Reacties voor: Wolfram Alpha flink afgeprijsd tot einde van het jaar

In verband met de feestdagen is Wolfram Alpha vanaf vandaag in prijs verlaagd, en kost hij in de Amerikaanse App Store nu nog "slechts" 20 dollar.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Mooi. Afgeprijsd van belachelijk duur naar veels te duur.

  2. Lol, ja wie koopt in godsnaam die app nou?!

  3. @Nico : kan je ook een reden geven? Zijn de resultaten van W-A slechter dan Google en dus het geld niet waard?

  4. @Aus, da’s een beetje appels/peren vergelijken. Google of Wolfram Alpha zijn twee totaal verschillende zoekmachines, die niet eens in elkaars gebied zitten. Maar 20 (of eigenlijk 40) dollar betalen voor het gebruiken van een website die je ook gewoon voor nop op je PC kan benaderen is toch best een beetje… apart.

  5. @Leon, ik weet ook dat het appels en peren zijn maar om alles wat meer dan 79 ct kost als te duur te beschouwen is me een beetje te simpel.

    Hmm, die app laat alleen het main frame zien in de app. Op zich wel handig want dan hoef je niet te scrollen en te zoomen. $20 dollar is stevig aan de prijs maar blijkbaar zijn er mensen die het wel waard vinden anders gaven ze het wel weg.

  6. dat ze het lekker bekijken met die app….

  7. Nou,’bij mij’ 😉 is de app nog steeds de oude prijs hoor… maar idd, wat is nu echt de toegevoegde waarde? Iemand?

  8. WA mag dan een handige site zijn, maar om nu te gaan betalen voor een frontend voor een website…

    Mijns inziens hebben die gasten van WA het idee dat ze een heel wat sterkere positie hebben dan wij denken.

  9. En de site werkt ook nog eens prima via mobilesafari..

  10. Origineel geplaatst door Aus
    $20 dollar is stevig aan de prijs maar blijkbaar zijn er mensen die het wel waard vinden anders gaven ze het wel weg.

    Blijkbaar niet, anders hadden ze het niet afgeprijsd 😉

  11. Zoveel geld vragen voor een zoekmachine die zich nog niet bewezen heeft en die gratis te raadplegen is via je browser? Lijkt mij juist dat ze dit gratis zouden moeten verspreiden, zodat meer mensen in aanraking komen met Wolfram Alpha. Ik gebruik het al lang niet meer…

  12. @C.44:
    Er zijn een heleboel applicaties die eigenlijk niet meer doen dan de website. Ik denk aan ebay, twitter client, LinkedIn, IMDb, Google Mail, etc…
    Toch is daar blijkbaar markt voor, als je er iets zinnigs aan kan toevoegen.

  13. Hij is nog steeds niet afgeprijsd XD Er staat nog steeds €39,99

  14. Wolfram Alpha is handig omdat de website verschillende bronnen raadpleegt om zo informatie over een onderwerp te kunnen bieden. Ik persoonlijk vind de website niet meer de moeite waard, na aanvankelijke euforie. De informatie is deels verouderd en je kunt niet direct afleiden waar deze vandaan komt.

    Tevens is mij deze strategie een doorn in het oog. De website is tenslotte gratis, maar als het om een iPhone-app gaat kun je de mensen € 40, thans € 20, laten betalen (de iPhone-versie van de website hebben ze trouwens om die reden uitgeschakeld). Ik vind het gewoon triest en daar doe ik niet aan mee.

  15. Programma’s op de mac en pc zijn meestal duurder zoals virus scanners e.d. En omdat de meeste apps in de store tussen de 3 a 5 euro liggen is dat meer een standaard geworden voor apps. En heeft het alleen maar consequenties voor apps die duurder zijn.

    Dan nog gelukkig voegt deze app niet zoveel toe aan de efficiënte van de iphone dat ik het er wel zou voor betalen. Dus met betrekking tot deze app vind ik hem ook te duur.

  16. @Tim Wolf: Virusscanners op een Mac? Net zo nutteloos als WA 😀

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.