Reacties voor: Apple blokkeerde WordPress-updates, nu opgelost

De WordPress-app voor iOS kreeg de afgelopen tijd weinig updates. Oprichter Matt Mullenweg heeft nu uitgelegd hoe dat komt: zijn bedrijf werd door Apple onder druk gezet om in-app aankopen toe te voegen. Inmiddels is het conflict bijgelegd.
Lees het complete artikel → Apple blokkeerde WordPress-updates, nu opgelost
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Allerlei partijen zien hun kans om hun ongerief te ventileren, en dat is collectief nogal wat.
    Het lijkt een strijd te worden waarin Apple per slag zijn gelijk haalt, maar de oorlog uiteindelijk toch gaat verliezen.

  2. Tim Cook: “wij willen alle apps in de App Store”.. het blijkt uit alles, Timmy.

  3. Tja, ze verdienen niet genoeg bij Apple, dat blijkt uit alles…. hoezeer ik ook mijn telefoon en tablet waardeer inclusief het ecosysteem, de houding van Apple is me altijd al een doorn in het oog geweest. Van gedonder met garanties tot dit soort zaken, de arrogantie druipt er van af…. ik snap dan ook niets van het gedweep met dit bedrijf, het is gewoon een Amerikaanse tech moloch met monopolie trekjes. Die op handige en mooie dingen maakt.

  4. Er komt zo langzamerhand steeds meer stront boven drijven over de handelspraktijken van Apple en zijn Store. Verhaaltjes van Tim zijn zo steeds meer een wolf in schaapskleren.

    Opensource zou ondersteund moeten worden juist op alle fronten!

    Het wordt een warm najaar voor Apple met al deze negatieve berichten over hun praktijken.

  5. @John: ik had het niet beter kunnen zeggen. Bravo!

  6. Is dit de app waarbij je jetpack moet installeren op je site?

  7. Origineel geplaatst door HB
    Allerlei partijen zien hun kans om hun ongerief te ventileren, en dat is collectief nogal wat.
    Het lijkt een strijd te worden waarin Apple per slag zijn gelijk haalt, maar de oorlog uiteindelijk toch gaat verliezen.

    En terecht. Wat voor een walgelijke houding is het ook. Knielen voor alle regels die Apple kan opleggen die in een vrije markt genadeloos neergeslagen zouden worden.

    Ik gebruik mijn Apple-apparaten erg graag. Maar zoals ook John aangeeft is de ontwrichtende houding van Apple steeds meer een doorn in het oog. Principieel kan ik dat maar moeilijk aanvaarden. Ik heb op dit moment een iPhone omdat het goed samenwerkt met macOS, wat gelukkig wel een eerlijker en verder fantastisch ecosysteem is. Anders was iOS al lang de deur uit.

  8. Origineel geplaatst door Maarten
    Is dit de app waarbij je jetpack moet installeren op je site?

    Beter van niet. Van Jetpack wordt je site alleen maar traag van.

  9. Origineel geplaatst door Henk
    Opensource zou ondersteund moeten worden juist op alle fronten!

    Open source is er, maar te weinig ontwikkelaars omarmen de projecten.
    Blijkbaar is het aanvallen van de broodwinner beter dan proberen het op andere manieren geld te winnen en het publiek te winnen.
    Als de grote bedrijven (Lees hun ontwikkelaars) nu ook over gaan op open source zoals Linux dan zaagt men aan de poten van Apple en Google en valt het monopolie wat men probeert te creëren weg.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.