Reacties voor: Withings Thermo-koortsthermometer meet je temperatuur met een app

De Withings Thermo-koortsthermometer werkt samen met een aparte app, zodat je je temperatuurverloop kunt bijhouden, je ingenomen medicijnen kunt vastleggen en een analyse krijgt van je koorts.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. Met dit soort apps begint mijn privacy knobbel behoorlijk te jeuken 🙂
    verplicht een online account aan maken, ipv van locaal op je iDevices (zou moeten kunnen)
    vage privacy statement op de site, kan aan de ene data wel anonimiseren, maar ook weer niet ?

    Wel vindt ik het een goed apparaat, ik had dit kunnen gebruiken toen ik zelf ernstig ziek was na een ernstige ontsteking, en ik meerdere keren per dag bij moest houden of ik koorts had,
    toen heb ik het zelf in een grafiekje gezet in Numbers, en kon deze aan de arts overhandigen voor het dossier, en de arts was er erg blij mee.

    Maar wel ook behoorlijk aan de prijs voor alleen een intelligentie thermometer, De Scanadu Scout mag dan dubbele prijs zijn, maar kan vele malen meer.

  2. Technisch leuk maar wat een belachelijk hoge prijs. Voor €30 leuk, maar meer ook niet.

  3. Voor dit geld is het jammer dat de gekozen hebben voor een zogenaamde “huid-thermometer” deze zijn namelijk niet accuraat. Daar heb ik geen 100 euro voor over.

    Quote van mens-en-gezondheid.infonu.nl

    “Een snelle meting kan gebeuren door digitale huidthermometers. Door eenvoudig het toestel tegen de zijkant van het voorhoofd (de slaap) te drukken wordt de temperatuur gemeten. De thermometer meet de temperatuur van het bloed dat door een groot bloedvat in de slaap loopt. Deze metingen zijn meestal niet zo accuraat (dus vaak foutief) omdat het voorhoofd makkelijk kan afkoelen door zweten of koude, maar ook makkelijk kan opwarmen door inspanningen, de zon, een muts, …”

  4. Meting op de huid is inderdaad niet accuraat. Is meer een leuke gadget / speelgoed dan een serieus apparaat. Bij kleine kinderen is rectaal koorts opnemen nog steeds het betrouwbaarste.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.