Reacties voor: WSJ: ‘Apple werkt aan goedkopere iPhone voor eind 2013’

De Wall Street Journal beweert dat Apple werkt aan een goedkopere iPhone. Die zou mogelijk bedoeld zijn voor groeimarkten, zoals China.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Mag toch niet hopen dat Apple ook “budget” telefoons gaat uitbrengen.
    Ik krijg soms zo het gevoel dat het langzaam een beetje de verkeerde kant op gaat met Apple.

  2. Voor me gevoel gaat het nog steeds tegen de principes in waar Apple voor staat. Ze leveren hoogstaande producten af met een nog hoogstaandere (terechte) prijs. Wanneer je over budget praat zal er dus moeten worden ingeleverd op kwaliteit. Dit kan op basis van het ontwerp of mogelijkheden van de iPhone. Beide strookt niet met de visie van Apple. Desalniettemin zal er een soort budget phone achtig iets moeten komen om te kunnen groeien op de mobiele markt. De tijd zal het leren…

  3. @John: Echt belachelijk john alsof mensen die het wat minder breed hebben geen telefooon van apple mogen hebben dus als apple eindelijk iets goekoops willen maken gaan ze meteen de verkeerde kant op?

  4. Ben het wel met John eens. Apple heeft altijd hoog in de lijst gestaan qua producten en prijs natuurlijk.. Concurrenten van Apple liepen als het ware achter Apple aan. Die tijd is er al een paar jaar zeker niet meer. Maar begin zoals John wel het idee te krijgen dat de rollen om worden gedraaid. Zou jammer zijn.

  5. Niet zo zeer dat die mensen dat niet mogen kopen, maar ik snap zijn punt. Apple is altijd al innoverend geweest en stylish om het zo maar te zeggen. Exclusiever dan andere telefoons een daar betaalde je meer voor. De kwaliteit van de producten is uitzonderlijk goed, alleen mij lijkt het als ze goedkopere producten gaan maken dat ze dan op kwaliteit gaan inleveren en krijg je zoiets als Samsung. Die brengen elke maand een nieuw model uit( net als met de galaxy waar wel 10 modellen van zijn). Tuurlijk iedereen verdiend een iPhone die er een wilt, maar ik ben van mening dat ze niet moeten gaan budgetteren op een product als een iPhone. Natuurlijk zijn dit nog steeds geruchten, dus tot dus ver geloof ik het nog niet. Apple was altijd anders dan anders, een beetje zoals “Saab” vroeger. Die hadden iets wat andere auto’s niet hadden. Dat is met Apple ook zo, alleen Apple gaat steeds meer de strijd aan met Samsung en Al die andere android producten, ze moeten gewoon innovatief blijven en niet met de markt van android mee willen.

  6. Goed dat Apple ook budgettelefoons wilt maken voor de mensen met een klein budget, maar beperk dan bijvoorbeeld ook de apps en noem het geen iPhone mini. Het woord iPhone heeft iets speciaals. Dat ‘speciale’ van het woord iPhone zal er niet meer zijn als er een iPhone mini komt.

  7. Dit is wel een goede manier om Android uit te laten sterven, zoals Steve Jobs wou.

  8. En weer een ‘budget iPhone’-gerucht. Deze horen we al járen maar is echter nog nooit werkelijkheid geworden, en ik zie het ook niet gebeuren.
    Wat IMHO wel tot de mogelijkheden behoort is dat ze gewoon het model iPhone 4(S) naast het iPhone 5 model behouden, maar i.t.t nu wél (2-)jaarlijks updaten met verbeterde / snellere hardware. Door schaalvoordelen kunnen ze de BOM van dit model erg laag houden, maar toch up-to-date hardware leveren tegen een concurrerende prijs zonder de winstmarges te pijnigen.
    Op die manier behoudt Apple een kwalitatief hoogstaand product met de kwaliteit die we gewend zijn, ipv dat ze plastic cheap-ass net-niet-iPhones moeten gaan produceren.

  9. iPod Touch voorzien van een GSM chip en je hebt een goedkope iPhone.

    Probleem voor Apple is alleen wel dat dusdanig veel – ook Westerse – klanten hiermee al tevreden zullen zijn dat het flink ten koste zal gaan van de verkopen van het duurste model.

  10. Het is heel eenvoudig allemaal, mensen 🙂 De iPhone 4 en 4S waren erg duur om te maken, al dat glas en staal. Die telefoons zijn nu nog steeds op de markt, maar nog steeds niet goedkoop te noemen. De iPhone 5 is in potentie al een stuk eenvoudiger, gesneden uit 1 stuk aluminium. Ze werken bij Apple al jaren aan die truck (unibody). Tegen de tijd dat de huidige 5 vervangen gaat worden door een nieuw model – of nog 1 model later in de tijd wellicht – kunnen ze op basis van het daarvoor ontwikkelde productieproces een redelijk betaalbare unibody iPhone op de markt zetten. Steek er een processor uit de vorige generatie in (waarvan je het productieproces inmiddels volledig beheerst) gooi er het 3,5″ scherm van de 4/4S in en laat die rare geschaafde randjes achterwege. Voila! Daar is je budget-iPhone.

  11. De innovatie is ver te zoeken de laatste jaren. Apple begint op de melkkoe te lijken die ooit Microsoft heette

  12. Ik dacht eerst dat het allemaal onzin geruchten waren maar eigenlijk is het wel logisch dat ze een nieuwe goedkopere versie uitbrengen omdat ze van de 30-pins connectors af willen en dus ook niet verder kunnen met de 4S als budgetmodel. Ik verwacht dus een telefoon met het uiterlijk van de 5, maar de specs van de 4(S) als budgetmodel wanneer de 5S uitkomt.

  13. Zelfs een budget telefoon zal bij Apple relatief duur worden, zoals de iPad mini. Daardoor nog steeds voor veel mensen onbetaalbaar.

  14. Ik snap het probleem niet, als ze de top modellen maar houden. En dat zullen ze toch wel doen.

    Er zijn nu zo veel mensen die het geld niet hebben om een iPhone te kopen, dan kopen ze een Android en dan zijn ze in 1 keer anti Apple. Als ze dan later toch een iPhone kopen dan komen ze er achter hoe fijn ze zijn, ook al zijn het wat oudere.

    Ik snap wel als Apple dit gaat doen. Je ziet nu de 4 al budget telefoon, maar mensen willen iets nieuws en niet een oude. Als Apple dan een goedkopere variant uit brengt heb je toch de nieuwste maar dan voor een leukere prijs.

  15. Gewoon een iPod touch waar je mee kunt bellen dan is die toch niet slecht.
    de iPod vierde generatie was ook maar 150 euro doe je er een simkaart iets meer ram geheugen en een beteren camera 5mp in en het is je budget iphone.
    geweldig

  16. Een bedrijf heeft als doel telkens meer winst en marktaandeel te boeken, anders is het geen (gezond)bedrijf. Waar Apple 10 jaar geleden voor staat is door de veranderende markten nu niet meer van toepassing. Het wil tevens niet zeggen dat indien ze iets goedkoper uitbrengen het slechter gaat zijn.
    De markt voor wie apple kon veroorloven raakt verzadigd dus goedkoper worden en meer aanbod bieden en terug meedoen met de andere spelers is de meest logische keuze.
    Porsche was vroeger ook voor de happy few…tot ze met goedkopere en ruimer aanbod uitkwamen, en zijn nu bij de grote spelers te rekenen welke geen last hebben van de crisis, en leveren nog altijd kwaliteit af…

  17. Origineel geplaatst door tnoy
    De innovatie is ver te zoeken de laatste jaren. Apple begint op de melkkoe te lijken die ooit Microsoft heette

    Bla bla bla. De innovatie, waar is Jobs, Steve zou, Apple de nieuwe Microsoft, Android dit, Samsung dat, iPhone moet goedkoper, nee duurder, nee groter, krast te veel…
    Zucht.

  18. Ik geloof heilig dat er in de toekomst nog voldoende innovaties komen vanuit Apple. Mensen verwachten tegenwoordig ieder jaar een ‘revolutie’, dat is natuurlijk niet haalbaar. Nu probeert Apple wat meer marktaandeel te winnen op de markten buiten Amerika. Straks volgt de Apple TV (of hoe het ook mag gaan heten) en wordt de concurrentie weer op z’n plaats gezet. Het bedenken en ontwikkelen van volledig nieuwe producten is niet zomaar te realiseren, daar gaan jaren overheen… Overigens lijkt het mij dat een iPhone Mini er toch aan zit te komen. Ondanks dat het een ‘goedkoper’ model zal worden, zal het nog steeds de hoge kwaliteit kennen, net zoals bij de iPad Mini het geval was (waarbij overigens ook iedereen de prijs veel te hoog vond voor een ‘budget’ model).

  19. @Mit: Ik hoor dit soort commentaren al sinds het moment dat de eerste iPod uitkwam. Te duur, de andere MP3-spelers ondersteunen meer formaten enz.
    Daarna was de iPhone weer te duur, het zou een flop worden en vervolgens was de iPad niet origineel genoeg.

    Innovatie? iPod: 2001 iPhone: 2007 (ZES jaar later), iPad: 2010 (DRIE jaar later).

    Origineel geplaatst door Okkieee
    Ik hoop dat Apple weer met iets prachtigs komt waarmee ze iedereen verbazen. Laatste paar jaar is het niet meer zoals het was.. Niet innoverend genoeg naar mijn mening.

    Realitycheck:

    iPod: 2001
    iPhone: 2007
    iPad: 2010

    Van iOS1 tot iOS6 in vijf jaar.

    En daartussendoor nog eens van 10.2 naar 10.8 (OSX) om maar te zwijgen van de vooruitgang in het hardwarematige deel van de computerafdeling.

    Lijkt mij innovatief genoeg niet?

    Je kan nu niet verwachten dat Apple elk jaar met iets nieuws komt. Dat is net de kracht. Niet teveel versnippering, maar een paar producten die erg goed zijn in plaats van een hele hoop halve producten.

  20. Origineel geplaatst door Mit
    Origineel geplaatst door MondoOrigineel geplaatst door tnoyDe innovatie is ver te zoeken de laatste jaren. Apple begint op de melkkoe te lijken die ooit Microsoft heetteBla bla bla. De innovatie, waar is Jobs, Steve zou, Apple de nieuwe Microsoft, Android dit, Samsung dat, iPhone moet goedkoper, nee duurder, nee groter, krast te veel… Zucht.Misschien nog iets nuttigs te zeggen?

    iPod: 2001
    iPhone: 2007
    iPad: 2010

    Van iOS1 tot iOS6 in vijf jaar.

    En daartussendoor nog eens van 10.2 naar 10.8 (OSX) om maar te zwijgen van de vooruitgang in het hardwarematige deel van de computerafdeling.

    De innovatie is de laatste jaren ver te zoeken? Dan heb je misschien te ver gezocht want het gebeurt recht voor je neus.

  21. Origineel geplaatst door Mondo
    De innovatie is de laatste jaren ver te zoeken? Dan heb je misschien te ver gezocht want het gebeurt recht voor je neus.

    En daar heb je zeker een punt.

  22. Dat Apple een goedkoper toestel op de markt zou brengen is wel degelijk tegen alle principes in. Ik hoor hier reactie op dat de minder bedeelde mensen toch ook recht mogen hebben op een iPhone, waarom? Ik zou graag een jacht hebben en een Bentley, worden er daar goedkope versies van gemaakt, neen. Het is al erg genoeg dat providers er op inspelen met hun abonnementen die veel te duur zijn maar je loopt wel met een iPhone over straat, misschien met honger. Ken je plaats in de gemeenschap en leef daarnaar, klinkt misschien hard maar het is wel zo. Ik ga naar de winkel en koop een iPhone maar ik kan niet naar een garage gaan en een Bentley bestellen, ben ik dan slecht? Leef naar je normen en dan is dit toestel totaal overbodig, immers staat dit haaks op de strategie van wijlen Steve Jobs, het grootste verlies dat Apple kon meemaken zijn overlijden. Apple is niet meer zoals het was en zal het ook nooit meer worden met Cook aan het roer.

  23. Ik zit hier echt niet op te wachten, anderzijds snap ik wel dat Apple een groter publiek wil bereiken…

  24. Apple een budget iPhone op de markt brengen? Gaan ze dan ook Tatiana voor de reclame inzetten net zoals bij Basic-Fit? Hoe laag kun je zakken. Laat budget Smartphone’s maar aan Aldi en Samsung over, een serieus product kost iets meer, maar dan heb je ook wat!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.