Reacties voor: Einde van Wunderlist komt in zicht: Microsoft kondigt opvolger To-Do aan

Microsoft heeft een preview van To-Do uitgebracht, de app die het geliefde Wunderlist moet vervangen. Een Office 365-abo heb je er niet voor nodig.

Reacties: 15 reacties

  1. En hoe zit het met iPad, Mac, Windows?

    Nvm, moet leren lezen. 😉

  2. Lijsten delen met andere gebruikers? Blijft dat mogelijk? Wunderlist is voor ons bijv. de fijnste app om lijstjes te delen.

  3. Ben tot nu toe zeer tevreden en onder de indruk van Wunderlist en met Microsoft To-Do in het geheel niet. Ziet er zeer amateuristisch uit.

  4. Eindelijk een to-do lijst die integratie mogelijk maakt tussen Outlook (Windows) en to-do (iPhone).

  5. Wat een halfbakken opvolger van Wunderlist.
    Belangrijke features zoals mappen, bijlages, reacties, delen etc. ontbreken op dit moment nog.

    Ik denk dat ik maar ga overstappen naar Todoist.

  6. Alles wat wunderlist zo fijn maakt, is er niet in de ms app en moet je 33€/jaar betalen bij to do-ist 🙁

  7. En daar is de volgende app die gekocht wordt en daarna verkr*cht. Zeker microsoft heeft geen reputatie om dingen beter te maken tegenwoordig. Alles wat microsoft aanraakt gaat kapot.
    Daarnaast blijft het spijtig dat apps opgekocht worden, recent nog workflow. Uiteraard worden door Apple de concurrenten eruit gesloopt en vervolgens komen er geen updates.

  8. Ik word daar niet heel blij van. Als oud Windows mobile gebruiker heb ik mijn agenda en contacten nog in Outlook/Microsoft. De online versie daarvan – outlook.com – is op mijn werk heel erg traag. Wunderlist werkt daarentegen heel vlot. Ik ben bang dat het met To-Do dezelfde kant op gaat. Terug naar Toodledo denk ik.

  9. Misschien wel interessant om een lijstje met goede alternatieven te bespreken. Ik ben even aan de slag gegaan met to-do, maar tot op heden kansloos tov Wunderlist. Sync functie werkt ook niet. Zonde dat de stekker eruit wordt getrokken, zonder een goed alternatief.

  10. Zonde, Wunderlist was top. De app van MS ziet er ok uit, maar mist nog essentiële functies (subtaken, bijlagen, mappen etc).

    Ik ga https://www.wedo.com eens proberen.

  11. @Jeroen: Ik heb een tijdje met Toodledo gewerkt. Heeft heel veel mogelijkheden en je kan daar in de geest van David Allen (Getting things done) ook met context (privé, werk, etc) werken. Maar een mooi overzicht zou wel weer fijn zijn.

  12. Ik vind de vormgeving wel fris en modern. Als Wunderlist gebruiker mis ik functies, maar misschien komen die nog. Het is toch nog een beta. Het cross-platform delen is voor mij wel een absolute voorwaarde.

    Ik heb ook nog een tijdje todoist geprobeerd maar die vond ik niet erg makkelijk en overzichtelijk. 2Do is ook wel aardig maar die wordt te duur om op meerdere devices te laten draaien.

    Apples Herinneringen is spuuglelijk en niet cross-platform…

  13. Origineel geplaatst door Ernst
    Wat een halfbakken opvolger van Wunderlist.

    Belangrijke features zoals mappen, bijlages, reacties, delen etc. ontbreken op dit moment nog.

    Ik denk dat ik maar ga overstappen naar Todoist.

    Is een aanrader, heb zelf de premium variant nu en gebruik het al een ruime 1,5 jaar. Zeer strak maar ook logisch in elkaar gezet.

  14. Het was volledig te verwachten toen de overname bekend werd gemaakt. Ik was toen ook direct gestopt met Wunderlist om de uiteindelijke teleurstelling te voorkomen.

    De ontwikkelaars beweerden zelf nog dat zij relatief onafhankelijk zouden blijven en dat Microsoft ‘hun visie’ zou delen en Wunderlist zou ondersteunen. Onzin natuurlijk. Ik vraag mij af of zij naïef waren of toen al wisten wat Microsoft concreet wilde.

  15. @Jan Willem: via iCloud.com kun gewoon inloggen en bij de herinneringen app, notities app … maar als je een Apple computer hebt dan uiteraard met de standaard apps..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.