Reacties voor: WSJ waarschuwt voor privacyproblemen met iPhone-apps

De Wall Street Journal waarschuwt voor privacyproblemen met iPhone-apps. iPhone-apps sturen vaker toestel-ID en locatie door dan Android-apps.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 23 reacties

  1. Tjah, das niet zo netjes ,hea

  2. Kan me eerlijk gezegd geen **** schelen wat ze er mee doen. Apps met advertenties komen niet op m’n iPhone, dus op dat punt hebben ze al niets aan me. Verder bepaal je altijd nog zelf of je de locatie deelt. Nogal makkelijk na te kijken door even bij je locatievoorzieningen (Intstellingen > Algemeen) kijkt naar apps die geen locatie nodig hebben, zoals games.

    Daarnaast moet je er wel vanuit gaan dat je hiervoor gevoeliger bent als je (bijna) alleen maar gratis apps binnenhaalt.

  3. Ieder geval ff PrivaCy instaleren, alle beetjes helpen.
    Voor de rest blijft het toch altijd een raadsel of en wat er met je gegevens gebeurt.

  4. Wat doet iphoneclub met mijn gegevens?

  5. Die unieke id van je toestel word ook door de ipc app gebruikt dus wat Ipc ermee doet weet ook niemand

  6. Weer een voordeel van jailbreaken dus, Firewall ip en Udid Faker werken helemaal top hier 😀
    Zo hou je nog een beetje privacy over.

  7. Daarvoor heeft Ylier Firewall iP gemaakt dan kan je zien welke apps er connectie,s maken met welke hosts #TIP

  8. Privacy bestaat al lang niet meer. Maar de uiteindelijke bedoeling van dit alles is gericht reclame richting mailbox.

    Daar zit nu net hun zwakte. Wat toch nog door de spamfilter geraakt komt op mijn eigen persoonlijke blacklist van bedrijven waar ik nooit zaken mee doe.

    En zo zijn er heel wat serieuze bedrijven die het mogen vergeten door hun ongevraagde mailings.

  9. Heb er niet zo heel veel verstand van, maar is het dan niet raar dat Apple zo’n app dan wel door hun strenge controle doorlaat?

  10. Locatie heb ik standaard uitgeschakeld middels SBSettings. Deze gaat alleen aan wanneer ik een routeplanner oid start. Scheelt ook weer een stukje batterij.

    Om de telefoon te achterhalen hebben ze het IMEI nummer ipv het UDID nummer nodig toch?

  11. Mag je Viber nu gebruiken of niet??

  12. Viber al geinstalleerd dus tsja. te laat met die privacy

  13. Heb Viber al enkele weken geïnstalleerd, maar nog maar 1 keer gebruikt met Vod@fone abonnement. Het lijkt goed te werken, maar dat kan ik van 1 keer niet zeggen.

    Dat App ontwikkelaars gegevens gebruiken/doorverkopen was al bekend. Skype, Google, FON, telecomproviders, ANWB App, NU.nl, WhatsApp, etc, etc gebruiken allemaal info van haar gebruikers. Da’s ook logisch om snel in te kunnen spelen op de behoefte van haar gebruikers/klanten!

    Zolang geen 3e partij (kwaadwillende personen) gebruik kan maken van deze informatie vindt ik het best!!!

    Stel je gebruikt Viber en een kwaadwillende kan zien waar je zit heeft ie alle tijd om je huis leeg te halen…en je hond uit te laten xxx

    Nu nog een App die aangeeft waar deze persoon woont…

    Gebruik van en Blackherry schijnt nog het veiligst te zijn volgens de overheden van India, Iran, S. Arabie, etc die een dergelijk apparaat verbieden omdat deze niet af te luisteren is…

    http://www.security.nl/artikel/34096/%22BlackBerry-verbod_bedreigt_recht_op_encryptie%22.html

  14. Het is toch helmaal niet erg dat er door deze info gerichte reclame in de banners verschijnt?
    Dan heb je kans dat er iets zinnigs bij zit.
    Je bent toch vrij om die aan te klikken als je zelf wilt.

  15. Bij mijn abbo zijn de sms’en gratis maar sinds ik terug m’n iphone4 kan gebruiken door de jb merk ik dat sommige sms’en betalend zijn :s en stuur enkel naar Proximus mensen.. En ik denk niet dat emoji icoons aangerekend worden?

  16. En daarom is je batterij zo snel leeg. Dat ding is continu aan het versturen.

  17. Origineel geplaatst door MAC GyverGebruik van een Blackherry schijnt nog het veiligst te zijn volgens de overheden van India, Iran, S. Arabie, etc die een dergelijk apparaat verbieden omdat deze niet af te luisteren is…http://www.security.nl/artikel/34096/%22BlackBerry-verbod_bedreigt_recht_op_encryptie%22.html

    Hoho,
    Ik wil niet veel zegggen maar RIM ging razendsnel door de knieeen toen deze landen een ban uitspraken. De servers in Iran, India en ‘S. Arabië zijn intussen weer keurig af te luisteren door de overheden.
    Carol

  18. @Caroline:
    Door de knieeen? Waar heb jij gelezen dan dat RIM toegang heeft gegeven? Behalve aan de Amerikaanse overheid..

    en @Mac Gyver
    Geen 3e partijen? Dan zit je helaas bij Viber aan het verkeerde adres, zij verkopen namelijk jouw informatie aan derden.

    OT: Tja, je kunt er niet heel veel tegen doen. Behalve dat ik wel vaak even kijk wat een app nou precies doet. Om die reden heb ik bijv Viber niet geinstalleerd!

  19. Ja en???!!! Nu wordt ik doodgeschoten?? Heb mix te verbergen. Ze doen maar

  20. Zou je hier iets tegen willen doen, dan moet je hemel en aarde bewegen om maar het kleinste resultaat te boeken. Ik begrijp dus wel dat de meeste mensen hun schouders hiervoor ophalen.

    Maar als je je beseft hoeveel gegevens er van iedereen op straat liggen dan is het wel enigszins beangstigend, en vraag je je toch af of we niet meer hiertegen zouden moeten doen.

    Als je het artikel goed leest dan liegt het er niet om.

    De Apps versturen veel meer informatie dan alleen Iphone-ID of locatie. Ook geslacht, sex, telefoonnummer, contactlijst, politieke of sexuele voorkeuren, en ook wordt grondig geanalyseerd hoe men de Apps gebruikt en of de reclames wel bekeken worden etc. etc. Van de 101 Apps die de WSJ heeft bekeken verstuurde bijna alle apps gegevens zonder dat je het zelf weet.

    Of ze ook andere gegevens gebruiken (zoals camaradata) is niet bekend. Maar hoedanook worden alle gegevens zonder dat je het weet verstuurd.

    Niet zomaar iets om je schouder voor op te halen lijkt mij….

    Wat je iig wel kunt doen is onder Instellingen-Algemeen-Locatievoorzieningen, deze voorziening uitzetten op de momenten dat je die niet nodig hebt.

    Bestaan er geen apps (of kan niet iemand zoiets ontwikkelen) die je gegevens afschermen?

  21. Wat is de naam van de screen protector ziet er mooi uit 

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.