Reacties voor: Word een iPhone-developer met het Developers Cookbook

Het iPhone Developers Cookbook van Erica Sadun kan je op weg helpen om apps te ontwikkelen voor de App Store met behulp van de SDK van Apple.
Lees het complete artikel → Word een iPhone-developer met het Developers Cookbook
Maarten ter Horst -

Reacties: 23 reacties

  1. ziet er goed uit! maar waarschijnlijk staat dit zo ergens gratis te downloaden…

  2. Bij Pragmatic Bookshelf hebben ze ook een iPhone dev boek te koop in PDF download formaat, maar deze is in beta. De volledige versie en de printed versie wordt verwacht in december. Ziet er ook erg goed uit, moet ik zeggen.

    Zal het aantal developers die voor het iPhone platform schrijft nu nog meer toenemen nu de NDA is gelicht? Dus miljonair worden in de App Store is nu nog moeilijker. 😉

  3. Pfff laat me niet lachen,

    een devér word je niet een devér ben je

    Kan hier verdrietig van worden….

  4. Ik begrijp waar je vandaan komt, Annoniem, maar ik heb het idee dat men hier bedoelde dat developers die momenteel op een ander platform actief zijn hiermee een opstap naar de iPhone kunnen maken. Er zijn een boel wannabe devs en waarom niet? Laat ze; als het niet bij woorden blijft haken ze af zodra het serieus wordt of zetten door en leren hopelijk daarbij goede programmeer-standaarden via boeken zoals deze.

    Uiteindelijk maakt iedereen de beslissing om developer te worden, of het nou op 7-jarige leeftijd is (zoals een groot deel is) of op 20-jarige leeftijd.

  5. Aardig wat geld voor een PDF!! Ik voorzie dat ie over een paar dagen overal op het internet rontzwerft.. voor minder!!

  6. nog ff en steve jobs verkoopt zijn eigen moeder nog.

  7. Origineel geplaatst door chrisnog ff en steve jobs verkoopt zijn eigen moeder nog.

    Dit boek heeft niks te maken met Steve Jobs, het is zelfs niet door Apple geschreven.

  8. @Thaurin

    Absoluut,

    Maargoed bedoel een boek waar gaat dit over, als je een ontwikkelaar bent of hacker of wat dan ook dan heb je een basis vanuit die basis kun je met een beetje goed verstand zelf redelijke dingen in de iphone prutsen, de programmatiek van de iphone is niets nieuws hoor 🙂

    Maar goed hoop dat mensen er wat aan hebben…..

  9. wat een bullshit zeg, omdat je vroeger niet in code kloppen geinterreseerd was zou je dat later nooit meer mogen doen volgens jou.

    Volgens mij bepaald iedereen zelf wel hoe hij zich wil ontwikkellen. Dat jij vroeger niets beters te doen had zegt meer over jou!

  10. Ach… ik heb ooit IT gestudeerd, had een 9+ voor programmeren… maar dit is al 10 jaar geleden en na die tijd weinig meer gedaan kwa programeren! Nu ik m’n iphone heb wil ik wel weer is wat proberen te maken. Er is een hoop kennis vergaan bij mij en dus is zo’n boek toch wel weer handig!

    wel een hoop geld voor een pdf idd

  11. Het is niet ‘zomaar’ een pdf. Het is een gepersonaliseerde versie van een pdf, zoals InformIT ze al jaren verkoopt. Dat houdt in dat op elke pagina jouw naam wordt afgedrukt, alsmede een (onzichtbaar) watermerk, zodat je te traceren bent. Mocht jouw pdf dus elders opduiken op de P2P-netwerken, dan kun je op korte termijn een mailtje van InformIT verwachten…

    Zie voor meer informatie hierover http://www.informit.com/store/faq_nondrm.aspx.

    Verder bestrijd ik dat EUR 21,- duur is. Je krijgt hiervoor een compleet boek (dat over enkele weken in print zal verschijnen, en dan waarschijnlijk zo’n EUR 30,- gaat kosten) dat je bovendien onbeperkt mag meenemen en kopieren voor eigen gebruik. Om over de rest van de voordelen nog maar te zwijgen (kopieren en plakken van voorbeeldcode en makkelijk zoeken bijvoorbeeld).

    Het is dat ik ‘m al in backorder heb staan bij Amazon, anders had ik hem zeker nu al aangeschaft…

  12. @Annoniem

    Ach, of je nou een expert bent of beginner, een boek of cursus helpt je snel op weg. Jezelf op de borst kloppen en zeggen dat je geen boek nodig hebt schiet niet op. Uiteindelijk gaat het voor een programmeur toch om het leren kennen van de libraries en bepaalde eigenschappen die uniek zijn voor een platform als hij iets nieuws gaat doen. Ik zie niet in waarom je daar geen hulpmiddelen voor zou kunnen gebruiken.

  13. Wat is 30 eu nou als je makkelijk miljonair wordt zoals in de appstore…
    Ik heb wel een idee maar ben geen developer…

  14. Ja, precies! Even investeren in dit boek en presto! Voor je ‘t weet rijd je in een Ferrari! Dan lach je als terugdenkt dat je moeilijk deed over 30 euro. Nee, ik ga alvast m’n credit card pakken voor die wereldcruise die ik altijd al heb willen maken.

  15. Watermerk? Das behoorlijk verrot… Stel je pdf komt PER ONGELUK op het net…

  16. Tsja, tenzij je ‘m door colorsync/preview/illustrator/ heen trekt…waar is je watermerk ?…. net zo gaar als een “beveiligde” pdf…allemaal “schijn” veiligheid.

    ////../

  17. Heb deze net gekocht en mijn naam staat er in vermeld.
    Dat is dus het watermerk.

  18. @jeroen

    Heb jij toevallig een gejailbreakte Iphone?

    @Thaurin

    ik klop me zeer zeker niet op de borst maar als ik lees ” maar een pdf-versie is wel zo handig om alle stukjes code makkelijk te kunnen kopiëren voor eigen gebruik in, om maar wat te noemen, je virtuele zaklamp, dobbelstenensimulator, scheten-generator of currency converter.”

    word ik er echt helemaal flauw van, zulke dingen maak je zelf en rip je niet

  19. dus nogmaals niets er op tegen om iemand te helpen met een stuk software maar hetgene wat me hier extreem tegenspreekt is A het commerciele succes, ipv dat zet een online forum op voor noppes en B is als het echt is zoals hier beschreven standaard lappen codes met de bekende ctrl c. ctrl v techniek ben ik er zat van dan is het gewoon een werkenare grafische schil om een code van een andere heenbakken

    en dan nog in het algemeen, sta nog elke dag te kijken naar wat een zwakzinnige dingen sommige mensen hier iemand anders te wensen behokkeren… Devteam merkt het ook steeds vaker op het devblog steeds meer commentaar en betweterheden de lol gaat er een x vanaf zo, maar goed dan heeft iedereen inmiddels 21 euro over gemaakt voor de wel begeerde tutorial PDF’s en kan iedereen het 😉 goed weekend allen

  20. Ha–ik las eigenlijk gewoon direct over die laatste paragraaf van het artikel in. Ik kan me niet voorstellen dat iPhoneclub dat serieus bedoelde. Zo wel, geef ik je geheel gelijk.

    Stukjes code kopieren en aanpassen, daarmee leer je. Je moet inderdaad niet denken dat je zo complete apps in elkaar kunt zetten en je naam eronder kunt hangen.

    Het artikel mag wat suf zijn geschreven, ik denk niet dat de bedoeling slecht was. Het was meer een lichthartige uithaal naar alle flut-apps die bijzonder populair waren in het begin en de hordes mensen die denken met de gravy train mee te kunnen rijden door effe wat flut-apps in elkaar te draaien.

  21. Uitprinten en opnieuw inscannen

  22. gelukkig zijn er nog talloze mensen die gewoon even betalen voor een boek, die bereid zijn om dit soort kleine investeringen te doen in een hobby, of belangrijker, hun toekomst.
    Als je er zo veel lol aan hebt om te jatten en niet wenst te betalen voor auteursrchtelijk beschermd materiaal, dan hoop ik ten zeerste dat je zo spoedig mogelijk vertrekt met je ge-jailbreakte iPhone, want je zult waarschijnlijk ook niet willen betalen voor al die prachtige mooie applicaties die verschinen op de app-store.

    Ik hoop dat er nog genoeg wel gemotiveerde, goed gefatsoeneerde developers overblijven om gezamenlijk veel mooi apps te schrijven en als het effen kan ook nog een leuke stuiver aan te verdienen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.