ervoor. Je mist alleen wat extra functies, hoezo is hij dan ineens waardeloos?

  23. Ik begrijp niet dat mensen dit recht proberen te praten door aan te halen dat de iPad niet minder gaat functioneren. Het puur spelen op ‘hij werkt toch nog’ is te kort door de bocht, vandaag de dag wordt de werkzaamheid van digitale apparatuur grotendeels bepaald door de software die erop draait.

    Door de software updates te stoppen voor dit apparaat gaat hij inderdaad minder functioneren, dat je vroeg of laat foutmeldingen krijgt in de appstore is gewoon een feit.
    Ik heb het ook met mijn eerste generatie iPod Touch, ik kan er welgeteld 4 apps op installeren, die ik gevonden heb na dagen zoeken in de appstore. Bizar, voor een apparaat wat me toentertijd €400,- kostte.

    Was dit apparaat een prijsvechter, was het apparaat nou echt verouderd, vooruit. Maar dat is het niet. Je betaald bij Apple premium prijzen, dan mag je ook premium ondersteuning verwachten. Dat de iPad 1 minder dan 2 jaar geleden nog in de schappen lag, maar nu al geen noemenswaardige updates meer krijgt, is te gek voor woorden.

    Dan heb je nog het verhaal ‘Met iOs5 is hij ook al langzamer geworden’. Ik vraag me hierbij heel sterk af waar dat aan ligt, Apple of iOs 5? Het is 2 jaar geleden toen Apple liep te pochen over hun geweldige A4 chip, en nu lukt het ze niet meer om daar soepel lopende software voor te ontwikkelen? Of zou de software zo ontwikkeld zijn dat de iPad dermate traag wordt dat het toch wel heel aantrekkelijk wordt te upgraden?

    Ik begin me de laatste tijd redelijk aan Apple te ergeren, en dan met name op iOs gebied.

  24. @AlexT:

    Als dat het geval is, heb je helemaal gelijk. Mijn iPad 1 werkt prima en hij is zeker niet waardeloos. Wat Apple dan wel moet volhouden is dat alle huidige functies blijven werken op iOS 5. Dus ook de iCloud functies die we nu hebben en er moeten security updates komen indien er lekken moeten worden gedicht.

  25. Ik vind het een beetje jammer dat ze de 3GS nog ondersteunen en de iPad 1 niet. Laat duidelijk zien dat Apple nog het onderste uit de kan wil, want de 3GS wordt nog verkocht als ‘goedkoop’ android alternatief.

    Als Apple mij garandeert dat iCloud nog blijft werken, prima dat de tech ondersteuning verdwijnt, maar volgens mij kan een iPad 1 meer hebben dan de 3GS.

    Al vermoed ikzelf dat je straks de melding krijgt: deze software kan niet worden geinstalleerd omdat je versie 6.0 nodig hebt. Dat zou ik simpel gezegd jammer vinden, zowel voor de gebruiker als ontwikkelaar. Want praktisch alles werkt prima op de iPad 1.

  26. In de iPad 1 zit een veeeel snellere processor dan de iPhone 3gs. Dat deze iPhone nog een update krijgt is idd raar(hoe traag wordt dat??!) en komt alleen maar omdat hij nog te koop is, anders ging Apple deze echt niet meer updaten (Ze verdien er nog voldoende geld mee en anders kocht je maar een 4s).

    Het was al belachelijk hoe snel mijn iPad 1 langzaam werd. Dat ze deze niet meer gaan updaten binnen een jaar nadat de ipad 1 uit verkoop is gegaan is gewoon heel klantonvriendelijk. Maar zelfs iPad 2 gebruikers krijgen al niet meer een maximale update! Siri zal alleen op de ‘New iPad3’ beschikbaar komen in iOS 6..

    Ai wat jammer allemaal. Blijkbaar wil Apple nog meer geld verdienen. Ik dacht altijd dat het er bij Apple om ging om technologie duurzaam te maken door evolutie. blijkbaar zijn de updates zulke revoluties dat je apparaat technisch heel snel verouderd blijkt te zijn.

  27. Ruim twee jaar support voor een mobile device vind ik nog bijzonder redelijk. Natuurlijk hadden ze de eerste iPad ook gewoon moeten updaten, zeker omdat de 3GS ook een update krijgt, maar je kan het niet eisen.

    Op Android is het nog erger. Ik heb een HTC Flyer tablet en die was nog geen jaar oud toen ze al stopten met updaten en ICS komt er helemaal niet meer op. En deze tablet werd pas in mei 2011 geintroduceerd! Dan heb ik liever nog de support van Apple.

  28. ‘It was released in the U.S., Canada and six European countries on June 19, 2009’ – bron wikipedia

    “Apple released the first iPad in April 2010, selling 300,000 units on the first day and selling 3 million in 80 days. During 2010, Apple sold 14.8 million iPads worldwide” – bron wikipedia

    Iedereen die nu nog met goede argumenten kan zeggen waarom de iPad 1 geen update krijgt en de 3GS wel, buiten feit dat Apple nog verdient aan de 3GS: knap!
    Anders kun je in de Appstore straks niets meer met je iPad. Dat vind ik schandalig imho. Terwijl de hardware beter is.

  29. F Apple

    ipad1 doorverkopen gaat na ios 6.0 nog problemen geven.

    Ios
    Koper komt en ik laat een aantal apps zien die de koper interessant vindt. Koper helemaal blij.
    Ik trek de ipad leeg zodat de nieuwe eigenaar de ipad ook op zijn/haar naam kan zetten.
    Hierdoor zijn al mijn ios 5.1 (5.1.1) apps weg.

    Dag later staat de koper voor mijn deur omdat hij/zij bepaalde apps niet kan kopen/installeren daar er ios 6 voor nodig is. Terwijl ik dezelfde app nog liet zien bij het kopen.
    Zelf namelijk aangeschaft toen ios 5.1 (5.1.1) nog de motor liet draaien.

    Thnx apple

  30. Voor de mensen met een Ipad1, jammer voor jullie dat hij niet ondersteund word, zullen wel redenen voor zijn.

    Vind het zelf prima geregeld. Vrienden van me hebben android telefoons en tablets en die woorden soms na 6maanden(!!) al niet meer ondersteund. Zo werkt het nou eenmaal en van overstappen naar andere merken ga je eerder achteruit dan voorruit qua ondersteuning.
    Ze hadden het ook beschikbaar kunnen maken en dat iedereen dan straks weer zeurt dat z’n device traag is.

    Apple blijft gewoon ios5 ondersteunen, iets wat andere fabrikanten vaak niet eens doen. Die laten meer dan eens oudere telefoons en os gewoon vallen.
    Als je de nieuwe features wilt zul je indd moeten overstappen en wil je dat niet voor het volle pond doen dan kijk je even op het forum voor een mooie tweedehands.

    Iedereen gelukkig

  31. Laat ik het eens anders formuleren: Als een bedrijf alleen om de verkoop te stimuleren de support van een product van 1,5 jaar oud stopt is dat een indicatie dat er niet meer helder wordt nagedacht. Na pakweg 4 jaar is het al discutabel, maar in dit geval is er geen technisch argument om de iPad1 uit te sluiten. Zelfs al zou de 3GS ook worden uitgesloten en het dus op de combi CPU/RAM gegooid zou kunnen worden is dat onzin: We hebben het hier over Apple dat bekend staat om OS’en met een bescheiden footprint.
    Er is maar één argument te bedenken om deze keuze te onderbouwen: Hebzucht. En daar zijn al heel wat bedrijven aan ten onder gegaan. Apple wordt de nieuwe Icarus, er komt op enig moment gewoon een bedrijf dat net zulke mooie dingen maakt tegen betere condities.
    Als dit bij het grote publiek bekend wordt, als de impact ervan gevoeld wordt, dan neemt het marktaandeel snel af:Wie wil een apparaat dat duur is in aanschaf, een discutabele HW-garantie heeft en qua software maar 1,5 jaar actueel blijft?

    Het gaat niet alleen om de functies in iOS, het gaat veel meer om nieuwe Apps en updates van Apps. Elke ontwikkelaar bouwt op het laatste OS, en het aantal Apps dat op dit moment alleen op iOS5 draait is in de meerderheid. Als iOS6 uitkomt zal dat na enkele maanden ook zo zijn voor die versie. Dus kan de iPad1-bezitter het verder wel schudden in de App-store. En een iPad is geen doel op zich, het is een medium waarmee je content via Apps kunt benaderen.
    Elke 2 jaar een nieuwe iPad dan maar? Of elk jaar? Omdat Apple dat wil? Onhoudbaar.

  32. Mensen als je niet tevreden bent ga naar Android … daar ben je tenminste zeker dat je waarschijnlijk geen update krijgt, dus als je er dan 1 hebt ben je super gelukkig. Daar is het merendeel van de toestellen die minder dan 1 jaar oud zijn nog niet upgrade baar … ondanks dat Google 18 maand beloofd … ja 18 maand 😉

    Probeer desktop OS niet met Mobiel OS te vergelijken deze laatste zijn in volle evolutie en dus vragen nieuwe functies ook nieuwe HW en vice versa … De PC markt is matuur … dus kan je beide platformen niet over dezelfde kam scheren.

  33. Kan iemand mij vertellen of Apple security update uit blijft uitbrengen voor ipad1? Nieuwe functies kan ik mee leven dat ik deze niet meer krijg. Maar de ipad1 moet wel veilig blijven.

  34. @Louis:

    Niet iedereen koopt zijn / haar ipad op de allereerste dag, dus ja 1,5 jaar

  35. @Gonny, volgens macrumours is er nog hoop voor de mac pro. Misschien mijn ontgoocheling van het moment en evolueer ik te weinig mee. Blijf het toch sneu vinden dat mijn ipad 1 geen update krijgt. en iPhone 3GS wel, dat begrijp ik niet goed…..

  36. Als iedereen (wereldwijd) massaal eens Apple zou aanschrijven ivm met geen update voor de iPad 1 zou er misschien nog iets kunnen veranderen.

  37. Het niet upgraden naar io6 van de ipad 1 is puur commercieel. De echte adepts, die zeker mee willen zijn, zullen wel een nieuwe ipad aanschaffen en dan rinkelt de kassa weer. Velen beweren dat 2 jaar het maximum is voor nieuwe ipdates. Je betaalt 799€ voor de ipad1 64 gb + 3G en kan dan na 2 jaar al bepaalde apps niet meer gebruiken omdat ze niet meer werken onder ios 5. Dat bv een spel dat een gyroscoop nodig heeft niet werkt, is hardwarematig en hier kan apple niets aan veranderen. Software kan men aanpassen zodat bv ios 6 op een ipad 1 bepaalde features niet kan gebruiken, wanneer deze het systeem te veel zouden belasten. De andere nieuwigheden kan je gewoon wel gebruiken. Als apple deze trend verder zet, komt volgend jaar ios7 met siri in het nederlands, maar alleen werkend op de new ipad 2013 en op de iphone 5.

  38. Hiermee is Apple geen steek beter meer als Windows of Android.
    Ik heb veel geld betaald voor mijn iPad 1 en ik vind dit echt schofterig.
    De mensen die de iPad 1 hebben gekocht hebben het product groot gemaakt. En nu is Apple arrogant naar zijn gebruikers.

  39. Kijk het is heel simpel: de 3GS wordt krijgt een update naar iOS 6 en dat komt omdat de 3GS nog steeds wordt verkocht! En trouwens als je eens kijkt op de featurelijst op engadget krijgt de 3GS geen nieuwe maps, geen offline leeslijsten, geen vip mail! Dus eigenlijk is het niet zo een grote update! Voor de 3GS dan en waarschijnlijk zullen ze de 3Gs trager maken met ios 6 net zoals apple heeft gedaan met de iPhone 3G en iOS 4

  40. In het verleden diverse smartphones gehad, zoals Nokia, SE, HTC en ook nog een Archos tablet. Geen van de leveranciers heeft ooit een update ter beschikking gesteld! Zelfs bugfixes kwamen niet! Apple is voor mij de eerste leverancier die dergelijke support levert! Misschien nog niet helemaal zoals iedereen graag zou willen, maar in ieder geval beter dan menig ander.

  41. Ik vind het raar dat Apple IOS6 niet vrijgeeft voor de Ipad 1 terwijl het wel kan. Men hoeft niet te upgraden, maar nu voert Apple een groot deel van het publiek die de Ipad heeft groot gemaakt gewoon af. Apple is alleen nog maar een money machine. Met de dood van Steve Jobs is de ziel uit het bedrijf.

  42. Spijtig dat die update er niet komt voor ipad1. Neemt wel mijn laatste twijfel weg om een 3 te kopen voor mijn vrouw. Koop wel een android based tablet.

  43. Waarom is er op ipad 2 geen siri?

  44. @mike: Grappig, want ik heb vooral met een iOS-bril naar de keynote zitten kijken. Wat mij betreft zat er behoorlijk veel MacBook en OS X in. Niet dat ik me eraan heb gestoord, maar nu inmiddels 70% van de omzet van Apple afkomstig is van iOS-producten is het logisch dat ze er tijd voor inruimen. Over wel of niet Thunderbolt of USB 3.0 op Macs maak ik me eigenlijk niet zo druk. En ik denk dat er velen zoals mij zijn: mensen uit de tijd dat Apple nog vooral een elitemerk was, haken nu misschien af. Maar voor de gewone gebruiker waren de aankondigingen van gisteravond best interessant. Helemaal niet hip-gericht.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.