Reacties voor: WWDC 2011: iOS 5 in ruim 80 Nederlandstalige screenshots

iOS 5 is aangekondigd en dat is voor ontwikkelaars het startschot om snel de betaversie te downloaden. Wij laten in ruim 80 Nederlandstalige screenshots zien wat er veranderd is in iOS 5, zowel de kleine als de grote verbeteringen en nieuwe functies.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 116 reacties

  1. coming soon wireless jailbreaking 😛 hoop het hahaha

  2. Leuk om te zien!

  3. Zitten toch een paar mooie verbeteringen in… echter ook wat dingen waarvan ik de toegevoegde waarde nog niet echt kan inzien… (iMessages bijv.)

  4. Kan je in iOS 5.0 ook een folder in een folder aanmaken?

  5. Hey! Das mijn woonkamer! 🙂

    @Marnick – zojuist geprobeerd, helaas moet ik je teleurstellen 🙁

  6. Kan iemand met een Dev account misschien het volgende voor mij testen:

    Als je ingelogd bent met een MobileMe / iCloud account, is het dan alsnog mogelijk om los in te loggen met een andere iTunes store account? Ik heb namelijk (net als veel andere gebruikers) een US en een NL store account. Als switchen tussen deze 2 accounts betekend dat ik ook steeds mijn MM gegevens “kwijt” raak (zullen worden gewist van de iPhone / iPad vrees ik..), is dat namelijk wel een “klein” probleem..

  7. Heel vet!

  8. Ik vind die iMessages wel een goede ontwikkeling, vooral voor mensen met een ipad en/of ipod. Ook dat het geïntegreerd is in de berichten app. Dit betekend waarschijnlijk dat hij automatisch via imessage een bericht stuurt naar mensen die ook imessage gebruiken wanneer je normaal gesproken een sms zou versturen. Makkelijk om alles op 1 plek te hebben!

  9. Zag ik nu ook de mogelijkheid van Faces?

    @steffex – Nu nog niet, maar veel mensen hebben nog geen WhatsApp maar wel een iPhone.

  10. Dat werd me toch een latertje vannacht, leuk artikel JP, heel blij mee 🙂

    Editje: WiFi sync werkt trouwens nog niet helemaal in beta 1 🙂

  11. Weet iemand of er ook is gewerkt aan het toetsenbord? Als in dat hij automatisch niet meer van die rare woorden maakt..?

  12. (Red.) Verwijderd: lees waarschuwing.

  13. Dat ene streepje ook bij de ontvangst van T-mobile. Epic!!!

  14. Origineel geplaatst door KillerBeeNLD
    Kan iemand met een Dev account misschien het volgende voor mij testen:

    Als je ingelogd bent met een MobileMe / iCloud account, is het dan alsnog mogelijk om los in te loggen met een andere iTunes store account? Ik heb namelijk (net als veel andere gebruikers) een US en een NL store account. Als switchen tussen deze 2 accounts betekend dat ik ook steeds mijn MM gegevens “kwijt” raak (zullen worden gewist van de iPhone / iPad vrees ik..), is dat namelijk wel een “klein” probleem

    Idd dit probleem heb ik ook, en op beide heb ik veel legale apps.

  15. Cool, leuk om het nog eens allemaal even rustig te bekijken. Kan niet wachten tot het zover is. Mooie release!

    Overigens wel lachen dat in het Notification Center de weerlocatie op Stein staat. Dat is een dorp in Limburg waar ik toevallig heel dichtbij in de buurt woon.

  16. (Red.) Verwijderd: zie waarschuwing.

  17. Screenshotje #37 heeft helaas geen begeleidende tekst, maar gaat dit hetzelfde doen als wat Photoalbums+ nu doet?

  18. screenshots van kalender week view?

  19. Zou iemand met de beta het volgende kunnen testen;

    – is het mogelijk om Coverflow uit te zetten?

    Deze functie wacht ik namelijk echt op. Op iPod Nano kon het, maar op iPod touch niet. Dit is ook de enige reden waarom ik die rotatielock altijd aan heb staan.

    Alvast bedankt! 😀

  20. Ik kom er echt nog niet achter waarom ik m’n jailbreak eraf zou gooien om over te gaan naar iOS 5!?!

  21. @Stijn: Nope, niet mogelijk

  22. Ziet er allemaal heel sappig uit. Alleen 1 schoonheidsfoutje in de laatste foto: Het woord ‘Ontgrendel’ staat door de camera-snelkoppeling heen

  23. Ziet er allemaal heel sappig uit. Alleen 1 schoonheidsfoutje in de laatste foto: Het woord ‘Ontgrendel’ staat door de camera-snelkoppeling heen. Weet iemand al hoe groot het downloadbestand van iOS 5 is?

  24. Mooi artikel bedankt!!
    Jammer dat ik er alleen totaal geen Facebook-integratie in zie zitten door Apple. Twitter, Facebook en Whatsapp.
    Ruzie tussen Facebook en Apple is weer zichtbaar.

  25. Vraagje:
    ik ben zelf ontwikkelaar, en heb dus toegang tot de nieuwe beta van iOS5. Ik heb echter maar 1 device waar het op draait, en dat is mijn iPhone4. Kan ik het gevaarloos installeren, of leidt dat tot een disfunctioneel apparaat?

  26. Bedankt voor alle updates! Wat ik apart vind, is dat het icoon voor iTunes niet is aangepast. Op de Mac is deze een tijdje geleden aangepast naar een blauw rondje, in iOs blijft het paars.

  27. Is het nou ook mogelijk om twee twitter accounts tehebben? dus 2 timlines? of moet je dan een app erbij downen?

  28. Zekers mooie update, eindelijk albums aanmaken (A)

    Alleen faalt het lockscreen nog, kijk maar naar de tekst 😛

  29. @Evander: Ik heb ‘m net van ‘t iOS Dev Center geplukt, en hier is ‘ie 578 MB (voor de derde generatie iPod touch).

  30. Ziet er echt geweldig vet uit allemaal! Veel mooie nieuwe opties, allemaal heel bruikbaar en doordacht.

    Alleen die nieuwe ronde schuifknoppen waren voor mij niet nodig geweest, ik vind ze minder goed bij de hele interface passen dan de oude rechthoekige met afgeronde hoeken. De hele interface is rechthoekig met afgeronde hoeken.

  31. Ik heb inmiddels iOS5 ook draaiend op mijn iPhone. Ik moet iMessage, dat gewoon Berichten heet in de Nederlandse versie, nog echt leren kennen. Het is op dit moment moeilijk van te voren te zien of die een bericht gratis over 3G/WiFi stuurt of dat je een SMS stuurt waarvoor je betaald.

    PS. Je hebt gewoon widgets in het push notification menu.

  32. Ook zo’n klein handigheidje: meerdere applicaties parallel installeren!

  33. Iemand hem al geinstalleerd op een 3gs? Hoe is de performance tov 4.x?

  34. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Sjakelien — Je kunt niet meer terug naar een vorige iOS-firmware (waarschuwt Apple ook expliciet voor) en je moet er rekening mee houden dat lang niet alle apps probleemloos zullen werken met iOS 5.

    Als je je iPhone eerder hebt gejailbreakt en je SHSH is opgeslagen, kun je altijd nog terug. Aangezien iOS 4.3.3 de laatste publieke versie is en deze probleemloos valt te jailbreaken, is het ook niet moeilijk om de SHSH van iOS 4.3.3 voor jouw toestel op te slaan.

    Bovendien is er nog iFaith, een paar dagen eerder besproken hier op IPC. Daarmee kun je de SHSH van je huidige firmware uit je toestel “trekken”, zelfs als die niet meer door Apple wordt afgegeven. Volgens mij heb je daar zelfs geen jailbreak bij nodig.

    Dus @Sjakelien, mocht je iOS 5 willen proberen en het blijkt je niet te bevallen of het is niet stabiel genoeg, dan kun je toch nog terug. Maar je moet wel voorzorgsmaatregelen nemen in de vorm van SHSH opslaan, want als je eenmaal “over” bent en je hebt geen SHSH van een 4.x versie, dan zit je echt vast aan iOS 5.

  35. Ik vind het opzicht jammer dat de notifications automatisch uit de berichtencentrum weg gaan zodra je bijvoorbeeld de message/tweet hebt gelezen 🙁

  36. Origineel geplaatst door Sjakelien
    Vraagje: ik ben zelf ontwikkelaar, en heb dus toegang tot de nieuwe beta van iOS5. Ik heb echter maar 1 device waar het op draait, en dat is mijn iPhone4. Kan ik het gevaarloos installeren, of leidt dat tot een disfunctioneel apparaat?

    Je kun altijd probleemloos installeren. Alleen soms moet je persé een restore doen. En dat betekent dat de data die al op je device staat wordt verwijderd.

  37. Ik kan niets vinden over widgets. Komen die wel in iOs 5 of niet?

  38. zie ik daar fotoalbums aanmaken???

  39. Zijn er hier devs die me kunnen zeggen waar ik een optie vind voor dat cameraatje op het lockscreen? Ik vind die maar nergens…

  40. Begrijp ik goed dat je zelf de vibraties in kan stellen (lang, kort, 2 keer achter elkaar kort, 3 keer lang)?

    Zie image 70.

  41. Ik zag ook de nieuwe mogelijkheden van het lockscreen.

    Zo zag ik op het lockscreen agenda staan met daaronder test op. En rechts 3 minuten geleden (tijd speelt geen rol) Maar nu mijn vraag:

    Komt er op het lockscreen alleen maar een notificatie van de agenda als het gepasseerd is. In dit geval 3 minuten geleden. Want je hebt dan wss een push notificatie van gekregen. Of verschijnt er op het lockscreen ook afspraken uit de agenda die nog moeten komen. Ik zeg nu maar, 30 juni afspraak kapper. Of verschijnen er enkel berichten op het lockscreen als er iets al gepasseerd is?

    Alvast bedankt voor het antwoord!!!

  42. Wow! Zie ik daar serieus een HDR optie bij de Camera? Ik zou daar graag meer over willen lezen, kan het NERGENS op internet vinden! Ben gek op HDR!

  43. En het lange wachten kan beginnen

  44. Dit valt mij echt 100% tegen.

    “iMessage

    iMessage is a new messaging service that works between all iOS 5 users over Wi-Fi and 3G. iMessages are automatically pushed to all iOS 5 devices, making it easy to maintain one conversation across iPhone, iPad and iPod touch. In iOS 5 SDK, the Message sheet now supports the iMessage service, so you can start individual or group text conversations from within your app.”

    Nu er al zoveel mogelijkheden en apps (ook zonder JB of rooten) zijn die compatible zijn met de andere platformen begrijp ik niet dat Apple hier met een app komt die alleen iOS5 ondersteunt en dan ook nog denkt een inhaalslag te gaan halen.

  45. @Matthias: ik vind het erg mooi. Grappig dat veel dingen bijna een kopie zijn van software uit de jailbreak hoek.

    Bij de ipod controls… dus sleepbutton – 2x homebutton en dan moet hij verschijnen als het goed is.

  46. Na het toch enigszins teleurgesteld te zijn over het niet aankondigen van een nieuwe iPhone, vraag ik me toch af…
    welke nieuwe functies van iOS 5 gaan niet werken op de 3GS?
    (Ik denk daarbij terug aan bijv. nieuwe ringtones die niet op de 3GS beschikbaar waren)

  47. Is het in i0s-5 mogelijk om email mappen toe te voegen ??

  48. Sweet! Ik mis nog steeds 1 feature die al in m’n Nokia N95 zat: uitspreken van namen als je gebeld wordt. Ze hebben leuk dat aan te passen trillen, ze hadden de accessibility dan toch ook wel wat verder kunnen uitbreiden?

    Ik denk hier vooral in de situatie waar je met dopjes in je oren loopt en gebeld wordt. Ik wil graag weten wie me belt, voor ik opneem, dus moet telkens m’n telefoon uit m’n zak halen.

  49. Origineel geplaatst door Mark
    Ik heb inmiddels iOS5 ook draaiend op mijn iPhone. Ik moet iMessage, dat gewoon Berichten heet in de Nederlandse versie, nog echt leren kennen. Het is op dit moment moeilijk van te voren te zien of die een bericht gratis over 3G/WiFi stuurt of dat je een SMS stuurt waarvoor je betaald.PS. Je hebt gewoon widgets in het push notification menu.

    hoe werkt het communiceren nou eigenlijk via je telefoonnummer of via een pin nummer? of iets anders?

  50. Beetje off-topic: Mac OS X Lion gaat €23,99 kosten dus niet wat veel mensen dachten €29,99
    zie ook: http://www.apple.com/nl/macosx/

  51. Origineel geplaatst door Leo
    Nu er al zoveel mogelijkheden en apps (ook zonder JB of rooten) zijn die compatible zijn met de andere platformen begrijp ik niet dat Apple hier met een app komt die alleen iOS5 ondersteunt en dan ook nog denkt een inhaalslag te gaan halen.

    Dit valt vooral 100% tegen omdat dit alleen kan bij IOS apparaten en niet zoals bij whattsapp (ios, android, winmobile, enz)

    Imessage zou ik in ieder geval weinig gebruiken….

  52. Er zitten wat leuke verbeteringen in, maar stiekem had ik toch op wat andere verbeteringen gehoopt. Zoals het verbeteren van het multitasking en ook het sluiten van alle geopende apps op de multitaskbar.
    Ik vind integratie van Twitter en iMessage nou niet echt zo’n groot applaus waard eerlijk gezegd…

  53. Krijgen ontwikkelaars nu ook de mogelijkheid om widgets te maken?

  54. Origineel geplaatst door Leo
    Dit valt mij echt 100% tegen.“iMessageiMessage is a new messaging service that works between all iOS 5 users over Wi-Fi and 3G. iMessages are automatically pushed to all iOS 5 devices, making it easy to maintain one conversation across iPhone, iPad and iPod touch. In iOS 5 SDK, the Message sheet now supports the iMessage service, so you can start individual or group text conversations from within your app.”Nu er al zoveel mogelijkheden en apps (ook zonder JB of rooten) zijn die compatible zijn met de andere platformen begrijp ik niet dat Apple hier met een app komt die alleen iOS5 ondersteunt en dan ook nog denkt een inhaalslag te gaan halen.

    Het is heel logisch: wat Apple nu maakt heeft iedereen met een iPhone geinstalleerd en gebruik je automatisch, zonder dat je het door hebt, in plaats van SMS. Whatsapp heb ik maar gebruik ik niet omdat ik het irritand vind steeds van App te switchen. Daarnaast weet ik niet zeker wie dat nog echt gebruikt. Ik ben zelf erg blij met deze toevoeging, hoewel een huwelijk met Ping oid helemaal briljant was geweest.

  55. Ik vind het opzicht jammer dat de notifications automatisch uit ‘t berichtencentrum verdwijnen zodra je bijvoorbeeld de message/tweet hebt gelezen.

    Nergens is bekend dat je deze ook erin kunt laten staan right :(?

  56. http://www.youtube.com/watch?v=TgLqH9n57B0

    Filmpje van apple over iOS 5. Best nice. Bevalt me meer dan 80x klikken voor alle screenshots!

  57. @Verboden: De optie van trilpatronen werkt niet op 3Gs, dat is op dit moment het enige dat ik gevonden heb.

  58. Ziet er erg gaaf uit, alleen voordat ik deze echt ga installeren wacht ik tot er een jailbreak voor is. Ik mis namelijk nog teveel.

  59. En iOS 5 is ook al gejailbreakt.
    MuscleNerd zette 2 screenshots op twitter.
    http://is.gd/7GxIcK
    http://is.gd/BwPvfh

  60. Origineel geplaatst door DANNYY
    Ik vind het opzicht jammer dat de notifications automatisch uit ‘t berichtencentrum verdwijnen zodra je bijvoorbeeld de message/tweet hebt gelezen.Nergens is bekend dat je deze ook erin kunt laten staan right ?

    Dan zie je door de oude note’s de notificaties niet meer 😉

  61. Wanneer komt iOS5 uit? het ziet er super uit xp

  62. @Richard: in de keynote leek het er wel op.

  63. Eindelijk fatsoenlijk foto beheer vanaf de iPhone zelf. Zelf albums aanmaken en foto’s verplaatsen op de iPhone…..had er eigenlijk allang in moeten zitten. Kan niet wachten tot het najaar.

  64. Er zitten in de nieuwe IOS wel heel veel ‘jatdingen’ van andere applicatiebouwers. Die hebben er ook behoorlijk aan verdiend. Nu tijd om een goede agenda, takenlijst en opslag te krijgen. Maar mag Apple wel jatten? Dit is ook een intellectueel eigendom/lees idee kapen?

  65. Origineel geplaatst door heijdemann
    Origineel geplaatst door DANNYYIk vind het opzicht jammer dat de notifications automatisch uit ‘t berichtencentrum verdwijnen zodra je bijvoorbeeld de message/tweet hebt gelezen.Nergens is bekend dat je deze ook erin kunt laten staan right ?Dan zie je door de oude note’s de notificaties niet meer

    Wel als de oude worden vervangen door de recente, dan hoeft de optie “5 meest recente” ook niet aanwezig te zijn :p

  66. Wat ik raar vind is dat ik niemand hoor praten over:

    1. Dat er nu meerdere SMS tonen zijn waaruit je kan kiezen (wellicht nu ook je eigen SMS tonen via iTunes?)
    2. Widgets! Apple heeft in de push notifications al twee widgets gemaakt WeatherChannel en voor Stocks. Vraag me af of er al API beschikbaar is om je eigen widgets te maken.

  67. Origineel geplaatst door mark
    Wat ik raar vind is dat ik niemand hoor praten over:1. Dat er nu meerdere SMS tonen zijn waaruit je kan kiezen (wellicht nu ook je eigen SMS tonen via iTunes?)2. Widgets! Apple heeft in de push notifications al twee widgets gemaakt WeatherChannel en voor Stocks. Vraag me af of er al API beschikbaar is om je eigen widgets te maken.

    Ik hoop het wel in ieder geval, zo ziet het er best leeg uit :p Beter maken ze een bar met snelkoppelingen om je WiFi in te schakelen etc. (SBSettings)

  68. Origineel geplaatst door mark
    Wat ik raar vind is dat ik niemand hoor praten over:1. Dat er nu meerdere SMS tonen zijn waaruit je kan kiezen (wellicht nu ook je eigen SMS tonen via iTunes?) 2. Widgets! Apple heeft in de push notifications al twee widgets gemaakt WeatherChannel en voor Stocks. Vraag me af of er al API beschikbaar is om je eigen widgets te maken.

    Ik heb zojuist de hele Developer Preview SDK documentatie doorgespit, niets over widgets :(.. wellicht in een nieuwere Beta.. ze noemen het inderdaad widgets..

    Wel heb ik een aantal nieuwe “controls” gespot in de UIKit..

  69. Prachtig hoe er nieuwe dingen geïntegreerd zijn in dit dit OS, vind persoonlijk de muziek knop steeds lelijker worden, en ik vind die nieuwe I/O regelaars niet echt passen bij de strakke stijl van iOS en zeker niet bij het strakke design van de iPhone4. En wat jan ook zegt, er wordt nu wel van 2 kanten afgekeken, het is nu ook eens wat vaker Apple die achterloopt met sociale functies en integratie. Dat widgetscherm is rechtstreeks afgekeken van Cydia, alleen nu is ‘t niet meer in je lockscreen(wat ik juist veel handiger vind). Ik vind het zeker een mooie update, maar ik sta niet te popelen.

  70. Ik mag toch hopen dat ios5 bij de telefoon/bel functie en nu automatisch aanvullen bij zit? Like: smartdial? Kan een devguy dat bevestigen?

  71. Ik ben vorige week al overgestapt naar Samsung Galaxy S2, een prima toestel en de zgn. nieuwe dingen die Apple nu in zijn iOS5 doet heeft de SGS2 al aan boord.

    Misschien dat het leuk is om een pool aan te wagen met de simpele vragen: 1 ben je tevreden ja/nee, 2: denk je er aan over te stappen naar een ander platform Ja, welk? 3: ben je al overgestapt?
    En wat er nog meer van toepassing zou kunnen zijn.

  72. @Leo: Toch een beetje achterhaald: ooit gehoord van BBM? dit is nog succesvoller dan whatsapp. Er zijn mensen – serieus – die ook nog nooit van whatsapp gehoord hebben en na de update opeens een nieuw icoontje op hun startscherm zien.

  73. Komt er ook eens een zelfontspanner op?

  74. Batterijpercentage voor iPod Touch a.u.b.

    Maargoed, het ziet er goed uit, maar ik ben er zoeentje die de camera niet vaak gebruikt dus de “camera” knop op het lockscreen overbodig vindt 😛

  75. Origineel geplaatst door Demzie
    Ik mag toch hopen dat ios5 bij de telefoon/bel functie en nu automatisch aanvullen bij zit? Like: smartdial? Kan een devguy dat bevestigen?Thanks

    Geen smartdial.. belfunctie werkt in principe nog steeds als in IOS4

  76. Wat ik dan nog niet begrijp is het iMessage. Ik heb thuis met mijn broertjes verschillende iOS apparaten tot mijn beschikking en mijn broertjes zitten om hetzelfde account, maar zoals het nu lijkt, blijken alle berichten op elk apparaat binnen te komen, dus krijgen mijn broertjes die berichten, of zit ik nu verkeerd?

  77. Zal we; aaqn mij liggen hoor. Maar ios5 is gewopon ruk! Meeste van deze features heb je al lang met een JB. En de iMessage? Denk toch dat whatsapp etc het hier van gaat winnen aangezien het cross-platvorm is.

  78. En even voor de mensen die het hebben over dat de iphone nu al gejailbreaked is. Dit is niet zo gek, ik denk dat Apple altijd het systeem niet helemaal 100% beveiligd hiertegen omdat Apple in iOS 5 ook een hoop ideën overheeft genomen van jailbreak tweaks 😛

  79. Apple vind bijna nooit zelf wat uit. Ze nemen bestaande feaures en daar komt het: voeren het uit tot een perfecte geheel. Tuurlijk hebben andere platformen ook deze features. Maar appel maakt er 1 geheel van. oftwel wel. Het werkt! (met elkaar)

  80. “Could not activate iPhone”, iemand een idee?! Natuurlijk ben ik developer, de Apple DEV site ligt half half plat, ik zit met een nieuwe tafelonderzetter zo lijkt het.

  81. iOS5 heeft berichtencentrum (widget) v. agenda, e-mail,sms, weer mooi! Geen agenda op lockscreen

    Origineel geplaatst door DANNYYH
    Ik vind het opzicht jammer dat de notifications automatisch uit de berichtencentrum weg gaan zodra je bijvoorbeeld de message/tweet hebt gelezen

    Dat zou inderdaad jammer zijn als je niet kunt aangeven dat ‘oude’ sms/berichten blijven staan.

    Ik ben ook benieuwd naar performance van iOS5 op 3GS.

    @Marnick – de screenshot van weer, beurs en agenda is niet van lockscreen volgens beschrijving bij de screenshot. Die is van berichtencentrum.
    De agenda schijnt niet op lockscreen te zien te zijn.

    Ik ben ook benieuwd wat er sowieso qua kalender toont op berichtencentrum qua afspraken vandaag, volgende week, volgende maand enz.

    @Scrimage – ik mag hopen dat inderdaad de ‘feature’ sluiten van alle achtergrond apps in 1x kan in iOS5. Ik lees er helaas ook niets over.

    @mark – ik hoop dat je inderdaad meerdere andere Widgets kunt gaan gebruiken naast weer, beurs widgets.

  82. Ok oplossing ‘Could not activate iPhone’ is simpel de unit nog een keer handmatig resetten 😀

    Overigens ben ik gewoon m’n iOS4.3 settings backup aan het restoren. Benieuwd wat er van de backup ‘heel’ is gebleven.

  83. Ik zie net in onderstaande video dat je sowieso sms,e-mail op lockscreen kunt zien dus dan zal agenda vast ook te zien zijn. Ik weet echter niet helemaal zeker of de video ‘echt’ is.

    http://www.youtube.com/watch?v=TgLqH9n57B0
    bij 1.22 minuut.

  84. @Jean-Paul Horn: Je kan wel terug naar de vorige versie (mits je SHSH is opgeslagen). Ik heb net zelf een downgrade uitgevoerd vanwege wat problemen met de Apple activeringsserver. Straks weer terug naar iOS 5.

  85. @brandrob: Thanks voor het antwoord. Maar word dit dan geen drama zodra je dit ‘over-the-air gaat updaten, waar iPc het al is eerder over had (veel te grote bestanden)?

  86. @Evander: Bij updates download hij enkel de dingen die veranderd zijn, niet de volledige app of update.

  87. Draai op iOS5 maar zie in Lock venster niet het camerasymbooltje staan. Of zie ik instelling over het hoofd?

  88. Ik heb het vermoeden dat ik minimaal 768Mb RAM en een dualcore cpu/gpu nodig heb om al die achtergrond processen soepel en stabiel te laten draaien op mijn iphone 4.
    iOS 5 heeft een hoog MS Windows gehalte althans zo kwam het bij mij over tijdens de Keynotes. Weet iemand hoeveel MB iOS 5 beta voor de iphone is?

  89. Ik het iOS 5 er nu al een tijdje (vanaf ong. 10 s’avonds gisteren) maar een paar dingen lukken bij mij nog niet. Zo kan ik iCloud niet opzetten, hij geeft aan dat ik al een bestaand MobileMe account heb en alleen de gegevens kan wijzigen, waarna er niets gebeurd.

    Ook wifi syncing kom ik niet uit.. Hij kan mijn macbook gewoon niet vinden, tot ik hem aansluit aan mijn MacBook.

    Dit allen geld voor iPad 2 en iPhone 4.

  90. @iPhonist von Gates: Een hoog MS Windows gehalte?? Ik begrijp het niet helemaal, hij draait gewoon soepel op mijn iPhone 4 en zelfs op de iPhone 3Gs ??

    De update voor iPhone 4 is 750 mb.

  91. @Jean-Paul Horn: Nee, dat werkt voor iedereen, zolang de SHSH maar is opgeslagen (TinyUmbrella, etc). Dat kan gelukkig nog achteraf, aangezien die op dit moment door Apple gesigneerd worden. De iPhone moet voor de downgrade naar restore modus en van daaruit kan vanuit iTunes hersteld worden naar 4.3.3.

  92. Ik blijf het probleem houden dat ik de iPhone niet kan activeren vanuit iOS 5 en iTunes. Installeren ging perfect (ik ben dan ook twee keer geregistreerd als beta-tester), maar vervolgens kan ik niet activeren. Ik heb proberen te resetten (home knop + power button), maar dat helpt niet. Iemand een idee?

  93. ik zie nergens in itunes de knop aankopen staan… jullie wel? of doet dit het nog niet in nl ?

  94. Bedankt voor de check @Jeroen !!
    Wel jammer dat zoiets handigs en simpels er dan weer niet inzit.

    Smartdial dan maar weer tegen die tijd 🙂

  95. Is er in de mail applicatie ook een verandering toegepast? Ik bedoel qua map indeling dat je eigen mappen aan kan maken zodat je daar de verschillende mailtjes in kunt bewaren..

    Ik hoor het graag..

  96. kan iemand die nu ios5 test mijn vertellen op het eledige itunes ping ook op de iphine is uitschakelen zodat ik he nog wel op de computer kan gebruiken

  97. Als je een afspraak hebt, bijvoorbeeld over een uur.
    Zie je die dan staan bij notifications of zie het pas over een uur als ik die afspraak heb ?

    Op de screenshot zie ipv iPod, muziek staan. Is dit een foutje of wat ?
    Verschrikkelijk lelijk icoontje trouwens.

  98. Jammer van die muziek logo.
    iPod logo is veeel classier!
    En hoe zit dat nu met films enzo?
    Heb je nu ook een video icon?

  99. Hier meldt zich een ios 5 gebruiker:

    -Ping kan niet uitgezet worden.
    -iPod is verdeeld in Muziek en Video’s
    -Het enige wat er aan mail is verandert is dat je nu ook gemakkelijker hotmail (en icloud mail) kan toevoegen.

  100. Origineel geplaatst door jailbreak
    coming soon wireless jailbreaking hoop het hahaha

    dat bestond toch met jailbreakme.com

  101. iOS5 lijkt me echt een hele grote verbetering! Nu de ipc app nog 😉 80x foto openen en sluiten ipv swipe? 😉

  102. @Mark: Als het goed is staat er in het tekstveld “iMessage”
    Aan de hand daarvan kan je zien of het het een standaard tekstbericht is of niet

  103. haha hou maar op apple maakt nu ook al geen update’s voor 3G iOS 5 is alleen voor iphone 3gs, 4g, ipod 3g, 4g en ipad 1 en 2

  104. Grootste verbetering ooit:

    Albums maken op de iPhone zelf ipv een omslachtige manier via iTunes

    Hoera! 😛

  105. Zou de release weer gepaard gaan met een exclusief contract met T-mobile ? 🙁

  106. Origineel geplaatst door JeroenWat ik dan nog niet begrijp is het iMessage. Ik heb thuis met mijn broertjes verschillende iOS apparaten tot mijn beschikking en mijn broertjes zitten om hetzelfde account, maar zoals het nu lijkt, blijken alle berichten op elk apparaat binnen te komen, dus krijgen mijn broertjes die berichten, of zit ik nu verkeerd?

    Iedereen heeft een eigen Apple-ID nodig om met elkaar te kunnen IMen. Imessage maakt daarmee contact, en niet met tel nrs zoals bijv bij Whatsapp of Pin bij BBMesenger.

    Vind het trouwens wel handig dat je iPhone automatisch checkt wie ook iOS5 heeft, en als je naar iemand smst, daarvan een gratis smsje maakt. Jammer dat er bij je berichten dan niet bovenin geen aparte tap hebt met iedereen die iOS5 gebruikt. Een soort friendlist net als bij Whatsapp (favorieten) en BBMessenger, en dat je je eigen profiel foto kan uploaden. Dan zou dat checken (door je tel) gewoon een handig extraatje zijn. Dit is wat saai

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.